En natt vid elden

Det var en helt otroligt mysig kväll i går vid elden. Jag ägnade flera timmar ute i de 22- graderna och bara satt vid eldens värme och tittade på stjärnorna och drack lite thé. Och jag insåg vilken betydelse det har, hur bra man mår av att bara sitta ute i friska luften framför en eld, och bara vara. En så enkel sak, men så livsviktig. Det är sådana  stunder som jag jag inser vad lite man behöver för att känna den där omtalade lyckan. Just i den stunden kändes livet så fulländat. Och det kändes som jag inte behövde något annat än elden, värmen och stjärnhimlen 🙂

Jag och Nanook tittar upp mot den vackra fullmånen i brasans sken 🙂

Tomtebloss!

Filmade även lite med mobilkameran som jag sedan klippte ihop till en liten videoblogg, som tyvärr blev åt lite fel håll, och som jag trodde skulle gå att vända sedan. Efter en hel natts meckande gav jag upp så man får helt enkelt vrida på hövve och få lite nackspärr om man ska titta på den 😉
La till en fin låt i slutet som jag tyckte passade in. Den heter ”A new morning”.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Zx3wCd19eio[/youtube]

40 Kommentarer på “En natt vid elden

 1. Anders

  Underbart Jonna, vilken livskvalitét du sprider.
  Tänk om fler skulle ta sig tid att göra sådan här påhitt. Men folk ”tycks int’ ha tid”.
  Jag har gjort något liknande någon gång och shit vad man känner sig tillfreds inombords efteråt. Tyvärr har jag sista åren drabbat av att ”tycks ha int’ ha tin”, men nu finns ju din blogg som ett andningshål och inspirationskälla. 🙂

  Reply
 2. Magnus

  Det där såg himla mysigt ut! Man måste inte ge sig iväg långt och konstra till det en massa för att kunna få en fin naturupplevelse. Det är inte så dumt att bli påmind om det då och då. 😉

  Och just i denna stund faller det faktiskt några snöflingor utanför fönstret! Det ska visserligen övergå i regn framåt natten, men ändå. 😀

  Reply
 3. Söto

  Vad glad jag blir för dig!

  Lyckan är underbar och en upplevelse i nuet – en medveten närvaro i det som sker!

  Jag önskar dig fler stunder av lycka!

  Reply
 4. Lantliga livet

  hej Jona.
  du kan verkligen konsten att njuta.
  du verkar vara lite utav en ensamvarg och trivas alldeles ypperligt med det!
  alla är vi olika.
  hoppas nanook hade nåt varmt att ligga på?
  här i Göteborg snöar det just nu,men det skulle regna bort ikväll,vi får väl se.
  jag ska ut på promenad ialfall tänkte jag och jag får väl tänka på dig en sväng då,du som sitter ute på nätterna och myser!
  såg att du va med i tidningen livet på landet! härligt!

  Reply
 5. Hanna

  Du är helt underbar.
  Vilken livsnjutare.
  Jag blir så himla inspirerad så att jag vill bara packa ihop mina
  prylar och flytta ut till en stuga på en gång.
  Jag blir bara så lycklig att läsa din blogg, man blir bara så himla glad.
  Så mysigt att sitta ute vid elden med sin älskade hund.Tänk att det enkla är så fint.
  Än en gång vilken härlig livsnjutare du är.
  Kram till Dig och Nanook.

  Reply
 6. Sanna

  Åhh vad underbart du ser ut att ha det..förstår att du mår gott.. <3

  Om du inte får hem ikeakassar så kanske du kan sy enklare vedbärare utav kraftigt tyg och rundstav som handtag..eller varför inte dra ved på kälke.. =)

  Kraaaaam
  Sanna

  Reply
 7. Veronica

  Så härligt du har det!,
  Jag är just nu i Lofsdalen och njuter av den härliga vintern som finns här…<3

  Reply
 8. Nicklas

  Vad underbart! Bara sitta där ute i natten vid brasan och njuta av livet du är väl bara för underbar Jonna! Tänk om flera togs sig tid till sådana stunder i livet.
  Så roligt att läsa om hur du lever så mycket jag känner igen från mig själv och mitt liv.
  Så många fredags eller lördagskvällar jag tänt en brasa och bara kopplat av för mig själv och njutit av livet, men visst det är kul att umgås med vänner emellanåt.
  Bara så synd att man ofta blir kallad ensamvarg folk har till och med undrat om det är något fel på mig bara för att jag ofta sitter ensam tex en fredagskväll eller någon annan högtid, blir så ledsen när jag hör sånt. Underbart break jag fick i mitt pappersarbete nu när jag gick in på din blogg, ha en fortsatt bra dag!

  Reply
 9. Maja

  Testa öppna filen med windows live movie maker (den borde finnas med i windows installationen om du nu har en sådan). Där kan du vrida den och spara om den. Har haft samma problem själv och löste det så. 🙂

  Tack för inspirerande läsning.

  Reply
 10. 90 degree below

  Jonnas beeerbara knädator är väl ett äpple…
  Skall gå att vända på tuben.
  Kolla mailen…

  Reply
 11. Hemliga flickan

  ååh, när jag ser den första bilden där ni tittar mot himlen, kan jag verkligen höra ”ser du stjärnan i det blå” nynna i bakhuvudet! 😀 Nu jämarns måste jag ta mig i kragen och inviga min eldstad jag köpte tidigare i vinter… Tänkt göra det flera ggr, men så har det börja regna å snön har smält eller blivit till is! Men nu har det varit stabilt ett par dar… får inte sumpa chansen nu 😉

  Reply
  • Hemliga flickan

   Sådärja.. I eftermiddag invigde jag så äntligen eldstaden. Jag slängde ihop lite pinnbröd, kokade ½ liter te, tog min ”hawaiimönstrade” solstol och bänkade mig ute på gårdsplanen för att insupa lite frisk luft och grilla min ”middag”… Grannarna i lägenheterna bredvid blev lite nyfikna tror jag minsann! 😉 Helt underbart, tack för inspirationen Jonna! Du e så bäst! 🙂

   Reply
 12. Oskar

  Vad glad jag blir att du lyssnar så på dig själv, ger insperation till andra att leva ut vad nu deras inre vill. Vad heter artisten som framför låten i videon? det var inte så lätt att utuba på titeln! Superskön ju!

  Reply
 13. Eva

  Vilken vacker natt i brasans sken. Ni ser ut att ha det så mysigt med eld, tomtebloss och filt. Kall natt men värmen från elden gjorde det säkert varmt och skönt. Vilken naturupplevelse. Apropå filmsnutten så gjorde det ingenting med lite nackspärr!!!!!! Vad gör väl det, bara vi får följa med på allt Du gör.

  Ha en bra vecka/Kram Eva

  Reply
 14. Nomi

  man kan vrida på den på youtube, på redigera video har ja för mig 🙂 åå älskar din blogg.. vill göra samma sak som du, flytta till landet… men hur är det med bil och sånt? är det inte jobbigt att behöva åka långt för att handla osv 🙂

  Reply
 15. Marianne

  Hej, vill bara säga att jag tycker att du har en fantastiskt mysig blogg! Blir så förundrad av hur positiv och skön inställning du har till det mesta! Väldigt modigt av dig att ta steget från storstan till en liten stuga i den djupa norrlandsskogen! Lycka till med det du tar dig an här näst!
  /Marianne

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh tack Marianne för din fina kommentar!! Vad glad jag blir att du tycker om min blogg!!
   Kram på dig! / Jonna

   Reply
 16. lillemor

  Hejsan!
  Jätte mysigt! Men jag undrar varför din hund så ofta är kopplad? Bor man så fritt måste ju jycken också få leva fritt?!

  Reply
  • Jonna Post author

   Hej Lillemor!
   Min hund är faktiskt väldigt sällan kopplad här i Grundtjärn, jag tror nog det är få hundar som lever så fritt som Nanook, han springer fri på ängarna flera gånger varje dag 🙂 Att han var kopplad här på filmen var bara en liten stund. 80% av den kvällen vid elden sprang han lös.
   Men jag försöker också ha det under kontroll. Det åker ibland stora timmerlastbilar förbi Grundtjärn och jag är alltid så rädd att han ska bli påkörd, därför har jag honom lös när jag har kontroll över läget. Dessutom är Nanook en riktig jakthund, så fort han får vittring eller nos på något så sticker han som ett skott, och tyvärr har jag inte den plin på honom att han lyssnar på mig då. Då blir han som döv och instinkten tar över. Senast här om natten när jag skulle öppna ytterdörren för att hämta in ett par skor så stack han ut och fick upp ett spår och var borta i flera timmar, och jag låg sömnlös och oroade mig. Så trots att jag bor såhär fritt, så kan jag inte låta honom gå lös bara hur som helst, jag måste se till att ha uppsikt över honom hela tiden. Men jag tror nog ändå att han är mer lös än de flesta andra hundar 🙂 Så han är nog ganska nöjd ändå 😉

   Ha de bra! / Jonna

   Reply
  • Jonna Post author

   Jag försörjer mig genom företaget Nordkristall.se och att blogga för tidningen Allehanda.se 🙂 Får ibland lite extra pengar genom att sälja bilder också.
   Det ger inte så mycket inkomster än, men jag jobbar hårt för att ekonomin ska bli lite stabilare snart 🙂

   Kram på dig!

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.