På benen igen

Hej underbara ni!

Åh det känns som hjärtat är alldeles fyllt av värme och kärlek efter att ha läst alla otroligt fina och upplyftande kommentarer. Ni skänker så mycket energi så det är inte klokt. Jag blir så rörd över att ni är så många som bryr er och skrivit så fina ord, både här på bloggen, facebook, mail och annat. Tack från hela mitt hjärta! <3

Jag mår nu mycket bättre och har fått kommit hem från sjukhuset. Jag är hos min mamma där jag kommer att bo nu ett tag tills jag är återställd och klarar av att leva som vanligt igen. Ni vet ju hur tung vardagen annars kan vara hos mig, med kyla och vedeldning, snöskottning och ut med Nanook och allt annat. Just nu är jag fortfarande så svag och bör inte lyfta tungt på ett tag, så jag skulle inte klara av att bo hemma i detta skicket. Så jag är så glad och tacksam över att ha en familj som hjälper mig att komma på benen igen 🙂 Det var så skönt att få bäddas ner i sängen här hemma hos mamma, med rena lakan som luktar så gott, och äta hemlagad mat och bara få ta det lugnt. Och Nanook är ju här också så jag kan ju inte ha det bättre.

Vistelsen på sjukhuset var ju både jobbig och omtumlande, men det var också positivt på så många vis, med fantastisk personal och en riktigt duktig läkare. Det kändes verkligen att jag var i trygga händer. Jag är så glad att det här är gjort nu och att allt har gått bra.
Även om jag fortfarande knappt hängt med i vad som hänt. Det känns overkligt allting eftersom det gick så fort. Men det var ju tur det också, så slapp man tänka och oroa sig så mycket innan.

Men nu mår jag bra och för varje dag som går kommer jag bli mer och mer återställd. Snart är jag hemma igen och kan börja vardagen som vanligt. Nu ska jag bara ta det lugnt några dagar till så såret får läka ordentligt.

Tack igen för att ni är så förbaskat underbara!
Kramar i massor <3

62 Kommentarer på “På benen igen

 1. Anonym

  Det var skönt att höra att du fått lämna sjukhuset och blir ompysslad hemma hos din mamma. Stor kram till dig från Margareta i Undrom.

  Reply
 2. Karin Andersson

  Så härligt att höra att du fått lämna sjukhuset och att du är på bättringsvägen. Låt nu mamma få skämma bort dig lite. Det finns ingen bättre omvårdnad man kan få. Kram och krya på dig !

  Reply
 3. http://carloine.blogspot.com

  Skönt att höra att du har sluppit från sjukhuset och får vara hos din mamma och bli omhändertagen. Känner själv att fastän man är sjuk så är det skönare att få vara i hemmamiljö än vid ett sjukhus, fastän det finns duktig personal omkring sig 24/7. All kraft till dig!

  Reply
 4. PJ

  Fint att du åter är på benen. God bättring önskas!
  Låt det nu inte bli för kallt i stugan så att vattnet fryser innan du kommer tillbaka.
  Ja, du vet, vi är ju bekymrade både för det ena och det andra. 😉

  Reply
 5. Frida

  Skönt att höra att du fått komma hem, eller hem till mamma – ännu bättre! Se till att ta det lugnt och låt andra göra jobbet. Vila upp dig och bli frisk! Stärkande Kramar

  Reply
 6. Eva

  Vad härligt att Du fick komma hem. Jag tror att tillfrisknandet kommer att gå mycket fortare när Du är i en trygg och harmonisk miljö. Med alla nära och kära runt Dig är Du snart på benen igen. Ta det lugnt nu och låt Dig bli ompysslad.

  Kramar från Eva

  Reply
 7. Carina Johnsson

  Välkommen hem igen.Skönt att du har familjen i din närhet som kan pyssla om dej.Du måste vila dej ordentligt så du kan sätta igång med dina sysslor när du kan vara hos dej själv sen.Du har väl nån som pysslar om din stuga medan du bor hos mor?Varma kramar till dej och Naanook och till din omtänksamma mamma.

  Reply
 8. Putte

  Vad skönt att du e hemma igen. Man tillfrisknar fortare på hemmaplan än på ett sterilt o opersonligt sjukhus…
  Noterade att du skrev ”bör inte lyfta tungt ..” .. hmmm du SKA inte lyfta tungt !!!. Absolut inte. Vi vet att du är en riktigt rejäl tjej som har stått emot det mesta man kan råka ut för men se till att inte spela tarzan nu utan se att få hjälp nu en tid framåt.
  Se till o via o ta det lugnt nu. Håll dig varm o se till att hälsan går före allt.

  Kram o go natt

  Reply
 9. isberg

  skönt att höra att allt gått bra och att du mår bättre! <3 ta hand om dig och vila ut nu, passa på!!

  Reply
 10. stenuppsala

  Så glad jag blir att läsa det du skriver – krya på dig ordentligt nu – skönt att du är i mammas vård. Allt gott till Dig och mamma Anita och vovvarna och alla dom andra – inte minst gammelmorbror Tage 🙂

  Reply
 11. Maj-britt

  Hej Jonna! Tråkikt att du unga jäntan måst råka ut för en systa .. Men de är ju bra att de finns läkare som kan operera så att de blir bra igen. Hoppas att de fort blir bra igen så du kann fara hem du och din käre Naanook. Vilken tur att du har din Mamma såm kan pyssla om dig när du behöver de:) Sköt om dig:) Kram. Från Maja:)

  Reply
  • Erna

   För att va ny-opererad så ser hon oförskämt pigg & fräsch ut…
   Värre är det med mej… Jag råkade ut för en snow-board olycka i Norge…
   Där jag fick ett fel-skär & rände rakt in i en Stockholmare & råkade landa på honom…Barbro har ju berättat allt det där…
   Jag är helt ledbruten…& funderar på att sluta med snow-board nu…
   Jag är ju trots allt över 70, fast det är svårt att tro det…
   Näe fräschare nyopererad patient får man leta efter som doktorn sa…
   Alltså inte om mej utan….ja, du förstår…
   Kurera dej nu….& se till att få mycke godis hemskickat…av dina läsare…
   det är nyttigt för själen! Man måste ha lite hull om man ska på hund-spann tur norr om pol-cirkeln så man inte fryser nämligen….
   /Mvh. Erna….

   Reply
 12. Magnus

  Välkommen hem till Grundtjärn!
  Nu stannar du hos din mamma och är riktigt lat en tid framöver! Du vill ju så mycket men nu måste du hålla dig i skinnet så det inte uppstår några komplikationer. Du har ditt livs äventyrsresa framför dig och det vore ju fruktansvärt trist om du skulle missa den bara för att du har för bråttom att komma tillbaka till ditt vanliga liv i stugan. Nog med förmaningar, njut nu av att bli ompysslad av mamma!
  Stor kram!

  Reply
 13. Evelina

  Vad härligt att höra att du är hemma igen!
  Har tänkt på dej.<3
  Hoppas det läker som det ska och att du återgår till det normala snart.
  Ta det lugnt så blir det säkert bra. Vilken lycka att du kan vara hos din mamma.
  Blev Nanook glad när han såg dej? Eller snarare: HUR glad blev han av att se dej?! Hi hi.
  Stor lycka för han med såklart, att du är hemma igen.
  Sköt om dej nu. Kram

  Reply
 14. Sandra

  Åh vad skönt att höra Jonna. Har tänkt på dig supermycket och du finns i mina böner. <3
  Hoppas att du kan njuta riktigt mycket nu av att leva lite bekvämare och få en välförtjänd viloperiod i ditt annars lite tuffa (men o så inspirerande) liv. KRAM krya på dig

  Reply
 15. Gårdsbacken

  Jag blir alltid så glad när jag hör att sjukvården fungerar. Duktiga läkare och övrig sjukvårdspesonal ska ha ett fång rosor för sitt arbete.
  Vila nu upp dig hos mamma och krya på dig snabbt…
  /Paula på Gårdsbacken

  Reply
 16. Anta Snaque

  Välkommen hem! Det finns knappast någonting som känns så skönt som att komma hem efter en sjukhusvistelse. Och kom ihåg att på ”Bättringsvägen” råder ingen hastighetsbegränsning!

  Reply
 17. Synnöve Vingstedt

  Så glad jag blir att du fått komma hem till din mamma och blir ompysslad!! Och till Naanook, Allt gott till dig! Nu vet jag att du är på bättringsvägen, så skönt! Jag får så mycket glädje av att få följa dig på bloggen. Kram

  Reply
 18. Tor

  Men Jonna, gick du och drog med ont i månader. Nu får din mor ta hand om dig och tala förstånd med dig.
  Du underbara solstråle i världen måste vara mycket, mycket mera rädd om dig.
  Skärpning!

  Reply
 19. märta

  Förstår om du är lite skakis och svag efter det här men du ser då lika fin och fräsch ut som tulpanerna! Vila nu ordentligt så att du ger kroppen de bästa förutsättningarna för att läka snabbt. Choklad, filmer, Ruzzle och nån bra bok kan också hjälpa. Snart är du nog på benen igen!

  Reply
 20. Solveig Nordin

  Jonna, välkommen hem igen! Oj, vilken omtumlande upplevelse! Var nu rädd om dig, låt det få ta tid att läka och återfå orken. Sänder dig många varma krya-på-dig-kramar! Solveig som nu flyttar till B-byn!

  Reply
 21. Gunilla T

  Välkommen hem!
  Man tillfrisknar fortare hemma och vad kan vara bättre än hos mamma :)!
  Din hund att krama, god mat och mkt kärlek. Vila nu och njut så är du snart stark igen.
  Värmande kramar till dig!

  Reply
 22. Sandra

  Jag tänkte jag skulle fråga var Nanook tagit vägen, men vad skönt att han kan få vara hos dig! 🙂 Djur känner ju på sig om något inte riktigt stämmer. Ta vara på servicen du får nu 😀 och krya på dig och allt det där!

  Reply
 23. Lena

  Så otroligt skönt det måste vara att få komma ”hem” från sjukhuset. Vilken tur att du har mamma nästgårds. Krama om och tacka henne från alla oss här ute att hon tillslut fick iväg dig till sjukhuset. (Och Anita, oss mammor emellan, se till att jäntan är ordentligt på benen innan hon får flytta hem. Var envis! Kram)

  Reply
 24. Evy

  God bättring som det heter. Sköt om dig och vad bra att du har din familj så nära. Hade ju inte varit bra att behöva lyfta ved nu…

  Har tänkt på vilken tur att detta kom nu och inte mitt uppe i vildmarken. Det är väl inte så länge kvar till dess du ska på din fina resa väl?

  Massor av krya-på-dig-kramar från mig 😀

  Reply
 25. Emma

  Vad skönt att få vara riktigt varm och att slippa stå och laga mat. Det är sådant som gör det riktigt tungt att vara ”sjuk” (om man nu kan kalla det så när man är nyopererad). Hoppas att du mår bättre snart!

  Reply
 26. Larsleksing

  Fint att vara” hemma” igen så ta det lungnt så såret får läka färdigt, fin bild du har bytt till.

  Reply
 27. Eva Henriksson

  Skönt en mamma är en mamma!
  Nu läker du nog och mamma får väl gå ut med Nanook.
  Mammas mat———Tack ooch lov att du har en mamma nära.
  Krya på dig.

  Reply
 28. Bloggläserskan

  Vad skönt för dig att få vara nånstans där det är mysigt och uppvärmt 🙂

  Kom ihåg att det ska läka på insidan också!

  Ta’t lugnt nu! 🙂

  Reply
 29. Pia

  Vad skönt att du är på benen igen! Jag hoppas att du krya på dig fort och får flytta hem igen snart. Var rädd om dig! Kram

  Reply
 30. Birgitta

  Jätteskönt att det gått bra efter operationen.- Passa nu på att VILA och låt såret(även det på insidan) läka innan du börjar med snöskottning och annat. Fortsatt krya-på-digkrama och lycka till!

  Reply
 31. Lars-M

  Vi hoppas att allt är bra med dig…. det är verkligen otroligt att en ung Kvinna i dag kan klara av så mycket och att ha en sådan positiv inställning efter en sådan stor operation.

  Vi önskar dig allt gott och att du ska bli riktigt frisk )))

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.