En kväll i ateljén

Norrskenet inspirerade mig till färgvalet för kvällens tavla. Älskar alla nyanser av grönt och blått.
Och jag är så glad varje gång jag är i mitt ateljé. Fixade ju ordning den i våras och under sommaren hade jag inte så mycket tid att vara här inne. Men nu har jag precis köpt lite nya färger och ser fram emot en höst med många kvällar i atljén.
090916

15 Kommentarer på “En kväll i ateljén

 1. Tomas.

  Passionens låga brinner där. Själv ska jag sova. Du lär nog vara uppe länge än. Skickar över JB med sömnpulver 🙂

  Reply
 2. Magnus

  Va du grejar! Är det ett norrsken du målar? Ser spännande ut så jag hoppas du visar slutresultatet sen.
  Och du, sitt nu inte där hela natten! 😉
  Kram!

  Reply
 3. Helene

  Hej Jonna!
  Hittade din blogg av en slump!
  Oj va jag är lycklig över det!!
  Du ger mig en energi och glädje med alla underbara bilder.
  Tack för det!
  Ha en härlig höstdag?

  Reply
 4. Sandra

  Jag är verkligen sugen på att börja måla jag med men har ingen aning vad jag ska köpa för färger och liknande så steget är liksom lite för långt att ta 😛 Jag nämnde dig förresten i ett inlägg jag skrev igår och om du läser det hoppas jag att du tar det med ro för det var bara positivt menat :*

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhhh Sandra, du är så himla bra. Jag kan bara säga att jag kände igen mig i varenda ord du skrev. Jag är precis likadan och känner ofta exakt samma som du. Tack för att du vågar skriva om det!!! :* <3

   Reply
 5. NInna

  Hej Jonna! Har följt din blogg ett tag men aldrig skrivit. Vilken fantastisk energi du sprider, och vilken kraft du delar med dig av! Jag har nyss “hittat” tanken på attraktionslagen, visst har du berört det ämnet? Hittar det inte nu, men har för mig att du nämnde den för ett tag sedan. Har funderingar på att lämna stan, jag också, men har upptäckt att jag känner en viss vilsenhet och, faktiskt, overklighet när jag är ensam i naturen – hur nu det går ihop. Naturen som är det mest verkliga som existerar. Hur har du fått den tryggheten att trivas med att vara själv – för det antar jag att du har? Förlåt om jag är för “närgången” i mina frågor, men är inspirerad av dig och andra som vet att njuta sitt eget sällskap 🙂 Ninna.

  Reply
  • Jonna Post author

   Hej Ninna!

   Ja vad kul! Jag har nämnt lite kort om attraktionslagen tidigare, men har länge tänkt att jag vill skriva mer om det. Jag har fått så mycket bevis över att man kan skapa sin egen verklighet så numera lever jag nästan på det. Försöker i alla fall att påminna mig ständigt om hur mina tankar går. Det är superintressant!!

   Och angående att vara ensam i naturen så kan jag absolut förstå dig. Men jg har alltid mått bra av att vara ensam och trivs bäst när jag får vara själv, oavsett om jag är hemma eller i skogen. Jag kan tvärtom känna mig vilsen i sociala situationer. Det känns ofta som det krävs otroligt mycket kraft av mig bara av att socialisera med andra. Därför är det så himla skönt att vara själv när jag slipper den biten. Jag kan inte njuta av naturens skönhet på samma sätt om någon skulle vara närvarande. Samma sak med mat. Jag njuter mer av maten när jag får äta den själv haha. Så jag tror det egentligen bara är ett personlighetsdrag.
   Men jag tror absolut att det är något man kan “öva” på också.

   Hoppas du blev nöjd med svaret 🙂

   Kram <3

   Reply
   • Ninna

    Jag är väldigt nöjd med svaret Jonna! Jag trivs egentligen bäst med att vara själv jag också. Kanske inte alltid, men väldigt ofta. Jag måste “stänga av” mig själv för att klara alla sociala spel och regler, blir urtrött av att interagera med andra. När jag sen är ensam hittar jag liksom inte knappen så att jag kan koppla på mig själv igen, och det är då det uppstår ett tomrum. Jag är varken med andra eller mig själv. Som en ingen, ingenstans. Antagligen behövs en längre sammanhållen tid för att koppla in mig på mig själv igen! Inspirerande att se dina bilder och läsa om dina tankar!!! Attraktionslagen är helt magisk. Och samtidigt inte “magisk” alls utan helt naturlig. Kram fina Jonna!

    Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.