Flytten

Nu är jag äntligen i Grundtjärn! Jag sitter här i köket och tittar ut över skog och ängar, och det är så mysigt så jag håller på att dö. Jag njuter av varje sekund, det är helt underbart.

Flytten gick jättebra, tack vare att pappa, min bror Isac och hans tjej Hannah följde med och hjälpte till. Vi stannade till i Sundsvall för att kolla på en bil som jag skulle ha här i Grundtjärn. Vi hade egentligen tänkt vänta med bil, och att jag skulle samåka med Tage ( min mormors bror som också bor i Grundtjärn) för att handla osv. Men så tänkte vi ändå att allt skulle bli så mycket lättare om jag hade en bil här redan från början. Man måste ju verkligen ha en bil om man bor såhär.
Så vi stannade ju i Sundsvall som sagt, och kollade på tre olika gamla bilar, och den sista köpte vi. Det var en blå Volvo 240!
Efter två timmar i Sundsvall fortsatte vi resan mot Grundtjärn. Pappa körde släpvagnen och jag, Isac och Hannah tog den ”nya” bilen. Vi stannade till på en mack för att köpa en WonderBaum. Då hade jag allt för att bli en accepterad bilägare här i norrland 😉

Efter det här bilköpet har en helt ny sida hos mig vuxit fram. Jag har börjat få intresse för bilar, och det trodde jag aldrig om mig. När jag tittar ut nu på min fina blå volvo, så känns det nästan som jag älskar den. Och jag vill lära mig mecka med den så jag kan hålla den i fint skick =)
Jag tvättade den idag, med vatten och Ajax. Jag hade inget bilschampo. Men den blev jättefin! I morgon ska jag köra min första biltur helt själv. Det ska bli riktigt roligt.

Det är min första natt helt ensam här nu. Än så länge känns det jättebra, och jag tror inte att det kommer bli några problem alls. Det har blivit väldigt mörkt här till skillnad från när jag var här i juni, när det var midnattssol. Här ute finns det ju inga lampor så när det väl blir mörkt blir det väldigt mörkt.

Nu tänkte jag fortsätta packa upp saker ur flyttlådorna = ) Och så får jag hoppas att mitt dåliga internet klarar av att ladda upp det här blogginlägget.

Kram på er!

Här kommer lite bilder från flytten

Framme i Grundtjärn efter en lång resa

Framme i Grundtjärn efter en lång resa

Isac och Hannah hjälper till att montera köksbordet

Isac och Hannah hjälper till att montera köksbordet

Jag var trött men lycklig =)

Jag var trött men lycklig = )

Min bror Isac och hans flickvän Hannah

5 Kommentarer på “Flytten

 1. Kristina

  Hej Jonna!
  Så fin blogg! Jag önskar dig lycka till i Grundtjärn! Så modigt av dig! Jag önskar att jag var lika duktig på att göra det jag innerst inne vill. Vad nu det kan vara, jag letar febrilt i allt virrvarr av tankar. Det finns där någonstans vet jag, väl dolt känns det som 😉
  Ha det så bra!
  Kram
  Kristina

  Reply
 2. Ove Semborg

  Hej Jonna,
  Vilken fin bil ! Och vilket härligt ställe att flytta till. Om du vill tar jag Mathias med mig och hjälper dig att serva bilen. Jag har själv haft en likadan dock inte herrgårdsvagn.
  All lycka till dig och ”my unconditional love”
  Ove Semborg

  Reply
  • jonna Post author

   Hej Ove! Tack för din kommentar! 🙂
   Ja det hade varit jätteroligt om du och Mathias ville komma upp hit någon gång! Och vad roligt att du också haft en sån bil. Visst är dom bra? 😉
   Kramar!

   Reply
 3. Pingback: När nutiden och dåtiden möts | Jonna Jinton

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.