Berörd bortom ord

113012

Det var lördag natt. Jag hade precis kommit hem. Det var kallt inne och för sent för att jag skulle bry mig om att göra upp en eld i kaminen. Jag lindade in mig i en filt, gjorde ordning en macka och satte mig i fåtöljen vid köksbordet med datorn framför mig, och kollade mailen. Ett mail innehöll en vackert skriven text och en bifogad fil, med en film. Jag öppnade filmen och minuterna efter det satt jag med tårar som bara rann längs kinderna. Jag var så rörd.

Det ögonblicket när man hittar något som går rakt in i ens kärna. Något som slår an och får en att dra djupt efter andan. Att låta den känslan cirkulera i hela kroppen, syresätta varenda liten cell och få hjärtat att expandera. Så känns det när ser dina fotografier och konstverk, Jonna. Men det finns ännu en dimension, jag känner mig inspirerad och upplyft när jag tar del av dina verk och texter. Om hur du väljer att leva ditt liv, att lyssna på hjärtats röst. Relationen med naturen. Universum. Att vara i nuet. Jag känner igen mig och är så tacksam, det betyder ofantligt mycket att du väljer att dela bitar av ditt liv genom bloggen. Du ger elden inom mig ännu mer kraft, att lysa ännu starkare och att dela med mig. Så det är vad jag tänkte göra just nu, här är en låt jag skrivit, om dig, till dig.
Tack för att du delar din magi, Jonna.

Fia Forsström heter hon, som skrivit en låt om mig. “Sången om Jonna”. Texten gick rakt in i hjärtat, och sättet hon sjunger den på…det berörde mig så djupt. En så vacker röst, och med en sådan värme och glädje. En sådan djup förståelse. Som att hon känner mig. Jag kunde inte begripa hur det ens var möjligt.

Varje gång jag lyssnar på den får jag rysningar och tårar. Det är så fint. Vilken ära. Vilken enorm ära.  Tack Fia. Det här betydde så otroligt mycket för mig så du anar inte ♥ Är så glad också att jag fick dela den här på bloggen så att ni också kan få lyssna på den.

Sången om JonnaDet ögonblicket när man hittar något som går rakt in i ens kärna. Något som slår an och får en att dra djupt efter andan. Att låta den känslan cirkulera i hela kroppen, syresätta varenda liten cell och få hjärtat att expandera. Så känner jag när ser Jonna Jintons fotografier och konstverk. Men det finns ännu en dimension, jag känner mig inspirerad och upplyft när jag tar del av hennes verk och texter. Om hur hon väljer att leva sitt liv, att lyssna på hjärtats röst. Att vara i nuet. Att stå i ljuset och dela med sig. Och i och med detta har en sång fötts.

Tack för att du delar din magi, Jonna.

https://jonnajinton.se/

 

Hon är en otroligt duktig låtskrivare och sångerska. Har varit inne och lyssnat på flera av hennes låtar. Så vill ni också höra på mer vacker musik från henne så finns hon här på Soundcloud och här på hennes Facebooksida

41 Kommentarer på “Berörd bortom ord

 1. Elin

  Hej! Har precis hittat din blogg. Måste bara säga WOW! Den är så fin och orden du använder dig av går direkt in i hjärtat! Dina bilder är helt underbara! Kan inte sluta titta på dem.. Vilken kamera använder du? Fortsätt med bloggandet då jag aldrig kommer sluta läsa din blogg! 🙂 Kram

  Reply
 2. Annica

  Jag kan förstå att du blir berörd, tänk att få en sång bara sådär, med text som fångat dig bra 🙂 Jag måste också säga att jag gillar bilderna på dig i den röda klänningen 🙂

  Reply
 3. Anna

  Wow! Jättefint! Tänk att hon lagt ner tid på att skriva om dig. Vilken ära! Tänk vad bra det skulle bli med en video gjord av dig till den där låten, med dina stillbilder. 🙂

  Reply
 4. made by mary

  Åhhhh… jag fick sjuk gåshud! Det fina är att den där låten inspirerar mig med. Allt jag hör om ditt liv talar så till mitt hjärta och jag vill bara ropa “jag med”..”jag vill med”! “Finner hon en lycka i att vara”. “Gå emot det samhället dikterar”. Så vackert! Jag förstår att du blir berörd, vilken fin tjej med magisk röst!

  Har inte hunnit vara inne på din blogg på ett tag och det var ljuvlig läsning att “ta ikapp” det jag missat. Du är så jäkla bra Jonna, jag är så otroligt och innerligt tacksam för att jag “snubblade” på din blogg. <3

  Stor kram till dig

  Reply
 5. Lindan

  Men så fint!! Och så träffande text både i sången o den skrivna texten…Kan inte annat än att instämma! Nu gråter jag med….Ja herre gud! 🙂
  <3 <3

  Reply
 6. Tommy

  Så fina ord i sång på prosa, om en tjej i norrland, som ute i naturen strosa.
  Jonna och naturen blir ett, det har vi i dina bilder ofta sett.
  Träd och ljus, du finns i ett avlägset hus.
  Men där sitter du inte tyst som en mus, för du bloggar över känslor och går barfota i grus.
  Jule står snart för dörren efter advent, du visar oss runt med dina dörrar på glänt.

  Reply
 7. Christoffer B

  Fantastiskt vackert! Jag vill instämma i vartenda ord, hon uttrycker det fantastiskt bra. Vacker bild också, som alltid. Tack för att du delade detta. Förresten, du ska få en låt av mig också en dag, har tänkt på det länge men det har liksom inte blivit rätt stund än. Inspirationen finns där, men det måste finnas tid också. Kramar! 🙂

  Reply
 8. Magnus

  Verkligen fint, och bra, gjort av dig Fia! Känns som om du fångat in Jonna väldigt bra i din text.
  Det är inte svårt att förstå att du blir rörd Jonna! Det är då inte var dag man får en egen låt tillägnad sig “bara så där”.
  Kram!

  Reply
 9. Anneli

  Alltså – jag gillar ju alla dina bilder – skarpt! Men denna tog nog priset. John Bauer goes real!!
  Har inte hunnit lyssna på sången ännu, men misstänker att den passar dig perfekt.

  Reply
 10. Madelene J

  Jag får rysningar, har lyssnat på låten säkert 10 ggr nu, helt magiskt! Du är en underbar inspiration Jonna, det är en lyckostund att varje kväll få kika in på din blogg och beskåda dina vackra bilder och läsa dina kloka texter!

  Reply
 11. Anonym

  Vilken vacker sång om dig Jonna! Du inspirerar så många med dina fina bilder, ditt mod att gå din egen väg och din härliga känsla för naturen! ☺

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.