Från mitt hjärta

Denna tidiga morgon sitter jag här vid skrivbordet och försöker komma på ett sätt att uttrycka min tacksamhet för all respons, alla era vackra ord och fina gratulationer och lyckoönskningar på mitt förra blogginlägg. Men det är svårt att sätta ord på mina känslor nu. Jag önskar ni kunde se mina reaktioner när jag läser era kommentarer. Jag får tårar i ögonen och ler så stort att jag nästan får ont i kinderna. Jag blir så förbryllad över att ni på riktigt kan känna lycka för en annan människas lycka. Vet ni hur fint och genuint det är?  Just att känna glädje för någon annan är något som jag tycker det brukar finnas brist på ute i världen, men här i bloggen känns det som om det bara svämmar över med kärlek och glädje.

Jag är så obeskrivligt rörd för era vackra ord, och för att ni vill dela detta med mig. Det är sådan glädje att gå igenom alla era kommentarer och läsa vad ni skrivit. Många som berättar sin egen kärlekshistoria och hur det gick till, och en del tankar och känslor kring att inte ha hittat den rätta. Och såklart så mycket fina ord! Såg också att det fanns en hel del frågor kring hur vi träffades osv, och det kommer jag självklart skriva mer om senare. Jag ska även svara på era kommentarer ikväll! : )

Jag vet inte hur jag ska kunna tacka er på ett värdigt sätt. Nu känns det verkligen som om inte orden räcker till. 
Men tack, från djupet av mitt hjärta, TACK. Att känna er glädje och få läsa era fina ord gör mig så otroligt glad ♥
022901

69 Kommentarer på “Från mitt hjärta

 1. Helena

  Det är så sant som du skriver att folk ute i världen verkar ha svårt för att glädjas åt att en annan människa är lycklig,och har funnit kärleken,men det är så lätt att glädjas med dig,för du Jonna,ger så enormt mycket kärlek och glädje. Med din blogg,och med det arbete du gör,även om jag inte känner dig,så känns du ändå som en nära vän,du utstrålar så mycket kärlek,och då är det lätt att ge tillbaka kärlek till dig. <3

  Reply
 2. Marie

  Du beskriver er kärlek så fint. Man känner den med dig och blir så berörd. Du förtjänar verkligen denna lycka! Tack för att du delar med dig av den.

  Reply
 3. Gunilla

  Att hitta kärleken där du befinner dig känns som ett tack från universum för att du har valt din egen väg och är sann mot dig själv : )
  Sånt belönas alltid, förr eller senare. Gratulerar till din insikt i så unga år. Och till kärleken!

  Reply
  • Jonna Post author

   Så fint skrivet. Ja jag har undrat hur det ens är möjligt, men universum lyckas med det mest mirakulösa 🙂
   Tack så mycket Gunilla ♥

   Reply
 4. Petra

  Hej Jonna!
  Det här är lite fristående från ditt inlägg, men jag bara måste skriva det här. Jag sitter just nu och kollar på alla dina underbart vackra bilder som du har till salu på din webshop, och jag önskar att jag bodde tio gånger så stort som jag gör nu, för att i så fall haft plats för alla dina konstverk. Jag blir så lycklig av dina naturbilder och känner ett sådant lugn att jag skulle vilja krypa in i dem och stanna där. Bara insupa känslan som du fångat av platsen och stunden.
  Summan av kardemumman är att jag vill tacka dig för ditt otroligt fina arbete som ger mig så mycket lycka. Det är din blogg och din webshop som jag går till när jag vill få vila ögonen på något vackert och få uppleva lite av det där lugnet i min vardag. Tusen tack, Jonna!
  Jag verkligen älskar ditt arbete!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhhh! Du anar inte hur glad jag blev av din fina kommentar. Tack Petra!! Åh vad glad det gör mig att du känner så för mina bilder och min blogg. Så fint av dig att du ville skriva och berätta det. Tack snälla du ♥

   Reply
 5. Comsi Comsa

  När någon berättar om kärlek på det sätt som du gör så kan inte ett öga vara torrt.
  Du berättar så fint och rent, du förmedlar känslan så den nära på blir sin egna, hi hi hi…. 🙂

  Kramen ♥

  Reply
 6. Magnus

  Jag håller med om det Helena skriver i sin kommentar ovan. Du ger så mycket av dig själv, på så många sätt, att det trots avstånd, åldersskillnad och det faktum att vi aldrig har träffats (vad jag vet) ens då när vi bodde så nära varandra, känns som om du är en nära vän. Och att dela en nära väns glädje och lycka är lätt! Lika lätt som att finnas där med ett tröstande ord i mindre lyckliga stunder.
  All lycka till er båda och alla de “fyrtassade” vännerna!

  Reply
  • Jonna Post author

   Så fint skrivet Magnus ♥ Det värmer i hjärtat att du känner så.
   Är så glad för att du är en så trogen läsare av bloggen. Du sprider positiv energi.
   Kramar ♥

   Reply
 7. Emilia

  Visst är det härligt att just KÄRLEK engagerar? Jag tror vi alla har suttit och tänkt: undra när Jonna ska träffa någon. Även om du älskar din ensamhet så är det ju så fantastiskt att du fann din Johan. Vet du, jag läste ditt inlägg när jag väntade på bussen och blev så exalterad att jag tog fel buss! Och när jag kom hem så sa min man: har du läst om Jonna? Alltså så glada blev vi för dig och vi känner dig “endast” via bloggen.

  Stor kram
  Emilia

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha ååhh vad glad jag blev av din kommentar, även om det såklart var synd att du tog fel buss. Men så gulligt haha!! 🙂
   Och så roligt att din man också läste det. TAck för dina fina ord. Kram på dig ♥

   Reply
 8. Nicklas

  God morgon Jonna! Sitter här med en kopp kaffe och blev så glad när jag såg ditt inlägg! Jag hade en sån hemsk mardröm nu på morgonen och måste bara berätta den! Jag hade plockat fram min Pontiac trans am mitt i vintern och var så glad att jag blivit frisk så åkte till dig för att berätta. När jag kom till dig kom du utspringande och skrek “Du är inte klok du kan inte köra med den bilen på vintern” men jag sa att du skulle åka med för jag hade något roligt att berätta. Jag fick sladd på bilen och krocka med ett träd du dog men jag överlevde. Jag kände att jag inte orkade leva när jag gjort så att du dog så jag tog upp en pistol från handskfacket satte den mot tinningen och precis när jag skulle trycka av vaknade jag upp helt genomsvettig. Jag levde men inte hade jag blivit frisk inte. Och nu ser ju jag att du lever! Tänk att en dröm kan vara så verklig! Ha en fin dag <3

  Reply
 9. Siv

  Du delar med dig så ärligt av ditt liv, och skriver så otroligt fint om kärleken. Klart man blir glad och önskar er all lycka!
  Kram!

  Reply
 10. James Larsson

  Får lite dåliga vibbar av/för Nicklas. Hoppas att du kan hantera din känslor nu när hon har offentlig gjort denna för dig, som det verkar, förkrossande livshändelse.

  Reply
  • Nicklas

   Du får tolka min kommentar hur du vill men det vart något jag visste om redan och ja jag har en förkrossande livshändelse pga sjukdom Jonna vart den första som fick reda på det känner att henne kan jag lita på. En annan person jag berättade det för började gråta men inte Jonna varför börja gråta det gör jag så mycket själv efter att ha drabbats av något sådant här jag vill hellre ha tröst och styrka. Är så himla tacksam för att jag får prata och skriva till Jonna när det känns jobbigt! Jag kanske inte har så lång tid kvar här i livet så då kommer du ju att slippa mina kommentarer tror inte jag skriver från graven men man vet aldrig:) mvh. Nicklas

   Reply
  • Jonna Post author

   Åhh men tack vad glad jag blir att du skrivit om det i din blogg!! ♥ Är glad att du hittade hit 🙂
   Kram!

   Reply
 11. uppochhoppa

  Vad underbart Jonna!

  Vi hade ett citat på temat på vårt vinterbröllop. Den största kärleken är lika omöjlig att gömma som fotspår i nysnö.

  Grattis till er, och till den fina stämning som råder här!

  Reply
 12. Rebecka

  Such incredible colors are there in this photo Jonna!!! Really amazing! Feel joy for other people’s joy fills the heart. It makes you feel fullness! I do not know your language, but such is my curiosity and desire to get to know you and follow you, that I use the translator. 😉 And is enough for me sometimes even just the photos, wonderful! I wish you the best, wonderful and amazing creature!

  Reply
  • Jonna Post author

   Aww thank you Rebecka for your kind words. And im glad you want to follow the blog even if it is in Swedish. Its good that you can use the translator, even if it sometimes translates very weird 🙂
   I wish you the best too! ♥

   Reply
 13. Bengt

  Det är vi som får tacka DEJ som låter oss läsa om din STORA lycka över att ha funnit HONOM!

  Jag har gått och tänkt på dej och Johan i helgen och er gemensamma kärlek som verkligen berört mitt hjärta SÅ DJUPT.
  När mitt eget livet känns tungt pga. någon mycket nära anhörigs sjukdom vid hög ålder.
  Din livsglädje gör så gôtt i hjärtat på en “gammal gubbe” på snart 60 vårar.
  Kramar till er alla med både två och fyra ben.
  //Bengt

  Reply
  • Jonna Post author

   Men så fint skrivet Bengt. Tack, så fint att du tänkt på oss i helgen.
   Åh vad jobbigt o höra om din nära anhörigs sjukdom. Jag hoppas det blir bättre.
   Varma kramar ♥

   Reply
 14. larsleksing

  Det är ju fantastiskt underbart att läsa om er just som det känns som vi känner dig på riktigt, men jag är säker på att om man skulle möta dig på tex ica affären så skulle man få tunghäfta och inte få fram ett ord. Bara stå som en pajas mao så blir du som en rockstjärna fast jag tror du är som oss andra. Ett stort lycka till er alla.

  Reply
 15. Nadine S:

  Dear Jonna,
  I almost feel a little bit like a stalker already for I alread comentated your pictures on Instagram and I’m usually not an active Internet person, but your story an your person touches me so much that I feel the urge to give you something back – like many others obviously! You are right, in our cold and mostly heartless times we actually live in it is not the common experience to finde people that share happiness with strangers. Even worse, many persons are in nothing else interested than their own feelings. And I think this is the point why you are able to touch so many of us. You don’t lead the common life of comfort, selfishness and short-lifed “pleasures”. You’ve found a real sense of living out there in the woods and you share all your heart with us through your wonderful pictures! I personally can feel so much with you because we share such a similar story (and a little bit perhaps because we are birthday twins 😉 ). I’ve never shared pleasure in the “normal” life with all its consumption, noise and hustle. And it was so hard to find someone who could understand that feelings and the way of life I wanted to lead. When finally – after long years of searching – I looked in the same eyes like mine I was so sure of everything. We married 10 month later by the way, so don’t let you get told that your moving together is too quick. I wish you all the brightest days full of sunshine and never loose your sense for life and the really important things. Tonight I’ll light my candle for you and thanking you in my mind for your wonderfull inspiration. Warmest greetings from Bavaria in Germany. Nadine

  Reply
  • Jonna Post author

   Aww…thank you for this Nadine ♥ Cant find words to describe how much you made me smile with your kind words. This comment just went straight to my heart. Thank you sooooo much. And so beautiful done of you to light a candle!! Awww ♥
   Im also so glad to hear that you found your soulmate ♥
   Thank you again for this! Light and love to you!

   Reply
 16. Alicia

  Läser regelbundet, men är så rysligt dålig på att kommentera. Du är en sann inspirationskälla och jag blir genuint glad av att läsa att det går bra för dig på många plan. Fortsätt med det du gör! 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh tack! 🙂
   Ja absolut ni kommer få veta mer om vad som händer framöver ♥

   Reply
 17. www.olgamagnusson.se

  Godafton, kära lilla familjen i stugan!
  Nu har du ett drygt arbete framför dig Jonna i kväll om du ska svara på varje gratulation. Om jag räknat rätt (ofta räknar jag fel) så tar det två och en kvarts timme att svara alla om du ägnar var och en 30 sekunder. Men jag antar det tar längre än 30 sekunder att svara någon. Ja det gör det 🙂
  Kram!

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha vad gulligt att du räknat ut det.
   Jag önskar ju att jag alltid kunde svara på alla kommentarer men ja, som du räknat ut, så tar det ganska lång tid 🙂
   Men jag svarar så ofta jag kan ♥ Kram på dig!

   Reply
 18. Tuva-Lena Bodin

  Du känns som en nära vän Jonna och sina vänner gläds man med när de är lyckliga. <3 Jag tror att du har den där unika förmågan att skriva så att alla kan känna igen sig och då tänker man: Ja men då kanske jag också…? 😉 Du öppnar upp för de innersta önskningarna inom oss och gör dem levande och inte alls så svåra att nå, just genom ditt enkla sätt att skriva. Det känns sååå spännande att få följa utvecklingen med dig och din Johan, och hur ni planerar efter denna "milstolpe". Jag förstår om det kan komma en liten "svacka" nu när "du har blivit två". En ny identitet på nåt sätt, men ändå samma, gamla och rara Jonna som spritter av liv och nya upptåg. 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh men så fint skrivet! Tack snälla 🙂 VAd glad jag blir att du känner så för mitt sätt att skriva. Det är liksom precis så jag önskar att andra ska känna när de läser min blogg. Och så glad jag blir att du tycker det är spännande att följa vår utveckling 🙂 Det tycker jag med ♥
   Kram på dig fina du!

   Reply
 19. Birgitta

  Läser ditt fina inlägg om din lycka! Finns väl ingen som inte unnar dig denna underbara kärlek och man blir så glad och upprymd av att du delar med dig den upplevelsen?Nu inleder vi vårvintern med härliga soldagar och gnistrande snö och helt plötsligt blir det nog försommar igen.önskar dig och Johan en fin fortsättning och vi är många som gläds med dig!!

  Reply
 20. Lindan

  Bästa Jonnan!
  Ville bara här (vet inte om du går tillbaks och läser “svar på dina egna svar på våra kommentarer” *hängde du med?* 😉 😉 ) tacka för ditt svar på mitt inlägg då du berättade den fantastiska nyheten om ditt livs kärlek!! 😀 <3
  Tack för att du verkade förstå vad jag menade, och för att du svarade så fint (du har en förmåga att alltid svara kärleksfullt och ärligt på ALLA inlägg! Det beundrar jag verkligen hos dig!). Jag vill också bara passa på att förtydliga att jag inte alls menade att du farit med osanning eller försökt föra dina läsare "bakom ljuset"! Du har självklart ALL RÄTT I VÄRLDEN att hålla dina personliga känslor och göromål privata exakt hur mycket eller hur länge du vill!! Och jag FÖRSTÅR verkligen att detta var något du och Johan behövde få hålla för er själva första tiden! 🙂 Det var bara jag som blev lite förvirrad… 😉

  Nu springer tiden (som vanligt!) iväg här! Jag måste jaga vidare till jobbet!!

  All kärlek och värme till er!! Med tanke på hur mycket du lyckas beröra alla dina läsare här, så kan man bara aaaana hur mycket du berört Johans hjärta…. 😀 <3

  Ha en underbar dag nu!! Kraam! <3 <3
  Men

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh men vad gullig du är Linda! ♥ Tack för att du skriver så fint!!
   Och jag trodde inte heller att du trodde att jag farit med osanning, jag kan tänka mig att det blev en förvirring först! Tycker bara det är fint på ett sätt, att du blev berörd liksom ♥ TACK för din fina kommentar 🙂
   Kramar i massor! Ha en underbar dag!

   Reply
 21. Jonna Post author

  Åh men tack! Ja men man liksom tror ju att folk ska tycka det är helt galet att flytta ihop så fort, men samtidigt så insåg jag nu när jag läste alla kommentarer att det inte alls är ovanligt att flytta ihop direkt när det känns rätt. Tack för dina fina ord!! ♥ Kram

  Reply
 22. James Larsson

  @ Nicklas, du är säkert en reko kille och jag beklagar ditt sjukdomstillstånd. Ditt inlägg om din dröm tyder dock på att du har starka känslor för Jonna och man skulle med lite fantasi kunna tolka det som att “hon dog lite för dig” i och med att hon nu är upptagen. Drömmar styrs ofta av vårt undermedvetna. Jag kan också tycka att din post hade gjort sig bättre i ett mer privat forum än här på bloggen, men det är MIN åsikt.

  Passar på att gratulera Jonna till lyckan. Har följt bloggen till och från under en längre tid men kommenterar ytterst sällan. Sist tror jag också att det var en med en gratulation, då på årsdagen till starten på livet uppe i skogen 🙂

  Reply
  • Nicklas

   Ja jag kan hålla med dig James min kommentar passade inte in i hennes inlägg vart bara det att drömmen vart så verklig och yrvaken som jag var såg jag att hon gjort ett inlägg och fick då bekräftat att det inte var sant. Jag har skrivit till Jonna att hon kan ta bort den om hon vill. Jag vet att jag har svårt att knipa käft om vad jag känner och tycker men vill alltid vara ärlig och inte ljuga. Vill passa på att nämna att när jag vart ute och reste för ett tag sedan köpte jag en räkmacka och ett glas vin och när vi skulle gå sa jag till tjejen i kassan”räkmackan var god, vinet var gott och du är söt” min kompis skämdes för mig men jag tycker man ska säga vad man tycker och känner! Tror nog det är fler än jag som är kära i Jonna men få vågar berätta det. Men självklart är jag glad att Jonna är lycklig!

   Reply
 23. Tuva-Lena Bodin

  Den här tillägnar jag er båda: “Kärleken kommer, kärleken går, ingen kan tyda dess lagar. Dig vill jag älska båd’ vinter och vår, och alla min levnadsdagar. Mitt hjärta är ditt, ditt hjärta är mitt, och aldrig jag lämnar det åter. Din lycka är min, min lycka är din, och gråten är min när du gråter..” Visst är den fin och den passar så bra att skriva ner här och nu. Jag vet inte säkert vilken författaren är, men kanske Lillebror Söderlund..? Någon som vet? Kram till er båda och ha en fortsatt fin dag! 🙂

  Reply
 24. John

  Jonna, i din röda Bibel. leta reda på Första Korintierbrevet kapitel 13 verserna 1 t.o.m 7.
  Det finns i Nya testamentet. (Paulus första brev till Korintierna)

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.