Färgernas tid

Jag åkte iväg en sväng i kväll med kameran och bara stannade till vid olika vackra platser. Jag gör så ibland. Bara åker iväg med bilen på skogsvägarna och ser vart jag hamnar. Utan någon plan eller någon tid att passa. Det är bland det bästa jag vet.
Den här sjön låg alldeles spegelblank och jag stannade här en bra tag. Jag satte mig ner vid vattnet och bara lyssnade på fåglarna och kände doften av skog. Den här kvällen var verkligen speciell.

Det har varit få vackra kvällar den här månaden så därför ville jag passa på att ta tillvara den på bästa sätt.
092810 092812

Just nu tror jag höstfärgerna är på sin absoluta höjdpunkt. Träden nästan lyser i solljuset.

20 Kommentarer på “Färgernas tid

 1. Tomas.

  Uff. Har själv gjort så. Lite som på upptäcksfärd mot okänt mål. Va fort det gått med hösten hemmikring. Går det att åka runt till Omsjö så har jag varit där. Det är nästan andäktigt när sjön ligger så stilla. Stugusjön kanske.

  Reply
 2. Kurt

  I USA flockas turisterna på hösten till Maine, för att beskåda de vackra höstfärgerna på träden, det säljs till turister under beteckningen “Maine Foliage”. Precis som norrsken nu har blivit en stor turistindustri i bla Abisko, så går det säkert också att sälja fina höstfärger som turistattraktion, på köpet så bevaras också lövskog!

  Reply
 3. Ett fattigt landskap

  Så behagligt det lät med dina utflykter. Hittade hit via dokumentärfilmen om dig och jag måste säga att jag blev både glad och fascinerad av att se vilja olika livsval det finns, om man bara vill se! Tack för en finfin blogg!

  Reply
 4. Birgitta

  Så underbara bilder! sitter helt stilla och bara NJUTER av den undre bilden. Vilken otrolig färgprakt!! I den första känner man hur du njuter och “insuper” den fina kvällen.

  Reply
 5. Andreas

  Den översta bilden tog verkligen andan ur mig. Magiskt Vacker !
  Helt klart en av de finaste bilder jag sett ifrån Dig.

  /Kram

  Reply
 6. Magnus

  Färgprakten på hösten är det jag saknar mest här nere. Visst blir löven gula men rött och orange brukar sällan synas i någon större omfattning. Du har ett foto bland dina fotoprints ( Colors of autumn) med sju löv i olika färger och så stor färgvariation blir det aldrig här.
  Önskar att jag hade haft mer tid till att göra sådan där spontanturer med bilen. Det är oftast dom som blir bäst!

  Reply
 7. Katten - Bucket Life

  Galet vackert!! Här i Norrköping har hösten bara börjat tassa runt lite smått, men jag älskar att det ligger framför oss! Egentligen borde en ta en riktig höstturné – följa hösten från norr till söder och förlänga den här härliga årstiden!

  Reply
 8. Hanna Marie Fiddeli

  Åh vad långt och fint hösten har kommit hos dig! Längtar tills den kör på i hela sin härlighet här i Dalarna också, för här är träden än så länge blygsamma när det gäller färg. Älskar när det blir en symfoni av färg i kronorna!

  Reply
 9. Roger Ivarsson

  Hej Jonna!
  Tack för dessa underbara bilder du bjuder oss på. Uppskattar dessa väldigt mycket.
  Hösten är fantastisk. Ha de gött……….
  Roger

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.