Vaknar till vårens sång

Godmorgon på er!

Åh vilken härlig helg det har varit. Sådär så jag känner mig alldeles nöjd och redo för en ny vecka. En spännande vecka!!
I helgen har jag gjort lite allt möjligt. Grejat lite här hemma och tvättat inför veckan. I lördags så var jag och Johan in till stan igen för att hämta hans kostym som nu var klar. Den blev verkligen jättefin. Ser fram emot att få visa er bilder på våra gala-kläder längre fram i veckan!
Igår så blev det en mysig fikastund här när Johans föräldrar kom på besök. Och sedan fick jag besök från Photowall som var här för att göra ett litet reportage inför lanseringen av min tapetkollektion som jag gör tillsammans med dom. Det är ju lansering i mitten av maj, så det är inte så lång tid kvar nu. Så kul!

Så det har varit en härlig helg med fullt upp. Tidigt i morgonbitti bär det av mot Stockholm, så idag blir det till att packa göra sig redo. Åhh det pirrar i magen!

041801När jag öppnade dörren tidigt i morse så möttes jag av den vackra fågelsången som hördes över hela byn. Nu börjar det. Den där underbara tiden när det låter som tusen fåglar sjunger i skogen, dag som natt. Åhh jag var bara tvungen att gå ut en stund och bara lyssna. Det blev den bästa tänkbara start på denna måndag.
041803Nayeli följde såklart med mig in i skogen en stund.
041802
Jag filmade lite så ni också skulle få vakna till vårens vackra sång ♥
Nu önskar jag er en jättefin dag allihopa så hörs vi lite senare! Kram på er ♥

38 Kommentarer på “Vaknar till vårens sång

 1. Per Asp Bölen Junsele

  Ha en trevlig dag och framför allt en bra och händelserik tur söder ut och kom hem med ett pris lycka till nu

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack så jättemycket 😀 Ja jag hoppas, hoppas HOPPAS att jag kan komma hem med ett pris. Det vore stort ♥ Kramar

   Reply
 2. Therese Pihlgren

  Min dotter ska få ett nytt rum och vill att det känns som om hon är i skogen hela tiden.
  Jag vet vilken tapet det blir ?

  Reply
 3. Olle

  “När jag öppnade dörren tidigt i morgonbitti ”
  Så du kan förflytta dig till framtiden? 🙂
  “I morse” heter det väl?
  btw. lycka till på “Finest”, jag tror du vinner.

  Mvh, Språkpolisen.

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha tack för att du skrev! Jag ändrade det direkt när jag såg din kommentar.
   Jag var nog lite trött 😀 ♥ Kram!!

   Reply
 4. Åsa

  Jag älskar fågelsången så där tidigt..det är som i tropikerna i en regnskog..magiskt.
  Ha en fantastisk dag nu vackertussen <3
  Kram Åsa

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja eller hur, det är så himla häftigt.
   Åhh tack 😀 Hoppas du haft en fantastisk dag också! Kramar ♥

   Reply
 5. Lindan

  Men vilken underbar morgon du hade!! Och sååå himla mysigt det såg ut att bara sitta där, mot ett träd, med Nayeli <3 och bara ta in alltihop…..!!
  Själv sitter jag i soffan, och lyssnar på ljudet av bilar en bit bort…. :/ Ååh, vad jag kan sakna närheten till skogen! I den lilla ort där jag växte upp fanns det i alla fall skog hyfsat nära, om man behövde "dra iväg" från allt en liten stund..

  Förstår att det pirrar i din mage…Det är inte utan att även jag känner ett litet pirr… 😉 Ska bli SÅ spännande!! Och jag ser verkligen fram emot att få se bilder (filmer? 😉 ) från galan sedan!!
  Mysigt med besök av Johans föräldrar! Bor de också där i närheten?
  Jag är så sugen att testa den där Guldmjölken. Faktum är att en av mina arbetskompisar har testat den (och hon hade ingen aning om vem du är, men hittade inlägget bara för att jag hade kommenterat det på fb..haha.. 🙂 ), och hon tyckte det var supergott!! :p

  Ha en underbar måndag nu din lilla sötnöt! 😀 Kram!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh men jag förstår att du längtar efter närheten till naturen ♥

   Men vad gulligt att även du känner lite pirr i magen! Åh ja jag ser också fram emot att visa bilder/filmer från kvällen!! 🙂 Kommer ta med min lilla kamera.
   Ja Johans föräldrar bor utanför Övik, så det är 9 mil bort. Ganska nära här uppe i norr 😀
   Åh ja hoppas du provar guldmjölken!! Den är supergod!! 🙂

   Hoppas du haft en härlig måndag!! KRAM ♥

   Reply
 6. Inga

  Njut nu av gala och allt runt om. Fast du passar bättre hemma i Grundtjärn. Där du är så underbar. Ha det nu underbart båda två. Kram. ? ❤ ❤ Inga

  Reply
 7. Kenna

  Tack för en härlig upplevelse !! Och nu håller vi alla tummarna!
  Och välkommen till Stockholm.
  Kram Kenna?

  Reply
 8. Magnus

  Att få lyssna på fåglarna en tidig vårmorgon i skogen är nog något av det bästa jag vet. Jag saknar det mycket men jag jobbar ju in på natten så jag är inte så morgonpigg numera.
  Önskar så att jag kunde ge min lilla “pälsboll” ett liv som din Nayeli har. En orörd skog att utforska, ängar att jaga på och långt från större vägar.
  Stor kram!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh ja jag håller med, det är verkligen underbart! Synd att det inte blir så ofta nu när du jobbar natt ♥ Kramar!

   Reply
 9. Edie

  åh vad jag älskar dina inlägg! Jag scrollar förbi de andra på Bloglovin lite snabbt så att jag kan götta ner mig med “det bästa till sist” varje morgon ^^

  Reply
 10. Björn

  Fint videoklipp! Fåglarna verkar ha mycket att prata om den här tiden på året. Lycka till på turen söderut!

  Reply
 11. Mitra Sohrabian

  Så härligt med våren. Det är som man får ett nytt liv.Lycka till fina Jonna i Stockholm och njut. Många kramar och lycka till.

  Reply
 12. PJ:s byffé – från by till fe

  Det är bara att lycka till nere i Stockholm! Röstat tror jag att jag gjorde varje dag. Oberoende hur det går så är det en upplevelse och en chans att träffa nya människor, kanske se nya möjligheter.

  Nayeli har verkligen ett lyckligt liv, det kan man se. Pigg, stolt och tillgiven. He, he, varifrån jag fick ordet stolt i sammanhanget vet jag inte men hon ser stolt ut. 🙂 Kanske stolt över att ha en så fin matte som Jonna?

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh men tack PJ! Och så himla snällt att du röstat varje dag. Ja precis, oavsett hur det går så blir det ett minne för livet! 🙂

   Vad glad jag blir att du tycker Nayeli ser stolt ut 🙂 Ja jag håller faktiskt med. Hon ser alltid väldigt harmonisk ut liksom. Jag tror hon trivs bra här i Grundtjärn. Kram på dig ♥

   Reply
 13. Sanna

  Så härlig video <3 en sak jag alltid undrat är hur du ser på ormar . Själv är jag nämligen livrädd. En gång när jag var ute och gick i skogen så trampade jag på en rot ( trodde jag ) bara det att roten var mjuk och började slingra sig när jag trampa på den …. Iiiiiiiiiiiiiiiii… Det hade regnat den dagen så alla rötter såg ju lite brunsvarta ut och det gjorde ormjäveln också .. Aldrig skrikit så högt .. Alltså känslan att något blir mjukt under foten när man förväntar sig en hård trädrot… Hahahaha så obehaglig . Jag är liksom inte rädd för att bli biten och struntar helt i vilken slags orm det är , bara själva tanken på att se den där slingrande saken ger mig sån hjärtklappning. Jag vill ju kunna göra så som du gör – vara ute i naturen och känna lugn och harmoni , men rädslan håller mig tillbaka . Blir galen på mig själv . Har du några tankar /tips ? Och tack för alla videos du gör , det får mig att känna att jag är ute i skogen också 🙂 <3 lycka till nu i Stockholm. Du är värd det bästa. Njut ! Kramar

  Reply
 14. Emschen

  Jag fyllde hemmet med vitsippor idag eller fyllde och fyllde jag tog in tre stora buketter vilket är nästan samma sak. haha

  Älskar cykla på grusvägen nu och höra blandningen av fågelkvitter och knastret från cykeldäcken mot grusen. Älskar’t!

  Reply
 15. - MARIAELISABETH - millionwishes.se -

  Åååh, jag älskar fågelkvitter! Bland det bästa som finns är ju att vakna till solen på morgonen och höra hur fåglarna sjunger sina sånger! <3
  Spelade också in en liten film förra sommaren, gick ut mitt i natten och spelade in alla naturens och fåglarnas ljud. Jag vet inte varför, men fåglar ligger mig lite extra nära hjärtat. Ännu närmare blev det förra sommaren då jag tog hand om några sädesärlor som hade blivit "övergivna" av sina föräldrar. Tyvärr var det på grund av oss som de lämnade dem. De hade byggt bo i traktorn och vi försökte ut i det sista låta bli att använda den i hopp om att de skulle hinna bli flygfärdiga innan vi verkligen var tvungen att använda den, men då vi har/hade en massa projekt här hemma med utbyggnad och dränering så kunde vi tyvärr inte vänta längre. Så vi byggde en liten "holk" och satte upp på väggen bara någon meter bakom traktorn och flyttade boet försiktigt och hoppades innerligt att föräldrarna skulle våga sig tillbaka till sina små ungar, men de gjorde dem aldrig.
  Jag hade inte hjärta att låta dem dö, så efter några timmar utan att föräldrarna hade närmat sig dem igen så bestämde jag mig för att ta in dem och göra vad jag kunde för att hålla dem vid liv. De var bara något dygn gamla och alldeles livlös och kall då de låg i mina händer. Men plötsligt började dem röra på sig och vakna till. Jag byggde ett litet bo åt dem med värme och termometer för att hålla perfekt temperatur och började läsa allt jag hittade om att ta hand om fågelungar. Dock stod det överallt att man INTE ska ta hand om ungar sådär för det är näst intill omöjligt att lyckas föda upp dem, plus att det är olagligt för privatpersoner, men jag kunde inte bara låta dem dö…
  Jag började ge dem uppblött hundtorrfoder men hittade sen en kattmat som hade bättre näringsförhållanden och fick lov att mata dem non-stop de första 7-10 dagarna.. Hu vilket jobb det var, men jag ångrar inte en sekund då jag trots allt fick tre av dem att växa upp till stora fågelungdomar. Jag matade dem med massa mygg från våran myggfångare och "lärde" dem jaga flugor i fönstret och tillslut kom dagen då de kunde släppas ut igen i det fria. Jag såg till dem några veckor efteråt och de verkade ha "återförenats" och var tillsammans med sina riktiga föräldrar igen.
  Önskar man kunde veta hur det gått för dem, om de verkligen klarade av ett liv i frihet efter mitt kanske dumdristiga beslut att ta hand om dem (då det som sagt är olagligt).. Men bara för några dagar sedan såg jag tre sädesärlor här på gården och jag hoppas hoppas innerligt att någon av dem var en av "mina"! 🙂
  Oj, vilken novell det blev.. Ville bara dela med mig av förra sommarens fantastiska upplevelse 🙂 <3
  Tänk vilken tur vi har som får leva på den magiska landsbygden och vara med om dess under!

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.