Att kämpa emot tröttheten

Godmorgon vänner!

Jag började dagen som vanligt med en tidig frukost i gryningen med Johan, innan han for iväg till jobbet. Under lång tid nu har jag varit såpass trött på morgonen att jag för det mesta gått och lagt mig en stund igen. Och när jag vaknar är jag ännu tröttare än innan. Den här tiden runt mars och april har alltid varit den tyngsta tiden för mig. Jag tror jag varje år drabbas av den där typiska vårdepressionen. Om så en mildare variant.

Men det slår aldrig fel. De där två månaderna kring snösmältningen känns som årets långsammaste tid. Ljuset känns hårt och påträngande. Det vackra med vintern försvinner. Dock är kylan kvar och vädret luras varje dag. Ena stunden vårrus, andra stunden snöstorm. Huden blir torr, finning och blek och påsarna hänger under ögonen. Aldrig känner jag mig så ofin som just vårvintern. Trött, omotiverad och oinspirerad.
Jag vill, men orken finns inte. Helst vill jag bara lägga mig under täcket tills första knoppen brustit. Tills den riktiga våren kommit.

Men nej. Jag försöker kämpa emot så gott jag kan. Det var en av anledningarna till att jag åkte iväg på min resa norrut. Till snön och vintern. Till bergen och oändliga vidder. För att hitta lite ny energi och ny motivation. Och det hjälpte verkligen. Jag skulle nog behöva resa bort en vecka sådär varje vårvinter. Det gör så mycket att bara komma bort till något annat en kort stund. Det blir både bra för inspirationen, men ger också ett nytt perspektiv på att sedan komma hem igen.

Något av det bästa jag vet är när snön smält från vägarna. Då brukar jag lindra min trötthet med att ge mig ut och springa. Det är något av det jag älskar mest när våren kommit. Springturerna i morgonsolen eller kvällssolen. Det kan räcka med 2-3 km om jag inte orkar mer. Bara att få ingång den där andningen. Känna pulsen i hela kroppen. Den friska luften och den allra första förnimmelsen av vårdoften.
Det är som rena medicinen. Fast ännu bättre. Bara den stunden kan få mig att hamna på banan igen och känna den där lusten, motivationen och inspirationen. Det är häftigt att så lite kan göra så mycket.

Så i morse begav jag mig ut på en kort springtur när solen var på väg upp. Herregud, så underbart. Varje gång jag nådde platser där solens strålar strilades mellan träden fick jag ett litet lyckorus. Ville nästan gråta. De är något alldeles speciellt när man får känna de där första riktiga vårtecknen efter en lång, mörk vinter.
Jag lyssnade på Lejonkungens låt “Circle of life” och kände mig sådär fånigt glad. Vägarna var fortfarande täckta med nattens frost men solens varma färg gav en sådan fin balans till morgonen. Vem kan inte bli glad av att få springa fram som vinden över dessa ensamma grusvägar?
Jag tänkte försöka peppa mig själv nu att fortsätta med dessa små springturer någon eller några gånger i veckan. Jag behöver det verkligen! Vi kanske kan peppa varandra, om det är några fler där ute som känner sig trötta och behöver komma ut och känna lite andning och puls. Sen kanske inte en springtur är det bästa för alla. Kanske bara en stilla promenad kan räcka för att få den där härliga känslan. Jag gillar blandningen.
Och på hemvägen var jag bara tvungen att stanna och titta på det forsande vattnet. Ännu ett vårtecken. Älskar att se hur vattnet bara forsar fram med världens kraft, utan att låta sig stoppas av något.

Nu vill jag passa på att önska er alla en superfin onsdag! KRAM på er allihopa ♥

71 Kommentarer på “Att kämpa emot tröttheten

 1. Louloj

  Tack Honda för inspiration! ? Jag. Bor sedan December i Gideåberg utanför Edsele och nu när grusvägen är bar så har gått o funderat på att börja springa om så bara kort runt byn.Hoppas vi ses framöver, kram!

  Reply
 2. Magnus

  Den nya bilden överst på sidan är magnifik! Otroligt fin och storslagen! Den ger lite vibbar från både “Lejonkungen” och “Titanic”. 🙂

  Nja, springa har aldrig varit min grej men jag tar gärna en promenad, ibland i lugn takt och ibland med högre tempo. Eller en runda på cykeln. Det är inte så dumt det heller.

  Ha en fin dag!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh men tack Magnus! Jätteglad att du gillar den nya bilden. Blandning mellan “lejonkungen” och “Titanic” lät bra 😀
   Ha en riktigt fin påskhelg! Kram på dig ♥

   Reply
 3. Lena Buhr

  Tänker på vad våren bär med sig :): nytt livsmod, inspiration till förändring, mod, lyckorus och nyvakna vårbäckar….å så tänker jag på Ditt mod, Jonna. den dagen då Du bestämde Dig och tog flyttlasset och drog iväg….vid det vägskälet står jag nu. Knappa 2 h bort med bil men så oändligt svårt! Jag måste lämna familj och katter (i all falla tills vidare), och våga ta det där lilla/stora steget. Att bli egen företagare. Kafé, Kondis. Ny stad, nya människor….har aldrig varit så rädd i hela mitt liv! Men ändå, pockar modet på i ryggen. Vad skall man göra när modet tryter för rädslan att inte klara biffen å familjen vägrar vara med? Jag har i dag på mig att ge besked. Å ena sidan VET jag att jag bara inte kan tacka nej å andra sidan MÅSTE jag tänka på familjen och kompromissa…..vad gör man när bäcken så modigt forsar fram genom stock och sten trots att den inte vet vart det slutar? Ja, vad gör en gammal tant som jag vid drömmarnas och möjligheternas rand? Peace…♥

  Reply
  • Lars 8463

   Lena
   I dag är det dagen efter ditt besked
   Och om du tog steget
   in i drömmarnas
   och möjligheternas land

   Steg fyllda med rädsla och mod
   Ska du veta att jag håller
   mina tummar stenhårt.
   För att drömmen ska flyga!!!

   Kram

   Reply
  • Jonna Post author

   Men åhh Lena, så spännande, pirrigt, nervöst, häftigt! Så himla glad att du vill dela dina tankar här på bloggen med oss. Jag hoppas så innerligt att du får göra verklighet av din dröm och att rädslan inte sätter stopp. Men kan tänka mig in i hur du känner. Hoppas vi får reda på snart hur det blev.
   Önskar dig stooooort lycka till! Kramar i massor ♥

   Reply
 4. Dixi Wonderland

  Jag längtar så enormt mycket efter dina sommarbilder så nu får snön se till att smälta där du bor så jag kan få bli inspirerad 😀
  Måste även säga att jag ÄLSKAR din nya header 😀

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha åh men vad kul att du längtar efter mina sommarbilder! 😀 Och TACK, glad att du gillar headern! ♥
   Kram!

   Reply
 5. Pia

  Åh va duktig du är som ger dig ut och springer trots trötthet!!! låter härligt, men själv är jag nog långt ifrån den formen att klara springa…men vill komma igång med att promenera! Ska ju va bra både för trötthet och det mentala! 🙂 Har inte heller mått så bra, vilket känns jobbigt när det omkring en finns så mycket att vara glad för egentligen…att våren är på väg, och ljuset som kommer tillbaka till exempel!
  Jag hejar på dig i alla fall!! Hoppas du också får en jättefin onsdag! ?

  Reply
  • Jonna Post author

   Men åh tack Pia för dina peppande ord! Och ja, promenera kan ju vara minst lika underbart det med. Hoppas det går bra och lättsamt för dig att komma igång med några härliga vårpromenader. Och håller tummarna att du också ska känna dig piggare och gladare snart.
   Stor kram på dig ♥

   Reply
 6. Jorma

  Vilken härlig ny omslagsbild du har 🙂 Underbar!
  Våren är en lite konstig tid, särskilt april månad som dels har alla dessa vädersvängningar som gör att en inte vet hur man ska klä sig från dag till dag. Dels så är det för mig en månad jag väl associerar med jobbiga stunder från det förflutna, så det blir extra tungt. Just nu är jag lite i en limbo där jag å ena sidan hoppas på en förändring, men å andra knappt har någon energi för att få till den ordentligt. Det är lite jobbigt. Jag ger mig ut på ordentliga cykelturer när väder -och oftast vind- tillåter. 7-8 mil är ingen ovanlighet, relativt lugna turer med en del pauser för att fota och äta lite. Det skingrar tankarna lite åtminstone.
  Ha en fortsatt fin vecka <3
  Kramar

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh tusen tack Jorma! ♥
   Tråkigt o höra om din tunga tid just nu. Vad det än är så hoppas jag att det löser sig och att du finner energi till att göra den förändring som behövs för att du ska må bättre. Tack för att du delar med dig.
   Och underbart med dina cykelturer. Kan tänka mig att det är stunder som får tankarna att tystna en stund.
   Stor kram på dig ♥

   Reply
 7. Sara

  Hej Jonna! Jag tycker det är starkt av dig att trots tröttheten ge dig ut och motionera. Jag är också väldigt trött just nu och vill bara sova. Trots regn här nere i söder så får jag försöka gå en promenad iallafall. Tycker mycket om att läsa dina inlägg! ???

  Reply
 8. ♥Maria Alvljus♥

  Jag känner så väl igen mig i dina känslor…det är nu man är som tröttast och så himla less på att vänta
  på solen och värmen.
  Tack för dina fina värmande bilder och ord, och den enormt vackra bilden längst upp. Supervacker♥
  ♥ ♥ ♥

  Reply
  • Jonna Post author

   Jaa eller hur, man vill bara att värmen ska komma på riktigt. Man orkar inte bli lurad mer.
   Tack själv för dina fina, värmande ord. Kramar ♥

   Reply
 9. Kristina

  Fin omslags bild. Mäktig och vacker. För mig blir det en promenad i det mulna vädret idag. Ha en fin dag.

  Reply
 10. Jacqueline

  Jag sitter hemma just nu och jobbar med min kandidatuppsats och försöker hinna gå ut en sväng mitt på dagen för att vakna till liv. Det är en sådan otäck trötthet som kryper sig på om jag inte gör det tycker jag. Den är så tung och olustig. En promenad eller kortare springtur hjälper verkligen min kropp att vakna ur dvalan och det tror jag är helt livsviktigt 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh kan tänka mig in i tröttheten du beskriver om du inte får den där promenaden. Låter tungt att sitta med kandidatuppsatsen, men jag håller tummarna att du kände dig piggare sedan och att allt går bra!! Kram på dig ♥

   Reply
 11. Linnéa

  Jag känner igen mig så mycket i det du skriver. Trodde att man skulle bli piggare nu när det är ljusare tider men det är verkligen så mycket svårare att gå upp på morgonen nu än för ett par månader sedan när det fortfarande var mörkt. Man får ju bara hoppas att den här tiden är förbi snart och att det blir vår på riktigt.

  Reply
  • Jonna Post author

   Så skönt o höra ändå att du känner igen dig i detta. Ja visst är det konstigt! Hur sjutton kan det vara enklare att kliva upp en mörk decembermorgon än att kliva upp en solig aprilmorgon när fåglarna sjunger? Förstår inte hur det kan vara så. Men det brukar gå över sen för mig när maj månad börjar. Så snart är denna trötthetstiden över. Hoppas du känner dig piggare snart, och tack för att du delar med dig!
   Kramar ♥

   Reply
 12. Inger Vestin

  Ja nu kommer livslusten tillbaka när solen tittar fram. Du inspirerar också när man läser dina tankar och funderingar ☺

  Reply
 13. Enja

  Vad fint att du springer! Du är en inspiration för alla :). Men kanske du också är trött för att du verkligen behöver vila? Tänker på att du berättade att du tog några dagars semester för att du inte varit ledig under sommaren…kanske du skulle behöva en vilopaus på riktigt? För om vi bara kör på utan att unna oss vila så säger ju kroppen ifrån tillslut <3. Var rädd om dig och tack för en fantastisk blogg!

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack Enja för din omtanke ♥
   Ja det är så svårt det där. Ibland känns det som jag bara skulle behöva ta långledigt från det mesta, samtidigt som när jag är ledig så vill jag göra många liknande saker som när jag också jobbar. Det är så svårt att dra en gräns där. Men tänkte att jag faktiskt ska försöka ta en längre ledighet sedan vid sommaren. Det skulle vara skönt.
   Tack för dina fina ord! Kram på dig ♥

   Reply
 14. emblas.se

  Jag känner också en sådan trötthet varje år, den beror dock på pollenallergi… :/ men i år har det inte varit så påtagligt tycker jag. Kanske beror det på att vintern har varit så konstig, haha!
  Men det låter väldigt härligt med springturer i solen så där <3
  kram
  Emma

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh vad jobbigt med pollenallergi. Måste vara riktigt tungt att behöva känna sig sjuk denna tiden. Skönt dock att det inte varit lika påtagligt i år. Hoppas det håller sig så. Kram på dig Emma ♥

   Reply
 15. Helena

  Jag brukar inte känna sån trötthet men i år gör jag det på ett helt annat sätt. Ska också försöka att ta mig ut lite oftare, även om det bara är för att gå en kort promenad.

  Reply
  • Jonna Post author

   Märkligt att du också gör det i år. Kanske för att vintern varit så konstigt?
   Hoppas du känner dig piggare snart. Kramar ♥

   Reply
 16. Valerie

  My valley in Montana has been covered in clouds for weeks now, I feel so unmotivated. Yesterday the sun was shining and I was filled with so much energy. I had forgotten what that was like! Morning walks with my dog help me and lots of vitamin D and fish oil supplements. Stay strong, it will be summer soon!

  Reply
  • Jonna Post author

   Aww its strange how much some sunlight can do. It can change the mood in just some seconds. I understand your feeling about having clouds for weeks. I feel so uninspired when that happens. I am glad you finally got some sun to fill upp your vitamin D.
   Thank you for sharing! Lots of love ♥

   Reply
 17. Monica

  Du går ju upp så tidigt så inte konstigt att du är trött och Johan med men han kanske lägger sig i vettig tid:-), tror att du är uppe rätt länge också så du behöver säkert lite extra sömn, lägger du ihop det blir det säkert 8 timmar sisådär som du behöver. Och en springtur som inte behöver vara så lång är bra för att få kropp och huvud alerta. Eller någon gympa men uteljuset är bra att få. Så otroligt vackra foton och filmer du visat från din resa. Allt gott till er! Och en Glad Påsk önskas!

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja ibland stannar jag ju uppe sent på natten och går upp med Johan, och då brukar jag bli väldigt trött. Men senaste tiden kan jag ändå ha lagt mig med honom och sovit runt 5 timmar och klivit upp med honom men ändå känt mig så vansinnigt trött. Men jaa, kanske hade 8 timmar varit bättre den här tiden på året 🙂 Och tusen tack för dina fina ord om mina foton och filmer. Jätteglad att du gillar dom.
   Och glad påsk till dig med! Kramar ♥

   Reply
 18. Iza

  Jag ser fram emot att börja springa lite igen, lite för att jag behöver gå ner i vikt, och lite för att jag verkligen behöver få upp en grundkondition, det har jag ingen. Förra sommaren sprang jag mitt första rekord sen jag tog studenten för 10 år sen i år, nämligen hela 3.2 km. Jag är sjukt stolt över det. Grunden i skolan var 2 km för ett godkänt i gympa. Jag typ dog. Jag hade problem med aningen och var lika röd som en tomat i nästan 2 timmar efter denna springtur på nästan 15 minuter xD. Så, när jag i somras sprang 3 km, shit alltså. Vilken grej! Och nu vill jag väl bara ordna med ett par nya löpardojor, sen ska det väl börjas egentligen.. Ser så härligt ut. Dock, springa innan jobbet blir de nog inte, men efteråt ska de kunna bli !
  Bara att egentligen få komma ut, springa i skogen kan jag längta efter. Känna den härliga skogsdoften när snön smält bort likväl. Den är mysig nu med, men något annorlunda ändå när vår/sommaren äntligen gör entré också 🙂
  Kram!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh så fint att du delar med dig om känslan att springa sitt rekord. Förstår att du var stolt.
   Jag minns första gången jag sprang 5 km. Herregud vilken underbar känsla!
   Det häftiga med löpning tycker jag är att det kan kännas så fruktansvärt tungt de första gångerna. Som en plåga att springa 1 km.
   Men sen blir det ganska snabbt lättare och lättare.

   Haha ja jag minns de där 2 km man skulle springa i skolan på gympan. Fyfasen alltså.
   Hoppas du får några riktigt härliga stunder med spring i skogen framöver, med alla underbara dofter!! Det ser jag också fram emot.
   Och ha en underbar påskhelg! Kram på dig ♥

   Reply
 19. Roman

  What an amazing header image! A vibrant palette of the sky with a powerful light, crystal air and fresh breeze. And you standing there, with a hand upon your heart (it seems so), like a declaration of love to all northern nature around you.
  And so good with running to get an extra energy. Sometimes it’s a bit hard for me to get outdoors for such activity, but when the distance is behind my back, the whole world looks in a different light 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Aww thank you SO much for your beautiful words about my header. I am so glad you like it ♥
   Lots of love ♥

   Reply
 20. leif

  Hej Jonna!
  Du har en vacker Huvudsida, jag tror att det är Valkyrians väntan på Vikingens återkomst i dom kalla vindarnas svepande andetag.
  Ha en trevlig påsk.

  Reply
 21. Marit

  Jag känner precis igen mig i det du beskriver om vårtrötthet och vårdepression! Mars och april är jobbiga månader, du beskrev det så träffande att ” ljuset känns hårt och påträngande, huden är torr och blek, man har påsar under ögonen, man känner sig ofin”. Jag får alltid svårt att sova då nätterna blir ljusare, jag har löst det på så vis att jag alltid far på en vårresa till södern, nånstans där det är ordentligt mörkt på nätterna. Där sover jag gott! Och det håller sen i sig sen jag kommit hem ( en tid i alla fall). Jag har alltid lite dåligt samvete för att jag inte känner mig pigg och glad då våren kommer – som “alla andra”, utan mest känner mig som nåt katten släpat hem…och vill bara dra en filt över mig och gömma mig för världen. Måste försöka testa din grej med att springa, i morgon; eller kvällssol, det skulle säkert göra gott!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh tack för att du delar med dig Marit! Även om det är trist att höra att du mår dåligt denna tiden på året så känns det också som en lättnad att man inte är ensam om att känna så. Tycker det låter som en fantastiskt bra initiativ att resa till södern under denna tiden. Skönt att du då får sova ut.
   Hoppas du känner dig piggare snart och hoppas du fick din härliga springtur i solen!
   Stor kram ♥

   Reply
 22. Vårlängtig

  Blir glad över någon som känner lite som mig i detta med depression. Jag känner mig också deppig i januari till efter påsk nån gång.. känslan som en så lång period innan våren blommar ut. Men precis som du låter jag naturen ta hand om mig. Jag går ut på promenad i den vackra naturen minst en gång om dagen (gärna på kvällen när luften är sådär härligt sval och lugnande). Det hjälper mig att må så mycket bättre. Nu när all is smält bort från vägarna ska jag börja jogga igen! Ser fram emot det. Tack för inspiration. Vart kan man hitta den där dokumentärfilmen om dig? Glad påsk! 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh tack för att du delar med dig. Känner igen mig i vartenda ord.
   Denna eviga tid mellan januari och påsk…men nu är det snart över och då kommer vi förhoppningsvis blomma ut och må fantastiskt igen! ♥
   Låter härligt med dina joggingturer nu när isen smält.

   Dokumentärfilmen finns inte att se på nätet än men inom en snart framtid kommer den läggas ut så man kan hyra/streama den.
   Glad påsk på dig! Kram ♥

   Reply
 23. Monnah

  Ja, det är det där med att känna solen i ansiktet igen efter en svensk vinter… Livsglädje på hög nivå! Och så förstår jag att den här tiden på året är fruktansvärt jobbig för många. Pepp, pepp, är allt jag har att säga till er!

  Reply
 24. Sommer

  I think you will love this song like I do!
  Def gets me going in the morning and this woman has so much soul in her music. This is the live version but the recorded version is so good too! Hope you enjoy! And yes it’s Mercury retrograde…many other planets are also in retrograde.. a time for relaxation, resting and revisiting…I have been feeling too extra tired it’s very rainy here these days. I love the rain and fog in the mountains so I will use this time to wisely before the sun returns!!! Much love jonna :))
  Song is called: Timbuktu Fasso
  https://youtu.be/xwbfkiK-wo0

  Reply
  • Jonna Post author

   Aww thank you so much for sharing the song. I listen to it now, and I really like it. So nice energy ♥
   And interesting about the Mercury retrograde…how long will it be like that? I really think it is so interesting about astrology.

   Much love to you too! ♥

   Reply
 25. Lars 8463

  Du Jonna
  Jag känner mig lite avundsjuk
  på dina påsar under ögonen.
  För det är betydligt svårare
  att springa med sopsäckar!!!

  Att på morgonen oavsett väder
  få knyta skorna på mina tankar
  Vandra över inläggen
  Lämna spår på kommentarsfälten
  Ger mig andning och puls
  Ger mig inspiration.
  (Kanske jag kan ge dig lite pepp)

  KRAM

  Reply
  • Jonna Post author

   Men åhh fantastiska du!
   Ja alltså…du ger mig så mycket mer pepp än du någonsin anar.
   Dina ord är så helande jämt. Ibland så vackra att jag får glädjetårar. Ibland så roliga och finurliga att jag ler och skrattar.
   Och alltid bär de på en sådan fin energi.
   Tack underbara du! Hoppas du får en jättefin påskhelg, trots dina sopsäckar!! 😀 ♥
   KRAM!

   Reply
 26. Janusz

  It was so sad to watch you suffer early spring blues again. It is so good to see coming back out of it. One of the hallmarks of spiritual evolution is gradual cessation of grief. Weather use to be a huge factor determining how I felt. These days I still enjoy good weather but I am not overly excited by it and I still suffer the bad one but suffering is very mild. I realize on a deeper and deeper level that my essence is beyond this play of dualities and can not be affected by anything. This is a direction you are evolving too. There is simply nowhere else to go. But when early spring blues hits you hard it is wise to try to provide for it. This trip was an excellent idea. I used travel in winter to southern California, southern Nevada, Arizona. It is a long, 2000 km one way, drive from Vancouver but it was a lifesaver for me. My favourite place is a Death Valley. During the daylight hours in winter there is almost our regular summer there, lots of sunshine. Camping is allowed in many places certain distance from the main roads. One can hike cross-country almost in any direction. It is Earth in its awe-inspiring, primordial form where hardly any life can survive. Perhaps next early spring you could consider travelling to some sunny, southern place. Shop around. These trips can be very affordable.

  Reply
  • Jonna Post author

   Thank you so much for sharing this. It is always so interesting to hear about your wise thoughts. You seem like a very deep spiritual person.
   Death Valley sounds like a very cool place. Would love to visit there someday. Yes next spring I should go to somehwere warm.
   Actually I have always felt this strong urge to go to a sunny, warm place in the spring. Just have one week with sun…wow. It would do alot i think.

   I have you get a wonderful weekend. Lots of love ♥

   Reply
 27. Lisa

  Hej Jonna!

  Har aldrig kommenterat förut. Tack för en fin blogg, för att du delar med dig av ditt liv. Jag beundrar verkligen dina vackra foton, du är så bra på att fånga en stämning.

  Tänkte på en sak ang. tröttheten. Äter du D-vitamintillskott under vintern? Här i Norden behöver vi hjälpa kroppen med D-vitamin eftersom vi har en lång, mörk vinter.

  Många kramar
  Lisa

  Reply
  • Jonna Post author

   Hej Lisa! Åhh tack för din första kommentar!! Och för dina fina ord. Blir så glad!
   Ja angående D-vitamin så har jag faktiskt ätit det under de två senste vintrarna. Dock inte varje dag. Glömmer ibland under längre perioder.
   Men borde bli bättre på att ta en vitamin varje dag. Tack för din omtanke!
   Kramar ♥

   Reply
 28. Emma

  Ja det är verkligen skönt att springa, det brukar också få mig att känna mig piggare och må bättre. Jobbigt att du är så trött nu när det börjar bli vår, för mig brukar det vara tvärtom, är som tröttast på slutet av hösten och början på vintern. Blev iaf inspirerad av ditt inlägg och tänkte också springa nu och sen gå på ett yoga-pass. 🙂 Hoppas du känner dig piggare snart.

  Reply
  • Jonna Post author

   Skönt att du också tycker om att springa. De kan verkligen vara så helande för både kropp och själ.
   Ja att vara trött på senhösten och vintern tycker jag ju låter mycket mer logiskt! Då är det ju mörkt och kallt.
   Härligt o höra att du blev inspirerad av inlägget. Hoppas du fick en härlig springtur och yogapass!
   Kram på dig ♥

   Reply
 29. L

  Här nere på Öland är björkarna svagt ljusgröna och marken täckt av vitsippor och nytt gräs. Förra veckan hade vi 18 grader och strålande solsken. Otroligt härligt, men den här veckan ska det snöa, blåsa isvindar från havet och vara tre grader. April är så väldigt lurigt!

  Hoppas du mår bättre snart och hittar tid och ork för lite jogging i solen, precis så ofta du vill 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh wow…känns så svårt att tänka sig att det redan är vitsippor och bristande knoppar på björkarna hos er. Det känns så länge kvar till den tiden här. Men huvva…trist att det ska snöa denna veckan. Jag hoppas alla vitsippor klarar sig!
   Kram på dig och tack för dina fina ord ♥

   Reply
 30. Lindan

  Att springa ÄR faktiskt bättre än de flesta mediciner..!! 😀 Tyvärr har ju min hälsporre satt krokben för mig, men nu (efter ett par år!! 😮 ) har det blivit så pass mycket bättre att jag NÄSTAN skulle våga mig på en lite runda…?! Blev sååå sugen när jag läste ditt inlägg!

  Nya omslagsbilden är helt MAGISK!! Du står där som en sagoprinsessa (älva!! 😉 ) mitt i denna storslagna miljö – jag nästa ryser!! <3 Så vackert!!

  STOR KRAAM, och hoppas ni får en underbar påsk!! :*

  Reply
  • Jonna Post author

   Men åhh vad skönt o höra att du snart kan ge dig ut och springa igen!! Trist att hälsporren skulle sätta stopp för springturer. Men promenader kan ju vara lika underbara de med.

   Och TACK, så glad jag blir att du gillar min omslagsbild. Så gullig du är!!!
   STOOOR KRAM till dig med finaste Lindan. Ha en fantastiskt fin påsk!

   Reply
 31. Anonym

  Hej Jonna!
  Ser så himla härligt o kunna vara ute sådär, o på dina videos så ser de verkligen fridfullt ut där du är. Men där jag bor så är de lite läskigt o gå ut själv, vågar inte riktigt de, ifall de skulle hända något. Har du lust o ge några tips på hur jag kan göra? Tacksam för svar! Kram!
  Hoppas du får en fin dag.

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack ♥
   Hmm svårt att ge några tips när jag inte riktigt vet vart du bor. När jag bodde i stan så var jag ofta rädd om jag var ute själv, speciellt på kvällar/nätter osv. Men är aldrig rädd på det sättet när jag är ute i naturen. Det enda som gjorde mig rädd i stan var människor. Men i naturen känner jag aldrig att det egentligen finns något att vara rädd för.
   Hoppas du kan hitta trygghet på något sätt och känna dig mer säker i att vara ute. Det är ju tråkigt när rädslan ska stoppa oss från att ge sig ut.
   Kram på dig ♥

   Reply
 32. ida

  Jag behöver en träningskompis så bara hör av dig om du också är i behov av att ha någon som peppar på! <3 🙂

  ENERGIKRAM <3

  Reply
 33. Lars Berglund

  Tack för fina bilder och filmer från Saltoluokta och Stora Sjöfallet. Det väcker fina minnen till liv 😉
  Skönt att du är hemma i Grundtjärn igen.

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.