En gyllene kväll

Godkväll på er!

Alltså åhh…jag blir så glad för era gulliga kommentarer på mitt tidigare inlägg om min resa till Norrbotten! Så glad att ni vill följa mig på den och att ni delar min glädje inför detta. Och TACK för alla fantastiska restips. Jag drunknar ju nästan i resmål nu! Ni kom med så himla bra tips att jag egentligen skulle behöva ett helt år för att göra denna resan. Minst haha.
Jag har ägnat mycket tid idag åt att kolla upp alla era tips och gå in på Google Earth och leta upp vart alla platser är. Åhh jag älskar Google Earth…att sitta och zooma in på vägar och se vart de leder. Hitta små ställen som man aldrig trodde fanns. Det blir lite som att resa digitalt haha.

Det finns så mycket vackert där uppe! Jag försöker tänka på vad som lämpar sig bäst nu också med tanke på årstiden. Maj räknas fortfarande som vintersäsong där uppe så jag måste ha i åtanke att det fortfarande finns snö och kan bli väldigt kallt. Så jag kommer inte bege mig ut på någon lång vandring eller liknande. Jag kommer hålla mig nära vägarna. Jag ska kolla upp lite mer i morgon och göra någon slags lista med resmål och sevärdheter. Så får jag se sen under resans gång vart vägarna leder mig. Jag har dock ett resmål som jag helt bestämt att jag ska till. Stora Sjöfallets Nationalpark. Tappar nästan andan när jag tittar på bilder därifrån. Åh…det här kommer bli så underbart kul. Tack igen för alla era tips. Det var GULD värt!

Idag har jag varit in till Sollefteå med min mamma för att hämta upp min bil på verkstaden som var lagad och klar nu. Efter det körde jag direkt för att besiktiga den, och den gick igenom! Jag ville nästan skrika av glädje. Vilken lättnad. Dagen gick fort på grund av resan in till stan som tog upp några timmar, så det var redan kväll nu när jag kom hem. Jag ska svara på era kommentarer lite senare, men först ska jag koka lite kaffe och gå ut med hundarna!

Nu, några bilder från en kväll förra veckan. Dessa vårkvällar får nästan mitt hjärta att stanna ♥

051706Jag var på väg ner till sjön medan solen var på väg ner bakom skogen. Ängarna ligger fria från snö och redan har små gröna tuvor börjat växa sig fram. Fåglarna kvittrar dagar som nätter och allt känns som pånyttfött. Även jag.
051707
041701Jag hade nästan glömt hur vackert det var med en spegelblank sjö som reflekterar molnen i vattnet.
051704051703Den iskalla sjön som alldeles nyligen förvandlats från is till vatten. Det kändes ändå som jag nästan ville hoppa i. Eller dricka upp allting. Det kändes så mjukt och lyste så gyllene från himlens färger.
041704En liten skärva av månen syntes på himlen.
041702Vårkvällar som dessa får mig att känna mig mer levande än någonsin. Bara en stund nere vid sjön såhär gör så mycket.
Så mycket.

17 Kommentarer på “En gyllene kväll

 1. Magnus

  Ja, naturen är en fantastisk energikälla! Skulle kunna sitta vi stranden och titta ut över vattnet hur länge som helst. Det ger sådan ro i själen.

  Själv tog jag premiärturen med nya båten idag på förmiddagen. Det blev ingen lång tur men det var härligt ändå, och nu vet jag att allt funkar som det ska. Insåg dock att den här båten var knepigare att manövrera in på platsen vid bryggan än vad någon av mina tidigare båtar. Jag får helt enkelt ge mig tid att öva i olika väderförhållanden.

  Ha en fin kväll!
  Stor kram!

  Reply
 2. Hilding R

  Här nere på Noresund i västra Värmland har häggen strax blommat färdigt, liljekonvaljen strax i blom. Har haft 19 grader i skuggan å den deprimerande nordanvinden vänt mot beskedliga syd. Kram

  Reply
 3. Mor A' Lena Eriksson

  Åh..det är så härligt att se dina foton o läsa din text..Du ger så mycket vackert hela tiden ! Och nu ser jag med glädje fram att följa med dig norrut..Kram..?

  Reply
 4. Jorma

  Naturen har i sanning en helande verkan på själen. Har själv varit ute på en 5 mil lång cykeltur i närområdet. Härligt nu när det grönskat loss ordentligt efter det första ordentliga vårregnet som kom efter värmen 🙂
  Ser fram emot att följa dig på din resa!
  Kramar

  Reply
 5. Tove Janitzky

  Så fantastiskt vackra bilder!

  Filma inifrån bilen då Du kör: himmelens alla färger! På så sätt följer vi i ögonblicket!

  Åk till Stekkenjokk om Du vill uppleva snöväggar – fascinerande! Medan solen värmer och gassar annorstädes.

  Nu går solen inte ner på två månader! Om Du skulle åka ännu längre och längre upp! Så är det nu breddgrad Utsjoki!

  Och ännu längre och alldeles speciellt: Åk till Kirkenes och upplev Midnattsolen tillsammans med Johan!

  <3

  Reply
 6. Ulf

  Vägen ut till Ritsem är jättefin, bra val att besöka stora sjöfallet. Men kör vägen förbi Älvsbyn och sväng in till Storforsen, brukar vara mycket vatten så här års.

  Reply
 7. Henry

  Jonna – tack för dina underbare bilder!
  Jag ser verkligen fram emot dina rese inlags!
  Min hälsa faktiskt tyvörr inte tillåtet att köra till svensk norrland,
  sedan jag drömmer om din resa! ♥
  God tur ! 🙂

  Reply
 8. Maya

  Helt underbara bilder <3

  Du bara måste åka till Storforsen (Älvsbyns Kommun) för det är Nordens Största Vattenfall, mäktigt och vackert!
  Jag kan ha lite foton därifrån både på Instagram och min Facebook <3

  Kram kram <3

  Reply
 9. Simone

  Gud vilka fantastiska bilder!

  På tal om Norrbotten, min pappas släkt bor där uppe och som barn spenderade jag många somrar där. Naturen är verkligen fantastisk och Stora Sjöfallet är ett måste! Hoppas att jag också kan få till en resa dit i år.

  Reply
 10. Patty

  Oh Jonna! What beautiful pictures. Soon you will be “stacking the stones” at the lake. How wonderful your experiences are to see! Safe, happy journeys to you dear Jonna!

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.