Borta med vinden

Jag måste bara berätta om vilken antiklimax jag upplevde idag. Haha, som tur är kan jag redan nu skratta åt det, även om jag fortfarande känner mig så himla snopen över allt.
Jag hade sett fram emot att få skriva ett blogginlägg denna måndag morgon och berätta om vilken spännande vecka som nu väntade! Jag skulle nu på onsdag fara ner till Stockholm för en TV-inspelning i en känt program på TV4 där jag skulle medverka och bli intervjuad och få berätta om mitt liv, om vad jag gör och visa upp min fotokonst, som sedan skulle sändas nu på fredag (!!!) Jag har vetat om det här i över en månad och bara räknat ner dagarna till detta. Och efter inspelningen skulle jag möta upp med den fantastiska kvinnan Linda som driver bloggen La linda och yrkesnätverket Better bloggers, och hitta på massa roligt med henne, och sedan spendera resten av helgen i Stockholm och träffa vänner och ha kul. Helt enkelt en väldigt spännande och rolig vecka!

Jag vaknade i morse till regnet som slog mot rutorna, och det första jag såg när jag öppnade mail-inkorgen var ett mail från TV4 där jag fick reda på att det inte blir någon inspelning på torsdag. Framskjutet kanske till våren.
Alltså, jag önskar att ni hade kunnat fått sett mitt ansiktsuttryck i det ögonblicket. Det var som om luften gick ur mig. Som om motorn stannade.

Haha, det bara kändes så himla trist och snopet. I en månads tid har jag tänkt på det här och varit dyng-nervös av bara tanken på att jag skulle sitta där 15-20 minuter inför svenska folket. Men ändå, vilken CHANS! Vilken enorm glädje att få visa upp det jag gör inför så stor publik! Jag hade taggat och peppat inför detta, handlat nya kläder som jag skulle ha på mig, intervjuat mig själv, spenderat timmar med att fixa och välja bilderna som skulle visas i TV, varit så nervös att jag skakat och fått hjärtklappning, och samtidigt känt att det är en chans jag bara måste, måste ta, hur läskigt det än känns. Och nu, två dagar innan jag skulle åka, så får jag reda på detta. Det kändes som någon viftat med en guldbiljett precis framför ögonen på mig och när jag sträcker mig fram för att ta den så dras den bort från mig. “HAH, gick du på den lätta!?

Ja, jag måste medge att jag blev lite ledsen. Det kändes ju så himla stort att få sådan enorm publicitet och få nå ut så mycket med det jag brinner för att göra. Veckan som jag sett fram emot var borta med vinden. Men jag tog ett djupt andetag och bestämde mig för att inte deppa över detta nu. Det har redan tagit nog mycket tid och energi från mig. Så jag gick ut i skogen med mina nya kläder och gick ner till den magiska tjärnen en stund. Plötsligt kändes allt så mycket bättre igen och jag kunde skratta lite åt situationen. Jag har så rysligt mycket att vara tacksam för. Trots dagens bakslag så är det ändå världens bästa måndag ♥

Så det blir inget Stockholm för mig denna veckan. Men det är väl lika bra det. Om inte bättre.
Jag passar bäst i skogarna ändå!
110902110903110901

Mitt vackra Grundtjärn, som naket ligger och väntar på snötäcket.

68 Kommentarer på “Borta med vinden

 1. Yohanna af Skovde

  Förstår om du blir snopen! Men göttigt att du kan se fördelarna i den nya situationen ändå. Det har jag fått öva på, mycket, att ställa om och bli glad fast det inte blir som jag tänkt intensivt i ett par veckor. Men tillslut så går det 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja jag har också fått öva mycket på det. Först nu tycker jag verkligen att jag börjar göra lite framsteg i att släppa taget om saker och ting, gå vidare och köra på. Men visst är det så himla skönt när man faktiskt klarar av att göra det?:) Livet blir så himla mycket lättare.
   Kram på dig ♥

   Reply
 2. Carl Stridsberg

  Som “Raskens, Ida” sa; “Man ska aldrig göre sig nåre drömmar för det blir ändå aldrig som man tänker”..

  Att leva är att få bakslag gång på gång. Det viktiga är att ta dem med en klackspark och att gå vidare. Du får säkert chansen igen, Jonna. Ärligt talat är jag inte säker på att det bara är så lyckat heller. Som du skriver; “Du är en skogens kvinna”, har svårt att se dig i en TV-studio- Däremot i någon program som du varit med i innan, som “Mitt i Naturen”… För det är ju vad du är – Mitt i naturen! 🙂

  Kramar

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha ja det var ju ett bra citat 😀 Ja livet bjuder ju hela tiden på med och motgångar, och det gäller ju bara att köra på ändå! 😀
   Kram på dig ♥

   Reply
 3. Lindan

  Men…!!? Vad snopet!!
  Och hur kunde de göra SÅ…??! Verkar ju jätte konstigt!?
  Hoppas verkligen du får en ny chans till våren…Annars blir jag RIIIKTIGT sur på tv4…!! Jag hade VERKLIGEN velat se det inslaget….!!! 🙂

  Stort av dig att ta det som du gjorde i alla fall…Själv hade jag nog tjurat ihop alldeles…! 😉

  Men nu får du som sagt njuta av skogen istället….!!

  STOR KRAM!!

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha men åh vad gullig du är så reagerar så starkt! ♥ Ja det vart lite konstigt faktiskt, men det är bara att ta det för vad det är.
   Får hoppas de blir av längre fram istället 🙂
   STOR KRAM TILL DIG MED 🙂 ♥

   Reply
 4. PJ:s byffé – från by till fe

  Så erbarmligt tråkigt! Jag förstår att det kom som en sur klabb i spisen. Ett litet hopp finns ju kvar; vad jag förstod så är det inte avskrivet.

  Du passar nog i skogen; just därför skulle det ha varit så bra om du fått visa denna skog och allt det andra fina för svenska folket i TV:n. Men det går flera tåg!

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack PJ! Ja precis det kommer säkert ske längre fram istället! Så synd bara när man var så inställd på att göra det nu 🙂
   Tack för dina kloka tankar ♥

   Reply
 5. Ralph

  Hej!
  Du skulle inte vara ledsen. Allting är bra för nagot. Och det bli ända bättre när det äger rum i varen! Den där magiska tjärnen, heter den ocksa ” Grundtjärn “? Tack för dina fina bilder!

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack vad fint sagt!
   Nej jag vet faktiskt inte vad den magiska tjärnen heter. Och tjärnen ni ser på bilden är egentligen inte heller “Grundtjärn”. Den tjärnen ligger längre in i skogen konstigt nog 🙂 Tjärnen på bilden kallar jag för Tages tjärn (min gammelmorbror), eftersom han bor i huset precis ovanför.
   Kram

   Reply
 6. Gunilla

  Åååhhh, vilken dålig stil av TV4!
  Har de ingen framförhållning och planering?
  Men, när det nu sker så blir det jättebra just då!
  Starkt och rätt av dig att inte deppa ihop. Det hjälper ju ingenting!

  Jobba på!

  Reply
 7. RP

  Riktigt tråkigt för dig och jag lider med dig. Men vad gäller TV4 så är jag inte förvånad för den kanalen blir mer och mer
  en så kallad slaskkanal där ytlighet och dekadens går före seriösa program.

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja det kändes lite tråkigt. Men det är väl sådant som händer i mediavärlden, när nyhetsflödet ändras fort.

   Reply
 8. Gunilla

  Synd, jag hade oxå sett fram emot att se dig i tv- programmet!
  Men du kommer igen Jonna på ett eller annat sett.
  Du är en förebild i mycket och nu även i att vända en motgång! ?

  Reply
 9. Henry

  Jo Jonna,c’est la vie,
  men du passar bäst i skogarna ändå!
  Inte ledsen, nya möjligheter kommar definitivt!! 🙂
  f.. tv4 !< 😉

  Reply
 10. Selma

  Nej, men fy så taskigt! Får man göra så?! Klart att det är jättestort för de flesta normala människor och att de flesta blir väldigt besvikna när de drar sig ur…

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja de sa att de berodde på nyhetsflödet, att det ändras fort. Men jag vet inte riktigt, programmet har ju ett tema varje vecka så det borde ju inte kunna ändras tre dagar innan. Men men, det är som det är 🙂
   Kram ♥

   Reply
  • Jonna Post author

   OMG! Mitt hjärta hoppade just ut ur kroppen haha. Oj vad nervös jag vart nu.
   På fredag har dom nog bestämt. ÅHHH vad jag hoppas…!!!! Tack för att du länkade 🙂 ♥

   Reply
 11. Nicklas

  Förstår att du blev besviken och ledsen. Dåligt av TV4 att komma med ett återbud med så kort varsel! Så fint att du klädde dig i finkläderna och gick till tjärnen:) och du Jonna vi har det allt bra i skogarna! Kram<3

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja man måste ju göra det bästa av situationen! 🙂 Ja, skogarna får en att må så himla bra, även om det är kul att bara åka iväg ibland också 🙂
   Kram!

   Reply
 12. j

  Men fy vad dåligt av tv4! Fruktansvärt dåligt av dom faktiskt! Så gör man bara inte! Inte med sån kort varsel!! Men jag håller med om att du passar bäst i skogen! 😉

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja jag hade ju hoppats jag fått reda på det i alla fall innan helgen. Men men, jag förstår ju också att nyhetsflödet ändras fort 🙂
   Kram ♥

   Reply
 13. Bodil

  Jag antar att TV4 har ett bra skäl som vi inte känner till.
  De återkommer säkert.
  Och du är så unik i allt som har med dig att göra att jag är helt säker på att vi kommer att se dig i flera forum framöver.

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja det är ju på grund av nyhetsflödet. Det kan ändra sig fort, så jag förstår ju det.
   Och tack, vad fint skrivet ♥ Kram

   Reply
 14. Andreas

  Nu kommer du att vara så förberedd på intervjun i vår att den går av bara farten…när den väl blir av.
  För övrigt tycker jag att skogen låter betydligt mer lockande än självaste Hufvudstaden.

  Önskar Dig en underbar vecka!
  /Kram

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha ja jag får se det så istället 🙂 Och ja, jag håller med, skogen är tusen gånger mer lockande än stan. Men ibland är det roligt att få lite nytt perspektiv 🙂
   Önskar dig en underbar vecka också! Kram ♥

   Reply
 15. Gustav

  Tråkig att det inte blev något nu Jonna. Men jag tycker du tar det på helt rätt sätt 🙂
  Allting blir lite bättre om man tar vissa saker med en klackspark och inte fokuserar för mycket på det negativa.
  Ha en fortsatt skön måndag 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh tack. Ja jag håller helt med. Det bästa är att släppa taget om det och går vidare. Man kan vara ledsen en stund men sen är det bara att köra på igen! 🙂
   Tack för dina fina ord. Kram! ♥

   Reply
  • Jonna Post author

   Ja det är inte så ofta jag tar översiktsbilder över Grundtjärn! Yes, jag bor ute på det öppna 🙂 Men mitt hus syns inte på bilden tyvärr.
   Kram påre 🙂 ♥

   Reply
 16. Linda

  Ja vad snopet! Tråkigt, hade varit kul att se dig på tv! Gillade dokumentären om dig på SVT-play. Hoppas du får en ny chans till våren! Men toppen att du ser det positivt, att du kunde fylla på energi och frid ute i naturen och hoppas att din fortsätta måndag var bra!

  Reply
 17. Mikael

  Du har fått glädja dig åt det i en månad 🙂 Det har säkert skapat glädje som smittat av sig på de som står dig nära.

  Reply
 18. Anders

  Synd förstås, men jag misstänker att det är bara en tidsfråga innan du charmar hela svenska folket, så: kom igen bara! Den fina vissångerskan Barbro Hörberg uttryckte det så här: “Varje gång jag stack ut hakan efter livets karamell, fick jag alltid något tillbaka, i form av en kyss – eller en smäll!” Sången heter “Håll alla dörrar öppna”…
  Kram på dig!

  Reply
 19. Monnah

  Jag behövde verkligen lite Grundtjärn just nu. Så vackert! Hoppas att du kommer att få det ännu trevligare när du väl kommer till Stockholm.

  Reply
 20. Magnus

  Sicket antiklimax! Inte konstigt om du blev både snopen och besviken när dom avblåser din medverkan med så kort varsel. Men, men, det kommer med all säkerhet fler tillfällen för dig att synas i TV-rutan. Det är jag helt övertygad om!
  Sov nu gott i natt och så önskar jag dig en fin morgondag!
  Stor kram!

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack Magnus! Ja jag får hoppas det blir fler tillfällen 🙂
   Hoppas du har/haft en bra tisdag! Stor kram 🙂 ♥

   Reply
 21. Birgitta

  Så simpelt av TV4, men du är så skön när du hämtar ny energi med härliga bilder till oss. Trist om du får ställa in hela resan men den största förlusten gör ju TV4 och vi tittare som inte får se och höra dig och dina underbara bilder. Ha en fin tisdag✨✨

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh men tack Birgitta! Och jag får så mycket energi av er läsare. Ni sprider så mycket glädje.
   Ha en underbar tisdag du med! Kram ♥

   Reply
 22. Lisa Johansson

  Hej Jonna!

  Jag har följt din blogg under flera år nu och jag är HELT övertygad om att man kommer att se och höra mer av dig i media framöver, det var bara inte rätt tajming! 😉

  Reply
  • Jonna Post author

   Hej Lisa! Åh men vad kul att du följt bloggen så länge!! 🙂
   Haha ja det är sant, det var nog inte rätt tajming helt enkelt 🙂 Tack för dina fina ord!
   Kram ♥

   Reply
 23. sandra

  Vet du vad, bara att du kan skriva detta betyder att du är så jäkla på väg! Spelar ingen roll om de flyttade fram det här inslaget, du är verkligen en stjärna Jonna. Det du gör är grymt och att du blir så uppmärksammad är helt fantastiskt. Fast det allra bästa är att du kan gråta en skvätt, knyta nävarna och sen bara fuck it, jag kör ändå!

  Reply
 24. Kristina

  Förstår din besvikelse precis. Men, allt är som det ska vara oavsett vad som händer. Man får lära sig att tänka att det är som det ska vara, även när det händer något som man först blir besviken över. Man kan lära sig att uppskatta de oönskade förändringarna och händelserna, bara man säger till sig själv:- “Det var bara en tanke jag fick. Allt är som det ska vara.” Prova, det har hjälpt mig många gånger när jag först blivit sur och besviken över något som inträffat >3

  Reply
 25. mona Öberg

  Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.Jag ser fram emot detta program med dej.Du är så UNIK i dessa tider och bilderna du skapar är så originella och vackra.Ta vara på dagarna,Advent närmar sej med stormsteg ,hoppas på ett tunt täcke vit snö,det blir så skön stämning då.Vi ska se ljuset eller hur Jonna.Allt gott till dej från mej.

  Reply
 26. Dick Scott

  När saker och ting inte blir som man trodde så brukar jag försöka tänka att då är det meningen att det ska bli något ännu bättre istället när väl tiden är inne. De positiva vibbar och den inspiration du sprider genom din blogg och allt vackert du skapar, väcker en längtan inom så många människor att upptäcka sin inre drivkraft och följa sitt hjärta.
  Jag önskar dig en fantastisk vecka:)Dick

  Reply
 27. Tina

  Tycker att du är så härligt stark som berättar om det här! Tror de flesta andra som fått en sådan chans för att sedan se den försvinna, hade låtit bli att berätta. Sen kan jag också tro att det blev både tårar och ilska innan blogginlägget blev till, och det med all rätt. Men du väljer att kontra med att lägga ut ditt hjärta och så vackra bilder och inse att din tid nog kommer. Det gör den! Låt det bara ta den tid som behövs, och fortsätt vara dig själv.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.