With love

Lagom till alla hjärtans dag var det som om naturen öppnade dörren till alla vårkänslor. Fåglarna kvittrar, solen skiner, snön smälter och de milda vindarna leker med mitt hår. Precis sådär som de brukar vara i slutet av april. Jag har aldrig känt mig så förvirrad i årstiderna innan. Hela vintern har jag gått och längtat efter just vinter, men idag släppte jag nog taget om det helt och hållet. Istället kändes våren så mycket närmare. Det gör inget att det är februari. Det gör inget om det blir massor med snö och kyla i mars. Just idag är det vår i mitt hjärta.

Jag har varit ute nästan hela dagen idag och njutit av det vackra vädret. Lagade lite lunch över en eld ute i skogen, som ni kommer får se mer utav i en videoblogg i morgon. Sippade på mitt kaffe och lyssnade på fåglarna som säkert är lika förvirrade som mig. Men vad underbart, att få känna såhär mitt i vintern. Varje vår är det som om något vaknar till liv i mig som annars ligger i vila hela vintern. Och sådana här dagar känner jag hur något börjar bubbla där inne.
Det är is överallt nu. Jag glider omkring snarare än går omkring. Stora sjöar har bildats ute på ängen av all snö som så hastigt har smält.
Jordgubbslandet har börjat titta fram bakom istäcket. Den här sommaren tror jag att de kommer ge rikligt med skörd. Så jag hoppas de fortsätter sova vidare så de är redo att vakna till liv när den riktiga våren är här.
Vill såklart passa på att önska er en fin alla hjärtans dag, även om det är lite sent på dagen. Alla hjärtans dag är ingenting jag brukar fira på något speciellt sätt sådär. Men jag vill däremot sända ut lite extra mycket kärlek till alla ni, mina fina läsare ♥ Hoppas ni haft en riktigt fin dag ni också!
Kramar i massor!

41 Kommentarer på “With love

 1. PJ:s byffé – från by till fe

  Alla hjärtans dag är inte en dag som jag firar speciellt men det är inte heller helt fel att sprida lite extra glädje och välvilja omkring sig. Det mår alla bättre av. Ni skidar inte mycket hos er ser jag och ännu mindre snö finns det här. Bara lite gran på skuggsidan. Bara ett par veckor till som kommer vårmånaden mars. 🙂 Så kallas konstigt nog den månaden fast april borde heta så, tycker jag. Ha det gott resten av dagen och veckan!

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack PJ! ♥
   Nej det har inte blivit så mycket skidor. Om snön får vara kvar skulle jag gärna vilja ge mig ut på en skidtur framöver.
   Men som det ser ut nu så lär det väl säkert vara blommor på ängen om någon vecka 😀
   Kram på dig!! ♥

   Reply
 2. Jorma

  Jag “firar” dagen med pizza, och sen ska datorn plockas isär lite för att förhoppningsvis kunna bli lite piggare 🙂
  Vi har haft ett härligt vårväder idag också. Ser ut att kunna bli fint i morgon också. Så det KAN bli att plocka med kameran till jobbet att ha att skapa med innan och efter passet.
  Ha en riktigt fin kväll ❤
  Kramar

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh det lät gott!!
   Och vad svårt att plocka isär datorn! Vet inte om jag själv hade vågat det haha 🙂 Hoppas det gick bra iaf!
   Hoppas det blev fint väder så du kunde ta med dig kameran till jobbet!
   Kram på dig!

   Reply
 3. emblas.se

  Ja det är verkligen en konstig känsla med februari-våren… nästan så man går och tittar här och där efter tussilagon som kanske har poppat upp! ^^
  Glad alla hjärtans dag! <3
  kram
  Emma

  Reply
 4. Malin på Hammarsön

  Ja vintern är inte som den var men jag välkommnar ljuset och solen varmt i allafall. Ha en fin kväll <3

  Reply
 5. Lena D

  Idag satt jag nere vid havet och njöt av värmen, ja det var faktiskt varmt där solen sken och det var lä. Det var så otroligt stilla, ett så speciellt ljus. Lugnt i hela kroppen, en tidlös sinnlig närvaro, jag bara fanns till och var där. I nuet, i mig själv. Så såg jag att min man kom gående, och jag blev helt uppfylld av en så oändlig värme och lycka. Min man, min livskamrat, min själsfrände, min allra, allra bästa vän. Han hade med sig den mest underbara lunchkorg, med rutig bomullsduk och allt, ett vackert halsband i guld och ett fång rosor… Framför allt kom han med sig själv, den finaste gåvan jag kan tänka mig. Han är romantisk, han är handlingskraftig, han är stark, han är svag, han är sårbar, han är allt det som gör honom till en levande människa. Vi firade att det är vi, alla dagar, längre än till tidens ände. Våra hjärtans dagar, genom livet och döden och eoner av tid. All tid. I 42 år har vi levt tillsammans. Vi förnyar våra löften varje dag, varje morgon och varje kväll. Jag är förälskad. Igen och igen och igen. Och min förälskelse och kärlek är besvarad. Jag är rik. Och idag bestämde vi oss för att nu är det vår igen. Och vi tog vårt första havsdopp för i år, för det gör man när det är vår… Så kan vi dela galenskapen också och skratta åt den. Nu sitter vi här med begynnande halsont, vi hade inga handdukar med oss idag utan lufttorkade i ungdomligt övermod, så som man gör när man är förälskad och det är vår i luften 🙂 Ha, ha, just nu är vi brutalt återförda till verkligheten kring våra personnummer, vi fyller 60 om ett drygt år – men vad gör det? Det är vår i luften, och det känns förälskat att kura ihop sig under samma filt och dricka honungsvatten också! 🙂 Kramar till er, och GRATTIS till Johan i efterskott!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhhh Lena, det är andra gången jag läser din kommentar nu och precis som första gången sitter jag med tårar i ögonen. Hur du beskriver din kärlek till din man och er vackra relation efter alla år tillsammans….alltså det är så vackert så det nästan gör ont. Blir så lycklig in i själen att det finns de som behåller den där gnistan livet ut. Det kände som en film när jag läste din kommentar. Kunde riktigt höra musiken i bakgrunden när ni badade där nästan mitt i vintern!! Åhh…tack för att du skrev och delade med dig så vackert om detta. Blev otroligt berörd av er vackra kärlek till varandra.
   Kramar i massor ♥

   Reply
 6. Katta - Bucketlife

  Jag har aldrig heller firat den riktigt, känns så påtvingat liksom. Men det är alltid fint att ge lite kärlek så här får du tillbaks! Härliga bilder och jag gillar verkligen den infrusna vattenkannan. Känns som den bidar sin tid och laddar för högsäsongen!

  Reply
 7. Janusz

  Valentine’s day certainly was cooked up to sell stuff but any reminder to care for each other more has its value. I guess Nanook, poor baby,
  was heartbroken watching you through a window walking the fields. I hope that he will be able to join you soon.

  Reply
  • Jonna Post author

   Yes thats true ♥
   Haha yes if he was inside and saw me there outside he would be all heartbroken. But he was actually out with me. He was in a leach some meters away so he was happy 😀 ♥ Lots of love!

   Reply
 8. Magdalena

  Tack för hjärtanshälsning och vackra bilder. I dom tröttaste av dagar. När mina axlar hänger som allra djupast då är dom vackra bilderna som allra vackrast och som mest värdefulla i sin förmåga att pigga upp. Som dos D-vitamin fast i bildform.:) Så tack och kramar tillbaka

  Reply
 9. Janet Doane

  I love the brilliant light shining through your hand heart! I don’t know how you take many of these photos of yourself, or did someone take this one of you? I love the textural look of the earth now, with ice pools and the rows of the garden, your tools submerged and encased in ice, there where you left them – perhaps last fall before winter began The old watering can, the trowel, look like good friends waiting to be used when the seasons change. All of this is seen through the eyes of an artist, you, and the hidden beauty that is there! Much love Jonna!

  Reply
  • Jonna Post author

   Thank you so much Janet!! 🙂 ♥
   I take all the photos myself. I use a remote for the camera so i dont have to run to the camera and back all the time. But this photo was a bit tricky to take. I hade to take a lot of photos so that I catched the sun in my hands 🙂
   Thank you for your beautiful words and thoughts. Makes me so happy, as always ♥ Lots of love!!

   Reply
 10. Missy

  Spending this sunny warm Valentine’s Day with the man I’ve been with for 48 yrs and have loved since I was 8 yrs. old.The room still lights up for me when he walks in. I hope you find long lasting love and joy with your loved one.

  Reply
 11. Lars 8463

  Första bilden
  Där ditt hjärta strålar,
  av ljus och värme.

  För den strålen
  kommer aldrig att flytta sig.

  Jag har också lyssnat på fåglarna.
  Hört hur deras små hjärtan,
  blir stora och starka.
  När strålar av ljus och värme.
  Får dom att bubbla av vårkänslor.

  Glad
  Att du inte går omkring
  och känner längtan, sorg
  efter vintern.
  Utan
  Att du kan glida omkring
  och ha det glatt
  inför våren.

  Jag tror
  Att även om det känns så ibland,
  kan ett hjärta aldrig bli för stort.
  Så du kommer alltid få av andras.
  För att ditt hjärta strålar,
  av ljus och värme.

  Reply
 12. Beata Rydén

  Jag har också sådana underbara vårkänslor just nu! Här i Göteborg lyser solen för fullt och ljuset är äntligen tillbaka. Det är SÅ underbart!!! Men lite märkligt som du skriver att allt detta sker i vintern! Kram

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh så glad jag blir o höra att våren kommit till er också!! Så fantastiskt.
   Märkligt men samtidigt underbart. Kram på dig ♥

   Reply
 13. Fredde

  Alltså dina bilder och inlägg är helt fantastiska!! Man blir varm i hela kroppen.
  Njut på i det schyssta vintervädret och keep up the good work! Grym läsning!

  Reply
 14. Magnus

  Dagen bjöd på ett nästan magiskt väder! Sol från klarblå himmel, dimmor som låg kvar här och var, vindstilla och en behaglig temperatur så det blev en två timmar lång tur i naturreservatet.
  Stor kram!

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.