I solens första strålar

Godmorgon solstrålar!
I gryningen satte jag mig i bilen och körde iväg en sväng, upp på en höjd ovanför Grundtjärn. Jag ville se soluppgången. Och det fick jag också. En vacker soluppgång inlindad i mjuka slöjmoln som färgades i lila, rosa och aprikos. Tack tack tack. Den här morgonen gav precis vad jag önskade.
040804Jag har alltid gillat den här höjden när man ser Grundtjärn som en liten, liten by omringad av tusen skogar. Jag ler alltid, när jag tänker på att just denna platsen av alla platser på hela jorden blivit mitt hem. Här kan jag andas.
040802Solen lyste upp så vackert bakom molnen och spred ett mjukt ljus över landskapet.
040805040801040803Klockan är bara sju på morgonen i skrivande stund och jag känner mig pigg som en vårfågel efter min lilla stund ute i solens första strålar. Jag tror det blir en fin fredag det här. Eller vad tror ni?  : )

Önskar er en jättefin dag allihopa! Morgonkramar till er ♥

(Rösta på mig i Finest Awards här! Man kan rösta 1 gång/dag. Så tacksam för varje röst jag kan få ♥)

45 Kommentarer på “I solens första strålar

 1. Jorma

  Morgonkram till dig också Jonna 🙂 Det är något visst med de första strålarna. Min väg till jobbet har en perfekt vy över soluppgången, så vissa dagar tar jag lite längre tid på mig för att cykla den, har med kameran och knäpper några fina soluppgångsbilder. Kanske nåt att göra under min semestervecka nu 🙂
  Ha en fin dag <3

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh vad härligt det låter att ha en så vacker väg till jobbet. Och så skönt att du cyklar istället för att åka bil 🙂 Kan tänka mig att du kan få några riktigt fina bilder ibland!
   Skönt att du har en veckas semester nu också!! Hoppas den blir precis som du önskar ♥
   Trevlig helg!

   Reply
 2. Andreas

  Härligt att veta att du pinnar på i vildmarken allt medan vi övriga stressar oss fram till fredagskvällens första artificiella lugn i vinglaset frälsning. En modern Jesusfigur som “offrar sig” för oss vanliga.

  Reply
 3. Bella

  Vilken fin start på dagen! 🙂
  Jag somnade till norrsken igår och dagen idag började med 3 söta rådjur på tomten 😀
  När dagen börjar “med naturen” känns det alltid som en så bra start! Man får ett lugn inom sig som oftast håller hela dagen 🙂
  Nu ska jag in o rösta på dig 😀

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh somnade till norrsken, vad mysigt det låter! Även att vakna till rådjuren. De är ju så vackra! 🙂
   Ja jag håller med att det alltid blir en fin start om man får vakna med naturen 🙂
   TACK för att du röstat!! Kramar ♥

   Reply
 4. Felicia

  Vilken härlig känsla jag fick av bilderna. Hoppas din fredag också blir bra! Trevlig helg 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh 🙂 Vad glad jag blir att du fick en härlig känsla av bilderna. Precis det jag önskar. Tack!
   Kram på dig! ♥

   Reply
  • Kerstin

   Ja jag tänkte samma tanke som Anita…du får inte riskera ALLT för fotokonsten Jonna! Nu dagens röstning både via mobil och dator! Heja dig Jonna <3

   Reply
  • Jonna Post author

   Vad fint att ni bryr er och tack för er omtanke 🙂 ♥
   Ja det är en farlig kurva men om man sitter där 6 på morgonen och hela naturen sover så hörs det om det åker en bil på andra sidan sjön. Det kom en bil under tiden jag var där vid vägen och fotade och den hördes flera minuter innan den faktiskt kom till platsen.
   Det är ju så tyst här så en bil låter som ett jetplan. Men jag var ändå försiktig och väldigt uppmärksam 🙂 ♥

   Reply
 5. Lindan

  En sådan morgon ska jag också satsa på inom kort känner jag! Kanske redan nu till helgen? 🙂 Att gå ut så tidigt att alla andra (förhoppningsvis) ligger hemma och sover…Att få äga världen en liten stund…
  Får nog bli en morgon-dejt med min älskade Vättern! <3

  Fina bilder som vanligt!! Men såg lite kallt ut i linne o kofta?! (hoppas du hade en jacka som väntade på dig efter fotona var tagna…! 😉 😀 )

  Känner mig helt säker på att du kommer få en fantastisk fredag!! STOR KRAM!! <3

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh jaa en sådan morgon tycker jag du ska satsa på nu till helgen! Det låter bra 🙂

   Tack! Ja jag hade en tjockjacka i bilen som jag tog på mig sedan när jag blev kall. Så det var ingen fara 🙂

   KRAM ♥

   Reply
 6. Kenna

  Vad härligt! Jag längtar till vårt paradis, det ligger inte så långt från grundtjärn.Det är verkligen vackert en oas.Men snart så….
  Ha en fin dag kram
  Kenna ?

  Reply
 7. Chaffis

  Det är ett återkommande tema du har, att sitta mitt på en väg med ryggen till. Jag är säker på att du lägger en betydelse i den yttring, kanske omedvetet. Jag gör det i alla fall! Det finns lite rebell och egenmäktighet i dig, tror jag. Om jag någon gång från bilen skulle se dig sitta där skulle min första tanka vara att “Oj, hon där äger vist stället här och ut till horisonten och jag får nog parkera och snällt vänta tills hon har mediterat klart och ger sig av”. 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha 🙂 Vad roligt, ja vilken makt jag skulle känna om du stannade bilen och väntade tills jag var klar 🙂
   Jaa jag gillar att sitta sådär, det känns som frihet på något vis. Men så fort jag hör en bil närma sig så gömmer jag mig i skogen. Så jag äger bara vägen när ingen annan är där 🙂 ♥

   Reply
 8. Magnus

  Alla fredagar är bra dagar, för det är veckans sista arbetsdag! Märks det att jag är trött på att behöva åka till en arbetsplats? 😀

  Men du Jonna, nu kommer “moralpredikaren” i mig fram, tycker du att det är konstigt att du blir förkyld när du är ute och springer i bara linne och en tunn, uppknäppt, stickad tröja/kofta tidigt på morgonen? Och igår sprang du ut i snövädret lika tunnklädd. Jag har reagerat många gånger på att du väljer en tjock tröja istället för en jacka när du är ute och även om du själv kanske inte upplever att du fryser så gör nog kroppen det. Du har ju inte en säls tjocka skyddande späcklager direkt. Slarva inte med kläderna så att förkylningen övergår i något värre!
  Var rädd om dig tjejen! 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh ja skönt att du får lite ledigt nu!! ♥

   Åh men så fint av dig, tack för din omtanke! Men jag var bara klädd så en stund. Jag hade en jacka med mig i bilen. Jag tycker dock att det känns så klumpigt med jacka ibland och brukar ta av mig om jag vet att jag ska “springa” runt och fota ett tag. Då blir jag varm. Och jag brukar tycka att det känns som det är nyttigt att bli lite kall. Jag vet inte varför. Men det känns så uppfriskande 😀 Jag brukar bara vara sjuk typ en gång om året så jag är nog ändå härdad 😀 Men tack ändå 🙂 Jag lovar att jag är rädd om mig.

   Ha nu en underbar helg! Kramar ♥

   Reply
 9. Linette

  Tack Magnus! ? Nu vågar jag också säga vad jag tänkte. JONNA! DU MÅSTE HA VARMA KLÄDER PÅ DIG! DU HAR JU NYSS VARIT FÖRKYLD!! ? Jag vill bara dig väl Jonna! Önskar dig en fin dag! Och dig också Magnus, vem du nu är ?

  Reply
 10. Peer

  Hei Tuvstarr! Jeg vet bare om en som er så glad i grusveger at hun setter seg ende ned midt i vegen og nyter en soloppgang?! Herlig – om det bare hadde vært litt varmere! Du får høre det i dag: det er ikke lurt av en just forkjølet kropp…. Osv osv osv? Vil deg bare vel, og håper du tar godt vare på deg selv i helgen! Klem!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh men tack Peer 🙂 Det är fint att ni bryr er så.
   Ja jag har alltid älskat grusvägar. De är så ödsliga och vackra 🙂
   Ha en underbar helg! kram ♥

   Reply
 11. Bill Watson

  Mornings are special. The birds here announce the morning while it is still dark, They know the hope each day offers. Thank you for your blog and photos and art. From the State of Kentucky in the USA I am sending you greetings as our sun is about to make its appearance.

  Reply
  • Jonna Post author

   Aww how beautiful you write about the birds. I imagine it sounds wonderful when they sing even though it is still dark. Happy to get aa comment from Kentucky in USA 🙂 Hope you have a wonderful weekend ♥

   Reply
  • Jonna Post author

   Åh ja det var en väldigt vacker morgon! Hoppas på fler sådana 🙂
   Trevlig helg! Kramar ♥

   Reply
 12. Emelie

  Så otroligt fint Jonna! Har följt din blogg slaviskt sedan i somras och blir lika imponerad av dina bilder varje gång! Förstår inte hur du lyckas med dem, har försökt själv men blir inte alls samma sak, du är helt enkelt magisk!

  Vill också önska några inlägg de gånger du kanske har idétorka! 😀
  ¤Kamerautrustning(btw har du fortfarande lånekameran eller är din kamera lagad?), fotoutrustning du föredrar för vilka tillfällen, videoutrustning och så vidare 😀 Och kanske vilken utrustning du skulle vilja köpa?
  ¤ Och så de klassiska bilderna när du springer runt i klänning i skogen 😀

  Reply
 13. Rebecka

  Ser du har en tatuering , har inte lagt märke till den förut…. Är det något du vill dela med dig av på närbild eller i text ? Alltid lika nyfiken på vad just den människan valt som symboliskt för just den. Så personligt på ngt vis. Alltid de små detaljerna som skapar helheten på ngt vis. De speciella.

  Kram och Lycka Till. ( har röstat of Course )

  ✨??✨Rebecka

  Reply
 14. Nina Öhrnberg

  Mornar, precis då fåglarna börjar att ge sina konserter, är helt magiska. Här, mitt i vår skog, sjungs det i alla träd och buskage verkar det som. Jag är alltid uppe en stund vid 3-4 så att jag får hälsa den nya dagen välkommen tillsammans med solstrålarna (förhoppningsvis) och fågelsången. Det är långt till närmaste väg och granne så oftast hörs inte ett mänskligt ljud. Jag förstår precis din känsla inför dessa morgontimmar som förtrollar. Inget ont om aftnar förstås för även de är vackra. Jag njuter helt och fullt av dina underbara bilder och tankar.

  Reply
 15. Mitra Sohrabian

  Så vackra bilder, oj så fint.jag blir rädd når du går på de tunna väg kanterna. Ha en fint helg.

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.