Glad utan anledning

Alltså…tack! Det är verkligen en sådan underbar känsla att få dela med och motgångar med er och alltid bemötas med en sådan enorm förståelse och värme. Jag kan inte riktigt beskriva hur mycket det betyder för mig. Som jag sagt många gånger, det är ni som gör den här bloggen levande. Jag bara älskar den här känslan av connection, att man delar något tillsammans. Går igenom saker tillsammans. Delar med sig av sina tankar, känslor, erfarenheter och upplevelser. Som i ett eget litet universum. En liten värld i cyberrymden. Ni är verkligen bäst.

Haha jag blev så glad när jag läste den här kommentaren från Sofia
Vilken bra inställning du har Jonna, de flesta människor brukar tänka ” jag ska inte tro att jag kommer med, för då blir jag bara besviken”. Det du gjorde nu är ju tvärtom. Du föreställde dig hur det skulle bli och såg fram emot det. Det värsta som kan hända med att tänka som du gjort är ” Att man varit glad i onödan”. HEJJA DIG! Kram

Det var ett himla bra sätt att se på det. Jag gör alltid sådär, tror stenhårt på att det ska bli som jag hoppats. Tar ut glädjen i förväg. Känner något så starkt som om det redan vore verkligt. Att läsa de där orden fick mig ändå att känna att det inte är så fel att göra så. Att vara glad i “onödan” är ju inget annat än bra. Det borde vi vara oftare. Det påminner så himla mycket om ett citat som jag älskar.

Be happy for no reason, like a child. If you are happy for a reason, you’re in trouble, because that reason can be taken from you.” ― Deepak Chopra
111901

Ett tunt lager med snö har lagt sig över landskapet och plötsligt känns allt så mycket ljusare. Det är något med snö som känns så rent och vackert. Så oförstört. Så oskuldsfullt. Som ett lager med tvättmedel som strötts över fläckiga ytor och tvättat bort allt gammalt.
111902

21 Kommentarer på “Glad utan anledning

 1. jeanette sandelin

  Superfina du med den största inspiration there is! Jag har vågat – och då är jag 51 år – att äntligen lyssna till mitt hjärta <3
  TACK för att du delar med dig av ditt mod – det smittar!

  Reply
 2. Jorma

  Jag hade klickat på en kompis länk, och så tog mig mig in till din sida, och hans musik ackompanjerade dina bilder riktigt bra. Så det måste jag ju dela med mig av: https://soundcloud.com/jerrywilliamsmith/jerry-william-smith-winter
  Än så länge har ingen snö visat sig här i Jönköping, men det kommer nog vad det lider.
  Cyberrymden är trevlig. För många herrans år sedan var jag med i ett community vid namn SixDegrees, 1998-99. Och de jag lärde känna där har jag fortfarande kontakt med 🙂 Vi var nog lite pionjärer i den världen. Några år senare kom Lunarstorm och Sockerdricka, sen var inget sig likt 😉
  Nu har jag tagit helg, hoppas din blir fin!
  Kramar

  Reply
 3. Gustav

  Kloka ord från Sofia. Jag tror att du har mycket att vara glad över Jonna. Tänk bara på vad du åstadkommit dom sista 5 åren. Fantastiskt tycker. Det ska du vara stolt över 🙂

  Reply
 4. Henry

  Jonna- tack för din vishet från Deepak Chopra ! Så sant!
  Jag hade inte hört talas om honom.
  Men nu läser jag i internet flere intressant information!
  Jag ser också betydelser av hans visioner i några av dina bilder!
  Så fint! Tack och kram 🙂 ♥

  Reply
 5. PJ:s byffé – från by till fe

  Jag blir alltid lika förundrad när du svarar på kommentarer. Det känns som om du har ett eget, personligt svar till var och en, även om det ibland måste bli liknande svar, så många kommentarer som du har. Kommentarer är annars en viktig del av blogg. Utan kommentarer känns en blogg som en ropandes röst i öknen.

  Reply
 6. PJ:s byffé – från by till fe

  Jag blir alltid lika förundrad när du svarar på kommentarer. Det känns som om du har ett eget, personligt svar till var och en, även om det ibland måste bli liknande svar, så många kommentarer som du har. Kommentarer är annars en viktig del av en blogg. Utan kommentarer känns en blogg som en ropandes röst i öknen.

  Reply
 7. Emma

  Ååh så bra kommentar! “Har varit glad i onödan” – det ska jag komma ihåg! Känns lite svårt att tycka det är onödigt ju 😉

  Reply
 8. Christoffer B

  Som sagt, det gör så mycket att du svarar och är personlig, och du är så öppen i dina inlägg och tankar. Det är liksom lite därför man återkommer och kommenterar!

  Det där med att vara glad och hoppas på det bästa “i onödan”.. Du verkar vara en sann idealist, jag tror det är tur förresten, som du har sagt så verkar saker ofta ha en tendens att falla på plats om man tror riktigt mycket på det. Jag får en känsla av att du inte alls hade varit där du är idag om du inte var sån. Har för mig att du skrev nåt för länge sen om att du aldrig hade flyttat till Grundtjärn om du hade vetat om hur jobbiga de första vintrarna skulle visa sig vara. Du kanske anade redan innan, men som tur var ser du inte problemen, utan det vackra. Jag fick lite samma känsla när jag var ute på ett berg nära mitt hus idag, bara den här utsikten är värd alla vintrar i världen!

  Förresten, blev inspirerad av din stenbalans du la upp igår, så jag bestämde mig för att försöka själv nere vid sjön.
  Det gick väl inte så bra dock, satt en bra stund men lyckades inte. Kan ha berott på att det blåste lite för mycket, eller att jag inte hamnade i rätt lugn och harmoni? 🙂 Det var iallafall sjukt avslappnande och en speciell känsla. Förstår att du gör det så mycket. Kändes nästan lite som terapi på nåt sätt! Ska prova igen nån dag innan det blir för kallt!
  Hur gick det för dig första gången du provade? 🙂

  Reply
 9. Nicklas

  Oj lite snö har du fått här tre mil från dig har jag ingen snö eller nja kanske lite vitt om man kollar noga. Kollade och i nästa vecka kan vi få lite mera snö och kallare och nu vill jag verkligen ha vinter:) sov gott när den tiden kommer <3

  Reply
 10. Ehawee

  Hej Jonna, jag undrar om du skulle vilja kolla in min lilla mini-film? Den är bara en minut. Jag försöker utveckla mitt videoskapande och går över från mitt huvudfokus på hästar och går in på mer natur och känsla. Vad tycker du om det? 🙂

  Reply
 11. Magnus

  Din förmåga att se saker från den positiva sidan i nästan alla lägen är avundsvärd. Jag önskar att jag hade varit bättre på det än vad jag är. Får försöka jobba på det lite mer. 🙂
  Nähä, nu är det sovdags!

  Reply
 12. Emilia

  Jag har precis hittat hit och har scrollat igenom dina inlägg hur länge som helst! Vilken otroligt vackcer och härligt utformad blogg. Du är en fantastisk fotograf och verkar vara en så himla öppen och positiv människa! Längtar så in i backen efter snö här i Stockholm. Ett tjockt lager med vitt som kan täcka alla mörka grenar, smutsig betong och glittra i solen. Åh ja!

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.