Älskade juni

061306

Åh, tänk att juni är här nu. Det är ändå månaden som jag oftast längtar efter allra mest under året. Tiden kan lätt springa förbi om man inte verkligen stannar upp och njuter av den. Så det gjorde jag igår, när solen äntligen tittade fram och blåsten avtog. Det känns som jag knappt känt av att det är juni än. Bara korta stunder. Det har varit mycket i huvudet och mycket att göra senaste tiden, men nu tror jag nog att det lugnar sig lite, och jag ser fram emot att spendera vackra nätter ute med kameran i naturen.
061303Det är något speciellt med färgerna i juni. Allting är så färgstarkt. Allt ser så nytt ut. Som om man tittar på en färgpalett me alla de klaraste färgerna man kan tänka sig. Det är så vackert.
061304Helgen var helt underbar. Jag och Johan tog verkligen ledigt, och umgicks med nära och kära. Vi skulle egentligen fortsatt bygga på hundgården men vi kände att den kunde vänta. På sommaren blir man ju helt galen i att hålla på med olika projekt. När det ena är klart väntar ett annat. Men, så inser man att det ibland kan vara så värt att bara stanna upp och njuta av en ledig helg. Det är ju sommar nu!
061305
Och maskrosorna förvandlas till fluffiga bollar som bär på önskningar. Jag vet inte varför, men jag kommer nog aldrig sluta fascineras över att blåsa iväg fröna. Om det är vindstilla och vackert ljus, så är det såååå vackert att titta på. Och glädjen bubblar inom mig när jag hittar ett helt fält med massor av maskrosor som bara väntar på att få flyga iväg i den stilla junikvällen.
061302061301Ljuva sommarkvällar. Det har inte varit så många av dom, men just därför känns de alldeles magiskt när det händer. Nu är en ny vecka på gång, och jag tror det blir en bra en. Vad har ni gjort i helgen? ♥ Kram på er!

44 Kommentarer på “Älskade juni

 1. R::bert

  Hej Jonna! Really glad to hear something about you again! : ) Beautiful pictures from you and the so cosy village you live in. Now it’s once more not so easy making plans where to spent my holidays. ; ) Have a nice summer time and enjoy the light!

  Hug!

  Reply
 2. Inga

  Tänk vad jag väntar på dina bilder och reflektioner. Ja visst är juni helt underbar med den skira fina grönskan och småfåglar som sjunger, det är verkligen som du säger att njuta. ? För tiden går så fort så vi får ta vara på den. Kram. ?

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh..men vad fint! Det värmer i hjärtat o höra att du väntar på mina blogginlägg! ♥
   Kram på dig!

   Reply
 3. Nettan

  Kan du tänka dig att göra ett inlägg där du visar hur du redigerar dina bilder 🙂 ? Så kul när stora och duktiga bloggar gör just det och delar med sig av sina mängder kunskaper.

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack för tipset! Ja absolut. Tänker du dig en viss typ av bildredigeringar ( de som är mer redigerade) eller mer vardagsredigeringar? Som i bilderna ovan så har jag i princip bara ändrat ljuset lite (sänkt högdagrar och ljuset upp skuggor) och ökat kontrasten och mättanden. Så det är inte så kul redigering kanske 🙂
   Kram på dig ♥

   Reply
   • Anna

    Fast för oss som inte kan något om redigering är det ändå de små vardagsredigeringarna som är intressanta 🙂

    Reply
  • Jonna Post author

   Åh tack Ninni!! Och kul o höra från dig!! Hoppas du har en helt magisk juni.
   Kramar ♥

   Reply
 4. Maria

  Ja, visst är juni en särskilt vacker månad.. Det är så härligt att kika in på din blogg lite då och då och få ta del av dina foton och kloka tankar. Det är som att få en energi-boost och jag blir alltid lika uppfylld av positiva känslor när jag tittar på de naturfoton du tar som. Det känns nästan som att man faktiskt är där och riktigt kan känna hur det känns precis just när bilden är tagen. Har märkt att jag ofta tar ett djupt andetag när jag tittar på dina landskapsbilder och blir så himla lugn inombords, vilket är fantastiskt. Så tack vill jag säga för att du förmedlar detta så fint. Kram på dig.

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh men Maria, du anar inte vad glad jag blir att du känner sådär när du tittar på min blogg och mina bilder. Det är verkligen precis så som jag önskar att andra ska känna. Så åh..tack!! Tack för att du skrev och delade med dig ♥ Det gav mig ett stort leende!
   Tack för alla dina fina ord. Kram på dig ♥

   Reply
 5. Jorma

  Du har det bra fint där uppe. Här har det blivit lite för torrt, så växtligheten har “åldrats” lite för fort. På flera ställen har till och med lupinerna blommat ut. Regn behövs, och det nu!
  Min helg var inledningen på semestern. Städade iordning lite i lägenheten, och bastun. Lunch på Tabergs topp (ett tips om du passerar Jönköpingstrakterna) i lördags, och bastustäd igår. Idag på den första officiella semesterdan var jag med en vän vid bastun och grillade och tog det allmänt soft. Livet på en pinne helt enkelt. 🙂
  Kramar till dig Jonna.

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh låter som om den riktiga sommaren verkligen börjat hos dig! Och du verkar ha det riktigt härlig 🙂
   Synd på torkan, men vi får hoppas på lite regn snart!!
   Ha det så bra på semestern! Kram ♥

   Reply
 6. MaryJane nicole

  Lovely seeing the magical moments, sharing and caring from another place and time, warmest wishes sent, from the Cycladic islands off Greece, Mary Jane nicole x

  Reply
 7. Henry

  Mycket bra sommar bilder Jonna!
  Jag älskar Juni också… denna magiska ljus för fotografering!!!! 🙂
  Alla vackra blommor och dofter!
  Trevlig sommar och vackra foto expeditioner.
  Åh tack så mycket för atmosfärig fotos ♥ Kram ♥

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack Henry! Glad att du gillar bilderna 🙂
   Ja juni är helt perfekt för att fotografera. Ljuset är så vackert!
   Hoppas du får en jättefin sommar. Kramar ♥

   Reply
 8. Sebastian Brauer

  Wow… Hi Jonna! What wonderful pictures, what a wonderful aesthetical blog! Thank you for this! Up to this moment I never tried to answer in a blog – its crazy that this works 🙂 I travel so often I can – to see such wunderful landscapes, to meet warm peoples, to feel the healthy and quit nature. But when I’m at home in my loud and busy city and I take a look to your blog, the atmosphere is transfering to me. Woww! This is an effect I never felt by watching to an Internet-Site before..! I hope to see your wonderful country soon, I was trekking in Norway some years ago, maybe Sweden a little similar? Maybe it has more Mosquitos? Your nice Portrait (the last one) is also a nice Portrait of a Mosquito, dit you recognized this? 🙂 But the next month are full with south-eastern Balkan and music, travelling, dancing and Rakia and Slivovica.. 😀 All the best to you and your friend! What you are living is so amazing..

  Reply
  • Jonna Post author

   Thank you sooo much for your kind words about my blog! It made me really happy to hear that you like it! 🙂
   Im glad you want to visit Sweden sometimes. Yes it is a little bit similar to Norway, but I think Norway has much more mountains.
   And yes maybe we have more mosquitos here aswell 🙂 Haha yes I saw the mosquito on the photo. Didnt thought anyone would think of that 😀
   Thank you for your comment Sebastian! 🙂 And have a nice trip next month! ♥

   Reply
 9. Marie

  Fina juni bilder och det är bra att stanna upp och njuta av juni för den går så himmla fort.
  Just det här året får jag panik när jag hör midsommar. ( Får nog alltid lite panik vid midsommar)
  Det beror mest på det här med att alkohol alltid dyker upp då. Fulla människor och jag vill gömma mig en skog som en nymf.
  Ha det bra 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Så tråkigt o höra att du får panik när du tänker på midsommar. Jag hoppas ändå att du ska få en riktigt fin midsommar långt, långt bort från alkohol och berusade människor. Låter som du haft dålig erfarenhet av det tidigare.
   Hoppas du får en fin sommar. Kram på dig ♥

   Reply
  • Jonna Post author

   Tack fina du, vad glad jag blir att du tycker det!
   Ja det är verkligen kontraster i årstiderna här. Alla årstider är fantastiska på sitt sätt.
   Kramar ♥

   Reply
 10. Jessica

  Ja visst är juni en helt underbar tid! Vill aldrig att den ska ta slut! Den är verkligen magisk 🙂
  Ha en fortsatt trevlig kväll!

  Kram <3

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh jag håller med. Vill stanna tiden nu 🙂
   Önskar detsamma till dig!
   Kramar ♥

   Reply
 11. ♥Maria Ljusalv♥

  Vackert!!….det sjunger i Hjärtat, när jag ser dina bilder♥
  Tack så hemskt mycket♥

  Reply
 12. Magnus

  Underbara bilder Jonna! Riktiga sommarbilder! Synd bara att tiden går så förb…. fort. Jag skulle gärna ha maj, juni och juli året om så jag verkligen han njuta av den här underbara tiden. Tyvärr börjar det bli som hos Jorma här också. Det är väldigt torrt i markerna och det skulle behövas stilla nattliga regn så att marken hinner ta upp vattnet ordentligt. Kommer det för häftigt så rinner det ju bara iväg ovanpå den torra ytan. Nu visar väderprognosen på att det ska komma en del regn på onsdag och torsdag. Det behövs och det är bara att hålla tummarna för att det inte kommer som kortvariga och kraftiga skyfall.
  Sköt om dig och njut av den underbara naturen du har omkring dig!
  Stor kram!

  Reply
 13. Carl Stridsberg

  Jo, juni månad med midsommarafton och allt vad som hör till är nog det bästa den svenska sommaren kan visa upp när vädrets makter är med en..

  Önskar dig och Johan en skön sådan!

  Kramar!

  //Carl

  Reply
 14. Hanna

  Härliga sommarbilder☀️??
  Du är duktig på foto.
  Vet att jag är tjatig, men du nämnde ett bra tag sen om
  att du skulle visa oss vilka färger och material du använder
  när du målar.
  Väntar med spänning?

  Kramar?

  Reply
 15. Birgitta

  Håller med dig helt, Juni är bäst, det händer något in naturen varje dag och ljuset bara flödar hela dygnet. Så härligt det ser ut när du sitter på ängen och blåser maskrosfröna. Sånt minns jag sedan jag var barn. Det här är bilder man kan njuta av under regniga dagar eller mörka senhöstkvällar.
  Ha nu en fortsatt skön sommar med alla dina projekt. Hoppas det blir många söta jordgubbar också?

  Reply
 16. Anonym

  Jag ser på bilden där du sitter med grässtrå i munnen en målmedveten gigantisk mygga som styr mot dig, haha, Hur fick du med den?

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.