Vlog – en vecka i mitt liv

Hej kära vänner!
Vill börja med att tacka så jättemycket för era kommentarer på mitt förra inlägg. Även om jag fortfarande inte har någon aning om vad mitt märkliga mående berodde på så betyder det så otroligt mycket att få läsa det ni skriver, oavsett om det är goda råd, erfarenheter eller bara pepp och kärlek.
Fick verkligen lära mig lite av allas erfarenheter också. Det är inte klokt vad mycket kunskap ni alla sitter på. Ni är tillsammans som ett stort uppslagsverk. Är så otroligt tacksam att ni tar er tid att dela med er.
Det värmer i hjärtat. Har läst varenda kommentar, och även om jag inte hinner svara så ska ni veta att jag tar in varenda ord.  Tack  ♥

Ska för övrigt se till att få ta ett blodprov lite senare. Det där med köldkörteln lät väldigt…träffande. Eftersom både min mamma och min morbror har hypoteros känns det som jag ändå borde kolla upp det. Bara för att vara på säkra sidan. Har också hört att köldkörtel-problem ökat lavinartat senaste tiden. Undrar vad det beror på? I alla fall, tusen tusen tack kära ni!
Jag läste förresten igår att våren inte varit såhär sen på över 100 år. Tänk vad häftigt ändå, att få vara med om detta. Det kanske dröjer ytterligare 100 år innan vi får en sån här rejäl vinter igen. Om 50 år kanske vi fortfarande pratar om detta. “Minns ni vintern 2017/2018? Det va något utöver det vanliga det“.
Och vi fick uppleva den! Så istället för att känna oss bortglömda av våren kanske vi istället ska känna oss utvalda? 😉

I natt blev jag äntligen klar med min senaste videoblogg. Hade tänkt att den skulle bli klar för flera veckor sedan. Men jag hade så ofantligt mycket material att gå igenom så det tog lite extra lång tid. Jag filmade nämligen konstant i en dryg vecka under mars månad, och tänkte helt enkelt göra en videoblogg med glimtar ur min vardag, och allt som en vanlig vecka kan innehålla. Hade nämligen sett att många ville se lite mer av min vardag i videobloggarna.

Jag var inte så mycket på prat-humör när jag spelade in detta. Och först tänkte jag att det ju inte går att göra en riktig videoblogg utan att prata. Tills jag insåg att det går hur bra som helst. Nästan ännu bättre. Mindre prat ger mer utrymme till närvaro på något sätt. Det gör det också lättare för er som tittar att skapa era egna känslor och uppfattningar istället för att jag ska sätta ord på det. Ni kommer också närmare på något vis, eftersom jag väldigt sällan tänkte på att jag spelade in och bara lät kameran gå medan jag körde på som vanligt.

Så här kommer en videoblogg från en vecka i mars!

Hoppas ni tycker om den! ♥

61 Kommentarer på “Vlog – en vecka i mitt liv

 1. Pascale Blue

  Beautiful video, Jonna!
  Silence is worth a thousand words!
  Not an easy life but well worth of the gorgeous surrounding and the peace it brings within the soul!
  Thank you for sharing! ❤️

  Reply
 2. Luna (Wilma)

  Hello Jonna, just watched your video blog. Is was so beautiful, it made me really happy. I am sure many others will feel the same way. Thank you so much for your endless inspiration?❤️

  Reply
 3. Theresa

  Oh boy Jonna did you brighten my day with your antics on this vlog compilation. I laughed at you jumping in the snow, and laying on the floor with Nanook. The footage from when you were putting together the “Jinna Jonton Spoof” was hilarious. Your Mum and Johan were cracking up! What good medicine for all to have such hearty laughter! You have your toe in a great many things and it amazes me how seemingly effortless you flip between them all! The ending with the ski’s and the snow was beautiful. You have SO much snow still! We have snow here in Michigan, but not nearly so much! In fact I will stop complaining about it now even though it is mid April! I am home sick with the flu, so thank you again for posting this, it made me smile! Big hugs!??

  Reply
 4. Sandra Junhammar

  Ååh, så himla fin och härlig vlog! ♥ Älskar att du bjuder på dig själv, videoklippet känns så äkta på något sätt.

  Det låter klokt att ta ett blodprov förresten! Ha en härlig kväll fina du. Kramar ♥

  Reply
 5. Olivia

  So very nice….you’re right, less talk can be so effective, you can just ‘show’ us without speaking, often times. Love it. Your Nanook is like an angel in a fur body, he is just the sweetest…so happy he came into your life. I was glad to see you eating healthy, that will definitely help with any problems that come up, and detoxing on a regular basis, which i do, is needed, because we live in a very toxic world. There are many poisons in the atmosphere so we breathe it, and it comes down as rain and snow. Thank you so much for sharing with us!

  Reply
 6. _annany

  Alltså vad är det med den här filmen!? Den bästa videoblogg du nånsin gjort! JAG ÄLSKAR DEN! Blev alldeles rörd också? Love it!! ❤️ Kram

  Reply
 7. Therese

  Hej Jonna! Tack, för din otroligt vackra video. Den berörde! Kanske som du sa, att det blir på ett annat sätt utan lika mycket tal. Vackert!

  På tal om ditt förra inlägg. En tanke som väcktes hos mig är att saker och ting kan vara annorlunda för en ljusarbetar-själ som du är. Du beskrev att du upplevde det som om din själ lämnade din kropp, och det kanske den också gjorde. Men det behöver ju inte vara någonting dåligt. Du kanske skulle ta kontakt med någon person som kan mer om andlig utveckling, en healer eller liknande. Kanske denna person vet vad som händer på ett själsligt plan när du upplever det som om din själ lämnar. Allting kan inte alltid förklaras till fysiska åkommor, vi har en fysisk kropp ja- men vi har också en själslig “kropp”.

  Önskar dig allt gott fina du! <3 Varm kram från Therese

  Reply
 8. Ninni

  Så fin video!
  Jag brukar aldrig titta på vloggar eller videos över 10min, jag blir uttråkad. Men du är så himla duktig konstnärligt så jag blir helt fast. En väldigt bra underhållning under middagen. Och en lugn och skön känsla efter.

  Reply
 9. Bysse

  Måste ge din vlog minst 12 poäng av 10 möjliga. Håller med Ninni här ovanför.
  Ska se den igen!
  Kramar, Bysse.

  Reply
 10. hilde

  Hei Jonna!

  Jeg elsker at du (nesten) ikke prater i denne videoen! Jeg ble både inspirert og glad når jeg så den. Jeg fikk også følelser av ro og nærvær. Takk, Jonna.

  Reply
 11. hilde

  P.S. Jeg innså nå at videoen var på hele 13 minutter! Det hadde jeg ikke trodd… tror helt ærlig at jeg ikke hadde orket å se hele videoen om du hadde pratet hele veien…

  Reply
 12. Catarina

  Härligt video! Man blir så jäkla sugen på att flytta norrut, men snö har jag fått nog av nu. Här nere i Stockholm, där jag bor, har vi knappt nån snö kvar. Blommorna blommor för fullt nu! 😀

  Kram på dig! // Catarina

  Reply
 13. Lovisa

  Hej Jonna! Det är en väldigt vacker video. Det som slår mig är hur mycket själv du faktiskt är och att det livet är långt ifrån alla skulle klara och må bra av.

  Jag slås också av hur mycket “hemmafru”grejer du gör plus det som är bloggrelaterat (utan att lägga negativt på det). Det gör mig nyfiken på vad tror du jobbat med ifall du inte haft bloggen och dess möjligheter? Vad drömde du om innan den? Att bara livnära sig på sin konst är ju svårt och du har lyckats. Därför nyfiken på vad du tror du skulle gjort annars? 🙂

  Tack för en fin video och din konst. Kramar från en trogen läsare.

  Reply
 14. Marit

  Så underbart vacker vlogg, den berör på ett helt annat sätt då det är nästan inget prat! Jag blev varm och lugn inombords av att se den 🙂

  Reply
 15. Marit

  Vill tillägga: du borde bli proffsdansare, du har ju sån talang, en naturbegåvning En tanke, du med i Lets Dance på SVT4!

  Reply
 16. Annie

  Så himla mysig! Man blir liksom hypnotiserad av dig, ditt liv och de vackra omgivningarna, och musiken till är helt magisk! Det är som om man glömmer tid och rum när man tittar på dina filmer.
  Sitter här och funderar på om mitt egna lilla liv skulle kunna se lika magiskt ut…??? Men kanske med den rätta musiken och lite rogivande virkning och söta poser på mina hundar kanske det skulle funka till en viss del…:=)

  Reply
 17. Lars 8463

  Gomorgon “knasboll?!”
  Igår var en varm underbar dag
  som övergick till en ljus fin natt.
  Ligger i värmen, läser och ser.

  Din tid, ditt liv.
  För allt liv som ligger bakom
  den tid jag får läsa och se.
  För tystnaden och lungnet.
  För skratten och “skutten”

  Hoppas du mår bra
  KRAM

  Reply
 18. Anonym

  Fin VLOG, du är bestämd inte dränerad för energi hela tiden! Och bra att du tar fasta på tipset om läkarkontroll för eventuella sköldkörtelproblem som orsak till din down-period, speciellt när du har när släkt med denna oftast autoimmuna sjukdom, då viss ärftlighet kan vara en komponent. Det är för övrigt inte sköldkörtelsjukdomen som ökar lavinartad utan förskrivning av det konstgjorde hormonpreparatet sannolikt till följd av att man de senare åren – av oklar anledning – oftare väljer att behandla patienter med även lättare avvikelser i hormonnivåerna.

  Reply
 19. Amanda L

  Tycker det var så himla härligt att det var utan snack. Alltså, det är så klart roligt att höra dig berätta också, men det här kändes så mycket mer intimt, nära, harmoniskt och fint. Det var så behagligt att titta på, och det kändes mycket mer som att få en riktig inblick. Oftast går man ju inte runt och snackar med tomma intet liksom.

  Jättehärlig video! Tack!

  Reply
 20. Pamela

  You are such a bright and beautiful soul. I know we all feel this way about you! Such a warm feeling in this video!
  Jonna, the end shot where you are skiing down the slope…made me tear up. The beauty of it, and the connectedness of it. And also knowing that with this Winter/Spring it could be easy to succumb to depression – and in this moment you are choosing joy instead.
  I wish I could “love” this video a hundred times. 🙂 ❤

  “Follow your bliss, and doors will open where there were only walls” – Joseph Campbell

  Hugs to you!!

  Reply
 21. Magnus

  Det var en härlig vlogg! Och man behöver inte alltid sätta ord på och förklara allt man gör. Att som tittare själv få känna och tänka lite utan att bli serverad “sanningen” är inte alls fel.
  Vad som slår mig mest är hur enormt stor skillnad det kan vara på två platser med “bara” 100 mils mellanrum. Vintern här nere har varit lång och seg men nästan helt utan snö. Som mest har det kanske varit 15 cm. Men i helgen som gick kom våren! Det blev plötsligt så varmt att det räckte med t-shirt och shorts en stund mitt på dagen och i förrgår (måndag) så hittade jag de första Blåsipporna. Som jag har längtat!

  Stor kram!

  Reply
 22. linn

  jag som sitter i london ba HERREGUD TA MIG TILL SKOGEN. tack för förbannat fin video <3 älskar inblick i vardagen! den är ju hela livet trots allt

  Reply
 23. Lindan

  Ett enda klagomål från en “Jonnig” Lindian – vloggen var typ en timme för kort….hahaha….!! 😀 Hann ju knappt glufsa i mig min kladdkaka innan den var över…..;) :p 😀

  Kraaam bästa du!! <3

  Reply
 24. S

  Det heter sköldkörtel, inte köldkörtel!! (Då har du varit för länge ute i kölden).
  Hälsn. En finlandssvensk. Vi finlandssvenskar har ännu tj-ljudet kvar och då är det lättare att stava rätt!

  Reply
 25. Katta - Bucketlife

  Vad fint, tycker det blev väldigt stämningsfullt utan prat – även om jag tycker om när du berättar också. Blev rätt inspirerad att göra en vlogg om min vardag här i ladan, det är några som frågat vad jag gör på dagarna och hur det är att bo avlägset och på landet. Har tänkt att det ju inte händer massor, men det gör det ju! Bara lite annorlunda grejer, som takras, ekorrfajter och storhandling på turskidor 🙂 Har inte börjat hänga ut tvätten än dock, haha. Skulle se ungefär likadant ut som för dig 🙂

  Reply
 26. Christiane

  Beautiful, moving vlog . . . thank you Jonna

  It evokes such a great range of emotions and was such a privilege to watch. Very lovely scenes of the nature and a wonderful and moving sharing of an ‘everyday’ life in the white snowy north of Sweden. Primary feeling: JOY

  loved the vlog very much, Jonna

  Reply
 27. diow

  jag gillar också stjärna och tystnaden
  ska gå och sova med känslan från videon
  och inte låta något komma emellan

  Reply
 28. Maja

  Så himla fint sätt att se på den långa vintern ni har där hemma i Sverige! Har själv alltid känt att det är något magiskt med snön när den faller eller glittrar på marken ♡ och härlig vlogg!

  Reply
 29. Anonym

  Jag brukar sällan orka se videobloggar, men din var fantastiskt rogivande och vacker. Den visar kärlek till människor, djur och landskap. Borde egentligen sändas i teve som motvikt till alla flåsprogram.

  Reply
 30. fernando

  hello Jonna, very good video of the fragments of your days, I loved that it was without dialogue, fantastic, congratulations,
  a hug from a distance, fernando.
  P.S. please, take care of yourself.

  Reply
 31. A-M

  WOW Jonna.
  Jag både grät och skrattade till videon. Du är så härlig så man vill adoptera dig och Nanook.
  Din mamma måste vara så stolt över dig som dotter.

  Kramen // A-M

  Reply
 32. Åsa B

  Underbart! Så rogivande och fint ♥ Älskar snön som faller ned från träden och hur du njuter av naturen.

  Reply
 33. Gunilla

  Jättefin vlogg!! När man ser en levande Jonna skutta omkring i snön så känns det ännu mer angeläget att du går till doktorn med tanke på ditt förra inlägg. Tänk om ditt konstiga mående hade med proppen att göra!

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.