Att aldrig ge upp

Så fick jag det där mailet igår, som först fick mig att trilla av stolen. Liljevalchs vårsalong 2016. Jag som trodde det skulle ta en månad till innan jag skulle få svar om mitt bidrag kommit med. Då måste det ju betyda att jag kom med?! Min första tanke gav mig ett stort leende.

“Nu har juryn bedömt ansökningarna till Vårsalongen 2016. Av 2318 sökande kommer 114 konstnärer att delta i årets salong – 64 kvinnor och 50 män – med sammanlagt 214 verk. Tyvärr blev inte dina verk antagna till utställningen denna gång.

Jag satt med tomma ögon och stirrade på skärmen. Försökte ta in det som jag läste. Det blev inget. Det blev ingen Liljevalchs. Alla mina fantasier om vilken sorts ram till bilden/bilderna jag skulle ha. Vilken klänning jag skulle ha på mig på vernissagen. Glädjen och spänningen. Jag ville det så mycket att jag nästan inte kunnat tänka mig hur det skulle vara att inte få komma med. Så typiskt mig att fullständigt leva mig in i något som bara är verkligt i mitt eget huvud.
Men, det vart inget. Jag bara satt där och kände ett sådant himla konstigt lugn. Andan for ur mig och en känsla av tomhet infann sig. Vad händer nu då? Jag gick runt i köket och smågrät lite i en halvtimma.

Sen satte jag på en bra låt och spelade så högt att väggarna vibrerade. Sedan åkte jag ut i skogen en stund och tänkte “Fuck it. Liljevalchs eller inte, det är bara att köra på och fortsätta kämpa och göra det jag älskar“. Jag vet inte vad det är med mig numera som kan släppa allt så himla fort. Jag känner så intensivt en stund, sedan bara går jag vidare. Men det är så skönt. Att inte fastna i motgångarna. Jag tror det är för att jag känner så mycket glädje för så mycket annat att jag ändå kan se det från ett annat perspektiv. Och allt som händer i världen…det påminner mig ständigt om att känna tacksamhet för det jag har. Att känna lycka här och nu, och inte låta glädjen bero på något som kanske kan hända i framtiden. Att leva här och nu, helt enkelt. Utan att göra motstånd till det som är.

111801
Och så känner jag såklart en glädje över att jag nu i alla fall får visa mina bidrag här på bloggen istället. Jag ska göra det om ett tag. Jag är inte riktigt redo än. Speciellt en av bilderna… den känns som allt jag är och har. Jag har lagt ner hela min själ i den och på något sätt är det nästan så att jag skulle kunnat behålla den för mig själv för resten av livet, av rädslan att “förstöra den”. Jag har svårt att förklara varför jag känner sådär. Den betyder bara så mycket för mig. För det var inte bara jag som gjorde den. Hela skogen hjälpte till med sin magi. Jag kände det.

Så nu tar vi nya tag igen! Det är onsdag och jorden snurrar fortfarande. Livet är vackert, det snöar och ett nytt avsnitt av “Bonde söker fru” sänds ikväll. Mitt absoluta favoritprogram.

Ha en underbar onsdagkväll allihopa ♥ Ni är fantastiska
111802 111803

83 Kommentarer på “Att aldrig ge upp

 1. Emschen

  Kan du inte ha utställning någon annanstans? Finns säkert gallerier som vill visa upp dina verk!
  Någonstans har ett fönster öppnats för dig då dörren till Liljevalchs slogs igen!
  Kram på dig

  Reply
  • Jonna Post author

   Vad fint skrivet! Ja absolut, jag ska fortsätta hoppas på andra ställen att ställa ut på 🙂
   Tack snälla. Kram på dig! ♥

   Reply
 2. Sofia

  Vilken bra inställning du har Jonna, de flesta människor brukar tänka ” jag ska inte tro att jag kommer med, för då blir jag bara besviken”. Det du gjorde nu är ju tvärtom. Du föreställde dig hur det skulle bli och såg fram emot det. Det värsta som kan hända med att tänka som du gjort är ” Att man varit glad i onödan”. HEJJA DIG! Kram

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack!! Så himla bra skrivet. Hoppas det är OK att jag använde din kommentar i mitt nyaste blogginlägg? 🙂
   Tack för den positiva energin! Kram på dig ♥

   Reply
 3. Vivvis

  Som du sa:” ge inte upp”. Stängs en dörr så öppnas det en annan. Du har så många undebara bilder som man bara njuter av att titta på. Kämpa på. Kram.

  Reply
 4. Stina

  Du är fantastiskt duktig på det du gör, Jonna. Ge aldrig upp! Din fotokonst skänker redan så mycket glädje och inspiration åt så många och kommer fortsätta göra det. Jag tror att framtiden är din och att den är mycket ljus.
  Ser fram emot bilderna! 🙂
  Kramar!
  /Stina

  Reply
 5. Evelina - Evelinas Ekologiska

  Åh, så tråkigt..Min sambo som ställde ut där förra året kom inte heller med i år.. Så trist när man hoppats så..
  Men som du skriver så är det bara att fortsätta, kämpa vidare <3 Du är så fantastiskt duktig!!
  Jag ska också se på "Bonde" ikväll 😀 Haha, har följt det programmet så länge. Har hittat ett nytt favoritprogram på Svt-play som heter "Det sitter i väggarna", tips!
  Ha en bra kväll! Kram

  /Evelina – Evelinas Ekologiska
  http://evelinasekologiska.femina.se/

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh men vad roligt att din sambo kom med förra året!! Vad häftigt. Men synd att han inte heller kom med i år.
   Tack för dina fina ord ♥ Haha vad roligt att du också tittar på Bonde 😀 Vet inte varför jag tycker det är så roligt, men har också följt det länge. Och tack för tipset! Ska kolla in vad det är för program 🙂

   Ha en fin kväll! Kramar ♥

   Reply
 6. Emilia

  Jag tror inte att det var ett lätt beslut att tacka nej till dig Jonna. Din konst och känsla behövs och det här är bara början på något riktigt stort. Hoppas du har en fin kväll.

  Emilia

  Reply
 7. Gunilla

  Nähä, jag kom inte heller med på Liljevalchs.
  Och har redan glömt det lilla stynget av besvikelse… får väl försöka igen 🙂
  Bonde är rätt så underhållande o jag har en god vän som var med för några år sedan! Det blev ingen kärlek trots att hon var med i finalen. Well, så är livet o nu tror jag hon har hittat mannen i sitt liv!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh men vad synd att du inte heller kom med! Men skönt att du glömt besvikelsen. Helt rätt 🙂
   Åh vad kul att din vän var med i det programmet 🙂 Men kan tänka mig det är svårt att hitta kärleken där ändå.
   Men vilken tur att hon hittat den nu! 😀
   Kram på dig ♥

   Reply
 8. Ulrika

  Jonna!Ser fram emot att få se dina bidrag här på bloggen.Du inspirerar så mycket med att bara vara du ska du veta.Kram

  Reply
 9. Gunilla

  Snart öppnas en ny dörr för dig det är jag helt säker på.
  Vad spännande att du snart vill dela med dig av ännu flera bilder till oss här ute.
  Låter oxå jätte mysigt med en egen “skatt” som du bara kanske vill ha för dig själv. Då ska du lita på din magkänsla och göra det som känns rätt.

  Reply
 10. Jenny - En Vintage Saga

  Vad synd att det inte blev som du hade önskat. Det är alltid jobbigt när man hoppas på något så innerligt och sedan förlorar det eller inte ens får chansen. Du har ju en bra inställning, som du kommer att tjäna på i längden. Kram <3

  Reply
 11. Henry

  Jonna, I am so sorry for you! Stor kram! ♥
  MEN, du har så mycket positiv energi, du falle ner, OCH stå UP! 🙂
  Andra möjligheter kommer fram säkert! Och ändå du har oss,
  din blogg efterföljare! Vi älskar dina bilder och vackra texterna!!
  Ändå en fin kväl! BIG HUG! 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh men tack Henry! Vad fint skrivet!! Ja, jag har ju er och ni sprider så himla mycket positiv energi.
   Är så tacksam! Kram ♥

   Reply
 12. Stu

  Farmer wants a wife?! …whaaat what the fuck Jonna?! 😛 😉
  Nice pics today, lovely light you’re getting up there now. Low winter sun is my favourite i reckon 🙂
  Shame about the entries result, i’m not sure about competitions anymore, think sometimes it can do more harm than good for creativity, but like you say it depends what else else going on and how you’re thinking about it. Hmm could have a good chat about that i’m sure..
  Even if you might struggle yourself, you give out inspiration for sure, so keep going!
  🙂
  (No we don’t have any lynx here. They were hunted to extinction sadly. Great you have some there, hope you get a good view (and pics) someday..
  We do have Scottish Wildcats, but they are critically endangered 🙁 I’m involved in a conservation project to assess the population, so soon to set out remote camera ‘traps’.. so fingers crossed for a photo!.. )
  Enjoy the snow.. 😉

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha ya it is just a funny TV-show 🙂
   And thank you, glad you like the photos! Ya low winter sun is my favourite too! The light get so soft and magical.
   Yaa..i totally agree about competitions. I also think sometimes it can do more harm than good. It is this thing about competing against others…and comparing. And I just think the whole “art-world” is quite hard.
   But, I will just continue do my thing 🙂

   Aww okey so sad about the lynxs over there. But how nice of you to be involved i the project to help the scottish wildcats. never seen any of those. Sounds cool 🙂 Hope you get some good photos with the camera traps 🙂 ♥

   Reply
 13. Nicklas

  Förstår att det känns jobbigt Jonna men vet att det kommer nya chanser:) ja nu sitter jag också och väntar på att favoritprogrammet “bonde söker fru”ska börja:) ser mer fram mot ett bra tv-program när man haft en jobbig dag med tråkigheter som jag haft idag:( Ha en fin bonde söker fru kväll! Kram<3

  Reply
 14. Lindan

  DU är fantastisk!!
  Fortsätt bara med det du gör, så kommer nog även Liljevalchs haja din talang så småningom…!! 😀 😉 Kanske hade universum andra planer för dig just nu….? 🙂
  Låter SKÖNT det där med att kunna släppa negativa känslor o besvikelser, och bara “glida vidare” i livet….Mer sådana känslor skulle JAG behöva!! Ska jobba på att hantera det lite mer i “Jonna-style”…:D (y)

  Åååh, ser fram emot att få se de bidragen du skickade in…Och inte minst den bilden som du känner så starkt inför….Jag gissar den är GRYM!! <3

  Här väntas det också "Bonde söker fru", även en av mina tv-höjdpunkter..! (även om jag ser det med en viss blandning av förfäran o nöje…samt ett par doser "skäms"…haha…

  Önskar dig en härlig kväll finaste Jonnan!! <3 Du är bäst – ingen protest!! 😀

  Kram/Lindan

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh TACK för din goa kommentar som bara sprudlade av härlig energi 🙂
   Haha vad gulligt att du kallar det “Jonna-Style” 🙂 Ja det är så himla skönt när man kan släppa negativa känslor sådär. Det är verkligen inte alltid jag kan göra det, men jag har blivit bättre på det. Så heja dig!! ♥

   Och vad glad jag blir att du ser fram emot bidragen och den bilden 🙂

   Haha ja jag tittar också på det programmet med blandade känslor. Det är så underhållande på något vis, trots att jag aldrig skulle sätta mig i en liknande situation. Dom är modiga i alla fall haha 🙂

   Kram på dig!! Ha en underbar kväll finaste du! ♥

   Reply
   • Lindan

    Hej igen! 🙂
    Ville bara tacka för ett härligt svar…! 🙂 Så kul att få svar (det är sannerligen inte på alla bloggar man får ett sådant personligt gensvar!) !! 😀
    Du känns liksom mer “VERKLIG”….Även fast man ibland misstänker att du egentligen är en “älva på rymmen”… <3

    STÖRSTA KRAMEN! VARMA HÄLSNINGAR från Jönköping!

    Reply
 15. Birgitta

  Känner stor besvikelse men Liljevalchs förstår nog inte vad vi “vanliga” vill se i konsten. Skönt att du släpper det och fortsätter med dina underbara fotografier. Ser med glädje fram emot många nya underbara bilder!

  Reply
 16. Yohanna af Skovde

  Jag är övertygad om att du kommer komma dit du vill ändå, kanske inte därigenom – eller så blir det så, men du har inte tid just då för något annat händer. Tycker du har en bra inställning!

  Reply
 17. Hanne

  Det betyder bara att du är menad för större stordåd än vad Liljevalchs pretentiösa vänstergubbar någonsin kommer att förstå sig på 😉 Du är helt enkelt för bra för Liljevalchs

  Reply
 18. Sofia

  Vad synd..men du kanske pressar dig för mycket..varför behöver du uppmärksamhet så mycket? Du har allt som du behöver just nu och när det kommer tid för att få mer, då kommer du få det. Slappna av och njut av det du har nu. Många av oss bara önskar att få leva som du.
  Förlåt min svenska, jag kommer från ett annat land, Tjeckien. När jag flyttade till Sverige, Södermanland, s blev jag kär i naturen där vi bodde…jag kallade det ‘min plats i solen’. Men efter ett år och sånt, så vårt förhållande tog slut och jag bestämde mig att flytta tillbaka till Tjeckien. Det var den värsta bestämmelsen i mitt liv och jag gjorde den själv. Jag lämnade min plats i solen, förtvivlad, med jag orkade inte mer.
  Nu vet jag att man behöver inte så mycket för att vara lycklig. Bara en plats i solen. Och du har den!

  Reply
  • Jonna Post author

   Fina kloka tankar. Och helt rätt, man behöver inte så mycket för att vara lycklig. Den känslan kommer inifrån ♥
   Jag tror att jag vill så mycket för att jag helt enkelt vill fortsätta skapa och kunna leva på det jag gör. Det är en hård och krokig väg jag valt i livet, men som ändå gör mig lycklig. Att få chans att ställa ut på stora utställningar är ju ett sätt att nå ut med min konst och det vore en häftigt känsla. Och det har inget att göra med att jag är missnöjd över det jag har. Jag älskar mitt liv och är så tacksam över allt fint så jag har runt om mig ♥
   Tack för att du berättade om din historia. Så tråkigt att du lämnade din plats i solen…hoppas du hittar den igen ♥ Kram

   Reply
 19. Gizze

  Du är bäst i alla fall Jonna!

  Ja idag var Bonden bra,.,,och Morden i Sandhamn….

  Ha en fin kväll och natt Kramar från Gizze i Värmland

  Reply
 20. Lena D

  Enda anledningen till att det inte blev som jag tänkt mig är att det finns en oändligt mycket bättre lösning – så peppar jag mig att tänka när jag får bakslag av ett eller annat skäl. Och jag tror att det är så. En ny fantastisk händelse väntar på att du ska öppna dig för att ta emot den!!! Du är en helt outstanding människa Jonna, inte bara som fotograf utan som just människa. Det påstår jag utan att ha träffat dig och jag är säker på att väldigt, väldigt många håller med mig! Go for it Jonna!!! KRAMAR!

  Reply
  • Jonna Post author

   Men åhh…vilket helt underbart sätt att tänka. Tack för att du delar med dig av det!! Och tack för dina jättefina ord! Det värmer i hjärtat. KRAMAR ♥

   Reply
 21. Anneli

  Du är en av mina absoluta favorit fotografer. Jag visar det du gör för mina vänner och säger: häääär är en en helt magisk bild med sådan känsla och kärlek. Det är vad jag oxå vill kunna förmedla i mina bilder. Dina bilder får mig att vilja bli än bättre och arbeta med känslan i bilden. Sannerligen fuck it. Det du förmedlar är ren magi. Kram

  Reply
 22. Christoffer B

  Vad tråkigt att höra! Så typiskt det där när man verkligen vill något och tänker på det så mycket att man redan är helt inne i det, som du säger, det blir verklighet liksom. Och tomheten efteråt, känner för väl igen känslan. Och musiken och skogen, nästan det enda som hjälper just då.
  Men det är så skönt att se att du kan släppa sånt här, att det inte bryter ner dig. Du har verkligen rätt inställning till livet. “Fuck it” 😉 Kämpa på!

  Tycker bilderna här ovan var helt fantastiska för övrigt, så otroligt vackra färgtoner. Men som du beskrev de där andra bilderna du tagit nu vart man ju riktigt förväntansfull! Ser verkligen fram emot att få se dem! 🙂

  O kul att du gillar bonde söker fru! Typ enda tv-programmet jag kollar på numera. Råkade kolla nåt avsnitt så vart man ju fast haha. 🙂 Synd bara att det typ redan är avgjort innan sista…

  Kram o ha en fin kväll, eller ja, natt kanske snarare? 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack för din fina kommentar!! ♥ Åh ja, skog och musik är verkligen det bästa som finns om man behöver komma på bättre tankar.
   Och tack, glad att du gillar bilderna! Jag gillar när det är dimma och låg sol, då blir det ofta väldigt mjuka färgtoner.

   Haha roligt att du också ser på det. Verkar vara många som tittar på bonde 😀 Ja man blir ju helt fast, trots att jag egentligen inte tycker om den där grejen med att söka kärlek på det sättet. Men det är ju bara så kul 😀

   Ha en fin kväll du med! Kram

   Reply
 23. Walter

  Men Vårsalongen är extremt svårt att bli antagen till. Känner flera, väldigt bra, konstnärer som försökt men inte lyckats.

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja jag kan tänka mig att det är väldigt svårt att bli antagen dit. Nog därför jag ville det så himla mycket! 🙂 Vore tokhäftigt! 🙂

   Reply
 24. Magnus

  Det var tråkigt att du inte kom med, men bra att du kom över besvikelsen så fort. Du ska se att det kommer fler möjligheter för dig att få visa upp dina bilder. Och du, behåll du den där väldigt speciella bilden för dig själv och visa oss någon eller några av dom andra. Det är helt OK!

  Nu ska jag gå och lägga mig. Natti-natti!

  Reply
 25. Ramona

  God morgon 🙂
  Jag tycker dina bilder är helt underbara. Som en saga.
  Har du fått snö, lyx. Här hemma regnar det bara 🙁 Men dom har pratat om snö till helgen.
  Hoppas du får en fin dag, krama lite extra på Nanok och kissen, brukar få en på bra humör <3
  Kram

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh tack så jättemycket ! ♥
   Ja vi har fått lite snö i alla fall! Hoppas ni också får snö nu till helgen då!
   Ja djuren får en alltid att må bra 🙂 Kram på dig

   Reply
 26. Ulf Henriksson

  Synd att du inte kom in. Deras förlust och besökarnas. Du hade varit så värd det. Men du kommer igen. Hoppas du får en fin och kreativ vinter.

  Reply
 27. Bella

  Vad tråkigt! Men ibland blir det inte som man vill men längre fram så förstår man varför det inte blev som man ville för ofta är det en mening med allt. Även om man just i stunden när det inte blev som man ville kan se någon mening alls. Och ibland tror jag att livet tvingar oss att lära oss saker vi är dåliga på. Du skriver att du har haft svårt att hantera motgångar men att du är mycket bättre på det nu. Och kan du hantera den här stora besvikelsen så har du ju lärt dig något som du kommer ha stor nytta av! För har man eget företag måste man nog ganska snabbt kunna komma över motgångar och ta nya tag för att kunna haka på nästa chans som dyker upp 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Så himla kloka ord! Tack för att du delar dom ♥
   Ja jag tror också att det finns en mening bakom varför vissa saker händer osv. Att man ska lära sig något från dom.
   Så fina tankar. Tack ! ♥ Kram

   Reply
 28. Sandra

  Se det som ett ödets nyck. Du kanske helt enkelt inte var redo för Liljevalchs, eller de kanske inte var redo för dig?Det väntar säkert något spännande runt hörnet. Jag skulle gärna gå på en utställning med din konst. Vad hände förresten med “Näcken” bilderna? Blev det något bra där? Inte för att det är en naken man jag vill se 🙂 , men det verkade bara vara ett sådant spännande projekt.

  Reply
  • Jonna Post author

   Jaa jag får hoppas något annat spännande väntar istället!:) Näcken bilderna tog jag ju för typ 3 år sen men har länge velat göra om dom bilderna för det var när jag hade min gamla kamera. Har inte tagit några nya än men det vill jag gärna göra till våren. Tack för påminnelsen! 🙂 Kram ♥

   Reply
 29. Van Gogh

  Det gick lite trögt för Pelle Molin också. Van Gogh han skära av sig ett öra och ta livet av sig innan han fick såld ett enda konstverk. HC Andersen skulle “gå igenom så mycket ont innan det blev bra”.
  Ett vanligt konstnärsproblem, alltså, att få erkännande tidigt i karriären. Det kan hjälpa om man har varit med i Big Brother, har extra stora tuttar och ett flamboyant framträdande.
  Jag gillar din stil bättre och skulle önska för dig att det hade gåt vägen med att nå ut genom massmedial exposition i TV och en finare utställning i storstaden, men det kommer nog. Keep on going, fortsätt som vanligt, sikta högt, ta smällarna som de kommer och njut färden genom livet. Vi hänger gärna med på din berg- och dalbanatur, för den i sig är ett ständigt pågående konstverk – en happening on line.
  En stor tröstekram!

  Reply
 30. Linda

  Livet är en resa, alla möts vi av med och motgångar. Ingen går genom livet utan motgångar. Så mycket motgångar o hårda långa uppförsbackar jag mött i mitt liv, men jag klarar mig ändå, jag klarar mig för jag gör som du Jonna. Att jag läser denna blogg är just för jag känner igen mig så mkt och det är precis så jag är som person, jag älskar naturen, är kreativ (fast inte så duktig) är ensamvarg (socialt liv i lagom dos:) jag fann bloggen efter googlande om timmerstockar o isolering, o där kom Jonnas blogg in med hennes timmerväggprojekt:) jag tänkte göra “samma resa”. 1800 tals stuga med vedeldning…längtar tills jag fått ihop mer pengar så denna resa kan bli sann (behöver fixas en del för kunna bo där) Bor i en stadslägenhet o jag vantrivs så det finns inte ord..

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack Linda!! Så fint att du hittade hit och att du kan känna igen dig så mycket! Det glädjer mig 🙂
   Och ååh vilken härlig dröm du har. Önskar dig all lycka till med att få den sann ♥ Kramar

   Reply
 31. Christer

  Ge inte upp, utan fortsätt att söka och skicka in bilder. Men vi får ju njuta av att se alla dina fina bilder här som du lägger ut, både vanliga naturbilder, och där du är med på, då får man njuta lite extra…….. Kram

  Reply
 32. Hanna

  Vi människor behöver ofta se fram emot saker för att uppehålla glädjen och meningen i livet.. Jag vill bara uppmuntra dig med en sak och jag säger det av kärlek;
  Jag har erfarit att Gud är källan till sann och verklig glädje. En glädje som består och som kommer djupt innifrån mitt hjärta. Jag är glad därför att jag vet att jag är älskad – så älskad att Jesus gick i döden för mig på korset. Glad för att jag vet att jag har evigt liv genom Honom. För att jag har en relation med Honom. Utan Honom hade jag varit död nu, för jag är en sån person som vill hitta mening i allt med livet. Jag har förstått och erfarit att Han är sanningen. Inte för att någon har sagt det till mig, utan för att jag tog reda på det själv. Kram!

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack Hanna, vad fint att du delar med dig av din upplevelse och att du hittat något så värdefullt i ditt liv 🙂
   Kram på dig ♥

   Reply
 33. Dick Scott

  Bra att du tar det på rätt sätt, dina konstnärliga skapelser är helt underbart vackra och kommer säkert till sin rätt i andra sammanhang! Att leva i nuet är så viktigt men nog så svårt ibland; i naturen är det lättast att till fullo leva i just denna stund. Javisst är Bonde söker fru ett kul program;)

  Reply
 34. Emelie

  Jag vet att varje gång du skriver inlägg liknande detta nästan “ursäktar” du dig för att det inte är en så stor grej egentligen, men jag vill bara säga att jag förstår dig! Även om det ibland “bara” handlar om att man inte vann en tävling så blir man jättebesviken när man lagt ner så mycket tid och kärlek på något som sedan bara går ut i intet.

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja jag har sett det. Fick tips av en bekant. Sista ansökningsdag är 4 december så dit ska jag absolut skicka in några bidrag! 🙂
   Kram ♥

   Reply
 35. Eira

  Du är en sån inspiration, får verkligen livsglöd och energi av allt du delar med dig av <3 hittade din blogg och allt idag och såg en video av dig när du målade, vilken färg är det du använder? Fortsätt tro på det du gör! 🙂 kram Eira

  Reply
 36. stefan

  Samtidigt så tror jag man får lära sig kontentan av det klassiska ordspråket att inte ropa hej innan man… för hur det än är så är det inget bra att visualisera så mycket framför sig att man redan börjat välja ut vilka kläder man ska ha innan man ens är antagen. Bättre att ta en sak i taget. Trots allt så kryllar Sverige av väldigt duktiga fotografer. I synnerhet naturfotografer. Jag fotar en hel del själv till o från. Men skulle aldrig kunna se hur jag skulle kunna tävla i att fotografera eftersom fotografering för mig är en passion, ett intresse. Och allt det roliga med att fota skulle försvinna om jag skulle tävla. Personligen är jag så jävla trött på att man ska tävla i allt nu för tiden. Man ska tävla i bakning, i matlagning, i tatueringskonst, i scenkläder, i filmsminkning/masktillverkning. Ja herregud säg vad man INTE ska tävla i nu för tiden. Tids nog så får du med dina bilder nånstans i alla fall.

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.