En ny början

Lagom till det nya året får bloggen en ny design, som nu äntligen är klar! Nu är bilderna betydligt större vilket jag tycker ger mycket mer känsla. Har länge velat visa större bilder här för att ni som tittar verkligen ska sugas in i bilderna. Har även fräschat till resten av designen med en större och pampigare header, och i menyn finns nu alla mina samlade filmer under fliken ”filmer/videobloggar”. En webshop kommer även att komma upp inom kort.

Jag är verkligen nöjd! Jag har min mamma att tacka för all hjälp med att fixa den nya designen. Hon har ägnat många, många timmar framför datorn med koder som jag knappt begriper mig på. Jag har tur som har en mamma som kan programmera, annars vet jag inte hur jag skulle bära mig åt.

Designen blev klar nu i natt i skrivande stund så det är vissa småsaker som fortfarande ska fixas. Och om ni ser något som ser märkligt ut eller har någon kritik eller idéer så får ni gärna dela med er av det. Eller om ni bara vill tycka till om den nya designen 🙂

010701

100 Kommentarer på “En ny början

 1. Marie

  WOW! Ett stort grattis till en lyckad blogg-design!
  Jättefint! Vilket lyft för bloggen! Älskar de stora bilderna.

  Reply
 2. Per Asp Bölen Junsele

  Jätte snyggt har ju undrat lite vart du tagit vägen inget skrivet på flera dagar men detta har ni lyckats med stort grattis

  Reply
 3. Christina

  Härligt med de stora bilderna!!!
  Men ett väldigt scrollande för mig från sida till sida för att kunna både se hela bilderna och läsa texten 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Bra att du nämnde det, jag håller på att försöka fixa designen att bli anpassad för mobiler osv. Som det är just nu så blir det massa scrollande istället. Men jag ska försöka fixa detta! 🙂

   Reply
 4. Karin

  Oj vilket lyft ! Tycker verkligen om de stora bilderna. Den förra var det väl inget fel på heller men denna är iaf bättre. Underbara bilder som vanligt. Bra jobbat, Jonna ! Tack för en underbar blogg !

  Reply
 5. Andrea

  Det blev jättefint! Underbart med stora bilder. En nackdel är dock att jag inte kan se hela bilden när det är stående bilder.

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack!! Hmm, jag ska kolla på detta. Jag såg att någon annan också nämnde det. Jag själv ser stående bilder både i dator och mobil och ipad. Är det en mobil du tittar på när du inte ser de stående bilderna?

   Kram!

   Reply
   • Andrea

    Det är i datorn jag inte ser hela bilden. I mobilen fungerar det. Det kanske bara är i min dator det inte funkar.

    Reply
 6. Gunilla

  Åh så fin bild, man känner riktigt värmen och ljuset och det stämmer bra in på dig Jonna.
  Önskar dig ett härligt och fint 2015!

  Reply
 7. Albin

  Gud vad fint! Ett riktigt lyft för bloggen.
  Kan du inte ha en kategori för bara bilder också?
  Där du samlar alla bilder du lagt ut på bloggen.

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack så mycket! 🙂 Ja det vore faktiskt en bra idé. Jag har tänkt att göra någon slags portfolio med alla bilder men det har inte blivit av än. Men tack för tipset!

   Reply
 8. Jos

  Snyggt & rent! 🙂 🙂 🙂 🙂

  Några omedelbara kommentarer angående stora bilder eftersom det också innebär större bildfiler och hastigheten i nedladdningen är viktig, kraven stiger. Alla har inte 4G eller andra slags snabba internetförbindelser. Därför kan en egen blixtsnabb server vara en god idé inför framtiden med bilder och e-butik.

  Bilderna är ju förstås genomgående bra. I en del syns det verkligen (nästan känns) att de är tagna med en bättre Nikon med många pixlar (hög upplösning = större bildfil). Att styra vad som visas på skärmen hos folk genom att haka fast en sRBG färgprofil i bilderna är ingen dum ide.

  Mac klarar visa bilder med Adobe RGB som har en större färgrymd, men det gör inte PC. Sen är de lite grannn beroende på vad för webbläsare som används. Alla är inte uppdaterade.

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack! 🙂 Ja en egen server vore inte dumt. Kanske nåt att spåna på i framtiden 😉

   Kram!

   Reply
  • Stu

   There is no problem with your page fitting side to side on my monitor screen, it’s a little bit too wide but all the text and pictures do fit in.
   Understand it’s a headache ! grrrr ! it’s vertical space problems i have 😉
   Images look great though, really nice header !
   WooHoo 🙂

   Reply
   • Jonna Post author

    Thank you Stu!! 🙂 Ya its really hard nowdays to make a site look good on the computer, and on the phone, and on the ipad etc. 🙂
    And if i chose a responsive theme for mobile devices it looks shit on the computer. GAH! But im working on this 🙂
    Hopefully it will soon look good everywhere, and you wont need to zoom in to read.

    Reply
 9. Carl Stridsberg

  Hej Jonna!

  Jättefin ny design! Läcker! Vilken duktig mamma du har. 🙂

  Jag har ju också en ny look på min nya hemsida, http://lovelaholm.se och vi funderar på att göra något liknande som den eller din med min gamla http://hittaupplevelse.se med blogg. ListitSweden.se får nog vara som den är ett tag till, http://listitsweden.se ..

  En ska din mamma kunde göra är att lägga kontaktuppgifter och lite länkar i sidfoten så har du med dig det på alla dina sidor.
  Sedan kan hon kanske lägga upp ett nyhetsbrev som man kan prenumerera på som vi gjort på http://lovelaholm i sidfoten.
  Men det är ju förstås en smaksak..
  Annars är den jättefin den nya ”looken”. Och nu blir dina vackra bilder ju i ännu större format. Toppen!
  PS Jag saknar lite bilder från dig inne på min fotogrupp, ”Dagens Sverigebild” – Den växer för varje dag.. 🙂 https://www.facebook.com/groups/dagenssverigebild/ Något som skulle vara trevligt är om jag kunde få lägga in någon av dina vackra bilder från Grundtjärn som ”Dagens Sverigebild” på ListitSweden.se också. Se senaste ex; http://listitsweden.se/2015/01/07/dagens-sverigebild-vinterljus-vid-hackelboon/ eller http://listitsweden.se/2014/12/27/dagens-sverigebild-sjon-varmeln/ – Vackra eller hur? 🙂

  Sedan har ju jag ju en till, ”Foto i Fokus” som du också är välkommen in till..
  https://www.facebook.com/groups/fotoifokus/

  Kram från Carl

  Reply
 10. Lisa

  Jättefin design! Jag älskar headern!

  Ett litet, litet problem för mig är att bloggen är aningens för bred, så jag måste rulla åt sidan för att se hela bilden/texten.
  Annars super! =)

  Reply
 11. Bosse

  Oj, det var en enormt bred design – fungerar inte ens på min stationära datorskärm, om jag inte drar ut webbläsarfönstret ut över den sista smala remsan på skärmen där jag har mina info-gadget-iconer på min windowsdator!
  På en mobil-smartphone blir det ju en helkass läsupplevelse därmed (provade på min WindowPhone 8.1 mobil med 4,5tums skärm), då webbsidan inte skalar responsivt alls.
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Responsiv_webbdesign

  Så även om den nya designen ser fin ut på en stor datorskärm så känns den väldigt omodern då den inte det minsta är anpassad till mobiler och surfplattor.
  De stora bilderna slukar även mycket brandbredd vid mobilt surfande, och du som själv bor ute i glesbygden borde vara bekant med att man ofta inte har så stor mobil bandbredd där.
  På en egen webbsite jag driver får jag 40-50% av alla besök via mobiler och surfplattor i dagsläget, och den besöksandelen ökar stadigt…
  När jag anpassade min design där för mobiler, som responsive web design, så ökade snabbt antalet besökare via mobiltelefoner.
  Jag har en känsla av att just en blogg är något många gärna följer via mobil eller surfplatta, när man t.ex. sitter på ett café eller under färd på buss eller tåg.

  Så tyvärr tror jag inte detta är en design som bidrar till att öka besöksantalet till din blogg här.

  Reply
  • Annika

   Bosse, Varför ska allt numera anpassas till mobil-smartphones?
   Bloggar kan man läsa hemma på sin bärbara eller stationära dator.

   Reply
   • Bosse

    Annika, finns inget som säger att det SKA anpassas till mobil / surfplatta.
    Men i stort all tillgänglig statistik och användarundersökningar visar att användarna / besökarna i en alltmer ökande omfattning besöker webbsidor och bloggar via sin smartphone eller surfplatta, och har man ett intresse att bry sig om dessa användare så är det smart att anpassa sin webbdesign även till dessa besökare, anser jag.
    Visst kan man läsa bloggar hemma på sin dator, men som sagt användarstatistik visar att utvecklingen går inte mot det hållet ute i verkligheten.
    Man behöver inte alls bry sig om det, men beror ju lite på vad målet är med sin blogg eller webbsida!

    För den webbsida jag själv driver vill jag att även de 40-50% (enligt besöksstatistik) som hittar dit via sin mobil eller surfplatta ska få en bra användarupplevelse av min webbsida och få samma möjlighet att ta del av innehållet där, som de som surfar via dator hemma med stor skärm. Men är som sagt upp till varje webbansvarig att själv avgöra…

    Reply
  • Jonna Post author

   Hej Bosse!

   Tack för din kommentar och tips. Jag är absolut medveten om detta. Anledningen till att det tog så många dagar att få till hade just med detta att göra. Temat jag använder är från början anpassad till mobiler och ipads osv, men det var där jag fick problem. Jag ville ha en spalt till vänster för plats med lite saker, och den spalten gjorde allting konstigt. Du anar inte vad vi suttit och grejat, bytt teman, designer, googlat, gjort om, svurit…åh jösses, det var riktigt jobbiga dagar faktiskt.

   Jag kommer att fortsätta greja med detta. Jag har också ca 50% som läser via mobil och paddor så det är viktigt att det ser bra ut. Jag vill inte att man ska behöva scrolla en massa och inte se all text. Då minskar ju trafiken, precis som du säger.
   I värsta fall kommer jag behöva ta bort min vänsterspalt och ha bloggen centrerad istället.

   Angående bilderna så är jag också medveten om att det krävs mer bandbredd, men å andra sidan så är det bilderna som känns viktigast för mig. Går man in på de flesta stora, moderna bloggar idag så är bilderna väldigt stora. Och då jag hellre vill ha mer kvalitet när det gäller bilder än kvantitet av blogginlägg så vill jag ha stora, fina bilder 🙂

   Men däremot, responsiv design för mobiler osv ska jag knåpa vidare på!

   Mvh! / Jonna

   Reply
   • Bosse

    Hej Jonna!

    Det låter bra att du är fullt medveten om detta, samt att du tänker försöka knåpa vidare med responsive design. Samt känns skönt att du uppfattar mina kommentarer som ett i grunden positivt engagemang i din blogg.
    Jo, jag kan nog, åtminstone till vis del, förstå hur ni jobbat med detta. Har ju själv under senaste året mobilanpassat min webbsida.

    Jag förstår din önskan om större bilder, visst är det ögonfångande och samtidigt skoj att få visa upp sin foton i större storlek – jag fotar själv väldigt mycket digitalt och publicerar mycket foton på min webbsida.
    En del löser ju det på så sätt att de har en avancerad kod som skickar mindre bilder till mobiler, halvstora bilder till surfplattor och de stora bilderna till datorskärmar, via media queries som känner av skärmstorleken (och då även anpassar webbsidans bredd responsivt).
    Själv tycker jag det blir för besvärligt att hantera 3 olika bildstorlekar för alla bilder.

    På min webbsite har jag löst det så att det visas direkt små bilder (jag postar ganska mycket foton där) som av lyckliga omständigheter är bra anpassade i storlek även för mobiler, som sedan besökaren kan välja vilka han/hon vill klicka upp och få se i stor storlek (men som även då känner av skärmstorleken och håller sig inom den), och med ett enkelt klick på det förstorade fotot för att komma tillbaka igen.
    I framtiden ska man även kunna bläddra vidare från det uppklickade stora fotot till nästa stora foto vilka då laddas upp efterhand som man bläddrar vidare, så länge man vill.
    På så sätt förbrukar jag bara bandbredd för de stora fotona som besökaren väljer att klick upp till, samt då och inte när webbsidan laddas. Men det har ju sina nackdelar, bl.a. att det inte är lika ögonfångande.
    Men jag har en sorts fotoblogg, där fotona är huvudinnehållet som jag skriver kortare bildtexter till som min bloggtext.

    Ett problem jag såg här med dina stora foton nu, som täcker så stor del av skärmytan, är att när musmarkören vilar över fotot så sänks kontrasten för fotot och det ser lite taskigt kontrastlöst ut! Tog ett tag innan jag insåg att jag hela tiden måste röra musen bort från fotot för att få se det med den rätta fina kontrasten här. Kanske något värt att ändra på?

    Hälsar
    / Bosse

    Reply
 12. Magnus

  Det blev ju hur fint som helst! Jag gissar på att det är ett resultat av lagarbete, din önskade design och din mammas programeringskunskaper. Bilden i ”headern” är fullständigt underbar! Snacka om att ge sommarkänsla! Presentationsbilden går ju inte av för hackor den heller. Du blir bara vackrare och vackrare!

  Den enda ”baksidan” med den nya ”större” designen jag kan tänka mig är att dom som har små bildskärmar inte kan se hela sidan utan att scrolla höger/vänster, och som någon skrev tidigare, se hela bilden när den är stående. För dom läsarna hade det varit perfekt om sidan automatiskt anpassade sig till skärmstorleken. Men hur man eventuellt kan lösa det har jag inte en susning om.

  Sen ett litet tips angående din presentation i vänsterspalten. För att du skall slippa komma ihåg att uppdatera den varje gång du fyllt år och då det gått ännu ett år sedan du flyttade, byt ut ”25 år” mot födelseåret och ”för fyra år sedan” mot årtalet du lämnade Gbg. Presentationen blir inte mindre personlig för det och den är dessutom alltid aktuell.

  Nu ser jag fram emot att få följa dig och dina stora och små äventyr under 2015. God fortsättning Jonna!
  Kram!

  Reply
 13. Bosse

  Lite mer tips från folk som tittat på effekterna av webbdesign:

  Om du nu vill nå bra resultat med din webshop så verkar de flesta experterna på e-handel vara överens om det viktiga i att webshopen är anpassad för smartphones och surfplattor – här lite tips:
  http://www.webbgaraget.se/2013/11/12/5-tips-for-dig-som-vill-salja-mer-i-din-webbutik/

  Lite mer om varför moderna hemsidor / bloggar bör vara anpassade för mobiler och surfplattor:
  http://webdesign.webexperterna.se/webbshop/87-webbdesign-data/webbdesign/144-mobilanpassad.html

  Är även så att långa textrader blir mycket mer ansträngande att läsa, och jag upplever att denna breda designen ger på tok för långa textrader för att vara läsvänliga. Jämför med tidningar som t.o.m. delar upp texten i smalare spalter för att göra det mer lättläst.

  Är inte som jag vill vara taskig och såga din nya storskärms-fina webbdesign, utan vill bara dela med mig av webbkunskap jag samlat på mig, då jag har ett stort intresse för användarvänlig och besöksgenererande webbdesign sedan många år tillbaka.
  Och jag antar att målet för dig är att din blogg ska vara användarvänlig, på ett sätt som lockar fler besökare…

  Reply
 14. La Linda / Better Bloggers

  Fantastisk layout och så himla inspirerande blogg! Min mamma (!) introducerade mig för din blogg över julledigheten, jag är från Övik och såg mitt första norrsken över julen. Dina norrskensbilder var fantastiska!

  Din blogg peppar verkligen vidare på min dröm om ett liv på landet där hemma.

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack snälla! Vad glad jag blir för din kommentar! 🙂
   Kul att du fick se ditt första norrsken! 🙂

   Kram!
   / Jonna

   Reply
 15. Ninni

  Fantastiskt fint lyft för bloggen Jonna!
  Underbar header och att bilderna blev större är något vi alla GLÄDJS något enormt åt – DU är så otroligt talangfull med kameran.
  Dina bilder är fantastiska, som sagts många gånger förut 🙂

  Skönt med en nystart, även på bloggen…
  God fortsättning!
  ♥ Kram ♥

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack Ninni! Åhh du skriver verkligen alltid så fint!
   God fortsättning önskar jag dig också!

   Kram!

   Reply
 16. Sandra

  Den nya designen är ljus & fräsch, speciellt headern, helt underbar!
  Jag har en hel del plats till godo åt sidorna, så på min stationära dator ser det bra ut.
  Älskar de större bilderna, perfekt!

  Reply
 17. Sanna

  Jättefint! Och kul med stora bilder! Men lite bred design (måste skrolla i sidled på min dator för att se allt).

  Reply
 18. Gabby

  Blev superbra! Verkligen! Toppen att din mamma kunde hjälpa dig! Ser verkligen fram emot att se mer av ditt fotande nu när man får ta del av dem ännu mer!

  Reply
 19. Kenzo Dijksterhuis

  Hey Jonna!

  I write in English because I come from the Netherlands. I am living in norway and speak norwegian, but I also lived 9 months in Sweden as a sleddog guide so I have no troubles reading your blogs and all the things in swedish. Great design, I have been following your blog for a while now. I also live remote, though not so remote as you do. We have 25 villagers instead of 10 hah! I come from a big city in the Netherlands and I can really understand your choice to move away from all that. It`s a good life, that life we live. Keep on living it!

  Kind regards,

  Kenzo

  Reply
  • Jonna Post author

   Thank you Kenzo! Im glad you are reading my blog. And its really good that you can read it in Swedish. You learned the language fast 🙂 I have seen some of your photos and videos on facebook and it looks amazing where you live.

   / Jonna

   Reply
 20. Jos

  Några erfarenheter:

  Mobiltelefoner är ett ständigt gissel Det är sant att alltfler surfar från dem. Med jämna mellanrum fotar jag i samarbete med några andra bröllopspar som kommer långväga från till den lilla ön för att gifta sig. Förra året blev det fler än 2200 par från hela världen som gifte sig på den lilla ön. Bröllopsparen läser på och planerar långt i förväg. Internet är därför en ypperlig informationskälla.

  I loggarna kan jag se att mer än 50% av alla besök sker från en mobil och att förstasidan sällan är ingångssidan. Det är först när de har gjort ett bokmärke som de återvänder till förstasidan och läser på mer. Några få kan inte alls hantera sina smartphones.

  Intressant var en dag när jag var förbi min utställning av bröllopsbilder som hängde på väggarna i rådhuset. Därinne ställde sig bröllopsparen upp framför bilderna medan familj och vänner fotograferade dem med sina smartphones. Vissa dagar som t.ex. en fredag i julas var det 60 par som gifte sig.
  – Gud vilken gränslös marknadsföring tänkte jag när jag for därifrån. Ett par som jag hade fotat tidigare under dagen skulle flyga hem till Puerto Rico dagen efter.

  Just lösningen med horisontellt scrollbara bilder tycks fungera väl och jag har sett när folk glatt med pekfingret har bläddrat fram mellan bilderna på sina smartphones och paddor, förstorat och gått till nästa, o.s.v. Men lösningen är långt ifrån optimal. Känns inte helt stabil och avbrott förekommer.

  För att få upp hastigheten vilar en Redis-cache i sajten mellan varven. Bilderna är optimerade med smush.it som tar bort onödig information. Serven drivs med Ubuntu Linux.

  http://www.jimwestergren.com/wordpress-with-redis-as-a-frontend-cache/
  http://www.smushit.com/ysmush.it/

  Bra bilder tål givetvis att presenteras på bästa sätt, kräver det. Länk till en fotosajt med utmärkta och inspirerande bilder.
  http://www.stuckincustoms.com/ Kolla bara Trey’s portfolio.

  Kanske kommer Jonnas bilder en dag locka fler till friden i Grundtjärn? 🙂

  Reply
 21. Gustav

  Headerbilden och profilbilden är väääldigt snygga. Och det bästa av allt…större bilder! Såg snyggt ut på iFånen men på datorn blev det ännu bättre.

  Tjusigt som tusan! 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Oj vad bra att den laddar snabbare än någonsin! 🙂 Var rädd att den skulle bli så seg med de stora bilderna. Men nu när den är responsiv så anpassar den sig väldigt bra.

   Reply
 22. Jenny

  Vilket lyft! Vad fint du har fått det här. 🙂 Det var visserligen fint innan också men min dator kom inte riktigt överens med kommentatorsfältet och jag såg aldrig kommentarsknappen. Men jag löste det genom att klicka på individuella inlägg. Nu behövs inte det i alla fall! Skall ta för vana att läsa din blogg här på sidan istället för i feedly.

  Reply
 23. tove

  Det ser jättefint ut men jag tycker det känns lite konstigt att menyn är till vänster och inte till höger som det brukar vara på bloggar… jag är van vid det men det kanske är fel? Du får ha det som du vill såklart! Sen är den lite för bred också, alltså hela sidan. Men jag minskade ner till 90% zoom och då får allt plats.

  Reply
 24. Rania

  Fint! Skönt med stor header och att bilderna får mer plats – inte mer än rätt när du fotograferar så mycket!

  Det enda jag spontant tänkte på var att jag skulle vilja flytta allt lite till vänster, det kan bero på skärmstorlek och olika webbläsare så kan vara värt att kolla med andra men jag känner att ”bloggdelen”, där inläggen/texterna är ska vara mer centrerade då det är där ögat oftast ligger per automatik, nu är det aningen åt höger för mig.

  Annars är det jättefint, och skönt att du är färdig (på det stora hela)! 🙂 God fortsättning Jonna

  Reply
 25. Märta

  En applåd till din mamma! Och till dig med så klart. Vilket fint ljus det är i header-bilden, ljuvligt.
  Så bra att kunna se dina foton i större storlek.

  Reply
 26. F

  Jomen, det här såg ju rätt bra ut. Jag gillade den förra också. Dock har jag lite invändningar. Stora bilder i all ära…men stora bilder betyder tunga websidor, vilket kräver bandbredd… Så det tar en aningens tid att ladda. Sen såg jag att någon tyckte att det var för mkt åt ”höger”, och det kan jag hålla med om. Sen känns det mest naturligt för mig att ha ”presentationen” längst till höger, inte som i det här fallet längst till vänster. Men jag antar det är en vanesak. Men i övrigt ser det proffsigt, rent och snyggt ut.
  Mvh

  Reply
 27. Asta

  Hej, jag tycker sidan blir fin. Det tar lite tid innan allting blir rätt, så är det bara. I min telefon blir sidan bra nu i alla fall. Jag får dock reklam i bloggen på telefonen. Ska det vara det?
  Min enda invändning är videosidan. Den tar så lång tid att ladda att jag inte ens vill låta den ladda. Du skulle inte kunna ha en bild och så en länk till videon? Så sidan bara behöver ladda bilden? Eller om det går att krympa storleken på filmerna?
  Headern är jättefin och får mig dessutom att längta till sommaren.

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack Asta. Ja det tar alltid lite tid innan alla bitarna är på plats.
   Ja reklamen är meningen att vara i mobilen också. Jag håller på att testa en grej. Kommer kanske ta bort det senare och ersätta med en annan lösning.

   Ja, du har helt rätt angående videosidan. Jag ska försöka göra på ett annat sätt. Kanske göra som ett videogalleri istället där det inte tar lika lång tid att ladda.
   Tack för dina synvinklar!

   Kram!

   Reply
 28. Isabel

  Vilket lyft bloggen fick, otroligt fint blev det! Din blogg är min ”drömma mig iväg” blogg och större bilder borde ju ge större drömmar – så det tackar jag för 🙂 En sak kanske vore att lägga till ett litet hjärta man kan trycka på för att visa sin uppskattning när tiden inte räcker till för en kommentar.

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack Isabel! Vad fint att du drömmer dig iväg med min blogg. Det värmer o höra det 🙂
   Och tack för tipset!

   Kram!

   Reply
 29. Bosse

  Oj, det var snabbt fixat att göra den nya bloggdesignen responsive / mobilanpassad, Jonna!
  Nu både fungerar den jättefint och ser jättefin ut 🙂
  Grattis!

  Reply
 30. Tove

  Vad fint det blev! Du är så himla inspirerande och jag önskar jag vågade ta steget också. Sen önskar jag att jag var lika talangfull som du 🙂 God fortsättning!

  Reply
 31. PedroBlobe

  Предлагаем полностью рабочее программное обеспечение/We offer cracked 3SHAPE DENTAL SYSTEM 2016 ALL MODULES (CRACK – Dongle emulator/Custom license/Patch). Полная поддержка наших решений. Тестирование перед оплатой/Full support for our solutions. Testing before payment. Контакты/Contacts: nodongle24 /@/ gmail.com (remove spaces and /)

  Guardant Code Pro Dongle Emulator, Okey Hid Dongle Emulator, ROCKEY4 Plus Dongle Emulator, Senselock Elite2 Dongle Emulator, Sentinel Shk Dongle Emulator, Guardant Code Time Dongle Emulator, Keylock 2 Dongle Emulator, Guardant Code Pro Dongle Emulator, Rockey 4 Dongle Emulator, Senselock Elite2 Dongle Emulator, FLEXlm License Manager, Wibu Wibukey Dongle Emulator, FLEXID License Manager, Sentinel Scribe Dongle Emulator, купить.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.