Torsdag

Hej på er fina läsare!
Nu är jag äntligen piggare igen. Ett tag trodde jag att jag aldrig skulle bli frisk igen. Jag har nog aldrig blivit så lamslagen av en förkylning förut. Febern varade så länge och orken var helt borta. Men nu mår jag hundra gånger bättre! Har precis druckit en kopp med ingefära-thé också, så nu känns det ännu bättre.

Hela familjen kommer upp nu till begravningen i morgon. Det känns så overkligt att jag ska på min mormors begravning i morgon. Jag går fortfarande runt och tror att hon bara är borta ett tag och att hon snart kommer tillbaks. Det kommer bli en tung dag i morgon, och jag känner så starkt med morfar. Jag försöker tänka mig in i hur det känns att gå på sin älskades begravning som man varit gift med i 60 år, och det hugger till i hjärtat.
Tur att alla hans barn och barnbarn finns med honom i morgon.

Min storebror Isac och hans flickvän Hannah kommer redan i kväll så jag ska till dem sen och äta lite och bara umgås. Det ska bli så mysigt.

Hoppas ni har det bra allihopa!
Kramar i massor <3

Här kommer en liten hälsning från mig och Nanook!

30 Kommentarer på “Torsdag

 1. Martin

  ännu ett givande besök med fina bilder, men är ju bra förutsättningar med 2 så fina motiv. begravning är tungt på alla sätt, nåt som hör livet till, varma hälsningar från Stockholm

  Reply
 2. D

  Ja ni ser ju attans pigga ut 🙂

  När något man kanske tagit för givet bara försvinner! inte kul.

  Har du gjort något med håret 😉

  Kram

  Reply
 3. Nina

  Vad skönt att du är piggare. Det kommer säkert behövas en hel del kraft i morgon. Men samtidigt brukar det på något sätt vara skönt när begravningar väl är över. Och skönt att ni har varandra omkring er i familjen. Lycka till!

  Reply
 4. lars leksing

  Ha det bra med dina nära och kära i morgon, krama morfar hårt från oss alla. Hur gick det med bygget du gjorde vad blev det till slut, blev det klart. Må så gott.

  Reply
 5. Nicklas

  Härligt att du mår bättre nu, hoppas att det går bra i morgon är ju alltid tungt med begravning. Vad fina ni är du och Nanook!
  Kram och hoppas du kan sova i natt!!

  Reply
 6. Annie

  Åh vad kul att kika in här! Hittadevett reportage om hur du flyttat ifrån allt och börjat om. Du lever min dröm och om några år hoppas jag kunna göra som du: hitta det perfekta lugnet och ha eget företag.
  Du är otroligt inspirerande!

  Reply
 7. Magnus

  Skönt att du är piggare igen! Har man varit trött både fysiskt och psykiskt, som du väl rimligtvis bör ha varit efter allt som skett i vinter, så är man nog mottagligare för infektioner och blir sämre av dom än annars.
  Om du reagerar som jag gjort så kommer du att känna ett lugn och en lättnad ganska så snart efter att begravningen är över. Begravningar är ju självklart aldrig roliga men för mig har dom inneburit att den där overklighetskänslan du beskriver har försvunnit och istället gett ett avslut som känts väldigt skönt.

  Reply
 8. vita_margarita

  Det är svårt att mista sin livskamrat efter så många år. Men med er alla runt omkring sig så har din morfar det bättre än många som är totalt ensamma i sin sorg.

  Reply
 9. Birgitta

  Skönt att influensan släpper taget och förstår att det är en tung dag, men om ni har lika soligt som här i Västerbotten hoppas jag att ni får en ljus dag ialla fall. Så var det när mina föräldrar gick bort och begravning var mitt i vintern. Sänder mitt varmaste deltagande och är med dig i tankarna. Kramar!!

  Reply
 10. Frida - Fridas Betraktelser

  Jag känner igen den där känslan. Våra barn miste sin farmor i våras och jag kan fortfarande inte rikigt acceptera att de aldrig kommer träffa henne igen. Och kanske inte ens minnas henne. Hoppas ni får en fin dag tillsammans imorgon, om än med sorg inblandat!

  Reply
 11. anna

  Jag gör lite reklam för dig, underbara tjej, i den mondäna kändisvärlden: ( Bland alla bloggar där huvudsaken i livet är krämer, kläder, att synas i TV…)
  Se respons:
  Eva

  Till Jonna Jinton, Jag har nu kikat in på din blogg och den var helt underbar! Så skulle jag vilja leva!

  anna:

  Roligt att höra Eva, det är inte Jonna som gör reklam, utan jag, en annan läsare. Visst är det som en VILA att gå in på den bloggen. Jag blir alldeles harmonisk varje dag, när jag gör det.
  Inga förställningar; bara ett liv nära naturen och hon gör det hon brinner för.
  Glad helg!

  Eva:

  Tack Anna för att du gjorde reklam för denna fantastiska blogg!
  Jag känner precis som du, man mår riktigt bra när man går in
  på denna blogg! Trevlig helg!
  Marie

  Reply
 12. Carl Stridsberg

  Begravningar är alltid tungt. Att mista någon man älskat är oerhört svårt. Värst måste det vara för din morfar så ge han extra mycket värme och kramar!

  Här får du själv en stor kram från en Carl..

  Vet att det inte är till någon tröst. Men jag vet en liten vers jag tycker mycket om jag ändå vill dela med dig, Jonna.

  “Såsom hjorten trängtar efter vattenbäckar, så längtar min själ efter dig, O gud”

  Jag tror att din mormor är hos Gud nu. Du lär få se henne igen….

  Reply
 13. Anna H

  Jag hoppas att dagen inte bara har varit tung av sorg, utan också fylld av ljusa minnen. Ta hand om varandra! KRAM

  Reply
 14. Tom

  Begravningar är väl aldrig superroliga men kan vara helt ok, det är ju trots allt en naturlig del av livet. Själen lever vidare!
  Eller som det står i bibeln “för den som tror behöver inte fälla tårar o gnissla tänder vid dödsbesked för vi vet att livet går vidare”

  Du borde btw skaffa riktiga lite lättare “randonne” skidor med stighudar å stavar med rejäla trugor så du kan åka omkring på snön lite bättre, komplettera med snöskor för de riktiga lössnödagarna. Muskeldrivet är alltid bäst men med rätt utrustning blir allt
  mycket roligare!
  Bredare huggkubbe eller vedklyv är också ett tips:)
  Som sagt med rätt utrustning osv..

  Reply
 15. BARBRO PERSSON

  Intressant tolkning av skriften…Letat överallt efter det bibel-ordet men finner inte stycket med att gnissla tänder… Kanske du kört fast i 1917 års översättning…
  Annars är det väl fint skrivet…
  Nä jag kan nog inte bläddra mer i min familje-bibel för då börjar jag väl gnissla tänder själv…dom få jag har kvar…

  Vår-kramar från Barbro i Lappland

  Reply
 16. Tom

  Minns inte vart jag läst det barbro men 1917 var det.
  Ang skidor förresten så är turskidor att föredra om man åker på platten, randonne är mer om man går uppför berg o åker ner( mkt trevligt så här på vårkanten)
  Armens klassiker “vita blixten” är en robust, billig/enkel men ganska tung turskida

  Reply
 17. Vesa Niiranen

  hej Jonna! jag hittade till din blogg genom tidningen jag jobbar som tidningsbud i Sollefteå. Jag vet inte vad du går igenom men jag förstår. jagr förlorade min tvillinbror i höstas. på hans begravning hade vi en låt som jag valde ut. den skulle nog passa till dej oxå.Mitt liv gick i spillror då han gick bort,jag har inte så mycket kvar i mitt liv,så blogga på, så jag har något att se framemot då jag delar ut tidninge ångemanland. här är länken till låten http://www.youtube.com/watch?v=5rfVgwJEaRc jag lånade den till min tvilling. jag vet inte hur jag hittade den , men den passade. nu ska jag försöka sova lite innan solen går upp, /Vesa

  Reply
  • BARBRO PERSSON

   Hej Vesa!

   Den låten har betytt mycke för mej oxå! Har gått igenom nå´t liknande…
   Tänk på att den du saknar ej är borta utan hemma…Och som sången säjer att ni ska ses igen! Men jag tror att du precis som Jonna har mycke ljus kvar att sprida i din vardag…och för dom som behöver dej och älskar dej kan bara du fylla den platsen! Man vet aldrig vad som väntar bakom nästa krön eller sväng i livet Vesa! Ge inte upp…ge aldrig upp!

   /Barbro…

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.