Tid för reflektioner

Idag var en sådan där dag som bara september kan komma med. Alldeles stilla, lugnt och tyst, soligt och varmt. Jag kom och tänka på det idag, att en av anledningarna till att jag älskar september så mycket är just för att det blir så stilla i luften. Hösten brukar ju vara blåsig men här upplever jag den ofta som tvärtom. När det är en vacker dag i september så är den mer stilla än en dag i juni. Det ger en speciell känsla. Som om sommarens motor stängs av och kvar är bara lugnet.

Kvällen spenderade jag nere vid sjön. Den låg spegelblank så jag lekte lite med några vasspinnar och dess reflektioner i vattnet.
091001091002

Fick en sådan där underbar känsla av lycka. Det brukar ofta hända när jag är nere vid sjön på kvällarna. Det är så vackert att jag slutar tänka, och så kommer den där otroliga känslan av harmoni när det blir tyst inne i huvudet, och det enda som hörs är naturens skönhet som viskar.
091003

Reflektioner.
091005

Jag hade ställt stativet med kameran i vattnet och för varje rörelse jag gjorde så skapades små vågor. Så jag var tvungen att sitta alldeles stilla för att få reflektionerna att bli så klara som möjligt.

32 Kommentarer på “Tid för reflektioner

 1. Magnus

  Det där var en kul idé, och vackra bilder blev det också. Här nere har det varit en helt underbar dag idag! Tog ledigt från jobbet och har varit ute mest hela dagen. Nere på viken har det bara varit lite krusningar på vattenytan av och till men långa stunder har vattnet legat som en spegel. Den här “fridagen” behövde jag verkligen!
  Ha det bra uppe i skogen!
  Kram!

  Reply
 2. Nicklas

  Ja oftast är hösten helt underbar här med soliga vindstilla dagar. Tänkte på det häromdagen att när jag levde i södra Sverige brukade jag ofta vara deppig på hösten. Men här uppe tycker jag hösten är en fin årstid! Vi har gjort ett klokt val Jonna som flyttat hit upp du inspirerade mig och gjorde att jag vågade jag med! Fint konstverk du lyckades göra med några vasspinnar:) Kram <3

  Reply
 3. diow

  hej, fint!
  en indiansk känsla, din “landskapsmålning” – du har ju
  målat i landskapet!
  känner igen lyckokänslan som för mig hänger samman
  med skapande och genombrott i skapandet

  Reply
 4. Tomas.

  Fränt. Efter nån sekund så svävar de över vattnet eller som jag ser. Ovan en del av ett ansikte, ditt JJ kanske.? Såg även ut som “någon” med glasögon. Cool synvilla och det är ändå ingen tävling.

  Reply
 5. Johan

  Du har verkligen kreativiteten och konsten rinnande i blodet. Som vanligt väldigt tillfredsställande och inspirerande att se allt du väljer att hitta på. Det får en att tänka… att fundera över om man verkligen sysslar med rätt sak i livet. Även fast man har ett arbete man trivs med, så önskar man ändå att man kunde lägga all tid på annat. Att få skapa i alla dess former… precis som du. Du måste ha hittat drömmen att få leva, Jonna. Jag avundas dig så och jag är glad att få se att du utnyttjar och tar vara på din gåva så som du gör. Du är ämnad till att göra detta och jag hoppas att du fortsätter med ditt skapande genom resten av livet. Skulle med glädje följa din utveckling hela vägen, 30-åring som 90-åring. Din energi skulle säkert ge mig minst 10 år till dessutom, så förhoppningsvis kanske jag fortfarande får förundras över Jonna Jintons magi när jag sitter där skrynklig på min 100-års dag ?

  Reply
 6. Jos

  Katten hade sin fridag i äppelplantagen bredvid cigarrodlingen, alldeles bredvid öns ekologiska bryggeri och jisses vad energi han fick av det. Katter är normalt nattdjur och nu virvlar han runt på sina trumpinneben.
  – Sägs det inte att ett äpple om dagen håller doktorn borta från magen?

  Färgerna uppe i norrland måste tydligen vara inget annat än inspirerande energi. Finfina bilder.

  Reply
 7. Ramona

  Men vilken vacker ide 🙂 Blev jättefina bilder, nästan så man skulle vilja ha en på väggen hemma <3
  Du har en otrolig kreativitet som jag önskar jag hade med 😉
  Kram och njut av fredag

  Reply
 8. Marit

  Åh, detta är ju alldeles fantastiskt Jonna! Du är så otroligt kreativ, så vackert det blev! Jag önskar att jag kunde också känna det där harmoniska lugnet du skrev om…

  Reply
 9. Eva Kull

  Kommer oxå att tänka på Andy Goldsworthys arbete när jag ser bilderna på vassen i vattnet!
  Finns en film om honom som heter Rivers and Tides! Rekommenderas!

  Reply
 10. Jimmy

  Du är lycklig du, Jonna, som får bo där du bor och göra det du gör och dessutom äga en sinnesro som man brukar se hos långt äldre och mognare personer. Att vistas i naturen, sitta stilla vid sjön, leka med pinnar och följa solens gång mellan trädtopparna, är för det flesta en sällsynt paus i en stressig tillvaro. Även jag har förmånen att få bo i skogen vid vattnet , med en glimmande stjärnhimmel som lyser upp mina nätter. Efter 10 år infinner sig ett förunderligt lugn. Utan att ta till stora ord om kosmos, sammanhang, gudomlig närvaro visar du genom din blogg på hur enkelheten i tillvaron och bejakandet av känslor leder till individens inre frigörelse. Tack för det! Så länge sådana som du flyttar hem till Ångermanland ser framtiden ljus ut.

  Reply
 11. Roger Dautais

  D’une simplicité déroutante, c’est la clé des rêves pour un embarquement vers l’autre monde..Superbement réalisé. Vous suivez un chemin de vie qui vous inspire des réalisations sereines, capables de donner beaucoup de joie à ceux qui les contemplent. Continuez longtemps. Merci
  En toute amitié

  Roger Dautais

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.