Vernissagen på Norrköpings kulturnatt

I helgen var ju jag ner till Norrköping för att ha vernissage under kulturnatten, och jag tänkte att jag skulle visa några bilder ifrån denna fantastiska kväll. Och en liten rörig videoblogg. Som vanligt! : )

Norrköpings kulturnatt är alltså ett återkommande kalas varje år, då hela staden lever upp och bjuder på ett fullspäckat program. Jag höll till i Värmekyrkan, tillsammans med ett gäng andra fotografer och konstnärer som även de ställde ut sina verk. Under hela kvällen bjöds det även på musik och körsång. Det var en helt fantastisk stämning inne i denna vackra, pampiga lokal! Och jag fick träffa så många underbara människor! Mitt hjärta hade nästan smält bara en timma efter att utställningen började.

Det var många bloggläsare som kom och hälsade och det kändes nästan lite overkligt att få ansikte på så många som följt bloggen under flera år. Att sitta här i Grundtjärn och försöka förstå att man har följare på bloggen är en helt annan sak än att faktiskt komma ut och möta läsare på riktigt. Wow, det var verkligen så fint och så rörande på många vis!
092407Vackra Norrköping! Älskar verkligen de här gamla industriområdena. Det såg så vackert ut när allt lyste upp på kvällen.
092401Min lillebror Filip hjälpte mig att köra hela vägen till Norrköping på fredagen, vilket var SÅ bra eftersom jag inte hade hunnit sova något på natten och omöjligt skulle lyckats köra 70 mil själv. Och på lördagen kom min pappa Ulf till värmekyrkan och hjälpte oss att hänga upp alla tavlor och foton och rigga klart allt inför kvällens vernissage. Är så glad att de kunde hjälpa till!
092405Klockan 16.00 på lördagen öppnades dörrarna in till Värmekyrkan och det kom så mycket mer folk än jag hade kunnat ana. Vilket var väldigt roligt!
Här var min del av utställningen.
092409Och på andra sidan var de andra konstnärer som ställde ut. Den här bilden tog dock innan det hade öppnat. Efter att utställningen öppnade så tog jag inte så många bilder. Men visst är det en vacker plats att ha utställning på? Jag bara älskar de stora fönstren!
092406092403Jag blev SÅ glad när jag såg att min vän Pelle Lundström kommit till utställningen i Norrköping! Ni kanske känner igen honom från tidigare blogginlägg? Bland annat så var jag ner till Kisa förra året och hade föreläsning på Kåken, som just drevs av Pelle och Lena. Två fantastiska eldsjälar. Så jag lyste upp när jag fick syn på att Pelle kommit hit!
092408Det var flera olika körer som sjöng under kvällen och det var helt fantastiskt att blanda utställning med körsång. Stämningen inne i Värmekyrkan blev nästan änglalik. Och jag älskar verkligen att lyssna på körsång. Jag ryser flera gånger om.
092404Och jag fann en vän. Sari Palmroth som även hon ställde ut sina målade tavlor på andra sidan scentyget. Vilken underbar människa! Så vi hängde en hel del under kvällen. Det var fint att få lära känna henne.
092402
Och här kommer en liten videoblogg med lite blandade klipp från helgen! Det var en intensiv helg, lång resa och snabba ryck med att hänga upp allt och sedan ner med allt för att på söndag åka hemåt igen. Men det var SÅ värt det! Vilken fantastisk helg! ♥

24 Kommentarer på “Vernissagen på Norrköpings kulturnatt

 1. Annica

  Kan nästan känna stämningen! 🙂 Gillade också Norrköping när jag var där på besök, underbart med vattnet och känner faktiskt igen mig på bilden 🙂

  Reply
 2. Ida

  Åhh vad fint det såg ut att vara! Så himla synd att jag inte kunde komma. “Enbart” runt 4 timmar från där jag bor. Fann dock ingen som kunde skjutsa mig och tåg är lite dyrt för en fattig ungdom 😉 Fast jag ångrar att jag inte åkte ändå och jag hoppas innerligt att du kommer nedåt i landet någon mer gång. Vore så himla kul att träffa dig!
  Ha en bra kväll och ta hand om dig! Kram

  Reply
 3. Gunilla T

  Så mysigt Jonna att höra dig beskriva Norrköping och Värmekyrkan!
  Det var såå mysigt och kul att få träffa dig live.

  Krampådig Jonna!

  Reply
 4. Bosse

  Skoj du besökte vår fina stad med din konst 🙂
  Trevligt att få se dina tavlor och målningar så IRL.
  Industrilandskapet där längs Motala Ström är väldigt fint och Värmekyrkan är en väldigt speciell och fin event-lokal!
  Värmekyrka, den f.d. gamla koleldade ångpannecentralen som producerade varm ånga till textilindustrierna där runt om.
  De fyra stora skorstenarna på taket blir till Norrköpings fina jättestora adventsljusstake vid juletid – den skulle du se.
  Blev skoj att byta några korta ord med dig – visade dig ett foto på kamerans display som jag tog där med min systemkamera.
  / Bosse, “Gubben” 😉

  Reply
 5. snowflake

  Åh vad roligt att det gick bra för dig att ställa ut i Norrköping! Såg verkligen vackert ut i den gamla kyrkan och i industriområdena? Jag skulle verkligen kunna tänka mig att ha några av dina tavlor på väggarna, de är så otroligt vackra! Jonna du en sån viktig förebild, du når ut till så många människor om att älska och ta hand om naturen. Har precis börjat läsa din blogg och du verkar vara en sann djurvän, hoppas även att du förespråkar om ekologisk och närproducerad mat samt att värna om djurens rättigheter?Tack för att du finns ❤️

  Reply
 6. Finurliga fröken

  Underbart! Så ledsen att jag inte kunde komma. Har bara 40 min i bil till norrköping. Men var ensam med barnen hela helgen. Kände inte att de var en bra idé och åka dit med tre stycken mellan 7-10 år. Kram

  Reply
 7. anette.lärjedal

  Vad gjorde du på Opinion Sverige? Varför hördes du inte, Skype? Varför ställer du upp? Du kan inte kola. Du gör som du vill, finns andra som kan bättre. Du är nu produkt från Sverige. Tänk och gör bättre för människor i liknande livsmiljöer. Bli bäst på det du kan, fota. Mitt tips och tanke för dig. Lev och gör, du ” provocerar” allltid. Nu som sista året är du i linsen, var inte det som fängslade mig. Strong womens is in the world. Not you. Jonna är i Grundtjärn, var kommer det namnet från? Haha thihihi

  Reply
 8. Alina

  Vilka vackra tavlor, underbara färger. Kommer du att ha någon utställning längre norrut? Jag skulle så gärna vilja se dina tavlor i verkligheten.
  Så roligt du o din bror verkar ha det tillsammans ?
  Kram/Alina

  Reply
 9. Mathias

  Hej Jonna!
  Kul att se hur det såg ut och att det gick så bra! Fint det är att se dig så glad 🙂 mår bra av att se det. Jag tyckte om slutet när du var på väg hem – den allvarligt finurliga minen…fick mig fundera på vad du tänkte på just då. Tack för mig å kramelikram!

  Reply
 10. Lars 8463

  Finns det möjlighet att få göra
  praktik som hjärncell hos dej?
  Skulle utan tvekan vara det
  mest intressanta “jobb”
  jag haft.

  Skulle vara ett fantastiskt sätt
  att “spendera dagarna”
  Kram

  Reply
 11. Gunilla

  Jag tycker dina målningar ser jättefina ut, men det hade varit roligt att se dem lite tydligare. Man blir ju nyfiken ?

  Reply
 12. Ninni

  Jonna! Så roligt att höra dej kula igår och så glad jag blev av din lyckodans hemma i köket i Grundtjärn. Du har ett bra fokus och tar fantastiska bilder och jag är så arg på mig själv att jag inte upptäckte att du var här i Norrköping. Hade gärna velat träffa dej! Ha en mysig helg!

  Reply
 13. Ann-Christine Reimer

  Nu har jag skrivit till TV4 och bett att de ska engagera dig i Let´s dance nästa säsong. Jag såg din twist och jag kunde inte slita ögonen från dig. Du är HELT MAKALÖS!!! Du flyter över golvet och jag vill verkligen se dig utvecklas i Let´s dance. Jag hoppas du tackar JA!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Vill du också se Jonna så kontakta TV4!!

  Reply
 14. Charlotta

  Hej!
  Efter att ha läst ditt blogginlägg i veckan vill jag bara säga att det måste vara okunniga människor som tror att någon kan leva på en blogg utan att man tar emot annonsintäkter etc. Jag blir bara glad när jag ser hur du utvecklar ditt entreprenörskap, parallellt med ditt konstnärskap. Det inspirerar mig som entreprenör. Jag hoppas att du utvecklar fler samarbeten och visar hur du lyckas tjäna pengar, trots att du bor i glesbygd. Ju mer desto BÄTTRE! Lycka TILL!

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.