Doften av vår

En av de godaste dofter jag vet är doften av nyutslagen björk. Har ni känt lukten av det någon gång? Det hade jag aldrig tänkt på förrän jag flyttade hit. Kanske för att luften här är så ren så det är lättare att känna naturens dofter.
Nytslagen björk luktar så sött och fräscht. Tidiga vårkvällar brukar jag älska att gå ut och springa längs någon ödslig grusväg till doften av alla nyutslagna björkar som står vid vägkanten. Gärna efter ett vårregn, då doftar det mer än någonsin!

060401

I år så har jag inte kunnat känt doften lika tydligt då det blåst kraftigt i princip hela maj, och även nu i början av juni. Vinden tar med sig alla dofter så jag knappt hinner känna något. Men om man sätter hela ansiktet i björkens grenar och löv så känner man den. Det är helt underbart. När jag är ute med Nanook i skogen en stund varje dag kan jag gå från björk till björk och bara lukta. Vill passa på medan de fortfarande är så nya och doftar så sött.

060402

14 Kommentarer på “Doften av vår

 1. Magnus

  Japp, den doften är vår för mig med! Önskar bara att den tiden på året inte var så förbaskat kort. Varför kan man inte pausa tiden en stund då? Egentligen borde man ta semester en vecka eller två och sakta resa norrut. Följa våren och på så vis maximera den fina tiden så mycket det går. 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh håller helt med. Önskar SÅ att jag kunde pausa tiden. Speciellt nu när det varit så kallt.
   Kram ♥

   Reply
  • Jonna Post author

   Åh vad tråkigt att du är allergisk mot det, måste vara jobbigt den här tiden på året då.
   kram ♥

   Reply
 2. Gustav

  Våren är full av härliga dofter. Min favorit är syrenen helt klart. Luktar mumsigt överallt nu, särskilt på kvällen 🙂
  Ha en väldoftande kväll! 🙂

  Reply
 3. Per Asp Bölen Junsele

  Sälgen luktar också gott å sen när vi börjar köra ut gödsel då är det vårlukt

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh har inte tänkt på vad sälgen luktar. Haha ja gödsel e ju en av de bästa lukter också!! 😀

   Reply
 4. Driva

  Jag har missat hela den svenska våren i år pga resande, därför är det så underbart att följa din blogg, så får man känna den lite i alla fall. Det är första gången jag kommenterar, men har följt dig länge. Du är fantastisk!

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.