I den stora staden

Åhh vilken helt fantastisk dag det har varit här i Stockholm idag. Jag har haft så himla roligt att jag knappt kan tro att det är sant. Eftersom Isac och Hannah var lediga från jobbet idag så åkte vi ut allihopa tillsammans och hittade på en massa roliga saker. De visade oss runt i stan så vi fick se allt det där som är sevärt. Såg att flera bloggläsare från Stockholm hade tipsat mig om att gå till Kungsträdgården för att se de vackra blommande körsbärsträden, så dit var jag  idag! Det var vackert! Vi var även till slottet, gamla stan och flera andra ställen. Sedan avslutade vi dagen med att äta mat på en spansk restaurang tillsammans med Hannahs föräldrar. Ja som ni hör har det varit en helt underbar dag.
Men det är helt otroligt vad stort det är här i Stockholm. Har fortfarande inte fått någon uppfattning om hur alla ”delar” i staden hänger ihop. Krävs nog att man är här flera dagar innan man verkligen börjar hitta runt här.

Jag sitter här nu hemma hos Isac och Hannah, äter glass och bara njuter av allt det roliga jag varit med om de här dagarna. Känns verkligen som jag fått ladda upp med lite ny, fräsch energi nu. Bara komma iväg och umgås hela familjen och göra något helt annat. Är så lycklig och tacksam över den här helgen att jag inte med ord kan beskriva.

Nu ska jag fortsätta mysa här och bara ta det lugnt. Kommer nog gå och lägga mig ganska tidigt i kväll. Man är verkligen helt slut efter en dag i stan.

Förresten! Så kul att det kom in så många olika förslag på vem som var jag på bilden i förra inlägget. Kan ju avslöja att jag står stilla i mitten av bilden, i den vita triangeln. Så de flesta gissade rätt! =)

Här kommer några fler bilder från helgen!

I gamla stan. Det var så vackert och mysigt att gå omkring där på de smala gatorna. Här tog brorsan en bild på mig medan jag själv tog en bild på något annat. Hade dock inte med mig min systemkamera idag, eftersom det är ganska klumpigt att bära runt på den och så är jag så orolig hela tiden att jag ska råka tappa bort kameraväskan. Så jag lämnade den hemma idag och fotade med mobilen istället 🙂

Min storebror Isac och hans Hannah i Kungsträdgården 🙂 De är så fina ihop, och vi har alltid så roligt allihopa. Hannah känns som en syster till mig nu. En syster som jag alltid drömt om 🙂

Så vackra körsbärsblommor!

Här är en bild på hela familjen Jinton 🙂 Tror aldrig jag tidigare lagt upp en bild på hela min familj såhär. Så tadaaa! Från vänster har vi lillebror Filip, mamma Anita, pappa Ulf, storebror Isac och den siste vet ni nog vem det är vid det här laget:)

Haha en bild som togs igårkväll. Mamma, Hannah och jag hemma i deras mysiga vardagsrum

22 Kommentarer på “I den stora staden

 1. Don PJ

  Oj, finns det så fina körsbärsblommor i Stockholm nu? Och tänk vad bra att de inte rivit Gamla Stan och ersatt det med skyskrapor. – Annars kul med gissningstävlingen om var du stod på Plattan. Flera förslag fanns men i mitten fanns du. 🙂

  Reply
 2. Kjell

  Kul att du har det underbart.Det är trevligt i stockholm (ibland)jag brukar mest hålla mig i gamla stan brukar säga här är det riktiga sthlm.Tänk att dom funderade på riva hela gamla stan på 60-70 talet när det nya skulle byggas.Med gråa hus/kontor komplex överallt.Rätta mig nån om jag har fel.Ser på sista bilden att du har hela jeans på dig (du var så ledsen när sista paret gick sönder) passa på att köpa lite kläder (vilket jag tror du har gjort)Köp en present till en lurvig sak som saknar matte hemmavid kram 🙂

  Reply
 3. Maggie

  Skönt att slippa snön eller hur?! 😉
  Kärsbärsträden i kungsträdgården går inte att med ord att beskriva! Kul att du var där i rätt tid och såg detta fantastiska…..

  Reply
 4. Eva

  Vilken fin familjebild !!!! kul att Du ville visa den för oss bloggläsare. Du måste haft en fantastisk helg i Stockholm, avkoppling, mys med familjen och annat smått och gott samt bild på alla dessa vackra japanska körsbärsträd från Kungsträdgården som nu blommar så vackert. Det påminner oss verkligen om vilken härlig tid vi nu går tillmötes.

  Trevlig Söndag/Kram Eva

  Reply
 5. Magnus

  Blommande körsbärsträd är vackra, och det är ju lite extra kul när dom står mitt i en storstad som Stockholm. Tur med vädret verkar ni ha också.

  Förresten, jag tycker mig känna igen din papppa. Undrar i vilket sammanhang jag kan ha stött på honom på ett sådant sätt att han verkar bekant? Eller så inbillar jag mig bara! 😀

  Ha det gôtt!

  Reply
 6. Birgitta

  Vilken underbar helg du firat. Underbart med de blommande Körsbärsträden, men man ser ju på marken att de har kort blomningstid, så det var rätt tid för Stockholmsbesöket. Ha nu en bra resa hem och hoppas den nya snön tinat bort.

  Reply
 7. Anna

  Bra svar, Don PJ! Vilken fin brorsa du har Jonna! Men ofta Filip är yngre än dig? :O Ser inte så ut.

  Reply
 8. Nicklas

  Vackert med de blommande körsbärsträden synd bara att de blommar så kort tid, ser ut att vara fint väder i Stockholm. Fin bild på hela familjen!
  Hoppas nu att resan hem går bra!!

  Reply
 9. Evelina

  Vad härligt det ser ut! =) Måste säga att du och din pappa är väldigt lika 🙂

  Reply
 10. Daniel

  Du tycker inte om din familj eller? =) Sista bilden stort glapp mellan dig och dem!
  Hehe

  Hoppas du hade en trevlig tid i sthlm.

  Reply
 11. Nina

  Jag har själv precis kommit hem från några dagars semester i Stockholm. Förstår precis vad du menar med den där känslan av att äntligen få vara helt ledig. Så skönt!

  Reply
 12. Anna-Maria

  Hej Jonna!
  En kompis till mig uppmärksammade mig på att i den översta bilden från din Stockholmsresa så ser man ett klistermärke med Niejda- Chicks in Sápmi på stolpen i bakgrunden. Vilket är mitt hjärtebarn, ett projekt för att stärka unga samiska tjejer som jag drev förra året. Haha, ibland är världen väldigt liten. Om du hade fotat det i västernorrland hade de kanske inte varit så konstigt, men att vi syns till och med på en stolpe i Stockholm gjorde mig väldigt glad.
  Hoppas allt är bra med dig. Läser din blogg varje dag!
  Kram//Anna-Maria

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.