Filmvisningen i Luleå

Hej på er!
I helgen var ju jag och Johan i Luleå för att gå på filmpremiären av dokumentären som Mitra Sohrabian gjort om mig. Det var en helt fantastisk dag med så mycket fina stunder, härliga människor och såklart en otroligt ära att sedan få se filmen som Mitra jobbat hårt med under några års tid. Den där känslan av att sitta i en nästan fullsatt biosalong och under en timma titta på en film som någon annan gjort om mig…alltså det går inte att beskriva. Hon hade gjort det så himla fint. Den bar på en sådan vacker känsla genom hela filmen och det märks verkligen att det ligger mycket tid och mycket tankar bakom. Jag vart så rörd efteråt att det nästan var svårt att hitta orden.

Jag vet ju att ni är många som gärna vill se dokumentären, och jag tänkte passa på att nämna att vi ska ordna det! Vi hade ju hoppats att SVT skulle vilja köpa dokumentären men de verkar inte bli något av det, tyvärr. Så då får vi istället fixa att den kommer ut på egen hand. Så inom en snar framtid kommer den finnas online så att man kan “hyra” den. Både en svensk version och en version med engelska undertexter.

Nu kommer en hel drös med bilder från lördagen i Luleå! ♥
Jag och Johan i restaurangvagnen på tåget mot Luleå, ungefär nio på morgonen. Då hade vi fått några timmars sömn på tåget. Jag kom naturligtvis inte i säng innan vi skulle fara runt 3 på natten för att hinna med tåget. Det blir alltid så när jag ska iväg någonstans, att jag blir uppe hela natten innan för att hinna klart haha. Men som tur var fick vi ju sova lite på tåget. Och sedan tog vi lite god frukost och en kopp kaffe för att vakna till liv.
Framme i Luleå så mötte Mitra och hennes man Uno upp oss vid tågstationen. Sedan ägnade de HELA dagen åt oss. De visade oss runt i staden, de bjöd oss på restaurang och sedan gick vi hem till dom och fikade. Det var en sådan otroligt roligt dag!
Vi gick till Kulturhuset där Ernst Billgren nu hade utställning. Jag var superlycklig över att få gå på utställning. Det är så sällan det sker i Grundtjärn haha.
Och vilka helt fantastiska tavlor han målat. Man ville ju bara så och titta i flera timmar och hitta nya detaljer. Vilket djup alltså!
Efter rundan på stan med lunch och utställning så åkte vi hem till Mitra och Uno där vi bjöds på kaffe och fika.
De hade så ljust och fräscht hem. Och alla tavlorna som hängde på väggarna har Mitra målat. Hon är verkligen en multikonstnär.
På eftermiddagen var det dags att bege sig till Biograf Royal där Mitras två filmer skulle visas. Jag tror både hon och jag var lite pirriga och nervösa! Men väldigt glada!
Inne på Biograf Royal var det först lite mingel med te och scones, och jag fick äran att träffa massor med härliga bloggläsare.
Dessa två glädjespridare från Piteå heter Ulla och Agneta. Åh så härliga de var! Och vilken alldeles underbar dialekt de hade. Jag fick passa på att lära mig lite pitemål.
Och så fick jag träffa en helt underbar tjej som heter Susanna!
Och både jag och Mitra vart alldeles berörda av Ylva, som kom fram efter dokumentären och ville säga hej. Hon hade rest ända från Stockholm för att komma hit och se dokumentären. Alltså åhh…tyckte det var helt otroligt. En sådan lång resa för en sådan kort stund. Men hon tyckte det var värt det, och det gjorde mig bubblande lycklig. Tack Ylva för att du kom ♥
Efter minglet var det dags att gå in i biosalongen och ta plats. Så spännande! Det var nästan fullsatt, så det var otroligt roligt!
Jag och Mitra, någon minut innan filmen satte igång.
En timma senare när filmen var klar fick vi nästan uppleva en liten “röda mattan-moment”. Blommor, presenter och en massa folk som ville ta kort på oss. Det var så mycket känslor samtidigt. Jag kände sådan lycka över den vackra filmen som Mitra skapat. Djupt tacksam. Och att sedan få prata med så många andra som kände sig lyckliga och berörda av filmen. Det värmde i hjärtat.
Efter den fantastiska kvällen på biografen med alla underbara människor så blev vi återigen bjudna på restaurang. Nu var även deras fina son Nima med. Vilken underbar familj! Jag önskar att vi inte hade haft så bråttom till tåget som skulle gå vid 21 tiden på kvällen. Hade velat spendera hela kvällen där! Men vi kommer absolut att hälsa på fler gånger.
När vi kom till tåget så hade min mobil dött, och när jag skulle starta den igen så fick jag total hjärnsläpp och glömde sim-koden till mobilen, där jag hade min tågbiljett. Inte förrän på söndag kom jag på koden igen, men som tur var blev jag inte utkastad från tåget utan de lyckades hitta ett annat sätt att se att jag faktiskt hade köpt biljett.
Och Mitra hade gett oss en massa presenter och ett påskägg med godis, som vi mumsade på under resan. Så gulligt ♥
Vi var trötta efter dagen, men otroligt lyckliga och tacksamma. Så mycket fina stunder på så kort tid! Den här dagen och kvällen kommer vi minnas läääänge ♥

Hoppas ni hade en fin helg! Jag kommer som sagt fixa så ni kan se dokumentären på nätet inom en snar framtid.
Kram på er ♥

35 Kommentarer på “Filmvisningen i Luleå

 1. Jojhanna

  Vilken fantastisk dag, hade verkligen gärna velat vara där (men var uppbokad sen tidigare)! =) Jätteroligt att det kommer att gå att se filmen senare! Men Grattis till en så fin upplevelse som den här dagen, väl unt!! =) Nu ut i stormen för att ge hästarna lite middag o sen på föredrag om hälsa,,kramar!

  Reply
 2. Dixi Wonderland

  Man hur kan SVT inte vilja ta in filmen? Den kan ju inte vara annat än magisk och med tanke på hur stor du är så förlorar dom enormt mycket trafik. Så tråkigt men hur det än blir så är jag glad att ni ska lösa så att vi som ej kunde komma och se den tillsammans med er får en chans 😀

  Stort grattis till er båda för att kvällen blev en så bra 😀

  Reply
 3. Linnéa

  Hej Jonna, hälsade på dig på premiären och har följt dig i flera år, eftersom att jag inte vågade prata med dig på filmvisningen (!) så vill jag i alla fall skriva här att jag tycker att du är en så inspirerande person, och otroligt träffsäker i ditt skapande! Känner igen mig i så mycket av det du skriver, varför det är så fantastiskt att kunna följa dig både på bloggen och Instagram. Jag har liksom du flyttat ut på landet (fast inte sååå lantligt som dig) när jag var 21 år, och det du beskriver om att den bästa känslan som finns är i ett inspirationsflow håller jag med om. Tack för att du delar med dig och fortsätter att inspirera! Filmen var fantastisk också!

  Reply
 4. Lindan

  Oj vilken dag ni verkar ha haft!! 😀 Jag VISSTE väl att du skulle bli nöjd med filmen…!! 😀 DUMMA Svt som inte vill köpa den??!! Har de helt fått hjärnsläpp undrar man ju ödmjukt…!!! 😀 😉 😀 Men var härligt att höra att det kommer finnas chans att se den ändå – can´t wait!! <3
  Det lyser om Mitra och dig tillsammans – det SYNS att ni har ett speciellt band emellan er! <3

  Här har det varit näst intill sommarväder hela helgen, så nu ska jag ut på balkongen igen (i bikini!!), och läsa klart min bok…Men så kuuuul det var med en uppdatering, har varit sååå nyfiken och spänd av förväntan på hur ni haft det!

  VARMA OCH SOLIGA KRAMAR från Jönne! :*

  Reply
 5. emblas.se

  Åh vilken lyckad filmvisning det verkar ha varit! Håller tummarna att det löser sig så att man kan se den på något sätt! <3 ?

  Kram
  Emma

  Reply
 6. Marina

  Åh vad fint att filmen berörde dig så mycket! Ser verkligen ut som en härlig dag med underbara människor <3 längtar efter att kunna se filmen på nätet!

  Reply
 7. Cina

  Grattis till filmen av Mitra Sohrabian! Jag hoppas kunna se den! Ska också mejla till Svt och önska och “uppmana” dem att visa filmen.
  Som tv-licens betalare tycker jag att de ska tillgodose min önskan, också att fler filmer av den kategorin ska visas mer i Svt.

  Reply
 8. PJ:s byffé – från by till fe

  En fin helg i Luleå har ni haft; det framgår med tydlighet i blogginlägget. Jag kan tänka mig att det var pirrigt att för första gången se filmen som Mitra gjort. Säkert roligt att så många mötte upp och på premiärvisningen. Jag hade själv gärna varit med på visningen men tyvärr fungerade inte logistiken för mig. Det fattades ett par timmar. Kul iaf att filmen kan ses online senare.

  Reply
 9. Iza

  En himla perfekt lördag ju! Supermysigt och fint. Och ja, det var tokfint väder just då i Luleå. Det träffade ni in mycket bra, eller så var det kanske lite av solen som kom mer er helt enkelt 🙂
  Himla fint att få träffa dig, och prata med dig. Jag gick och smålog åt det hela kvällen. En skön positiv känsla i mig som jag kände var ordentligt behövd nu när sambon är iväg på övning. Men, snart är det onsdag. Så snart, snart kommer han hem. En riktigt tragedi hände ju under övningen nu med, så nu vill jag bara hem honom ännu mer..

  Du är en himla fin människa Jonna, det ska du veta <3

  Kram!

  Reply
 10. Anonym

  Härligt! Det var i sanning fullt ös från morgon till kväll då för er ju 🙂 Ser fram emot att få se filmen. Som andra skriver, kan för mitt liv inte förstå varför SVT inte är intresserade av att sända en sån här film. De har haft en liknande attityd mot en fin liten serie som heter “Alla vi barn från filmerna” där vi får träffa många av de barnskådisar som var med i filmer och TV-serier såsom Saltkråkan, Karlsson på Taket och Mitt liv som hund. Väl värd att se, den finns på youtube så det är bara att söka upp den. Projekt gjorda med sån passion är ju vad som är givande att se.
  Helgen här har varit relativt lugn. Lite bastubad och cykeltur på lördan och 10 mil cykel på söndan. Insåg efter det att vätterrundan nog inte är något jag ska ge mig på, åtminstone inte i ett svep 😉
  Ha en fin vecka!
  Kramar

  Reply
  • Jorma

   Hmm, webbläsaren rensades ut i helgen så jag blev anonym. Nåväl, det var jag som skrev den kommentaren så du inte sitter och kliar dig i huvudet och undrar vem sjutton som är såå galen 😉

   Reply
 11. Monica

  Vad mycket kärlek ni får uppleva! Är härligt att se att den finns! Värme och glädje. Så roligt för er alla som är involverade i filmen att uppleva detta, hoppas den kommer på Svt, kanske inte omöjligt, vore kul.
  Nu får ni vila upp er lite:-), ha det så fint!

  Reply
 12. Mitra Sohrabian

  Älskade Jonna, tack fina dig för så många fina bilder och så fin inlägg. Älskade dig, det är jätte bra att vi kan fixa att alla kan ser filmen ifall SVT inte visa den som jag tyckte är jätte synd.Du är en fanatiskt människa med stort hjärtat och har gett mig så mycket inspiration som alla andra. Tack älskade dig att ni gav oss tiden att träffas och den dagen kommer jag att minnas för alltid. Och det är jag som ska tackar dig som fick göra filmen om dig och fick lära känna dig.TACK.TACK.Många kramar.

  Reply
 13. Magnus

  En sån fantastisk och händelserik resa på så kort tid, såna här saker gör att man minns dom länge och väl…om inte, finns det ju på bilder som kan upprepas om och om igen 🙂

  Fortsatt bra och innehållsrik vecka!

  Reply
 14. Solsippan

  Härligt, härligt, härligt!! Vilken dag ni hade!
  Jag är jättesugen på att få se dokumentären så det vore fint om ni får till en möjlighet till det.
  Varma kramar från skogarna i Västergötland!

  Reply
 15. Magnus

  Så roligt att det blev en så lyckad dag! Jag ser verkligen fram emot att få se filmen framöver.
  Synd att SVT inte verkar nappa, men det finns ju fler kanaler som kanske kan vara intresserade.
  Nu är det dags för sängen. Det var riktigt tjock dimma så det var jobbigt att köra hem i natt. Nu är jag rejält trött!

  Stor kram!

  Reply
 16. Janusz

  Congratulations on your great day. Your happiness is ours. It is fantastic that we will be able to watch this movie somewhere online.

  Reply
 17. fernando

  Hello jonna, many congratulations for the movie and greetings there, a hug from Stgo de Chile.

  Reply
 18. Christiane

  someday, I hope we can see Mitra’s film here in the States . . . . . I am happy for you that the film received a great reception in Lulea …… Good work, Jonna! And Mitra!

  Reply
 19. Arne

  Tack att du publicerar filmen på nätet så småningom, den vill jag gärna se! Och om det där att ni hade velat stanna längre när det var dags att åka, hör då på ett vishetens ord att det är så det skall vara. Det skall finnas lite otillfredsställelse kvar för då finns det mer att uppleva och nästa möte blir så mycket bättre! Tar man ut allt finns inget kvar …
  Ha det så bra Jonna och jag ser fram emot filmen!

  Reply
 20. Anonym

  Så roligt att helgen i Luleå blev så lyckad och att filmen blev så fin. Jag ser verkligen fram emot att få se den!!! Men…du är ju en verklig inspiratör Jonna och att se filmen om dig känns liiite, lite farligt. Det kanske leder till att jag säger upp mig från tråkjobbet, säljer lägenheten och flyttar ut på landet….

  Reply
 21. Elisa

  Jonna, minns när jag läste för länge sedan att Mitra
  var hos dig i Grundtjärn och filmade, flera år sen tror jag.
  Spännande för dig att få se resultatet. Längtar tills vi får se
  också.
  Tack för allt fint du skriver och visar oss.

  Reply
 22. Rose-Marie

  Jag är glad att jag vågade mig fram till dig för att säga “Hej” 🙂

  Filmen om dig visade sådan sprudlande livsglädje. Så jag lämnade biografen med en varm och somrig känsla inombords.

  Ha det så bra och välkommen tillbaka till Luleå.

  Reply
 23. Hedda Söderberg

  Det vore en dröm för mig och du ville kolla på min blogg, den handlar dels om min resa bort från den hemska sjukdomen anorexia, men också om livet efter sjukdomen. För tro det eller ej, men jag är nästan helt frisk! 😀 <3
  http://nouw.com/heddasöderberg

  Reply
 24. Andreas Hedlund

  Jag gjorde musiken till filmen. Fick den i veckan av Mitra, sitter och kollar nu. Blev FANTASTISKT FINT. Jag hoppas SVT ändrar sig, om inte det här är sådant public service är till för så vet jag inte vad man ska det till =)

  Må så gott Jonna, hoppas våra vägar korsas någon dag!

  /Andreas

  Reply
 25. Sofie

  Vad dumt av SVT att inte köpa dokumentären! Jag är säker på att det är många som skulle vilja se den, och den fina bild av Sverige som du ger. Synd då jag anar att det är vägen till betalningen för arbetet för Mitra. Jag vill se den med mina barn, min dotter som är 9 år, drömmer om att leva så som du gör ungefär. Att försörja sig, enkelt och bo i skogen. Hon pratar ofta om det. Jag tror filmen skulle vara en stor inspiration för alla åldrar.

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.