En ny dag

Gryningsljuset vaknar utanför mitt köksfönster och en ny dag föds. Det är tidig måndag morgon och jag sitter med en kaffe kopp tätt intill och känner mig utvilad efter en ledig och lugn helg, och förväntansfull inför veckan som precis börjat.

Förra veckan var utöver det vanliga. Det hände så mycket roligt och nytt i och med att min kulnings-film spred sig som en löpeld över världen.
Två miljoner visningar har den nu och det känns svindlande att tänka på. Men åh så mycket gott det förde med sig. Det blev lite som att jag fick ta en taxi fram till nästa destination istället för att gå i flera mil. Jag har fått nya följare och läsare från många olika delar av världen och jag känner mig så enormt tacksam över allt som hänt. Och mer inspirerad och peppad än någonsin! Jag vill bara fortsätta ge mitt allt nu och se vart det leder.
022201

Jag har en känsla av att veckan som väntar kommer bli väldigt bra den också. Jag har mycket jag vill hinna med och mycket jobb framför datorn som behöver göras, så jag hoppas att tiden ska räcka till och att solen ska titta fram.

Nu blir det en till kopp kaffe innan dagen börjar. Önskar er alla en underbar måndag och en bra start på den här nya veckan. Tack för att ni finns ♥ Här kommer ett litet filmklipp från förra veckan att vakna till.

47 Kommentarer på “En ny dag

 1. www.olgamagnusson.se

  Läser dina morgonrader i mammas kökssoffa där jag sovit i natt. Din glädje smittar. Roligt att det händer positiva saker för dig Jonna. Blir så GLAD för din skull! Önskar dig en fin dag från början till slut!
  Kram!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh vad mysigt det lät att du läste från din mammas kökssoffa. Och tack Olga, så himla fint av dig att du blir så glad också. Det värmer ♥ Önskar dig en jättefin dag. Kram!

   Reply
 2. Maria

  Du är fantastisk som vanligt, men snäälla kan du inte skriva ut i slutet av dina videor vad det är för musik? Tycker alltid det är så bra och vill lyssna!

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack Maria!! ♥
   Ska absolut tänka på det. Dock gör jag ju musiken själv till vissa filmer, som t.ex denna. Den komponerade jag ihop i morse eftersom jag behövde en låt till filmen. Jag döpte den till Dimmorna 😀
   Kram på dig ♥

   Reply
 3. Anonym

  Du är den mest mångsidiga människan jag vet, med alla dina talanger som du utvecklar och delar med dig av, till stor glädje och inspiration
  för all världens folk! Jag gläds verkligen med alla de miljoner som upptäckt din kulning och hoppas på ännu fler miljoner …..
  Det är så spännande att få följa med på din fantastiska livsresa! Du arbetar så idogt, då är det väl skönt att få en taxi-skjuts ibland 🙂
  Tack Jonna att du är den du är <3 Kram

  Reply
  • Jonna Post author

   Men, vad otroligt vackert skrivet! Tusen tack för de fina orden som värmer mitt hjärta! 🙂 ♥
   Kramar

   Reply
 4. Nicklas

  Fint litet filmklipp så här till morgonkaffet! Ja vi får hoppas att molnen låter solen titta fram! Men du är ju en solstråle som tittar fram här på min skärm kul att se en så glad Jonna och Nanook:) Tack för att du finns! Ha en fin måndag! Kram:) <3

  Reply
 5. maggie

  Hej! Skulle du inte kunna göra lite mera vackra “naturvideos”?
  De är så fantastiska och rogivande och visar hur fantastiskt vackert det är däruppe där du bor!
  Gärna med din egenkomponerade musik?!
  Kram!

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack för din önskan om naturvideos!! 🙂 Ska absolut ha det i åtanke, och försöka filma lite mer! 🙂
   Kram på dig ♥

   Reply
 6. Maria

  Blev lite glad i fredags när jag åkte hem från jobbet och de spelade upp din kulningsfilm (ja ljudet då) i P4 Uppland och pratade lite om din blogg 😀👍🏻

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh va gjorde de?! 😀 Men så roligt! Det hade jag ingen aning om 😀 Tack för att du berättade ♥

   Reply
 7. Anna-Lena

  Tänkt på att göra rogivande musik?
  Att tex göra ett bildspel med dina härliga bilder eller till dina naturvidios och sen göra musik til de?

  Reply
  • Jonna Post author

   Har inte tänkt så mycket på att just skapa musik själv så. Har ju bara testat några gånger men tack för idéen 🙂 ♥

   Reply
 8. Jessica

  Du skildrar och lyfter naturen på ett fantastiskt sätt, så som den också förtjänar. Inte är det alls konstigt att så många hittar hit och fascineras och inspireras! Jag upplevde själv att min egen kreativitet vaknade till liv när jag flyttade ut på landet. Ju mer jag får vara här, i lugn och ro, desto mer öppnar sig mitt inre, min lust och inspiration. Jag märker dock i stressiga perioder att allt detta nästan försvinner och tappas bort, att jag då inte längre lika lätt kan hitta till skapandet och kreativiteten. Jag undrar om du har någon erfarenhet av att skapande processer påverkas negativt av stress?

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack så jättemycket för dina fina ord! Och så härligt o höra att du också upplevde hur kreativiteten vaknade till liv när du flyttade ut på landet. Jag håller helt med, det är som om man öppnar upp något som var stängt innan.
   Och ja, absolut, jag kan verkligen känna igen mig i att skapandet och kreativiteten påverkas negativt av stress. För mig går det ofta i perioder. Ibland kommer sådana där perioder när det är väldigt stressigt och så känner jag en press med att vara kreativt eftersom det är mitt jobb, och då blir det bara ännu svårare, och så blir jag ännu mer stressad, och så är en ond cirkel i gång. Det är jobbigt när det blir så. Jag försöker verkligen att känna så lite stress som möjligt, även om det är svårt ibland att inte påverkas.

   Kram på dig ♥

   Reply
 9. Ray

  If you really do the KULNING for 33 second and more than millions people ear at it…,… Why don’t you make a new one and many more of them…

  Reply
  • Jonna Post author

   Yes of course I will do more videos 🙂 I will do longer version later. I just want to practice more ♥

   Reply
 10. Hanna

  Härlig film. Och vad roligt att det går så bra för dig med allt du
  åstadkommer med. Underbart.
  Blir så inspirerad.
  Jag är sååå nyfiken på hunden Danny. Är det en kompis till
  Nanook du ska skaffa?🐶🐶
  Tack för en härlig blogg.😀

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack så jättemycket Hanna! 🙂 Är glad att du blir inspirerad.
   Du kommer få veta mer om vem Danny är denna veckan 🙂 ♥
   Kram

   Reply
 11. Thomas Steenholt

  Hej,
  Jeg syntes at du er noget helt specielt og laver nogle fantastiske billeder.
  Jeg bliver meget glad af at kigge på det du laver, og er meget glad for at få lov til at kigge ind i dit univers.

  Tak for dig, du er en stor motivation og inspiration at følge.

  Mvh
  Thomas

  Reply
 12. Ninni

  Alltså wow… Så himla fint! Jag är så lycklig över din framgång och hade helt missat din kulning-video. Blev helt tårögd, så jäkla magiskt att jag knappt tror mina öron. Vill se meeeeera!

  <3 <3 <3

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.