En stund att samla ny kraft

Hej på er!
Jag har nyss varit ute i skogen en stund. Det var så otroligt härligt att komma ut lite.
Har suttit inne och jobbat från morgon till mitt i natten i snart två veckor i sträck. För lite sömn, för mycket jobb och en ständig oro över att dygnets timmar inte räckt till för allt som skall göras gjorde att jag nästan helt tappat inspiration. Så nu kändes det att jag behövde åka ut lite i skogen för att samla lite ny kraft 🙂 Och om det finns något ställe där jag verkligen känner att jag kan ladda batterierna så är det ute i naturen.
Men det blåste isande vindar idag så det var rysligt kallt ute, så det gick inte att vara ute så länge. Men det räckte med någon timma, för nu känns det mycket bättre igen! 🙂

Önskar er en härlig fredag! Kram på er <3

Gick till ett jättevackert ställe med en stor bäck. Snart kommer den nog frysa till is så det var fint att få uppleva vattnet forsa genom vinterskogen.

Nanook tog såklart ett bad. Det gjorde nästan ont i kroppen när jag såg honom simma runt. Förstår inte att han inte börjar frysa.

I veckan fick jag ett paket med jättefina vantar som jag blev sponsrad med av en som heter Thomas och jobbar på Kläppen. Idag hade jag dem på mig för första gången, och de var så varma och goa. De känns som de var precis vad jag behövde för att klara av ännu en vinter haha 🙂 Tack snälla Thomas!

Jag satte mig ner en stund bredvid bäcken och bara slappnade av lite. Åh, det är sådana här gånger som jag inser hur viktig naturen är för människan. Alla borde få möjlighet till att gå ut i skogen en stund när det behövs. Jag är så tacksam att jag bor som jag gör med naturen utanför dörren. Då behöver det inte bli något stort projekt för att komma iväg lite. Jag behöver bara springa över grusvägen eller ängen så kommer jag till de vackraste av skogar. Jag tror det är den friheten som gör att jag valt att bo såhär som jag gör.

14 Kommentarer på “En stund att samla ny kraft

 1. Matilda

  Ja, oavsett hur mycket man än har att göra mpste man ta sig tiden att samla kraft och ny energi. Så jag tycker att du gjorde helt rätt som åkte ut till skogen idag och insöp en nypa kall friskluft. På köpet fick du ju också en ”ren” hund ;0)
  Fina vantar förresten, sådana skulle passa fint här också med tanke på hur mycket snö vi har fått här i Gävle idag! Gävle är ju som du kanske vet en riktigt snöstad (minns 1998). Nu har det vräkt ner hela dagen och det verkar inte finnas något stopp, så vem vet- vi kanske får en repris av 98?!

  Trevlig Adventshelg önskar jag dig
  Och kika gärna in på mina ”snöiga” bilder från idag. Dock med Iphone.

  Reply
 2. Tea

  Jag skulle önska att din vardag var mindre stressig, så du kunde ta dig tid att gå ut och andas i naturen varje dag! Du har ju många saker på gång och måste såklart arbeta för att kunna försörja dig, men kanske går det att släppa lite på tyglarna? 🙂 Du förtjänar att känna lugnet VARJE dag! 😀

  Själv håller jag på omprioritera i mitt liv och det känns fantastiskt. Jag ger verkligen inte upp någonting jag tycker om, utan jag gör bara mindre av sådant som inte ger mig så mycket :). Hahah, jag låter som en tant när jag säger det, men det är en himla befriande känsla.

  Önskar dig en lugn och mysig första adventshelg!

  Reply
 3. torpstugan

  Hej.
  Vilka fina bilder! Men se upp så
  Inte lilla nanook får lunginflammation!
  Håll noga koll på honom! Fina vantar!
  Här i Göteborg är just nu EN plusgrad,och
  Du vet ju hur rått det blir med den råa luften…
  Kram och ta inte ut dig.

  Reply
 4. Yvonne

  Ja, visst är det underbart att komma ut så, och ofta räcker det med en kortare stund då inte vädret är ”det bästa”.
  När det blåser så där riktigt mycket älskar jag att gå till berget helt nära min stuga, stå där, känna vinden och titta ner på den vackra sjön.
  Och så när man kommer in igen är trötthet och bekymmer som bortblåsta.

  När jag ser Nanook bada där på bilden, så kom jag att tänka på att en kvinna i Ångermanland som jag känner lite.
  Varje morgon året runt, (utom när det är is på sjön) så tar hon ett morgondopp. Hon tvålar in sig hemma och går naken ner till sjön.
  Nog för att jag gillar att bada – men inte senare än i september!

  Jag önskar dig en riktigt mysig fredagskväll Jonna!
  (Nu ska jag gå och tända i kaminen och så blir det nog lite varm choklad…….)

  Reply
 5. Bildpolisen

  Ja, faktiskt! Bilden på nanook ser ”terjad” ut! Att alla tassar på hunden är synliga när han står i en bäck verkar lite skumt!?

  Reply
 6. Pingback: när snålblåsten viner runt öronen | hej emmisen! :)

 7. Tyska

  Hej Jonna,

  ser härligt ut. Naturen, Nanook, och du, sitter där och ta en paus.
  Ha en bra dag och sov gott.

  Reply
 8. Pia

  När jag behöver ett break från min stressiga vardag så brukar jag klicka mig in i din blogg. Dina kort får mig direkt att gå ner i varv. Korten från naturen gör mig lugn. Din blogg är fantastisk på många sätt, men dina kort är den där extra kryddan som gör att den är en av de bästa som jag följer!

  Reply
 9. Pingback: Exempel, hur ordet terja används [sida 19] | terja: Ett NYTT svenskt ORD

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.