Göra plats för nya rum

Hej på er solstrålar!

Åh nu var det några dagar sedan jag skrev sist. Tiden bara rusar iväg och dagarna känns så otroligt korta nu när solen bara är uppe i några få timmar. Samtidigt är det så mycket som händer runt omkring som gör att det blivit lite mindre tid för att uppdatera bloggen senaste tiden. Men det har blivit saker gjorda ändå, som ni kommer få ta del av om ett litet tag 🙂
Just nu känns det som jag befinner mig mitt i en storstädning i mitt eget liv och i mitt jobb. Nu vet när man först påbörjar en storstädning, så ser det först stökigare ut än vad det gjorde innan. Men det är för att man behöver dra upp allt till ytan och börja från grunden innan det sen kan bli rent och fint igen.

Senate veckan har vi fått gjort så otroligt mycket i företaget. Det är nu exakt en vecka sedan mamma anställdes i mitt lilla företag, men på ett sätt känns det som hon jobbat i en månad, med tanke på vad mycket som blivit gjort. Den här veckan har ägnats mycket åt att få en bra organisation på allt som rör webshopen. För ja, det är så mycket mer jobb med den biten än vad man kan tänka sig. Bara att ta reda på all information för olika fraktsystem och papper som behövs från tullverket.

Hon har nu koll på precis varenda detalj och jag kan inte ens beskriva vilken lättnad det är. Det känns SÅ roligt nu att ha en webshop igen och där det inte längre finns några frågetecken och där jag inte längre behöver ta ansvar över precis allt helt själv. Allt fungerar och det känns ROLIGT att få beställningar från alla olika länder eftersom allting är ordnat. Åh, jag är så glad för detta!  Ändå kan jag inte riktigt förstå än att det är sant. En del av mig tror hela tiden att mamma snart ska börja på sitt gamla jobb igen. Att det bara var den här vecken.
Men nej, tänk, jag kommer fortsätta få hjälp med allt det administrativa och för varje dag som går så får vi ännu mer ordning på saker och ting.
Det här beslutet  är bland det bästa jag någonsin tagit.
Och titta här då! Sent igår kväll blev en del av vårt vardagsrum klart (som dock resulterade i att Johan fick ryggskott!! 🙁 )
Vi har en soffa nu!! Jag har längtat efter ett riktigt vardagsrum och en mysig soffa i flera år. Vi har verkligen saknat att ha en sådan där plats hemma som är till för att bara slappna av. Där man kan krypa ned under en filt och bara må gott. Även om kökssoffan i köket är hur mysigt som helst så är det ändå inte riktigt samma sak. Men det här, det är PRECIS det här vi längtat efter!

Sen blev det så mysigt och vackert att jag nästan tappade hakan. Kan inte drömma om ett mysigare vardagsrum. Det blev så himla fint efter att vi renoverade här i somras. Vi målade trägolvet vitt och laserade väggarna och satte upp nya lister, och nyligen fick vi ju ett nytt fönster i gammeldags stil.
Det är ett litet vardagsrum, men det räcker gott och väl. Nu tänkte vi snickra ihop ett enkelt vardagsrumsbord om vi inte hittar ett passande på någon loppis.
Det återstår dock en hel del röra att ta tag i på andra sidan av rummet. Ni ser hur lätt det är att luras av bilder haha. I flera månader nu har ju vårt nyrenoverade blivande vardagsrum blivit ett slags lagerutrymme efter vattenläckan i hallen. Och för alla möjliga grejer och verktyg som vi bara lagt på hög. Så nu ska vi bara röja upp här och få ordning på grejerna så att vi kan montera upp en bokhylla som vi tänkte ha här i vardagsrummet. Det kommer bli så underbart när hela rummet är rent och färdigt. Åh vad jag kommer njuta av den här platsen. Speciellt nu under årets mörka och kalla månader när man ofta känner sig frusen och vill krypa ned och värma sig en stund. Jag har en sådan där romantiskt bild av att jag ska ligga här med en kopp te, några tända ljus och en bra bok. Även om jag vid det här laget lärt mig att mina romantiska bilder i huvudet sällan slår in så tror jag ändå att det här kommer bli en plats där både jag och Johan får slappna av riktigt ordentligt.
Och jag älskar att ha fönstren precis vid soffan, för då kan man ligga här och titta ut över de frostiga träden i den nordliga riktningen där norrskenet dansar på nätterna. Även om jag föredrar att titta på norrskenet utomhus så kan det vara mysigt att kunna se stjärnorna och norrskenet även här inne.
Det är verkligen en lycka i att få längta, kämpa och drömma om saker och ting, och sedan uppnå det. I sju år nu har jag tänkt och längtat efter ett riktigt vardagsrum, och senaste året har vi verkligen kämpat med att få ordning på detta.
Jag tror vi människor mår bra av att inte alltid få allt vi önskar oss med en gång. Tänk vad tråkigt livet hade varit då. Det är lätt att inbilla sig att vi skulle vara så lyckliga om alla våra önskningar slog in med en gång. Om allting bara kom till oss lätt som en fjäder. Men jag tror att en slags tomhet skulle komma som ett efterskalv. Jag tror en viktig del i livet är att faktiskt få känna att vi själva kan skapa det vi vill uppnå genom att jobba för det. Greja, fixa, kämpa och se hur något växer fram av våra visioner och idéer. Få känna att vi lägger vår själ något. Då tror jag det blir en helt annan glädje sedan när man väl uppnått resultatet. Att man varit en del av hela skapelseprocessen. Det är på något sätt det som är den stora glädjen. Att få skapa. Att sedan få njuta av det, det är en fantastiskt bonus. Eller vad tror ni? ♥

Nu hoppas jag fortsätta att röja lite uppe i vardagsrummet ikväll, så att jag snart kan få visa er bilderna när det är helt klart!
Vad har ni gjort senaste dagarna, eller idag? Jag hoppas att allt är bra med er!
Vi hörs snart! KRAM på er ♥

43 Kommentarer på “Göra plats för nya rum

 1. Natalie

  Lovely – and very elegant having the sitting room upstairs. Just like all the really posh houses in London !!

  Reply
 2. Valerie

  Dear Jonna: it is so nice to read this post. Good that yor dear Mom is there to help you with the clerical side of your work. Great that you, Johan, and your animal friends have a nice new space to cuddle up in these winter days! Myself, I am dealing with an all over mess that I am teying to fix as my Mom died shortly after her 84th birthday this fall. I had to deal with her stuff that was stored. We had to empty that place as it was costly. I still have boxes of her stuff and a few pieces of furniture others want. There are a few other things happening but I can deal with those. You are so strong as a young woman, you show light to others. Thank you and Namaste!????❄

  Reply
 3. Iza

  Åh, så mysigt det blev !! Underbart med den utsikten alltså. Gud, blir bara mer och mer sugen på hus nu. Lägenheter är inte lika roliga att inreda liksom. Inte alls samma mysiga känsla. Det finns lite goa hus ute, men måste “vänta” lite till, så att allt med jobb/huslån etc går i hamnen säkert.
  Så skönt med vardagsrum alltså. Och blir nog perfekt med lite te i fönstret och ett ljus, och en riktigt bra bok. Ser det framför mig. Sjukt mysigt. Gärna med lite frostmönster på rutan också <3
  kram!!

  Reply
 4. Inger

  Ja, visst njuter man mera om man måste längta efter drömmen. Ofta blir det bättre lösningar på problemet. Nu har jag börjat laga en broderad kudde som mormor sytt. 🙂

  Reply
 5. Rick

  Jonna, it is nice to see how much work the both of you have done. Your place is really coming together. Thanks so much for sharing and i look forward to seeing more progress in the future.

  Reply
 6. sandrajunhammar.se

  Vad härligt att saker faller på plats, både i företaget och i ert vardagsrum! Ser supermysigt ut ♥

  Håller verkligen med dig om att det inte vore samma sak att få allt man önskar sig på en gång, utan att få kämpa och på så sätt växa under tiden. Det ligger mycket i att resan är minst lika viktig (om inte viktigare) än målet!

  Ha det fint! Kramar ♥

  Reply
 7. Amanda

  Gillar din glädjen över soffan/platsen :)det är ju så standardiserat i de flesta hemmen, kan jag tänka mig. Jag har ingen soffa just nu men det beror på att jag är påväg att flytta o har sålt iväg den. Jag funderar på hur jag vill möblera sen i min nya bostad, gillar egentligen inte standarmöbleringen soffa- tv bord- tv… så trist i allafall att ha tvn i fokus. Men en skön soffa o mysig hörna att hänga vid blir det nog iallafall:) Hade jag haft ett kreativt intresse som dig hade det fått ta mer plats:)
  Å så perfekt er soffan passade in där, som måttbeställd!

  Reply
 8. Anta Snaque

  Så sant! Det vi får vänta på, längta efter och jobba för värdesätter vi alltid mer än allt det “lättköpta”.
  Grattis till det snart färdiga vardagsrummet och alla kommande mysstunder! 🙂

  Reply
 9. Anna S

  Om du visste hur glad jag är för din skull lilla vackra ängel Jonna <3
  Du och din mamma kommer göra mirakel. Jag önskar från mitt hjärta allt gott till Er alla. Och tycker det känns skönt att din mamma nu hjälper till så du kan få egen tid till ny insperation med din kreativa sida. Samt mer tid med Johan och Naanok, katterna <3
  Älskar Dig Vackra Jonna <3
  Många kramar från Anna och Olga <3 <3

  Reply
 10. Therese

  You are going to go in to the New Year with so much joy, happiness, and lifting of burden off your shoulders! Two big things accomplished with both the webshop up and running, and you Mum by your side to take care of all of those tedious tasks for you. The living room is your great big bonus! Relax, unwind, and just enjoy being! It is coming along just beautifully! So, so happy for you! Like a wonderful dream?

  Reply
 11. Dixi Wonderland

  Har saknat dina uppdateringar ska du veta! Och va snö ni har 😀 Här nere är det bara grått och blött 🙁 Så himla trött på det. Vill ju ha en massa massa snö. Roligt att ni fått lite mer ordning, ser väldigt mysigt ut 🙂

  Reply
 12. A-M

  Helt underbart att få hitta ett blogginlägg igen. Ja, jag erkänner, varit inne och tittat 😉
  Så roligt att det funkar nu när mamma är med på skeppet, vindarna kommer dra Er i rätt riktning, det är jag övertygad om.
  Vardagsrummet , (det lilla man ser), ser ju jättemysigt ut. Kul med ny soffa.
  Och den där kistan/lådan, WOW.
  Ha det riktigt toppen nu, ni alla.

  Kramen // A-M

  Reply
 13. Märta

  Du har helt rätt i det här att man oftast uppskattar saker/resor/ m.m. mycket mer om man fått vänta och spara till det ett tag. Att inreda långsamt är säkert bra för då hinner man tänka igenom ordentligt hur man vill ha det. Perfekt att köpa saker på second hand/Blocket etc. också. Bra för miljön och plånboken! Och så blir det ju mer personligt.
  Så himla skönt det måste vara att ha din mamma med i företaget, du behövde verkligen en assistent. Det är säkert kul för din mamma också plus att kort “resväg” till jobbet är en stor bonus!

  Reply
 14. Sireen

  Oh, I missed you. Somehow I really got used to read your blog posts almost every day, but I totally understand there is a lot of work now <3
  Your new living room looks soooo good and so damn cozy! It's perfect room for living room. It will be fantastic to be there in this dark cold winter, in the warm by the window, with a cup of tea and good book.
  I need to say I can't wait to see the video about your paintings and technque you were talking about in any previous post :)) Well I can't wait to see ANY video with you! 🙂 It's been so long since your last video was published..I miss it but as I said I really understand to you, I'll just be there waiting 🙂

  I hope you are enjoyng the snow, I hope there will be snow soon too 🙂 Have a nice evening, Jonna!

  Reply
 15. Anonym

  Å, va mysigt med snö och vad ljust och fint ni har. Det är inspirerande och positivt att läsa om dig och dina idéer och att du följer ditt hjärta. Det är verkligen kämpigt ibland men till slut ordnar allt upp sig och det blir bra och man mår bra av skapande. Saknar det och diskuterar mycket om livet med min son som blivit vegan. Hoppas Johan blir frisk snart?allt gott till er och lycka till med ert företag

  Reply
 16. Illianas

  Åh vad fint det blev! Kan verkligen relatera till längtan efter ett ordentligt vardagsrum. Efter att jag, min sambo och vår hund bott i en etta på 24 kvm i drygt två och ett halvt år, så längtade vi otroligt mycket efter att få ha ordentligt med plats och ha vart rum för sig. Ett vardagsrum med soffor där man slappnar av och tar det lugnt, ett kök med mycket plats där man kan samlas och laga mat osv.
  Istället för att ha allt ihoptryckt i ett enda rum.. ?
  Nu har ni fått ett vardagsrum till slut och vi bor i ett stort hus med massa plats. Tänk att allt ordnar sig till slut ?

  Vilken fin julstjärna ni hade också, gillade den verkligen! Ha det fint, kram ❤️

  Reply
 17. Adriana MG

  That’s so cozy and lovely, Jonna! And to have your mom help you so much, what a dream come true. So happy for you.

  Reply
 18. Lars 8463

  Gomorgon fina du
  Jag “bor i mig själv”
  Så jag kan bo med båda sidorna
  av erat vardagsrum.
  Men jag skulle helst softa i soffan,
  förstår varför du ger den sidan
  en STOR stjärna.
  För den känns harmonisk
  i mig själv.

  Kommer jag ihåg fel?
  Fick du dom fina strumporna
  av en läsare?
  Skapa, ge, glädja ❤
  Glad att nu när du storstädar
  ditt liv och företag, har hjälp
  av någon med mångårig vana,
  att “städa” i båda (?)

  För när du får tid att skapa
  dina önskningar.
  Får jag en av livets bonusar
  Jag får ta del av din glädje.

  Kramar

  Reply
  • Erika. F

   Lars 8463 Trots att dina ord är riktat åt Jonna och hennes blogg, läser jag alltid det
   du skriver. Lyckan av dina alster är så givande att jag bara vill krypa in i skärmen och
   omfamnar dig så det räcker resten av ditt liv. Du är en enorm glädjekälla som iallafall
   omsluter mig, varje gång jag läser det vackra du förmedlar! 🙂

   Reply
   • Sofie

    Jag kan bara hålla med Erika. Det är då fint Lars att du skriver till Jonna i diktform! Du uttrycker dina varma känslor för Jonnas ord på ett så vackert och hjärtligt sätt. Det är fint att se att Jonnas blogg också blivit en plats för dina dikter. Tack för det du delar med dig av!

    Reply
   • Lars 8463

    Erika. F
    Nu när jag öppnade min skärm
    och möttes av din varma kram.
    Blev jag GLAD ❤
    För att bli omsluten av ord
    som omfamnar mina…
    Skapa, ge, glädja ❤

    VARM KRAM

    Reply
 19. Magnus

  Du har så rätt i det där med att få njuta av något man länge längtat efter och skapat själv. Den känslan av tillfredsställelse när det är klart och man kan luta sig tillbaka, klappa sig själv på axeln och för i alla fall en stund få känna sig duktig, den känslan är rätt svårslagen.

  Helgen gick åt till utomhuspyssel. Fick hem ett lass ved i slutet av förra veckan och i söndags tillät vädret att jag lyfte av presenningen och flyttade den från garageinfarten och in i vedboden. Skönt! Nu är allt klart utomhus så nu kan vintern få komma. Några decimeter snö som lyser upp i mörkret och några grader kallt så den blir liggande från nu och till slutet av februari skulle vara helt ok. Sen vill jag ha vår och sommar igen! 😀

  Stor kram!

  Reply
 20. Lone

  Det ble kjempefint! Der vil dere nok få det koselig og fint fremover. Det er godt med flere soner der man bor sånn at man kan bruke hjemmet sitt til flere formål. Selv har jeg nettopp gjort ferdig bildene mine til min første kunstutstilling og der henger de nå hele måneden. En veldig spennende prosess, med skrekkblandet fryd!

  Reply
 21. Erika. F

  1:a och 2:dra bilden är så fina. Vilken sagovärld av det vackraste av allt vackert.
  Snö, frost blir en sådan enastående fin kombination, så fint att jag vill låna in det i
  mitt eget hem, bara en kort stund för att sedan ställa det tillbaka där jag varsamt lånade
  det. Naturligtvis är alla dina bilder fina, det finns alltid några som sticker ut lite mer.

  Kram!

  Reply
 22. larsleksing

  Fasen vad bra det blir apropå ryggskott så finns det en bra övning att göra så att det släpper lite, man ska lägga sig på golvet och göra övningen finns på Youtube. Det hjälper jag vet det efter mitt senaste ryggskott så nu gör jag det varje morron bara för att mjuka upp ryggen. Hoppas det blir bra.

  Reply
 23. Tiffany (Homesteadnmama)

  What a fantastic cozy spot Jonna! You will be so lucky to lay on your comfy couch and see the Northern Lights! That will be amazing! By the way, that is a really really big fire extinguisher!!!!!! haha 🙂 Hugs! ♥

  Reply
 24. Anonym

  Hej Jonna! 🙂 När du har tråkigt vad brukar du göra då? Skulle också var kul om du kunde göra en youtube video när du filmar en helt vanlig dag vad du gör varje timme typ, du verkar ha så mycket och göra hela tiden 🙂
  Att sitta med telefonen brukar du inte lägga ner så mycket tid åt eller? 🙂

  Hoppas att du har en helt fantastisk vecka, gillar din blogg 🙂

  Reply
 25. Peer

  Kjære deg! Håper virkelig du får noen fredelige stunder der i ditt nye vardagsrum! Alt du skriver denne gangen legger opp til at du må lese «Kjällan» NÅ! Du tenker og handler på mange måter som Markus i boken. Les Jonna, les!!! Jeg garanterer deg en god leseopplevelse, og den vesle tiden det tar, behøver du til hvile i alle fall? Håper ryggen til Johan blir bra igjen, kjenner til det der…? Ønsker deg all mulig velsignelse over dagene i advent. Liker stjernevinduet ditt.? Her skal det snar bli stor Julenattiné med lokale sangere og musikere, og forhåpentligvis et godt overskudd til arbeid blant flyktninger. God advent!?

  Reply
 26. Erika. F

  Nu är jag kanske mer vaken, till skillnad mot förra kommentaren, gällande dina bilder.
  Nr 1, 5 och 6 är de bilder som sticker ut mest. Dom fastnade jag för. Nu tror jag att det är rätt räknat. 🙂

  Reply
 27. Johanna

  Jag håller med om att det är bra att inte få allt på en gång, att längta efter något. Som när jag var barn (på 1970-talet) och fick nya kläder när skolan började och jag hade dem bredvid sängen att jag genast skulle se dem när jag vaknade? Vilken lycka det var!

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.