En lugnare december

Det är fredag eftermiddag och jag har sedan tidig morgon varit inne i ateljén och jobbat. Nu ska jag strax åka iväg till Junsele för att posta en hel drös med paket. Den här tiden på året är det alltid mycket att göra, men det är ändå stor skillnad från tidigare år. Jag bara njuter av dagar som dessa, när jag får lägga full fokus på en sak.

Tidigare år har jag ju även haft ett smyckesföretag där jag designat och tillverkat silversmycken tillsammans med min mor Anita. Denna tiden på året satt vi uppe dag som natt i verkstaden, och för att hinna med allt annat i mitt liv fanns nästan ingen tid till att sova. Allt blev lidande och när julen väl var kommen var jag så slut och sliten att jag helst bara ville sova.

Nu är det helt annat. Även om det är mycket att göra nu också så är det ändå på ett helt annat sätt. Helt andra saker. Nu har det gått ett halvår sedan vi la ner företaget och jag kan ärligt säga att mitt liv blev hundra gånger bättre efter det beslutet. Jag har fått mer tid till att göra det jag faktiskt vill satsa på. Och smycken kan jag designa när jag vill ändå. Alla verktygen finns kvar så när jag känner för att göra något att ge bort, eller till mig själv, så sätter jag mig bara i verkstaden och gör det. Det känns helt perfekt.

Så den här julen är väldigt annorlunda. Under nästan hela mitt vuxna liv har jag suttit i verkstaden en stor del av min tid under december månad. Jag är så himla glad att jag inte ens behöver tänka på det nu. Det är häftigt hur mycket positivt som kan komma när man vågar stänga dörren till något som man tycker om men som man inte orkar med.

Nu ska jag strax bege mig iväg! Önskar er en underbar fredag.
Vill passa på och säga också att jag ska svara på era kommentarer sedan. Jag har hamnat lite efter med det. Men det tar jag snart igen ♥ Kram på er

121101I ateljén just nu! Min favoritplats.
121102121104

12 Kommentarer på “En lugnare december

 1. Johanna

  Härligt att du har hittat din väg i livet 🙂 Dina bilder är underbara!!
  Jag hade tänkt att beställa några bilder av dig, men hinner jag få dem innan jul? Några av fotografierna är julklappar, så det är viktigt att jag har dem ett par dagar innan julafton.
  Ha en fortsatt trevlig dag Jonna!

  Reply
 2. made bymary

  Vet du Jonna… Idag vill jag bara skicka världens största cyberkram till dig! Jag blir så energifylld men ändå lugn varje gång jag tittar in på din blogg. Och ibland är det bara så skönt att jag, eftersom jag befinner mig i “storstan”, kan titta in här och påminna mig själv om vart jag faktiskt vill vara och bo. För ibland känns allt så rörigt och det är lättare att bli påverkad åt andra håll än man tror. <3 Så en gigantisk kram till dig <3

  Reply
 3. Stu

  Toasty feet 🙂
  Ha wierd, was just this morning thinking about getting back to the silversmiths bench, think it might be time to light the torch again and pick up the hammers… hmmm
  🙂

  Reply
 4. Susanne

  Låter ändå som att du har en bra balans i livet. Låter helt underbart!

  Kolla gärna in min sida med målningar jag gjort 🙂 det skulle göra mig jätteglad, ta hand om dig!

  Reply
 5. Magnus

  Det låter så mysigt att ha en ateljé! Nu behärskar jag visserligen inte konsten att teckna och måla, så som min morfar gjorde, men jag skulle vilja ha en liten snickarverkstad. En plats där jag kunde tillbringa regniga, kalla och blåsiga dagar och låta fantasin få fritt spelrum. Tror att jag skall undersöka om jag kan få bygglov till det här på tomten.
  Stor kram!

  Reply
 6. Birgitta

  Så skönt att du upplever en lugnare december. Önskar dig en fortsatt skön vinter med förhoppningsvis lite mer snö. Imorgon ska jad försöka plocka fram din Luciafilm och njuta av den, du slår alla lucior!! Njut av helgen och tack för den fina stämning du förmedlar/kram

  Reply
 7. Paulina

  Det är ibland svårt att förstå att man faktiskt har friheten att själv bestämma! 😀 Så härligt att du valt att följa det du mår bäst av. Gu’ jag blir så inspirerad av ditt liv och din blogg. Tack <3

  Reply
 8. ISA

  så härligt med lite mer harmoniskt tempo nu 🙂 har inte riktigt förstått vad exakt du jobbar med nu? vill du förklara igen? hehe 🙂

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.