Winter workation

Klockan är snart midnatt och jag sitter här i soffan i mitt hotellrum. Trött och lycklig efter en fantastisk dag. Jag befinner mig just nu i Åre! Jag kom hit i går och kommer vara kvar här till söndag. Jag är nämligen på ett event som heter “Winter workation” som anordnas av Influencers of Sweden som jag är medlem i. En branschorganisation för bloggare och andra social media influencers, som jag skrivit om lite tidigare. Workation, istället för vacation, eftersom det är en blandning av semester och jobb. Så jag är här tillsammans med ca 30 andra fantastiska människor i samma bransch som mig själv. Vi delar erfarenheter, diskuterar, åker skidor och andra aktiviteter, äter god mat, går på spa och har helt enkelt otroligt roligt! Jag ser verkligen den här helgen som en “kick off” inför det nya året. Jag är redan så full av inspiration efter detta dygnet.
Vi bor på Holiday Club i Åre som är ett helt makalöst fint ställe. Det känns verkligen som att få skämma bort sig lite under denna helgen. Det är intensiva dagar och jag önskar verkligen att dygnet just nu hade dubbelt så många timmar. Det finns så mycket roligt att göra och så många inspirerande människor att prata med och lära känna. I skrivande stund är jag nästan så trött så ögonen far igen av sig själv, men jag kände ändå att jag ville få ut ett litet blogginlägg nu såhär på kvällskvisten så ni vet vart jag håller hus. Så jag kommer visa några snabba bilder från dagen.
Jag kan ju säga att jag vart otroligt chockad över att Åre är så stort. Det är ju verkligen som en stad. Jag hade liksom inte väntat mig det riktigt. På något sätt känns det som att vara utomlands.
Idag har jag tillsammans med många andra varit ute och kört skoter. Skotersafari! Jag har ju kört skoter någon gång innan för några år sedan. Men inte på det här viset. Det var så otroligt roligt och vi fick verkligen tur med vädret. Vilken vacker värld!
Vi körde upp till ett ställe som kallas “Vita renen”. Här var en fantastisk utsikt över fjällen.

En del av gänget under eftermiddagens “sessioner”. Vi samlas varje eftermiddag för att hålla mindre föreläsningar, där man får dela med sig av något ämne man t.ex är extra kunnig inom, eller vill diskutera. Har redan lärt mig så otroligt mycket. Och har verkligen insett hur viktigt det är att faktiskt möta andra i samma bransch. Det är stärker en på så många vis. Och självklart också så otroligt roligt att träffa några av de bloggare som jag själv följt under många år. Ni kommer få se mer av det lite senare 🙂
Det har varit en underbar dag och nu ser jag fram emot en lika fantastisk dag i morgon. Just i morgon ska jag åka skidor. Utförsåkning. Det är nästan första gången i mitt liv som jag gör det. Jag minns att jag gjorde det som treåring när jag bodde i Sollefteå som liten, innan vi flyttade till Göteborg. Men efter det har det aldrig blivit av. Så det kommer ju bli som att åka för första gången. Det ska bli så spännande! Det blir givetvis barnbacken för min del, men lika glad är jag för det. Håll tummarna att inga ben blir brytna 😉

Vill passa på att önska er en trevlig helg! Och tack också för era härliga kommentarer på förra inlägget. Kommer gå igenom och svara lite senare när jag har tid. Kram på er ♥

38 Kommentarer på “Winter workation

 1. Magnus

  Åre! Det var länge sedan jag var där senast. Alldeles för länge sedan!
  Även om Åre vuxit från den lilla by det var när jag var där första gången i början på 80-talet till vad det är idag så älskar jag “byn” fortfarande. Jag hade till och med en andelsstuga där under många år och var uppe både sommar och vinter. Skidåkning och skärmflyg på vintern och fiske, cykling, vandring och skärmflygning på sommaren. Tyvärr fick jag problem med ryggen så jag var tvungen att sluta med de fysiska aktiviteterna och valde då att sälja andelsstugan. Sen dess har jag inte varit där. Nu är ryggen väldigt mycket bättre så det kanske är dags att åka upp igen och se om jag känner igen mig.
  Tillåter vädret så skall ni absolut ta er upp till toppstugan. Det går utmärkt att gå från kabinen så även den som inte är så säker på skidåkningen kan ta sig dit upp och uppleva den magnifika utsikten. Njut av den vackra Åredalen Jonna!
  Stor kram!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh vad roligt att du varit där så mycket! Kan tänka mig att mycket har ändrats här sedan 80-talet.
   Så synd att du inte kunde fortsätta med alla fysiska aktiviteter. Men hoppas du tar dig en sväng dig snart igen.
   Åre är verkligen otroligt vackert! Och kunde aldrig ana att det skulle vara så stort. Som en egen liten stad 🙂
   Stor kram på dig ♥

   Reply
 2. Finurliga fröken

  Men så härligt! Hoppas att jag någon gång har råd och mod att åka på en sån träff. Vore så härligt att träffa dig och andra förebilder. Tack för att du delar med dig ❤

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja det är verkligen otroligt inspirerade med en sådan här träff. Vet inte om du är medlem i Influecers of Sweden?
   Men kan ju säga att vi fick en kraftig rabatt på den här resan 🙂 En av fördelarna med att vara medlem 😀
   Kram på dig och tack för dina fina ord ♥

   Reply
 3. Jojhanna

  Åh så härligt att vara i fjällen o att åka utför är ju superkul!! 😀 Nu har snön vräkt ner här så längtar till backarna! Låter som väldigt intressanta dagar o blir roligt att höra mer sen. (O jättetack för din kommentar om min blogg, jag blev såå g l a d 😀 ) Ha en riktigt fin helg i Åre! <3 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh men vad kul o höra det!! 🙂
   Och jag håller tummarna att du snart får ut och åka i backarna! Jag längtar redan till nästa gång, så jag förstår dig!
   Kram på dig ♥

   Reply
 4. Janet Doane

  Congratulations for being a part of Influencers of Sweden! It is wonderful to see how far your passion has carried you! I think of all you’ve accomplished, inspiring so many lives, and that blogging has been the main vehicle for this. When I started my website 9 years ago, we didn’t have the ability to post comments like this which is so important to complete a circle of a message going out, and messages coming back in, to receive feedback, and to make connections with people. The world of communication we live in now is truly remarkable. Snowmobiling, skiing, good food and the spa – plus the daily activities sound exciting and fun! Have fantastic time! I’ll be looking forward to hearing more. xo

  Reply
 5. Lars 8463

  Läste någonstans att du
  har en ” bubblande” personlighet.
  Så med tanke på människorna,
  platsen, hela inramningen till
  bilden av ditt Åre besök.

  Hela Åredalen är full med bubblor?!

  Kan vara bra om du vurpa.
  Men jag tror att ditt “skal”
  Är lika snabb och vig
  som din tanke
  Så det går nog bra.

  Önskar dig en fortsatt underbar
  helg fylld med inspiration
  och skratt.
  Behöver du “landa” nu också
  eller blir det bara i backen?
  Önskar jag var där,
  fått höra dina ord 😀

  KRAM

  Reply
 6. Jenny

  Hej Jonna!
  Va kul att du är i Åre där jag bor!
  Du är en så otroligt stor inspiration för mig så vore jätteroligt och träffa dig någon gång, typ säga hej eller så bara om du vill. Jag kommer vara i längdskidspåret väldigt mycket imorgon (Ullådalen rekommenderas) men ska till byn sen.
  Hoppas du får en toppen helg här!

  Reply
 7. Mia Bergvall

  Vad härligt ni ser ut att ha det! Det är så otroligt vilket att få inspiration och tips från de i samma bransch. Jag satte som nyårslöfte att våga fråga andra mer, det ger så mycket tillbaka!

  Reply
 8. Camilla

  Hoppas du får en fin dag på slalomskidorna! Utförsåkning är en av anledningarna till att vi nu flyttat till fjällen… 🙂 Trots att jag själv för sju år sedan inte ens trodde att jag kunde lära mig åka skidor utför…

  Reply
 9. TantGlad

  Jag börjar med att kommentera fel ände, och slutet av ditt blogginlägg.
  Tack själv du för dina härliga inspirerande trevliga mysiga inlägg.

  Visst är Åre stort och som en liten stad liksom. Det är fint där, och vilken härlig och ren luft det är där.
  Du får passa på att njuta ….fina bilder , och tack för mysig läsning.

  Kram från mig

  Reply
 10. Dixi Wonderland

  Men åhh va mysigt ni har det! Fina Linda känner jag igen där på bilden 😀 Kan tänka mig att ni alla måste känna er så fantastiskt inspirerade när ni kan dela med er av så mycket till varandra 😀

  Reply
 11. Emelie

  Kul att du är här! Har du tid Måste du åka till Vålådalen, det är otroligt vackert att gå till exempelvis Nipan eller blanktjärnarna!

  Reply
 12. mammakero

  Hahaha!! Jag tittar på bilden av några av de andra deltagarna runt bordet och jag tror jag följer dem alla!! Jag blev star strucked av bilden!! Jag vet att Elin Nevnarien Kero längtat efter detta och jag är så glad över att Workation anordnas just i Åre. Åre är, som du skriver, stort. Med massor av häftiga utflyktsmål och utflyktssätt. Kul att höra att Workation lever upp till förväntningarna!

  Reply
 13. Janusz

  Hi Jonna. Wow, ski hill looks very similar to the one of three we have here in Vancouver local mountains . I used to ski a lot in Whistler nearby, one of the largest resorts in North America. It has well over 200 marked trails plus tons off piste skiing. It took me months to explore every corner of it with a trail map. But the best thing I did was to buy a workshop pass every year as well. One can make a rapid progress and it is a lot of fun to ski with a qualified instructor and a group of other people.

  Reply
 14. Resfredag

  Så glad att jag äntligen fick träffa dig på riktigt! Hoppas resan hem går bra, och tack åter igen för att du ville ställa upp och bli intervjuad till vår podcast. Du inspirerar verkligen. Stor kram!

  Reply
 15. Maria Gustafsson

  Men!? Det är ju nästan hemma hos mig! 😉 Du åker iallafall förbi mig när du åker till flyget, om du flyger hem. Tänk om man kunnat träffas en stund över en kaffe och bara surrat lite. Kram på dig Jonna, kul att du gillade Åre.

  Reply
 16. Felicia

  Vad roligt att få åka iväg på sånt där och samtidigt träffa andra som sysslar med samma saker. Ser härligt ut 🙂
  Hoppas du inte bröt några ben i backen!

  Vill även tala om att jag har tipsat “Tidningen Nära” om dig och din blogg. De ville lyfta fram fler läsvärda bloggar i deras tidning. Hoppas de är okej och att de isåfall hör av sig snart <3

  Kram och ha en fin vecka!

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.