Hur jag målar mina tavlor

Jag har fått en hel del önskemål om att skriva ett inlägg där jag berättar om min teknik när jag målar tavlor, och om vilka färger jag målar med och vilket material jag använder mig av. Jätteroligt att det är så många som är intresserade! Så därför tänkte jag nu ta med er in i min ateljé och visa upp vilka färger och verktyg jag använder och förhoppningsvis kunna komma med lite tips och råd.
061515
Jag har aldrig gått en kurs i målning. Precis som när det gäller mitt fotointresse, så har jag lärt mig själv. Jag har bara provat mig fram och lekt med färger och olika tekniker för att hitta en stil, eller ett spår som känns bra. Jag har målat lite av och till under några år, men alltid längtat efter att få mer tid till att utveckla det och lära mig mer. Senaste halvåret har jag ägnat mer tid åt det och ju mer jag målar desto mer älskar jag det. Det är verkligen något jag nu hoppas kunna satsa mer på, och nu har jag nyligen målat klart de sista detaljerna på min första kollektion tavlor, som nu är klara för inramning.
061520Att måla kan verkligen få en att må så otroligt bra. Det har en slags meditativ effekt och får en att släppa alla tankar. Jag är övertygad om att andra som målar känner igen sig i detta. Jag vet också att det finns så himla många som vill måla, men som inte riktigt vågar ta det där steget. Jag var där en gång. Det kändes som ett enormt steg att ta, ändå ville jag så gärna. Jag vet inte varför det är så. Kanske har man för höga krav på sig? Att man är rädd att man inte “kan” måla eller att det måste se bra ut. Men hela grejen med att måla är att släppa den rädslan och det kravet. I början så mådde jag nästan dåligt för att jag inte blev nöjd med resultatet. Då insåg jag att jag var tvungen att tänka i andra banor. Jag skulle inte måla för att det skulle bli en snygg tavla. Utan för att jag skulle ha kul, och för att jag älskade det! Och om jag blev nöjd med resultatet, då var det en bonus. Då blev det plötsligt ett “flow” i målandet och det kändes som något öppnades upp.

Så jag hoppas, att om det är några där ute som också vill måla men känner den där osäkerheten som sätter stopp, att det här inlägget kanske kan inspirera till att våga prova och bara leka sig fram!♥
061514061501Den vanligaste frågan som jag får är “Vilka färger använder du?“.
Jag målar med akryl. Ibland har jag även provat att blanda in lite akvarellfärger, men till största delen är det endast akryl. Senaste tiden har jag målat en hel del med märket Golden Acrylics och deras serie “High flow acrylics“. Det är en väldigt tunn färg som man bara kan hälla ut direkt på duken. Många kanske sett när jag målar med dessa i videon här nedan. Det är en färg med mycket pigment så därför tappar den inte effekt när man blandar ut den med vatten. Dock är den väldigt dyr. Flaskorna som jag köpt är på 119 ml och en flaska kostar mellan 149 kr – 300 kr beroende på vilken färg det är. Jag har köpt mina färger på Konstnärernas Centralköp i Stockholm.
Jag tycker väldigt mycket om den färgen, eftersom jag älskar att just hälla ut färger i stora mängder och blanda och smeta ut. Älskar att aldrig riktigt veta hur resultatet blir. Jag bara går på känslan. 061510Jag brukar även måla med Winsor & Newton’s akrylfärger. Det är en vanlig, tjock akrylfärg. Så när jag målar mina tavlor så blandar jag. Ibland lägger jag ett lager med Golden Acrylics och sedan målar på det lagret med dessa tjockare färger. Mina tavlor är ofta målade i flera olika lager. Ibland 3-5 lager av färg för att skapa den effekt jag vill ha. Den här färgen är väldigt populär och finns att köpa i de flesta konstnärsbutiker. En sådan här tub brukar kosta mellan 70-89 kr ungefär.
061511I min färglåda finns lite andra märken också som jag provat. Men jag har genom åren insett att det skiljer väldigt mycket på färgernas kvalitet och på färgpigmentet. Billiga färger ger också sämre färgpigment. Därför brukar jag numera bara köpa de bättre färgerna eftersom de billigare varianterna inte alls blir lika fint när det väl torkat. Det blir liksom en matt färg som ser väldigt tråkig ut. Men man får prova sig fram vad som passar till det man målar. I början så ville jag inte köpa de dyra färgerna eftersom det kändes onödigt då jag mest ville prova. Nu när jag håller på med kollektioner som ska säljas så känns det viktigt att använda bra färger med starkt färgpigment.
061512061504Det här är mina fyra favoriter när jag målar. En vanlig bred pensel, en rund pensel, en liten pensel för små detaljer och en palettkniv. Dessa använder jag allra mest.
061506Jag brukar också använda en hel del verktyg när jag målar, för att skapa lite olika effekter. Nästan alla mina verktyg är köpta på byggvaruhus. Jag älskar att gå in på sådana affärer och bara leta efter nya verktyg som kan användas till målningar. Det finns massor att hitta! Här ser ni bland annat en hel del verktyg som används när man ska tapetsera och spackla.
061507061508Sådana här spackelspadar är perfekta att smeta ut färg med!
061509Och olika murverktyg är också jätteroliga att jobba med! Det är bara fantasin som sätter gränser.
061503061513En flaska med vatten tycker jag är viktigt! Dels för att kunna spruta över duken medan man målar så inte färgerna torkar lika fort, och även för att skapa häftiga effekter eller för att blanda ut färgen så den blir svagare.
061518Dukarna som jag målat på senaste åren har jag köpt ganska billigt i en affär med konstnärsmaterial. De är färdigbehandlade och uppspända på kilramar. De duger och har funkat jättebra att måla på, men det finns såklart mycket bättre kvalitet på duken och på kilramarna om man vill ha det.
061516Och det ville jag ha nu då jag ska satsa på målningen mer. Så jag har nyligen köpt riktiga linnedukar av högsta kvalitet, uppspänd på rejäla kilramar från svensk skog. Jag blev lite chockad när jag fick hem leveransen med dessa dukar. De väger så otroligt mycket mer än de billigare dukarna. Men det visar ju också på att det är bra kvalitet. Dessa har jag köpt från målarduk.se, och där finns flera olika typer av dukar att välja på. Man kan ju även köpa dukar på rulle. Jag har provat den varianten också men man måste vara noga när man spänner upp dom på kilramen så de inte blir riktigt spänt och jämt. Längre fram ska jag se till att verkligen lära mig det och köpa duk på rulle istället, eftersom priset sänks en hel del.
061517Jag ser fram emot att måla min kommande kollektion på dessa vackra linnedukar.
013006När jag påbörjar en ny tavla så vet jag sällan hur resultatet kommer att bli, även om jag brukar ha en viss tanke och en bild i huvudet. Jag ser det mer som att jag utgår ifrån en känsla istället för att jag utgår ifrån en skiss. Det känns mer levande och spontant då.
Jag brukar för det mesta lyssna till musik när jag målar. Nästan alltid lugn, instrumental musik. Gärna piano. Ibland mer mäktig film-musik. Och ibland, så lyssnar jag på Karlavagnen på radion eller något liknande. Det beror lite på vad jag gör och vilken känsla jag är ute efter just då.
Men musik…det kan verkligen få en att komma in i rätt mood!
013005Så, nu vet ni lite mer om mitt målande! Om jag har missat något som ni är nyfikna på så är det bara att ställa frågor i en kommentar så svarar jag på det sedan. Kram på er! ♥

77 Kommentarer på “Hur jag målar mina tavlor

 1. Dorota

  Thank you for sharing! Your paintings are beautiful. Keep creating them ? Try Native American flute music as sonic inspiration ?

  Reply
  • Jonna Post author

   Thank you so much! Im glad you like my paintings! And thank you for sharing music inspiration. I will try that 🙂 ♥

   Reply
 2. Louise

  Åh tack för detta inlägget! Så himla roligt och intressant att läsa! 🙂
  Jag har målat sedan barnsben med olika långa uppehåll ibland. Nu har jag precis börjat måla igen efter att inte ha hållt i en pensel på ett par år! (Längsta uppehållet någonsin). Så detta inlägget kom precis i rättan tid för lite inspiration och tips! Tack! 😀

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack Louise! Så glad att du tyckte om inlägget 🙂
   Och så roligt att du tagit upp målandet igen! Roligt att det här inlägget kunde komma med lite inspiration.
   Lycka till! Kram på dig ♥

   Reply
 3. Anonym

  this was really helpful…thankyou! I used to be a painter, and want to start again. Yes, I will give it a go now and really enjoy it, like I used to! 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Thank you for your comment! It made me really happy to hear that it gave you a boost to start painting again!!
   Good luck!! ♥

   Reply
 4. Evy

  Underbara tavlor. Så vackra färger och mycket känsla. Min absoluta älsklingsfärg denna djupt blå :D.
  En fråga: Maskerar du någon gång för att behålla ren duk eller få fram speciella figurer.

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh tack Evy! Så glad jag blir att du gillar tavlorna.
   Nej jag har faktiskt inte maskerat hittills, men det kommer jag säkert börja med framöver.
   Kram på dig ♥

   Reply
 5. Inga

  Så vackert. Blir verkligen inspirerad av dej. Jag målar en del och då är det så härligt när du delar med dej. Alltid härligt med ny inspiration. Du verkar ha mycket jobb, olika jobb. Så underbart att följa dej. Känns som du är så nära. Tack kära Jonna.

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack Inga, vad glad jag blir o höra det! Kul att du kan få lite inspiration!
   Och så roligt att du vill följa mig. Kramar ♥

   Reply
 6. Irene

  Du är verkligen en tjej med många talanger 🙂 Så vackert! Har själv alltid velat måla, en gång sa en person till mig att jag borde skaffa målargrejer eftersom jag verkade vara “sån”… jag köpte ett startkit o försökte mig på en tavla men det blev bara en enda stor majbrasa haha.. gav sedan bort färgerna o staffliet o slängde tavlan. Måste kolla in Din tavel-film!

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha åh jag fick ett gott skratt av din kommentar! Så härlig du är! Sen kände jag igen mig så mycket också.
   Jag minns när jag själv hade ett sådant där startkit och målade en tavla som jag sedan tyckte var så ful så jag gjorde sönder hela kilramen och klippte sönder duken. Visste inte då att man ju kan måla över 😀

   Men du gav ju det ett försök ialla fall! Kanske får du lust igen någon gång i framtiden 😀
   Kram på dig! ♥

   Reply
 7. Henry

  Jonna – Tack för din inspirerande vackert inlägg!
  Har själv en hel del målning i mitt “medelåldern”.
  Nu gör en hel del roligt att se dina bilder.
  OCH jag tror att titta på vinden efter mina gamla målarmaterial!!! 🙂
  Därpå sedan tusen hjertelig tack! 🙂 ♥

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack Henry! Vad roligt att du också målat tidigare: )
   Och hoppas du hittar dina målargrejer på vinden!! 😀
   Kram på dig! ♥

   Reply
 8. Anonym

  Underbar film, underbar musik. Spännande att höra om hur du gör och tänker. Dina “blå” tavlor verkar vara inspirerad av vinter, natthimmel, vatten, moln. Är det så?

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack snälla! Och vad glad jag blir att du tänkte på vinter, natthimmel, vatten och moln när du såg dom. Ja det är precis det jag inspirerats av. Denna kollektion heter “Song of the winternights” 🙂
   Kram på dig ♥

   Reply
 9. Elin

  Verkligen stämningsfulla tavlor! Något som jag är nyfiken på är vad det är för tatuering du har på vänster handled? 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh tusen tack Elin! Glad att du gillar dom!
   Tatueringen är en tatuering som jag har tillsammans med fyra andra nära vänner. Det är en celtisk trollslända, och så står det “I all evighet”.
   Kram på dig ♥

   Reply
 10. Elisabet Andersson

  Så fina tavlor. Älskar verkligen dina tavlor och färgerna. En liten undran, använder du båda händerna när du målar? På vissa bilder ser det ut som du använder vänsterhand och vissa höger hand. Eller är det bara fotona som spelar oss ett spratt?

  Reply
  • Jonna Post author

   Tusen tack Elisabeth! Så kul att du gillar målningarna.
   Jag målar nästan alltid med högerhand, men vissa gånger med vänsterhand. Det är för att jag minns från en bildlektion i gymnasiet att man ibland målar vissa saker bättre med vänsterhand 🙂
   Kram på dig ♥

   Reply
 11. ♥Maria Ljusalv♥

  Jag tycker jättemycket om känslan och skönheten i dina målningar. Helt underbar video och musik♥
  När jag var ung blev jag väldigt inspirerad av John Bauers målningar….Tuvstarr♥…precis som du, och målade
  sagoliknande målningar, som jag ställde ut på olika konstgallerier i Sverige.
  Nu har jag haft en lång paus, men är på gång igen. Det är så skönt att hitta tillbaka till färgernas underbara
  värld igen.Så lugnade, som du skriver. Tankarna blir stilla och man är helt närvarande i nuet och bara SKAPAR♥
  ♥ ♥ ♥

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh skulle så gärna vilja se dina målningar. låter som något jag skulle gilla.
   Så roligt att du är på gång med målningen igen!! Kram på dig och tack för dina fina ord ♥

   Reply
  • Jonna Post author

   Thank you Christia! Im glad you like to watch my process. I also love to see other create!!
   🙂 ♥

   Reply
 12. Felicia

  Tack för tipsen! Ville veta eftersom jag så gärna vill ta upp målandet, har dukar och har köpt färger, men inte målat på länge, gjorde det mkt förut så det är typ inget kvar av det nu. Jag skulle vilja sälja sen om det är någon som vill köpa, men är lite osäker på det här med att ta betalt. Har du någon koll på hur mycket man får tjäna utan att behöva skatta och grejja? 🙂
  Har haft en passion av att måla och skapa sen jag var liten så det är verkligen något jag känner saknas i mitt liv just nu.

  Kram

  Reply
  • Jonna Post author

   Vad roligt att du vill ta upp målandet igen! Hmm jag har inte riktigt koll på vart gränsen går för hur mycket man får tjäna utan att behöva skatta. Vet att det är andra regler för just konstnärer. Jag har ju eget företag så därför behöver jag inte tänka på sånt. Men kolla på skatteverkets hemsida. Finns säkert info där 🙂
   kram på dig! ♥

   Reply
 13. L

  Så gøy å lese! Det var veldig inspirerende! Jeg må prøve den gold-fargen du nevnte, det tror jeg kan bli veldig spennende! Jeg har begynt å male mer og har ganske nylig lagt ut bildene mine på Facebook sånn at alle kan se dem. Det var skikkelig skummelt! Har fått solgt noen og det er jo så klart koselig 🙂 Jeg kjenner igjen det du skriver om å ikke bli fornøyd, men heller prøve å fokusere på at det er morsomt. Jeg er ikke i dag der jeg ønsker å være kvalitetsmessig, men jeg prøver å være overbærende med meg selv og gi meg tid. Jeg må jo gi meg tid til å lære 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack! VAd kul att du kunde få lite inspiration! Och härligt att du börjat måla och till och med börjat sälja! Hurrraa! 🙂
   Och ja, man lär ju sig hela tiden! Huvudsaken är att man har roligt och tycker om det man gör. Kram på dig ♥

   Reply
 14. Tussilago

  Fina bilder! såg en rolig film på nätet, dom hade ställt olika stora träkuber på varann och sen hällde dom färgen uppifrån så det flöt ut efter
  sidorna på kuberna, Färg i mängd! En ny färg förändrade flödet hela tiden. I regnbågens alla färger! Men hur dom sen fick allt
  att torka för det blev ju tjocka lager stod inget om. Men kul såg det ut!

  Reply
 15. Lars 8463

  Tänkte bara säga att bilden där
  du sitter i gräset vid björkarna.
  När jag zoomar in tavlan. Så
  ger den mig en bara vara känsla.
  Vet inte varför och det är det som
  är det fina med dom stunderna.
  Det behövs inga ord, bara vara!
  Ha en fin dag
  Kram speciella du.

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh men tack, så glad jag blir att du gillade den bilden.
   Så fint du skriver, som alltid! Kramar ♥

   Reply
 16. Lindan

  Tack bästa Jonnan – för att du påminde mig! 🙂 Som jag säkert skrivit tidigare så har jag tagit upp målandet (höll på det mycket när jag var yngre) igen. Jag har målat på ganska bra, och känner att jag börjar utvecklas! 🙂 MEN vad jag tydligt känt sista tiden är att det mer blivit en plikt, och så fasligt kravfyllt med måleriet. Det har börjat kännas mer jobbigt än kul och avslappnande…Särskilt eftersom min tanke var att ha ett vernissage ute i sommarstugan i sommar, och sälja så mycket som möjligt (har fått en hel del förfrågningar från folk som är intresserade av att köpa min konst). Jag kommer på mig själv med att tänka “det här säljer nog” snarare än “det här är min stil och något jag själv skulle vilja hänga på väggen”.

  Tyckte du beskrev det så bra!! Att man ska måla för att det är KUL inte för att det ska bli en snygg tavla…! Så himla klokt och sant! Och då blir det nog, som du skriver, mer flooooow….! 😀
  Så tack för påminnelsen! Ska ta med mig den nu…För så fort kaffet är urdrucket så drar jag till “ateljen” – det vill säga färg-över-belamrat stackars kök…haha….;) 😀

  Och tack för färgtipsen! Blir sjukt sugen att testa den där mer “pigmentiga” och mer lösa färgen! (y)

  Hur blev det förresten med utställning i Norrköping (var det va?)? Blir det av, och NÄR??? 😀

  STÖRSTA FÄRGSTÄNKTA KRAMEN!! <3

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh men tack fina du för att du delar med dig! Kan verkligen känna igen mig i dina tankar!! Men så bra att man kan påminna sig själv om att man faktiskt ska måla för att det är roligt!!

   Låter ju helt fantastiskt med en vernissage i din sommarstuga. Hade så gärna velat komma dit!! ♥

   Norrköping blir i september någon gång 😀 Det är under Norrköpings kulturnatt! Så det är bara typ 1-2 dagar. Men det blir kul!
   STOR FÄRGSTÄNKT KRAM TILL DIG MEEED ♥ 😀 haha!

   Reply
 17. Anna

  Att spänna duk är inte så svårt faktiskt! Kom ihåg att lägga duken åt rätt håll – fibrerna ska gå sidleds. Sen börjar man i mitten längst upp eller längst ner och häftar. Sen mitten på sidorna. Sen lätt till vänster om alla 4 häftstift, sen till höger om alla de första fyra. Sen upprepar man detta tills man når kanterna, där man spänner över ungefär som hur man stoppar in lakanet under en säng, eller viker kanterna på ett paket. Sätt inte i träpiggarna förrän du har målat klart – de är till för att spänna upp duken efter färgen har kommit till. Voilà!

  Reply
 18. Annina Torino

  Tack för inspirationen och att du delar med dig så hjärtligt. Jag tog fram mina gamla akvarellgrejer för ett tag sedan för jag kände att det kliade lite i målarfingrarna, resultatet såg inte klokt ut! Haha skulle kanske släppa den där tanken att det behöver bli bra, visar sig om jag törs testa igen…
  Angående musik vill jag tipsa om Deva Premal som sjunger mantran bl.a. För mig blir det en lugnande effekt i kroppen, det är som att hjärtat börjar slå lite långsammare och andetagen blir djupare. https://www.youtube.com/watch?v=arNh-Jchevk
  Kram!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh tack för tipset om musik! Ska genast kolla upp! 🙂

   Haha och ja jag känner igen det där. Vet inte hur många gånger jag börjat måla och så blir det bara fruktansvärt fult. Men det är bara att fortsätta så länge man tycker det är kul! Och tillslut kanske man når ett resultat man är nöjd med! 🙂
   Hoppas du tar fram akvarellgrejerna framöver igen!
   Kram på dig ♥

   Reply
 19. Bella

  Åh vad kul att se 😀 kul att du har lärt dig allting själv! du gör väldigt häftiga och härliga tavlor tycker jag 🙂 nån gång när jag har lite mer pengar vill jag köpa en 😀

  Reply
 20. Rebecka

  Tack fina Jonna. Jag ska försöka ta språnget och våga. Har alltid längtat men aldrig tyckt mig kunna. Men med nya tekniker kanske vågar också jag. En fråga jag har till är storleken på dukarna. Höjden och bredden och tjockleken. Bor långt ifrån stan så jag måste beställa. Vill dock inte börja med de dyra dukarna utan de billagere som du. Ligger den affären du köpt dom i oxå i Stockholm eller ligger den affären närmare där du bor nu ?

  Hur som helst supertack. Och stort lycka lycka till fortsättningsvis.

  Kramar Rebecka

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack Rebecka! Så roligt att du vill ta språnget och försöka måla!! Det är klart du ska det!! 🙂 ♥
   Det finns ju massvis med olika storlekar, men jag målar ganska stora tavlor. Just nu 100 x100 cm.

   Affären som jag köpte dukarna på ligger i Sollefteå. Det är som ett stort varuhus. Det finns säkert liknande affären lite överallt.
   Panduro vet jag också kan sälja billigare canvasdukar. Hoppas du hittar något som känns bra!

   Kram på dig och lycka till! ♥

   Reply
 21. Hanna

  Tack så jättemycket för dina tips.
  Nu blev jag superinspirerad??✨?
  Du har en sån fin känsla i dina tavlor, så mycket harmoni.
  Tusen Kramar?☀️?

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh men vad glad jag blir! Så kul att du kunde få lite inspiration!
   Och tack, så glad att du känner så för mina tavlor.
   Tusen kramar till dig också! ♥

   Reply
 22. Hanna

  Jag kom på en sak. En fråga. Använder du stativ? Om du gör isåfall
  vilken rekommenderar du?

  Kram kram??☀️??

  Reply
  • Jonna Post author

   Menar du stativ för att måla? Alltså typ ett staffli?
   Om det var det du menade så är svaret nej. Jag målar så stora tavlor så jag brukar ofta måla på golvet.
   Jag lägger ut dom på golvet eller så lutar jag dom mot en pall eller liknande 🙂
   Kram på dig ♥

   Reply
 23. Malin

  Vilket himla bra och härlig inlägg. Inspirerande som vanligt 🙂
  Har själv tagit steget att börja måla mer “på riktigt” nyligen och det är ju så fantastiskt roligt. Särskilt akryl!

  Ser gärna fler filmer om detta! 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh tack Malin!! Så glad jag blir 🙂
   Och roligt att du börjat måla också mer på riktigt nu!! Och ja jag håller med. Det är så jädrans roligt!!
   Tack för ditt önskemål om fler filmer. Det ska det absolut bli!
   Kram på dig ! ♥

   Reply
 24. Magnus

  Det ser så roligt ut! Får klura lite på hur och var jag kan ordna en plats att vara på. Har liksom inget rum “över” i dagsläget men drömmer om att kunna bygga ut garaget med en liten snickarverkstad, och den hade ju kunnat funka även som ateljé.
  Stor kram!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh lät ju helt underbart att bygga ut garaget till en liten snickarversktad och ateljé! 🙂 Heja heja!
   Kram på dig ! ♥

   Reply
 25. Perk

  Vi hade ‘teckning’ på schemat då jag gick på högstadiet. Fick sämsta betyget. Kunde knappt rita en streckgubbe. Trots att jag kämpade.
  Du gör det bra Jonna! Skulle inte förvåna mig om dina målningar en dag är värda miljoner! Kanske man skall passa på och köpa en : )

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha men åhh ♥ Du kämpade ju i alla fall, det borde ju varit huvudsaken! 🙂
   Haha och tack, det vore ju underbart om det skulle bli så i framtiden 😀 ♥

   Reply
 26. Jojhanna

  Man känner riktigt stämningen i din ateljé när man kollar på de fina bilderna! =D Kul att du delar med dig av målningstips, själv är jag dock mer intresserad av foto o skulle uppskatta jättemycket om du ville dela med dig av “starta- blogg”- tips! Har kikat på better bloggers och tänkte komma igång så småningom,,,kramelikram

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack Jojhanna! Svarade på din senaste kommentar och gav lite tips 🙂
   Kram på dig ♥

   Reply
  • Louise

   Hej Jonna
   Jag blev helt uppslukad av din blogg, din konst och den fina person du också verkar vara. Tack för inspirationen! Kan man följa dig på IG? Kram Louise

   Reply
 27. Olle Bichér

  Hej!
  Tack för att du delar med dig.
  Jag undrar om du köper penslarna i ett byggföretag,eller om det är dyra konstnärspenslar??
  Kanske en blivande konstnär
  MVH
  Olle Bichér

  Reply
 28. Clara

  Åh vad kul! Hittade precis mina gamla akrylfärger som inte torkat på 15 år (!) och blev så inspirerad att börja igen ?? Tack för pepp!

  Reply
 29. Madeleine

  Hej! Jag blir verkligen inspirerad av dina målningar 🙂 Jag har en fråga, använder du dig utav något medium tillsammans med akrylfärgerna och i så fall vilket och vilken är din favorit och varför är det din favorit? 🙂

  Reply
 30. Bengt karlstein

  Hej Jonna !
  Har fått en tokig ide att börja olje måla
  Jag tänkte börja med att måla av en liten tavla som jag tycker så mycket
  Det är en skogs väg i vinter skrud
  Börjar man med att skissa svagt med fin blyurts penna eller är det helt fel det är litet staket av gamla hö störar bla, gran skog på sidorna mörk himmel som lyses upp av en solnedgång längst bort
  Om jag får din mail adress så kan jag skicka ett kort på tavlan.
  Men förstår om du inte vill ge ut den

  Reply
 31. Marika

  Har precis blivit sugen på att måla, eller nä jag har funderat på det LÄNGE men precis som du skriver, man har en rädsla att man inte ska klara d, för höga krav att det måste se ut på ett särskilt sätt.
  Men dina bilder/tips på hur man kan gå tillväga, din videosnutt, vilka redskap var hur bra som helst. Nu blev jag ännu mer sugen på att testa
  Tack ???

  Reply
 32. Lina

  Även om detta är ett lite äldre inlägg så blev jag så glad när jag hittade det! Så mycket bra info för oss som inspireras av dina målningar och själv vill prova 🙂 Tack!!!

  Jag har inte råd att köpa dina tavlor så jag har bestämt mig för att måla mina egna istället, haha!

  Jag har målat förut, med akvarell. Men prestationsångesten satte stopp och jag har inte velat titta åt mina penslar på jättelänge 🙁 Men jag tänker att jag ska börja om med akryl och verkligen släppa kraven och bara ha roligt med färger och former.

  Kram

  Reply
 33. Lotta

  Jag har målat med acryl på baksidan av en väv dvs på den bruna sidan.
  Det blir väldigt tungt med akrylen så mörkt och ja, just tungt. Vilket material
  kan man välja ovanpå acryl – acryl är ju plast och detta är just nu inte särskilt
  tjockt eftersom väven suger.

  Reply
 34. Stella

  Det är verkligen härligt att se! 💙 Jag kollar in på det här inlägget ibland.. Du är verkligen kreativ och påhittig 🙂

  Reply
 35. Darek Uhrberg

  Hej fina målningar gillat dina processer i skapandet.
  Jag har 1 fråga hur använder man ricin för att få sluteffekt på tavlan finish glans…Försökte Goggla doch hittade inget:( Skulle bli tacksam för info ang detta
  Mår bäst och all lycka finaste
  Darek Uhrberg

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.