Vaknar med värme

120101Något av det mysigaste jag vet är den här stunden tidigt på morgonen, innan dagen sätter igång på riktigt. Jag och Johan brukar kliva upp strax innan fem på morgonen och äta frukost eftersom han jobbar nio mil härifrån och har en lång bit att köra. När han har åkt så brukar jag ibland känna mig pigg och sätta igång att jobba lite. Speciellt om jag gått och lagt mig i tid. Men ibland har jag varit uppe ganska sent och då brukar jag gå och lägga mig en stund till.

Senaste tiden har jag känt mig väldigt trött på morgonen och inte kunnat tänka på annat än att få lägga mig och vila igen. Men eftersom det är lite kyligt inne den här tiden på året så gör jag upp en eld innan vi äter frukost, och för att kunna hålla den vid liv tills det blir varmt inne så måste jag ju vara kvar i köket och lägga i mer ved i pannan lite då och då. Så då hämtar jag “soffan” som vi kallar den. En madrass som jag lägger ut på golvet intill kaminen. Alla djuren älskar när madrassen läggs ut på golvet. Speciellt hundarna.
Så jag kryper ner under några filtar med hundarna tätt intill mig och känner den mysiga värmen från kaminen. Jag somnar och vaknar lite av och till, och lägger i mer ved i kaminen. Jag kan inte ens beskriva hur skönt jag sover den här stunden på morgonen innan ljuset vaknat utanför fönstret. Det här är verkligen bland det mysigaste med vinterhalvåret.
120102Denna morgon kändes lite extra mysig eftersom det är 1 december. Det blir en slags annan stämning i luften på något vis.
Och jag fick äntligen prova första tepåsen ur min “tekalender” som jag fick av en jättesnäll läsare. Massor av olika tesorter fram till 24 december.
120103Jag tände lite extra många ljus i morse för att riktigt njuta av den första decembermorgonen.
120105Jag hann få se lite vackert, blått gryningsljus innan molnen lade sig som ett täcke över himlen.
120104Åh, nu har vi tagit oss igenom mörka november, och nu är det äntligen december. Årets absolut mysigaste månad enligt mig. Så nu håller jag bara tummarna att vi får lite vinter att njuta av.
I skrivande stund har det nu ljusnat ute så nu blir det en promenad med hundarna, och så får vi se vad resten av dagen bjuder på.
Önskar er en jättefin torsdag! Kramar ♥

40 Kommentarer på “Vaknar med värme

 1. Eva Englund

  Godmorgon till en härlig månad med många ljus i fönster och på hus även julgranar och även himlen har olika färger. Här är det minus 2,7grader ute härlig morgon i Leding Paradiset. Kram på dig. Mysigt……?

  Reply
 2. Mia Rudholm

  Hej Jonna
  Kul att se din gomorronbild vid spisen! Vi har det precis likadant med skinnfäll å filtar å ved! Jaa der är mysigt men man har ju vant sig vid att ha det lite kyligt inne 16 gr brukar det var här på dagen då vi eldat ett tag!
  Du sa att du är så trött, börja ta MSM i en morgon drink tillsammans med nässla mm! Du kommer att bli jättepigg! Kolla med Hälsokosten!
  Ha en riktigt skön dag!
  Mia

  Reply
 3. Lena D

  Så mysigt ni har det, du och hundarna framför brasan! Är det något jag saknar så är det en vedspis, öppen spis, kamin eller vad som helst som låter mig ha en eld att värma mig vid 🙂 Finns inget skönare på jorden! Jag älskar också december, det är verkligen något sagolikt i luften, även om vi här nere på västkusten sällan får någon snö. Jag önskar dig en inspirerande dag!

  Reply
 4. Irina Serban

  After the first gust of gelid north wind, I felt more energized and did a thorough house cleaning, clearing away the clutter (no inspiration and no thinking straight when my space is cluttered), decorated the house for the beginning of December.

  It feels so good! I love this time of year! I love winter with its cold winds and snow, with the sound of the cawing crows announcing freezing temperatures, I love walking in the cold when everybody else is hiding inside the house, I love feeling the smell of burnt wood spewing out of the chimneys, for then, to return home in all the red and green colours, Christmas lights, cinnamon and vanilla smell, reading or working on my projects, (started a new project, even!), visiting your beautiful page and living through the lens of your camera a load of emotions. Seeing your woods, I miss my country’s woods, I miss the smell of resin that, this time of year, pervaded every inch of the atmosphere.

  Thank you for your beautiful soul! <3

  Reply
 5. Lotta

  Älskade Jonna, dina ord och stämningsfulla bilder går rakt in i mitt hjärta. Det här är en magisk månad vi går in i, med mycket värme, ljus och förväntningar. Kram

  Reply
 6. Marina

  Åh, ser så underbart mysigt ut att sitta där och dricka te och se på gryningsljuset. Och självklart att ligga framför elden med djuren <3 hoppas du får en härlig december med riktig vinter, Jonna!

  Reply
 7. Marthine B.G

  Nå er det bare 20 dager igjen til sola snur, og vi går mot lysere tider ❤ Jeg synes denne tiden på året er grå og uinspirerende, og så blir jeg alltid mer trøtt, men da er det ekstra hyggelig med kos foran peisen. Så hyggelig det må være å ligge foran peisen med hundene slik 🙂 Ser ut som de begge koser seg like mye ❤

  Reply
 8. Dixi Wonderland

  Bästa starten på dagen är utan tvekan när man har ett inlägg från dig att läsa 😀
  Första bilden fick mig nästan att börja gråta då den är så fin. Som hundägare så förstår man kärleken som finns för ens älskade djur och jag tycker bilden förmedlar så mycket kärlek 🙂

  Reply
 9. Jeanette

  Kallar också December för mysmånaden. Inte dumt att få börja morgonen på det viset som du har gjort. Själv så matar jag barn, klär barn och mig själv och måste ut i kylan med barn för att följa ena barnet till skolan. Men sen känns det alltid gött att få komma hem direkt och dricka den efterlängtade muggen med latte och läsa lite blogginlägg på morgonen 🙂

  Reply
 10. Magnus

  Jösses vilken mysmorgon du har haft! Du får det alltid att se så mysigt ut i ditt kök så jag funderar ofta på hur jag skulle kunna få till en lite mer ombonad och mysig känsla i mitt lilla kök. Jag gillar min matplats vid fönstret, och frukosten är den bästa stunden på dagen, men det är något som saknas för att få den där riktig myskänslan. Får klura vidare! 🙂
  Stor kram!

  Reply
 11. Lena Berg-Nordenberg

  Så mysigt ni har det, hundarna och Du. Jag älskar december månad också, då står inspirationen som högst, det är sååååå myyyysigt. Önskar att det vore lite kallare så vi får is på Vänern. Ska göra julköttbullar idag, det är roligt när man gör något själv. Ha det så bra där uppe i norr!

  Reply
 12. Felicia

  Det kändes nästan som jag var där när jag läste och med de mysiga bilderna till. Vilken stämning!
  Ha en fin dag och helg!

  Kram!

  Reply
 13. Erika

  Idag behövde jag verkligen ett morgoninlägg från dig. Hoppas att det blir snö någon gång i december, men jag bor i Göteborg så förmodligen fortsätter det väl vara grått och trist ute. Hoppas det snöar mer uppe hos dig så jag kan njuta av dina foton!

  Reply
 14. Marie

  Trevlig 1:a decemeber 🙂
  Vad snällt av någon att skicka tekalaender och lyxigt att dricka en ny sort varje dag (om det nu var så) Jag hade tänkt göra en egen tekalender men det fanns ingen tid eller ork haha. Det kommer bli en bildkalender i bloggen istället.
  Ha det bra 🙂

  Reply
 15. ♥Maria Alvljus♥

  Mm…det ser så mysigt ut där du ligger med dina goa vovsingar
  så nära och tätt intill… och veden som sprakar i vedspisen♥.
  Kram♥

  Reply
 16. Lone

  Ååå, så koselig! Jeg gjør nesten det samme av og til. Vi har ikke vedfyring, men det hender katten, hunden og jeg sovner under pleddet i sofaen tidlig på morgenen. Er noe ekstra med den lille sovestunden der 🙂

  Reply
 17. Jorma

  Mysigare går det knappast att få 🙂 Hoppas snön kommer till er snart, och gärna hit också. Det gör den här mörka tiden så mycket lättare!
  Kramar

  Reply
 18. Martina Åkerman

  Åh så underbart mysigt det ser ut! Du får mig att längta ihjäl mig till mitt älskade Sverige.
  Jag minns julkalendern på barn TV när jag var liten…den där med Teskedsgumman! Ser man den fortfarande? Nej ni har säkert nåt annat nu för tiden. Jag minns också Maud och hennes lilla hamster (minns inte namnet), Televinken, Humle o Dumle …men allt det här är väl innan du fanns! Hahaha
  Sy mysigt det där med tekalendern…en ny smak att njuta av varje dag. Så snällt av den som skickat det till dig!
  Kram på dig, och hoppas att du känner dig piggare denna månad! Jag hoppas på att se fler målade tavlor.

  Reply
  • Martina Åkerman

   Synd att du känner att du inte har nåt snällt att säga Uffe. Jonna är aldeles för fin och snäll för att behöva ta ett sånt komentar, eller hur? Hennes bilder är vackra och stämmningsfulla och uppskattas av många…så håll din elakhet för digsjälv. God Jul.

   Reply
 19. Finurliga fröken

  Det ser fantastiskt ut att liha där vid brasan med hundarna. Jag brukar faktiskt krypa ner i sängen nån timme eller två på morgonen när jag fått i väg sonen till skolan. Tycker att jag sover skönast då. Kram

  Reply
 20. Lars 8463

  Måste vara fantastiskt skönt
  att få ha sin “egen” speciella
  “dreamzone”

  Känna värmen från elden,
  tvåbent, fyrbent, minnen
  och drömmar.

  Undrar hur djurens drömmar
  ser ut när det rycker i tassarna,
  andas snabbare och “pratar”
  Tänk om dom uppfann en hårddisk
  som kunde spela in drömmar.
  Men jag skulle nog titta ensam
  första gången.

  Tänkte igentligen bara säga
  att din mysfaktor sprider värme
  både i den yttre och min
  inre värld

  Så det får bli min
  “dreamzone”

  Kram

  Reply
 21. Emilie

  Hej Jonna! Helt orelaterat till detta inlägg men jag vill ge dig två filmtips som jag tänker att du kanske kan gilla, eftersom att du älskar naturen osv. Två vackra filmer: Wild och Tracks. Båda är verklighetsbaserade och de handlar om kvinnor som gjort helt fantastiska vandringar på egen hand, i Tracks går Robyn Davidson genom Australiens öken (270 mil!) med fyra kameler och en hund.
  Hoppas du får en fin helg!

  Reply
 22. Anonym

  I remember my youth growing up in hills of Tennessee and the winters there. Keeping the fire going all hours of the night …having my dog beside me. Good memories!
  I hope your day is a good day!
  Enjoy!??

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.