En känsla av värme

Åh, vilken värme och kärlek jag känner efter gårdagen. Jag älskar känslan av att få beröra människor. Det är liksom någon slags stark drivkraft i mig och när jag känner att jag lyckats med det på något sätt så sköljs jag över med sådan enorm lycka och harmoni. Det värmer i mitt hjärta att läsa era vackra ord. Jag är så glad och tacksam att ni uppskattar min årliga luciatradition. Att få dela den med er ger tusenfalt tillbaks. Så från hjärtat, tack ♥
jonna jinton - vinter
Sedan natten mot lucia har kylan hållit i sig här runt -18 grader. Det har börja komma rimfrost på träden och isen sjunger dag som natt. Det är alltid något speciellt med dagen efter lucia. Ett slags lugn. Med stearinresterna kvar i håret har jag idag varit till skogen för att plocka upp marschallerna som igår natt lyste upp granarna i mörkret. Jag tog med mig kameran för att passa på att fota lite i det vackra vinterljuset.
121401121405121402121403121406121407

36 Kommentarer på “En känsla av värme

 1. Angela

  Jag tittade på din luciafilm i går. Det var så fint. Jag fick nästan tårar i ögonen. Så stilla, så vackert i all sin enkelhet. Undrar om du förstår vilken värme du sprider med dina fina bilder och dina vackra texter. Jag blir alltid lite extra glad och lite extra mysig inombords när jag läst ett av dina inlägg. Jag är jätteglad att jag hittat din blogg.
  Kram
  ☀️

  Reply
 2. Bella

  Åh jag blir lite avis att det är snö hos dig och inte där jag bor! Vi bor i samma län och ändå är det stor skillnad mellan orterna. Det blir ju ett sånt otroligt vackert ljus ute när det är snö, kallt och soligt! Fina bilder 🙂

  Reply
 3. Ulf

  Jag kan tänka mig att gubbarna hemma i byn tycker att du är lite knasig som springer omkring i skogen och tänder marschaller och håller på mitt i natten. 🙂 Tack för dom fina fotona och filmen var väldigt stämningsfull.

  Reply
  • Emelie

   Hahaha tänker alltid samma! Jonna, även om de i byn troligtvis vet att du jobbar som fotograf, tycker du det någon gång är “pinsamt” när du ska göra något till bloggen och folk ser dig?
   Så kan i alla fall jag känna, blir superobekväm bara jag träffar någon i skogen haha.

   Reply
   • Jonna Post author

    Hahaha vad gulliga kommentarer. Ja men alltså det är faktiskt kul att ni frågar för det händer ju definitivt att jag ibland hoppas att ingen granne ska se vad jag gör. Men så brukar jag intala mig själv att strunta i det 😀 Men kan tänka mig att det är många gånger någon stått i fönstret och undrat vad fasen jag håller på med 😀 Men det är bara när jag är inne i byn och fotar. Om jag är i skogen så tänker jag aldrig på det, för jag har aldrig någonsin mött någon i skogen 🙂 ♥
    Kram på er!

    Reply
 4. Jos

  Bild nr.2 av träden och rimfrosten påminner om en bildvävnad från Gammelstads Handväveri. uppe i norrbotten. Inga direkt billiga konstverk. Fint foto att ha i storformat hemma på väggen. 🙂

  Reply
 5. made by mary

  Förstår vad du menar, det är ngt i luften på ngt sätt. Så andaktsfullt <3

  Bilden med granarna Jonna, och rimfrosten i inlägget, kommer den komma upp i shopen? ? <3 Hoppas!!!

  Reply
 6. Märta

  Det är härligt att få lite vinterkänsla från dig när det regnar här i Göteborg. Rimfrost är så vackert.

  Reply
 7. sofia

  Hej, jag har precis hittat in hos dig för första gången. Vilka otroligt fina bilder! Jag ser fram mot n.r jag har tid så att jag får möjlighet att läsa mer i din blogg!

  Reply
 8. E

  Hej Jonna! du är min absoluta favoritfotograf och konstnär, men ville bara säga att bilderna i bloggen är så stora att man måste scrolla för att kunna se hela – och det är ju jättesynd för man vill ju helst se hela helheten och inte scrolla upp och ned för att få en uppfattning om bilden!
  Förstår ju såklart att det ändå är häftigt och fint med stora bilder, tycker jag också! men vill s gärna kunna se hela bilden som ett utan att behöva gå upp och ner =( Menar självklart inget illa mot dig eller bloggen! Kram

  Reply
  • BMar

   Men… om du ser hela bilderna eller ej kan du ju välja själv genom att ändra skärmupplösning. Jag sitter med en gammal, liten skärm och ser hela bilder. Om du inte vill ändra upplösningen (för att det påverkar bilden i alla program) kan du ju zooma ut i webb-läsaren istället, så att du ser hela bilder.

   Reply
 9. Stina

  Läste din blogg precis när du hade flyttat och startade den, sen har jag lixom glömt bort den av någon anledning men blev så glad när jag hittade den igen. Blir så inspirerad av dina bilder 🙂

  Reply
 10. Stu

  🙂 haha i wondered how much wax you had in your hair ! 😀
  Here we have a cycle of one frosty day then it’s back to +c for a few days again.
  Love the frosty trees 🙂

  Reply
  • Stu

   …as if by magic the clouds have cleared for a while and the sky is lit up with Aurora to the North and shooting stars everywhere ! 🙂

   Reply
 11. Magnus

  Tack själv Jonna! Dina luciabilder och filmer är så härligt stämningsfulla och även om inte träden var snötyngda i år så kändes det ändå så där som det ska kännas på Lucia.
  Instämmer med de andra om att bilden på alla frostklädda träd är magnifik!
  Kram och sov gott!

  Reply
 12. Jos

  Var som hastigast ut och fotade några bilder av ett bröllopspar. Ingen snö men kallt för det vindade från havet. Med tanke på bruden och katten som var med för att tina upp brudparet fick jag skynda mig och det blev bara ett par exponeringar. Kvickt kröp katten in igen i sin resväska som stod på marken.

  En småfrusen man kom strax förbi och frågade medan jag packade ihop: – Var är katten?
  – Där förstås, svarade jag och pekade på väskan nere på marken.
  – Du törs sticka in handen och klappa honom. Vilket han gjorde och märkte jag hade lagt in en nyfylld värmedunk i väskan ovanpå en elektrisk värmedyna (med batterier i väskans sidofickor). Därinne i väskan var det således varmt, katten myste och spann.

  Nästa vecka är vi i mörkaste Lappland där katten har sin fjälla och förstås stortrivs för det är något i luften. Någon dags fotande blir det och jag hoppas få se norrsken. Midvinterblot kommer vi givetvis fira.

  * E: Ställ in lämplig skärmupplösning så du kan se hela bilderna. Det är enkelt att fixa.

  Reply
 13. Monnah

  Lucia är min favorithögtid och det jag saknar mest av allt (förutom familj och vänner) nu när jag bor i USA. Tack för alla dina fantastiska inlägg, inte minst det här från Lucia. 😀

  Reply
 14. Lea

  De värmer att se alla dina fina bilder och att läsa dina ord. Här, där jag bor finns det ingen snö. Jag får nästan vårkänsla när jag går ut och det är knoppar på träden. Då är det väldigt skönt att kunna gå in på din blogg och drömma sig bort. ♥

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.