En försiktig liten sorg

Som jag önskar att jag hade fått skriva till er nu och berätta att jag vunnit fotoresan till Yukon. Men tyvärr gjorde jag inte det. Det var en väldigt lång dag igår med mycket väntan. Eftersom dom ligger 9 timmar bakom oss så var det inte förrän sent på kvällen som de började dela ut andra priser varje timme för att sedan sist berätta vem vinnaren av resan var, och då skulle klockan vara över 1 på natten här. Men strax efter tio så blev jag vinnare av en T-shirt, och då visste jag också att jag inte vann resan. Några timmar senare kom dom ut med den lyckliga vinnaren, som ni kan kolla upp mer här på tävlingssidan.

Ja, helt ärligt så blev jag så himla ledsen att jag inte fann ord till att skriva och berätta för er sent igår. Och jag vet ju att ni är så många som hoppats med mig och det är så himla fint av er. Ni anar inte vad det betytt mycket med ert stöd! ♥
Det blev så konstigt igår bara. I en vecka har jag bara tänkt på Yukon och fokuserat stenhårt på att göra allt för att vinna den här fotoresan. Plötsligt blev det som typ meningen med mitt liv haha. Jag vet, jag är sådan. Det blir kanske nästan för mycket. Men jag ville så. Jag ville så himla mycket få se Yukon.

Så igår när jag fick beskedet så var det som om en motor stannade. Som om jag ständigt haft ett ljud i bakgrunden som plötsligt tystnade. Det kändes så tomt. Så konstigt stilla. Allt var över och jag visste inte riktigt vad jag skulle göra resten av kvällen, så jag gick och lade mig men somnade aldrig riktigt. Bara korta stunder och då drömde jag konstiga drömmar om Yukon. Vid femtiden klädde jag på mig och gick ut och fotade istället.

Det känns fortfarande lite tomt och ledsamt, men det är ingen fara. Jag kommer nog låta mig vara lite ledsen idag, det är bättre än att låtsas som ingenting. En försiktig liten sorg. Samtidigt är jag tacksam att jag fick chansen att vinna den här resan, och obeskrivligt tacksam över ni varit så goa och hjälpt mig och hejat på. Att ni orkat med mitt tjat och att ni trott på mig! Jag vet också att jag gav mitt allt. Jag la min tid, mitt hjärta och min själ i mina bidrag till tävlingen, så jag vet att det inte finns något jag kunnat gjort annorlunda. Men det räckte inte hela vägen fram till Yukon denna gång.

Nu laddar vi om kör på igen. Eller hur?  : )

Kram på er underbara ni ♥
081818081901081806081804

84 Kommentarer på “En försiktig liten sorg

 1. Birgit

  Hej Jonna, tänk inte på det som du inte har vunnit, tänk på det som du har just nu. Ett underbar liv med naturen som kärlek. Tack så himla mycket för alla underbara kort.
  Hälsning Birgit

  Reply
 2. Madde

  Du är alltid en vinnare i mina ögon 🙂
  Förstår att du är väldigt besviken men självklart kommer du att få se Yukon, bara en annan gång.
  Kramar i massor 🙂

  Reply
 3. Christina

  Du vet……..det är en mening med allt!
  Meningen med att du inte vann kommer att visa sig så småningom.
  Du är nog snudd på bäst i alla fall! 🙂

  Reply
 4. Johan

  Tråkigt att höra…
  Jag som hoppats så för din skull, då du förtjänar det hela vägen. Förstår att du är ledsen, men det får man vara. Bara för att du nu inte vann denna tävling och att någon jury “klanta till det” så tar det inte ifrån dig din talang, din gåva och ditt härliga jag. Än hur det är så skapade du något ovärderligt som du fick visa för världen. Så det är inte förgäves, tvärtom så hoppas jag att du är stolt. Det hade jag varit. Yukon finns kvar och väntar på dig i kommande dagar.

  Du är en fantastisk människa, Jonna. Även om du missade en resa denna gång, kom ihåg att varje gång du skapar något här så bjuder du tusentals andra på en ny resa.

  Kram på dig

  Reply
 5. Pia

  Vad tråkigt Jonna du var så värd att vinna <3 Men som sagt var ledsen idag och ta nya tag i morgon och fortsätt sträva efter det du vill 🙂 Stor varm kram till dig och tack för alla fina bilder du bjuder oss på <3

  Reply
 6. Johanna Svedertun

  Men du, låt det vara så tills ditt hjärta hittar något nytt att banka lite extra för 🙂
  Dina bilder har visat hur mycket du ville detta och det har varit så fint att se!
  Stor kram!

  Reply
 7. staffan

  Det vimlar av farliga grizzlybjörnar och skallerormar i Yukon. Och allt guld är redan länsat i Klondyke.
  Så du gör nog klokt i att vara Grundtjärn trogen ett tag till. Jag tror att grannarna vill ha kvar dig där 😀

  Reply
 8. Ann-Christine Reimer

  Jag skrev till min syster som bor i Kanada igår och berättade om dig. Hennes sambo är fotograf och jag ville att han skulle kolla in dina bilder. Jag nämnde om Yukon och hon svarade så här:

  Yukon ar nog mer ett straff an ett pris.. langt norr dar nastan ingen bor … bara lite native … konstigt pris….jag menar – ingen vill till Yukon…:-)

  Reply
  • Jonna Post author

   Hahaha vad roligt! Skrattade när jag läste det.
   Det är ju egentligen precis därför jag vill dit, för att det är så öde och långt bort och äkta vildmark. Men det kändes roligt att läsa hennes kommentar hahaha 🙂 Kan ju förstå hennes synvinkel också. Hälsa henne från mig 🙂
   Kramar ♥

   Reply
 9. Nicklas

  Tråkigt förstår att du är ledsen. Du sprider så mycket glädje med dina vackra bilder och texter! Kram bästa Jonna! <3

  Reply
 10. Christoffer B

  “Just because the past didn’t turn out like you wanted it to,
  doesn’t mean your future can’t be better than you’ve ever imagined.”

  Vi är många som känner med dig här på bloggen Jonna. Du betyder väldigt mycket för oss ska du veta.
  Mer än du kan ana.

  Här får du lite skön musik jag tror du skulle gilla. För mig är musik det enda som får en sån här dag att kännas lite bättre.

  https://www.youtube.com/watch?v=qgaQlH4a1hk

  https://owsey.bandcamp.com/album/owseys-remixes

  Kramar…

  Reply
   • Christoffer B

    Glad att du gillar musiken! Och att du mår bättre idag.. Jag har redan hittat ett flertal nya artister att lyssna på genom din blogg och youtubekanal faktiskt, så det känns inte mer än rätt att “återgälda tjänsten”. 😉 ♥

    Reply
 11. Katarina

  Men du har ju redan vunnit! Dina bilder är så otroligt uppskattade av så många och själva resan kommer du kunna göra ändå. Yokon försvann inte från jorden och inte du heller. Det var bara så att er tur att mötas var inte just nu. Fortsätt fota, planera, drömma och sträva. Det väntar många mål runt hörnet som du inte har en aning om idag- se fram emot dem! Och bli inte ledsen för dina supportrars skull – vi hade så önskat dig en vinst, men vet så väl att tävling är tävling. Det är att delta som räknas! Kram!

  Reply
 12. Julia

  Det skulle väl ändå bli så att du fått betala resan dit själv om du vann? inte samma sak såklart, men jag tänker att du säkert kan hitta ett sätt att ta dig dit på egen hand om det är vad du vill 🙂 ge inte upp bara för att vägen blev krångligare!

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja precis, halvvägs in i tävlingen fick jag reda på att om man bodde utanför USA/Kanada så skulle man få betala flygbiljetten dit själv. Ja, någon gång ska jag åka dit själv 🙂 Ska absolut inte ge upp. Tack för dina peppande ord. Kramar ♥

   Reply
 13. kerstin genberg

  Kära vän!
  Tråkigt , men du får nya chanser framöver ska du se !
  Förr eller senare kommer du att resa till Yukon!—-
  eller något annat lika bra , eller ännu bättre ställe !fast
  du inte vet om det än !

  Reply
 14. Catherine

  Du kan säkert hitta ännu vackrare platser på närmare håll, Österrike och Schweiz t.ex.
  Kanske någon sponsor ställer upp?

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh ja de platserna är ju helt otroligt fina också! Det är ju inte bara Yukon som är värt att upplevas.
   Får hoppas jag kommer iväg mig på ett litet äventyr närmare Sverige 🙂
   Kramar ♥

   Reply
 15. Stu

  It’s the difficulty with being creative, when you really put yourself into something and then receive a negative response, i think if you didn’t feel sad it would be abnormal.
  Anyway, F#@k them. 😉
  Wish you the best Jonna…

  Reply
 16. Fanny

  Vad tråkigt, vi som hoppades med dig. Förstår att du blir ledsen när du gav så mycket av dig själv i detta. Det är bra att tillåta sig själv att vara det, för att sen släppa det när tiden är inne. Men jag tror ändå det förde något gott med sig, fast det kanske inte var just första priset. Kanske får du besöka Yukon en vacker dag. Jag tror alldeles säkert att du kommer få besöka många andra vackra platser och förmedla naturens skönhet till oss genom dina bilder. Älskar dina bilder!
  Kram!

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack snälla Fanny för dina värmande ord. Så fint av dig ♥
   Är så glad att du tycker om mina bilder.
   Kramar ♥

   Reply
  • Jonna Post author

   Jag förväntade mig inte att vinna, men jag trodde att jag hade en god chans till att göra det och hoppades så starkt att jag nästan såg hur jag redan var där. Så brukar jag nästan alltid göra när jag vill något väldigt mycket 🙂

   Reply
 17. PJ:s byffé – från by till fe

  Du kom inte till Yukon denna gång, det blir en annan gång. Du är ung och kommer att få uppleva mycket fint i ditt liv ännu. Detta bakslag var ett av de steg som finns i livets tango. Bilderna och din talang finns kvar och väntar på nya utmaningar.

  Själv begav jag mig ut på fotosafari i morse, inspirerad av dig. Halv sex men det var nästan för sent. Ljuset förändras så snabbt på morgonen att man måste skynda sig.

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh så fint skrivet om livets tango 🙂 Det gillade jag. Fick mig att le.

   Och vad härligt att du gav dig ut på fotosafari i morse! Ja eller hur, ljuset ändras jättefort på morgonen så det gäller att inte missa den där korta stunden när det är som allra vackrast. Så fort solen har kommit tillräckligt högt upp så ändras liksom hela stämningen från en magisk morgon till bara en vacker morgon.

   Tack för dina ord PJ 🙂 ♥

   Reply
 18. Tomas.

  Tråkigt men det var nog många som tog chansen. Det här visar att du är en känsloperson och vem du är. En underbar person som är omtyckt av många. Packa ryggsäcken och biltema tältet och åka på en egen tur 🙂 Skule och högakustenleden är nära och bra. Det är ju inte så långt till fjällen åt andra hållet heller. 😉

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha, ryggsäcken och biltema tältet 😀 Ja , jag skulle nog gärna vilja åka ut på en egen liten tur. Finns ju mycket vackert att se här omkring också ♥

   Reply
 19. Mielo

  Jag är likadan på det sättet – att jag förstorar upp saker jag vill ha/göra så att det blir “meningen med mitt liv” precis som du beskriver. Så jag förstår precis hur du känner. Hur luften liksom går ur en och allting känns tomt och meningslöst. Jätte – jättetråkigt att du inte vann resan, det märktes hur gärna du ville och som vanligt var dina foton fantastiska. Men detta betyder ju inte att du inte kommer åka till Yukon – klart du kommer! Bara vid ett annat tillfälle. Och då ser vi fram emot att få se alla dina fantastiska natur – och miljögestaltningar genom kameralinsen 🙂

  Stor kram till dig Jonna!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh tack Mielo för din jättefina kommentar. Och vad fint att du kan känna igen dig så mycket i det där med att förstora upp något. Men jag tror det kan vara till nytta ibland också! Man liksom fokuserar så mycket mot det man vill.

   Tack för dina positiva ord ♥ Stor kram till dig!

   Reply
 20. lina

  Åh jag följde också med spänning och såg att du vann “andrapriset” eller vad man ska säga. Men tänk ändå, du bor ju i en fantastisk natur. Med björnar, tjärnar och blåbär runt knuten. För mig är det som ett slags yukon. Tänk att kunna gå utanför dörren rakt ut i naturen som du gör..vilken dröm!

  Men jag förstår att du blev ledsen såklart, och att du vet om detta som jag skrev redan. Försöker bara med en klen tröst här 🙂

  Kanske kan du åka dit ändå en vacker dag 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Vad fint! ♥ Jaa jag får tänka så! Det tröstar absolut. Det gäller att fokusera på det man har och vara tacksam för det ♥
   Tack. Kramar!

   Reply
 21. nillashalsaharmoni

  Förstår att du är besviken och känner dig nedslagen. Du lägger mycket energi på din blogg…dina texter och bilder! Och som många här har uttryckt till dig, så väntar något annat på dig…något som är ännu mer åtråvärt! Du vet vad du kan…så bär ditt huvud högt…men samtidigt ge utlopp för olika känslor! Du är bara i början på en fantastisk resa…
  Kram, Gunilla

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhhh…Tack Gunilla. Så otroligt vackert skrivet!! Fick verkligen en liten energi-boost av dina ord.
   Kramar ♥

   Reply
 22. Birgitta

  Försåt att du är lessen och besviken just nu men så klart ska du va stolt över dina bilder och filmer. Jag njuter och tittar på många av dina underbara videos vid olika tillfällen. Njut av varje nytt ögonblick som du ser eller fångar i kameran?✨

  Reply
 23. Rasmus

  Med så höga förväntningar som du bygger upp så utsätter du dig för risken för en del besvikelser. Samtidigt är du väldigt charmerande i din iver och tydliga längtan och tro på att lyckas. Denna fototävling var ju ett reklamjippo riktad till det nordamerikanska forum och kanske har man aktivt bortsett från extrakontinentala deltagare av praktiska och ekonomiska skäl. Det konstnärliga har således nog inte vägt tyngst i bedömningen. För dina bilder tål jämförelse med de allra bästa av övriga deltagares bidrag! Upp på hästen igen!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh tack Rasmus. Jaa jag förstår precis vad du menar med att jag utsätter mig för risken att bli besviken. Men jag tror inte jag kan ändra på det riktigt, jag vet att jag så många gånger tidigare sätter ribban väldigt högt och tror att jag ska uppnå något som inte borde vara riktigt möjligt. Men det är verkligen både fördelar och nackdelar med det. Ibland kan de ta mig till nya höjder och ibland faller jag pladask 🙂

   Ja jag såg det när de tog ut vinnarna, att det här nog inte alls hade något med en fototävling att göra. De ville nog lyfta upp många “vanliga” i den här tävlingen vilket jag också tyckte om väldigt mycket. Att alla fick en chans, oavsett fotokunskaper, följare eller likes. Och jag tror inte heller att mina foton kanske passade helt in i den här “explorer/adventure/cool photos haha 🙂 Men men, som sagt så blev det en erfarenhet rikare. Kommer definitivt vara mycket mer noggrann i vilken tävling jag är med i framöver.

   Tack för dina fina ord. Jag är uppe på hästen igen! 🙂 ♥
   Kram!

   Reply
 24. Gustav

  Det kommer garanterat nya möjligheter 🙂
  Jag tror att du attraherar alla möjliga trevliga saker genom ditt sätt att vara 🙂
  Underbara bilder du bjuder på !!

  Reply
 25. Anette

  Jag säger som så många andra redan har sagt; förstår att du är ledsen just nu, men du är snart på banan igen! Det kommer nya möjligheter och chanser, till både det ena och det andra i livet! Och om drömmen om Yukon lever kvar hos dig kommer du säkert dit en dag, på ett eller annat sätt. Skickar en stor, varm peppkram! <3

  Reply
 26. Bea

  Hej! Älskar verkligen att läsa din blogg! Har följt den länge nu och har faktiskt börjat efterleva din filosofi att man inte behöver nöja sig med det stressiga liv samhället anser att man borde vara lycklig och nöjd med. Ska på jobbintervju på Storulvåns fjällstation nästa vecka och med lite tur får jag drömjobbet som fjällvärd där till vintern! 😀 fortsätt med det du gör! Kommer fortsätta följa din blogg med glädje!
  Har en fråga: vart har du köpt din fina stickade gråa tröja som du har på så många bilder? Ser så himla mysig ut! 🙂
  Kram!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh vad glad jag blev för din kommentar!! Och så glad att du tycker om min blogg ♥ Det låter helt underbart att jobba som fjällvärd på Storulvåsens fjällstation. Det är klart du ska ha det jobbet! ♥ Önskar dig all lycka till på intervjun. Hållar mina tummar!
   Kramar

   Reply
  • Jonna Post author

   Oj jag glömde svara om koftan! Den fick jag av en kvinna som heter Kerstin, första året som jag bodde här. Hon bodde då i grannbyn. Jag minns inte om hon stickat den själv eller vart den kommer ifrån. Men jag älskar den koftan. Har använt den hela tiden sedan dess 🙂
   Kram

   Reply
 27. larsleksing

  Det är lika mycket deras förlust som din, kämpa vidare så får du nog chansen att se Yukon senare. Men gruntjärn är nog så vackert det med. Ha en bra kväll.

  Reply
 28. Ellen

  Tänk inte på det du missat, tänk på allt du har upplevt! Du är så ung och har redan fått uppleva så mycket. Och du kommer att få vara med om en massa häftiga grejer i ditt liv. Med din iver och stora talang för foto kommer du att komma till många platser i världen, bättre platser än Yukon ;). Sluta aldrig att drömma, fortsätt att skriva ner dina drömmar på papperslappar och elda upp dom. Och framför allt, fortsätt att dela ditt liv och dina bilder med oss, det är så uppskattat. Du är bästa tjejen!

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack för otroligt fina och peppande ord! ♥ Blev så glad för din kommentar!
   Jaa, helt rätt inställning! Man ska tänka på det man har istället för det man inte har. Så himla rätt. Tack för påminnelsen!
   Kramar i massor ♥

   Reply
 29. Magnus

  Attans också! Men det är bara att bryta ihop och komma igen Jonna! Självklart har du all rätt att vara besviken och en smula ledsen över att det inte gick vägen men vad vet vi om vad framtiden bär med sig? Kanske en ny chans till ett annat äventyr som i sin tur kan lyfta dig vidare mot ytterligare nya äventyr.
  Stor kram!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh så fint. Jaa! Nu har jag rest mig upp igen och redo för nya mål och äventyr! 🙂
   Stor kram ♥

   Reply
 30. Birgitta Svensson, Västergötland

  Viktigt att ha drömmar! Är övertygad om att du kommer till Yukon en dag! Du är ändå en vinnare genom att dela med dig av dina stämningsfulla konstverk! Tack för att du delar med dig av detta!

  Reply
 31. Henry

  Liebe Jonna, you You should not be sad!
  It can always win only one, and now, another one is happy.
  But you are still young, and there will other opportunities coming,
  to see the Yukon!
  It is important to have dreams, sometimes they will come through,
  and sometimes they are still am dream in you head.
  So be happy, that you have dreams!
  By the way: You still have a lot of followers who realy love your
  blogging and your pictures!!
  Happy Thoughts! :-)) Nice Kram ♥

  Reply
 32. Micke

  Jag måste få säga att ditt sätt att förmedla känslor i text är helt fantastisk. Det kommer så nära en själv på något vis. Personligt och öppet. Som andra redan sagt så kommer din mycket välförtjänta tur, och då sitter vi alla här och njuter av dina alster, precis som vanligt?
  Din blogg är den enda blogg jag följer, så det kan du ta som en stor komplimang. Jag lär ju även erkänna att jag är så väldigt avundsjuk på ditt sätt att leva, men självklart avundsjuk på ett fint vis? Som sagt, nya tag med blicken i fjärran, och medvetandet i nuet?

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.