I balans

Äntligen har det varit några lugna kvällar utan hårda vindar. Då har jag passat på att gå ner till sjön och grejat med stenarna. Vindstilla kvällar för mig betyder att man kan balansera stenar utan att de faller isär direkt. Så några kvällar under senaste veckan har jag spenderat vid sjön och det finns få saker som får mig att må så bra. Dock har myggen varit näst intill outhärdliga. Det är ett guldläge för dom att bitas när jag sitter helt stilla i tjugo minuter med båda händerna på en sten. Jag tror jag snart fått i mig tillräckligt med myggift för att bli immun. Som en vaccination.

Jag har fått många önskemål om att filma när jag balanserar stenar och jag håller faktiskt på med det just nu. En liten film med olika klipp från när jag balanserar, så ni får se hur det går till. Det är inte så spännande som det kanske verkar. Det tar tid och de rörelser jag gör med händerna är så små att det i princip inte märks på film. Men jag ska ändå göra en så bra film som möjligt. Men vill filma på lite olika platser först så ni får se flera olika exempel.
081013

När jag var nere vid sjön här om kvällen så passade jag på att ta ett kvällsdopp. Hade inte badat sedan Elba så det kändes ganska kallt i vattnet. Men väldigt uppfriskande! 🙂

081010

En bild från igår kväll när jag var på väg ner till sjön. Jag gick tre omgångar med skottkärran lastad med några stenar som jag ville få ner. Jag samlar på mig vackra stenar lite här och där som jag sedan kan använda mig av.

0810120810110810010

Stenbalanserna som jag gjorde igår kväll, samtidigt som jag matade alla Grundtjärns myggor ; )

34 Kommentarer på “I balans

 1. Stina

  åh vad kul att få ta del av processen. Tycker så otroligt mycket om dessa bilder, håller med föregående talare om att det är något meditativt och lugnande över det hela. 🙂

  Reply
 2. Pia Johansson

  Hej Jonna,
  Av en tillfällighet för en tid sedan fann jag din blogg och det är jag glad för. Mycket av det du skriver känner jag igen mig själv i, både som unga kvinna i din ålder och som den 52 åriga kvinna jag är just nu. Livet är för kort att slarvas bort och det är viktigt att vara lyhörd och finna sin egen talang och utveckla den (alla är vi talangfulla med något) finna en plats och en uppgift i livet. Hitta det där som gör att ögon glittra lite mer, det som kittlar lite extra i magen, det som känns lite galet kanske och det som känns lite svårt men ändå genomförbart…bara man försöker och vågar lägga ribban lite högre än vad man trodde sig klara av. Och göra det man vill. Att finna ro och glädje och en menig i det vi gör och är i, det är så viktig. Så har jag gjort i mitt liv och det känns rätt och bra.

  Därför blir jag glad när jag läser din blogg och tar del av dina tankar, du gör så rätt för du gör det som är rätt för dig…oavsett om någon annan tycker något annat. Och ditt behov av närheten till naturen känner jag så igen mig själv i, den betyder lika mycket för mig.

  Önskar dig all lycka i framtiden och fortsätt skapa din konst i alla former, vandra i skogen, sjung högt från ett berg, simma i sjön, hugg ved, och spela dragspel för din hund, fortsätt leva så som du gör…det kan inte annat än gå bra för dig!
  Varma sommar hälsningar från Pia Johansson

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack Pia för dina otroligt vackra ord. Blev verkligen glad i hjärtat efter att ha läst din kommentar. Tack av hela mitt hjärta för att du tog dig tid att skriva och dela med dig ♥ Dina ord inspirerar mig.
   Kram ♥

   Reply
 3. Sonja i Norr

  Så underbart vackra bilder från din omgivning! Stenbilden påminner om människor 🙂
  Måste berätta om vad jag som korsordsfreak hittade i Hemmets Journal nr 29/2015.
  Storkrysset på mittuppslaget innehåller teckningar och ämnet är sten… På en av teckningarna håller en flicka med långt, blont hår och gummistövlar på fötterna på att balansera stenar i vattnet! Jag riktigt hajjade till och tänkte “Den där tjejen känner jag igen” Det måste ju bara vara Du!! Och gissa vad lösningen till den gulfärgade bildtexten blev, om inte; Är stensäker 😀
  Ja, där ser du, du sätter avtryck i allt och alla 🙂 Kram på´re från Norr

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh men vad roligt!! Hade varit jättekul att se den teckningen 🙂
   Är det månadens nummer?
   Kram ♥

   Reply
 4. Magnus

  Vilka färger i bilden på stenbalanserna! Mäktigt! Magiskt!
  Såg ut som om du hade en härlig kväll, trots myggen!
  Nu ska jag avsluta den här första arbetsdagen efter semestern och krypa ner under täcket.
  Sov gott!

  Reply
 5. Jos

  Lika vild med vatten och välbalanserade stenar är inte katten, men nyfiken på dem hur det kan låta sig göras. Inte heller verkar han alls besväras av de bitska myggen. Gillar spana på fåglar och vara ute i naturen.

  Troligen har det effektiva myggmedlet något att göra med att hans päls är välimpregnerad med saponin från tvättnötter. Tvättnöten bildar saponin (tvålen) i sitt skal för att skydda sig mot parasiter, insekter, spindlar, fästingar, osv. Samtidigt som det är ett effektivt och miljövänligt tvättmedel. Jag tvättar allt med tvättnötter och katten sover ihoprullad i sängen. Stryker sig för jämnan mot kläderna.

  Reply
 6. Jenny

  Om jag var du så skulle jag använda thermacell vid sådana tillfällen. Du kan hänga den i byxlinningen. Thermacell är suveränt mot mygg och jag tror även knott.

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja tack för tipset! Jag har en liten mygg-apparat som jag faktiskt fick förra året av en snäll bloggläsare, men måste fylla den med mera gas. För jag tror det ger bra effekt!
   Kram!

   Reply
 7. Christer

  Du gör så fina stenskulpturer! Ja myggen gillar ju att ge sig på folk, o särskilt då man inte kan eller har tid att vifta undan dom. Ja det är ju härligt skönt att ta ett dopp på kvällen.

  Reply
 8. Christoffer B

  Känner faktiskt en som ska ha blivit immun mot myggiftet efter ett extremt myggintensivt scoutläger när hon var liten, nu är hon gammal och har enligt egen utsago aldrig blivit myggbiten sen dess. Jag har faktiskt fått för mig att jag skulle bara lägga mig ute en natt och utsätta mig för så mycket mygg som möjligt, bara för att det vore så praktiskt om man lyckades bli immun haha.
  Men det känns lite halvdumt å andra sidan, man kan ju få en sån där överreaktion som du fick för ett par år sen.. Det verkade inte jättemysigt. 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha woow ja det vore något. Har hört en myt om att samerna gjorde så förr, gick ut en hel natt naken och blev myggbiten så de blev immun. Men gissar att det är just en myt 🙂
   Men det vore fantastiskt skönt att bli immun. Fast inte själva “vaccinationen”. Huvva 🙂

   Reply
   • Christoffer B

    Jaha det visste jag inte, va coolt! Man säger ju att alla myter har ett korn av sanning i sig, men om det är någon som skulle ha blivit immun vid det här laget så är det väl du. 😛 Aja vi får la se jag kanske för får mig att prova nån dag iallafall, man vet ju aldrig det kanske funkar! Konstigare saker har väl hänt.. Kram på dig! 🙂

    Reply
 9. Agnes {Cashew Kitchen}

  Oj wow! Helt obegripligt hur du lyckas balansera de där stenarna! Måste kräva mycket koncentration och tålamod 🙂 Förstår att det blir som en nästan terapeutisk aktivitet. Supervackra bilder som alltid! 🙂
  Kram Agnes

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack snälla! 🙂 Ja det krävs lite koncentration, men det är så skönt att koncentrera sig så djupt på något så man glömmer bort allt annat 🙂
   Kram ♥

   Reply
 10. Evelina - Evelinas Ekologiska

  Härligt kvällsdopp och så magiskt vackert med stenarna 🙂
  Skrattade högt åt att du matade myggorna 😀 Precis så kändes det när jag och Fredrik tog en fika utomhus igår..! Den här sommaren har jag fått fler myggbett än någonsin. Längtar efter hösten nu…:)

  /Evelina – Evelinas Ekologiska

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack! ♥ Haha härligt att någon känner igen sig i att mata myggor. Ja men det här sommaren har varit extrem när det gäller myggen. Har också fått mer myggbett än vanligt. Men nu i augusti så märks det att det blivit lite mindre mygg iaf. Längtar också lite till hösten. Till september 🙂
   Kram på dig fina du ♥

   Reply
 11. Tomas Eliasson.

  Läste inte allt, blev lite besviken när du klädde tår’e. Men det såg skönt ut. Ser fram mot filmen 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Awww, ja ibland i alla fall. Men kan lova dig att det finns en hel del kaos ibland också 🙂
   Men stunder som dessa, då är det harmoni ♥ Kram

   Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.