Konstiga drömmar och nomineringsträff

Dagarna nu såhär innan jul går i rekordfart och jag känner mig nästan lite “dagvill” som man säger här uppe. Lite vilsen när det gäller dag och tid. Allting liksom klumpas ihop, och jag drömmer mardrömmar om att mina julbeställningar rivs sönder av katterna eller inte hinner fram till mina kunder innan jul. Här om natten letade jag efter dammsugaren i sovrummet eftersom jag trodde att kudden var en fotoprint som skulle slås in, men jag tyckte det låg hundhår överallt och tänkte att jag skulle dammsuga bort det. Jag hittade ingen dammsugare intill sängen så jag la mig ner igen och smågrät med huvudet i kudden och kunde inte förstå varför allt gick fel. Haha, ja nu börjar jag bli sådär knäpp i sömnen som jag alltid blir när det är mycket av något. Det liksom sätter sig i hjärnan på mig. Men jag är ändå så glad att jag haft mycket att göra, och nu börjar det lugna sig så smått. Det är ändå skönt att jobba riktigt hårt nu innan jul och sedan njuta extra mycket av lugnet och stillheten efter julen.
Och mitt i allt åkte jag igårkväll in till Örnsköldsvik för att göra något riktigt roligt. Det var ett informationsmöte inför Företagarkvällen den 2 februari. Jag har ju fått den stora äran att bli nominerad till “Årets normbrytare” av Örnsköldsviks kommun och nätverket “Klöverdam”, så igår fick jag träffa alla andra nominerade i både samma och olika kategorier, och få reda på lite info om den stora kvällen som väntar framöver.
Här står vi hela gänget som blivit nominerade till “Årets normbrytare”. Till vänster har vi Birgitta Ricklund som är en samisk möbelhantverkare och skapar helt fantastiska möbler med samisk inspiration under varumärket “Geerje”. Och sedan har vi tre härliga eldsjälar från Mellansels IF, Marina Viström, Göran Wåhlstedth och Roger Fjeldseth. Det är verkligen en stor ära att få bli nominerad tillsammans med Birgitta Ricklund och Mellansels IF. Blev så glad och inspirerad efter att ha träffat dessa fantastiska människor.
Det var jättekul att också få se alla andra som blivit nominerade i andra kategorier, som t.ex “Årets företagare” och “Årets ledare”. Vi bjöds dessutom på god mat och fika.
Vi normbrytare höll ihop 😀
Nu har jag den här fina nomineringen att hänga på väggen. Åh…blir så rörd. Hela detta året har varit så fantastiskt på alla dess vis. Aldrig kunde jag väl i min vildaste fantasi ana att även denna fina nominering skulle klämma sig in såhär vid årets slut. När jag körde hem de 9 milen mot Grundtjärn igår kväll så låg priset så fint på passagerarsätet och lyste upp av månljuset som letade sig in genom skogen och bilrutan. Jag slängde en blick dit lite då och då och fick ett sådant där fånigt leende på läpparna. Jag kände mig så glad och sjöng med högt i varenda låt på radion hela vägen hem.

Nu är det helg men det blir en “get shit done” helg med en hel del jobb, och en mysig middag hos Johans föräldrar. Vad ska ni göra i helgen?
Stor kram på er ♥

61 Kommentarer på “Konstiga drömmar och nomineringsträff

 1. PJ:s byffé – från by till fe

  Vi brukar säga veckovill, vilket är samma som dagvill.
  Ni ser ut att vara ett fint gäng, ni normbrytare. Oavsett vem som blir vinnaren är ni alla en slags vinnare.
  Helgen? Jo, det blir födelsedagskalas och träff med släkten i Uppsala. Det ser jag fram emot.

  Reply
  • Jonna Post author

   Aha veckovill har jag inte hört förut 😀 Men kan förstå att det betyder samma sak.
   Ja eller hur, oavsett vem som vinner i slutändan så känns det som en vinst att bara bli nominerad.

   Hoppas födelsedagskalaset och släktträffen gick bra! 🙂 ♥
   Kram på dig PJ!

   Reply
 2. Jorma

  Hej Jonna! Håller tummar och tår för att du vinner 🙂
  Min helg blir lugn, alla julklappar är inhandlade vilket innebär att det bara är att softa och vänta in julen. Blir bastubad och lite quizzande som en normal helg brukar bjuda på. Få se om vädret blir lite bättre så kan kameran få jobba lite. Den får vila ganska mycket nu, i synnerhet sedan jag sent om sider gett mig in på att ha en smartphone. Det tog sin lilla tid, men nu så kan jag spamma mina instagramföljare – som konstigt nog dök upp långt innan jag laddat upp någon bild – med lite fotografiska kreationer. Mycket från trakterna i och kring Jönköping såklart. Och mat! 🙂
  Hoppas din helg blir riktigt bra och att du får gjort det som behöver göras.
  Kramar

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh men tack Jorma!
   Och tack för att du delade med dig av dina helgplaner. Det lät ju riktigt mysigt. Blir alltid lika avis när du pratar om bastu 😀
   Ja Instagram är riktigt roligt det! 🙂 Ska kolla upp dig där.
   Ha det så bra! Kram på dig ♥

   Reply
 3. Anders

  Hej Jonna!
  Vi får hålla tummarna, ännu en gång, för dig! Själv ska jag nog ge mig in till centrala London och se på julskyltningen på Regent Street, kanske gå in på Harrods och titta lite, helt utan köpbehov tack och lov! Javisst ja, ska ju se “mitt” Fulham spela fotboll på Craven Cottage också!

  Reply
  • Jonna Post author

   Tusen tack Anders!
   Och åh wow det lät riktigt roligt!! Hade gärna sett det också 🙂 Hoppas det gick bra på fotbollsmatchen också! 😀
   Tack för att du delar med dig! Kram ♥

   Reply
 4. larsleksing

  Idag fick jag hem SCA almanackan i brevlådan med dina fina bilder WOW vilka bilder, helgen blir det batteribyte i traktorn och lite mera sandning på byn. För det verkar ju som det blir en is vinter i år också, jag som hoppades på en snöig och kall vinter i år men det verkar som det skiter sig. Ha en bra helg allihopa.

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh men vad roligt! Har själv inte sett den i verkligheten än. Men så kul att du gillar den.
   Hoppas det gick bra med batteribytet! Ja huvva, det lär bli mycket sandning den här vintern.
   Kram på dig ♥

   Reply
 5. Stockholmsgatorna

  Grattis till Nomineringen! Tipsade dig tidigare om Stockholmsgatorna och Trolltjärn. Nästa gång du träffar Birgitta Ricklund be henne berätta lite om detta. Hon har kunskap. Jag röstar på er båda:-)

  Reply
  • Rasmus

   Ah! Där har jag varit ett par gångar och vill dit igen, det är “helt magisk” annorlunda och vackert där!

   Reply
  • Jonna Post author

   Åh men tack snälla! Åh ja jag kan säga att jag hade blivit lika glad om Birgitta Ricklund vann också. Har nog aldrig träffat en människa som utstrålar så mycket glädje som hon. Man blir glad av att bara stå bredvid henne. Otroligt inspirerande. Sen att hon är same gör det ju hela ännu mer fantastiskt 🙂 Så fascinerad av den samiska kulturen.
   Ja jag ska fråga henne om Stockholmsgatorna och Trolltjärn nästa gång. Jag måste absolut besöka dessa platser! Trolltjärn…bara namnet låter ju magiskt! 🙂 Tack för påminnelsen!
   Kram ♥

   Reply
 6. Emelie

  Så kul! 😀 Du förtjänar verkligen alla priser du får! Du är ovanligt bra på att skriva och förmedla känslor.

  I helgen ska jag inte göra något speciellt om det nu inte blir snö eller solsken. När det bara är moln blir man inte så inspirerad till att ut och fota eller liknande… Det blir nog att vara i stallet lite, jobba på i smedjan och annars slötitta på youtube i soffan!

  Reply
  • Jonna Post author

   Men åhh tusen tack för dina fina ord Emelie! 🙂 Vad glad jag blir.
   Ja jag känner igen det där med att man inte blir så inspirerad att gå ut och fota om det är mulet. Då brukar det inte bli så mycket fotande här heller.
   Men det lät ju riktigt mysigt med att vara i stallet! Och jobba i smedjan, vad gör du? 🙂
   Superfina bilder på din blogg förresten!
   Kram på dig ♥

   Reply
 7. Bysse

  Hej Jonna.
  Du tar nog hem det här priset också. Vi är väldigt många som håller tummar och tår för dig.
  Ringde just grannen som är virkesköpare på SCA och tiggde en almanacka av honom.
  Jag läste i ÖA att Södra Fiber fått bidragsansökan beviljad så snart har du full fart på ditt bredband.
  Vad jag förstår ingår Grundtjärn i området. Här hos oss har dom snart grävt färdigt så till sommaren
  nån gång ska vi väl bli inkopplade.
  Ha nu en riktigt bra helg!
  Kramar Bysse.

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh men tack Bysse! Det värmer ♥
   Och vad bra att du kunde få en almanacka av din granne 🙂
   Ja jag hörde också det att vi kanske kommer få fiber här. Det känns ju helt overkligt bra!! Vad mycket tid det skulle spara 🙂
   Kram på dig ♥

   Reply
 8. anette.lärjedal

  Normbrytare?Stressad möjligtvis. Hur som får ingen större nyfikenhet på vad du gör längre. Du blivit förutsägbar. Tappade du “tråden “, glöden? Fotona du tog bra. Sluta prata, fota. Mitt råd.

  Reply
  • Boel

   Men kom igen, nu får du väl ändå ge dig Anette. Jonna ÄR en normbrytare och glöder som aldrig förr! Vad exakt menar du med att hon inte är en normbrytare utan bara är stressad? Vem bestämmer hur en annan person ska vara? Om du nu inte är nyfiken på det Jonna gör längre och anser att hon har tappat stinget, varför lägger du ens ned energi på att trycka ned Jonna med dina nedlåtande kommentarer!?! Du verkar mest avundsjuk när du måste klanka ned på Jonna så här! Hur har du mage att skriva så där? Du råder Jonna att sluta prata och fota. Vet du, här kommer ett råd till dig! Ägna dig att åt att lära dig behandla andra på ett schysst sätt i stället för att låta andra ta del av din avundsjuka! Lycka till!

   Reply
  • Lisa

   Anette:
   Jaja, då är du här IGEN.

   Igen med lika svamliga och obegripliga
   kommentarer, skrivna nattetid.

   Undrar varför en 64-årig kvinna ska skriva till en tjej på 27 år och
   vara allmänt osympatisk.

   Ordförrådet och svamligheten påminner
   om Anonym här nere också. Mycket.
   Även tidpunkten för skriverierna.

   Reply
   • Boel

    Word Lisa! Bra skrivet! Vissa människor är missunnsamma och kan inte ta när det går bra för andra. Det är så lätt att skriva illa om andra på nätet men face to face skulle de inte våga. Jag började också fundera på om Anette och Anonym är samma person. Hur som helst mår nog dessa personer speciellt bra och det är bara tragiskt. Önskar dig en god jul!

    Reply
    • Jonna Post author

     Åh Boel och Lisa, vad ni är fina ♥ Blir alldeles varm i hjärtat av att ni går i försvar för mig.
     Anette Lärjedal har betett sig otroligt märkligt under många år. Skriver osammanhängande, konstiga kommentarer och har en gång försökt anmäla ett av mina blogginlägg. Så jag bryr mig inte om vad hon skriver längre. Bara att ignorera.
     Men tack fina ni för att ni gav er tid på att svara.
     Kramar ♥

     Reply
 9. Anonym

  Du behöver inte verka förvånad, längre. Företag som är bra för bygd, alltid uppskattat
  Så?Vad finns det mer än du i Grundtjärn? Förvirrad är du minst sagt. Tråkigt du börjar kula, du kan inte. Ok bra, prova, kan du kan jag. Svensk dålig turism? Hotell? Vandrarhem? Bbf? Näe du har varit intressant nu, efter din resa till USA. Tappade du ” stinget ” blivit dussin person.

  Reply
  • Boel

   Men jisses, vågar du inte ens skriva ut ditt namn. Så fegt och lågt gjort av dig, stå i så fall för vad du skriver! Nätet är en utmärkt plats att klanka ned på andra, men du hade aldrig vågat säga så där i verkligheten! Nu säger jag samma sak till dig som till Anette som också skriver nedlåtande om Jonna. kom igen, nu får du väl ändå ge dig! Jonna är INTE en dussinperson! Och Jonna kan visst kula! Jag sjunger själv och har haft en sånglärare som är en av landets bästa kulerskor. Du vet inte vad du pratar om! Testa att kula själv! Det krävs mycket teknik och känsla, och det har Jonna! Hennes kulningsvideos har ju setts och delats av över en miljon människor. Det säger mycket om hur pass mycket folk uppskattar hennes kulning!
   Du ifrågasätter vad mer som finns i Grundtjärn, har du ens varit där? Du kanske är en människa som behöver ett större utbud än det som Grundtjärn erbjuder. Men Jonna flyttade ju till Grundtjärn från Göteborg just för att det var för stort. Hon ville bo närme naturen och omges av färre intryck. Hon flyttade inte till Grundtjärn pga dess utbud. Läs hennes blogg så kanske du kan förstå. Alla är vi olika och alla söker vi olika saker i vårt liv. Så Jonna är INTE förvirrad, hon vet exakt vad hon gör och det märks in hennes skrivande. Du förstår nog inte Jonnas behov och mitt råd till dig är följande: ta en titt på dig själv och jobba med hur du vill må och hur du vill leva i stället för att skriva elaka saker till andra på nätet. Det du skriver här säger mer om dig än om Jonna. Så fokusera på dig själv i stället för att tala om för andra hur de ska vara! Lycka till!

   Reply
 10. Boel

  Åhhh så roligt Jonna, är så glad för din skull (speciellt med tanke på hur ledsen du var förut över din Luciafilm som gick i stöpet). Du är verkligen en normbrytare och som jag har skrivit tidigare så är du en stor inspiration för mig och många andra. Du är ju ett levande bevis på att det går att följa och förverkliga sina drömmar om ett liv närmre naturen (som jag också siktar mot eftersom jag har lämnat Göteborg för Falun och planerar att flytta till landet nästa år!)! Så välförtjänt!
  I helgen ska jag dels fira lilljulafton med mina föräldrar, min syster och hennes familj. Jag ser så fram emot att få umgås med mina underbara syskonbarn på ett och tre år. Och dels ska jag åka längdskidor i ett naturreservat i Dalarna. Blir nog en toppenhelg! Önskar dig en skön och lugn helg (så lugnt som det är möjligt). ❤

  Reply
  • Luz

   Thank you Boel for your smart words. Jonna: we are more people that really appreciate you and admire your talents, so, continue being focused in your projects. You are sorrounded by love and some people like your detractors just don´t have it.

   Reply
  • Jonna Post author

   Åhh Boel du verkar vara en så otroligt fin människa. Tack för allt du skriver ♥
   Och det lät som en helt underbar helg med lilljulafton med famijen. Kan tänka mig att ni hade en mysig stund!
   Och skidåkningen lät ju helt magiskt det med. Hoppas ni fick bra väder!
   Kram på dig ♥

   Reply
 11. Johanna Vildblomma

  Tack Jonna!nu har fotot kommit som jag köpt av dig!Det var en julklapp till mig själv?Dina bilder är så fina och fyllda av både naturmagi och stillhet!
  Grattis till nomineringen!
  Jag önskar både dig och Johan en riktigt mysig och avslappnande jul!
  Vinterkram!Johanna✨?

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh men vad bra att det kommit fram! 🙂 Så glad att du tycker om det 🙂
   Tack för dina fina ord!! 🙂 Kram på dig ! ♥

   Reply
 12. Henry

  Hola Jonna send dig mina varmaste gratulationer,
  från min winterbird läger vid Bahia de Mazarrón, España !
  ♥ Kram ♥ Henry

  Reply
 13. Boel

  Och Jonna, de där personerna som skriver nedlåtande kommentarer är bara avundsjuka. Bry dig inte om dem, du är så bra och fin! Kram! ❤

  Reply
 14. Lars 8463

  Hej varmhjärta
  Eftersom jag läser, tittar
  och skriver allt på mobilen
  så är jag riktigt riktigt glad
  att du har din känsla för kvalité.

  För nu kan jag zooma in
  och Iäsa motiveringen
  på nomineringen.
  En mycket mycket fin
  sammanfattning av någon
  som förstår vad du gör.
  Jag förstår att du är
  jätte jätte glad.

  Jag föredrar att
  Sticka ut
  Istället för att
  Sticka ner
  Så jag hoppas
  att du tar för dig och tar åt dig
  av mina ordblandningar.
  För jag tar för mig av allt
  som syns av dina.

  Nu är det sista helgen före jul
  Tänkte försöka storstäda lyan.
  Innan jag åker hem till julmyset.
  Försöka, för att sedan en tid
  tillbaka brummar dammsugaren
  i dammsugarhimmeln.
  Och dammråttorna har blivit
  STORA
  Tror jag ska behålla en.
  För pälsen skimrar så vackert.
  Och den är helt rumsren.

  Önskar er en fin helg
  Och det blir det nog
  För oavsett “shit”
  Hur ser leendet på dina
  läppar ut
  När du slänger en blick
  på ditt livs vinst?!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhhh älskar hur du använder ord. Sätter ihop meningar som man inte ens trodde existerade.
   Tolkade jag rätt i att din dammsugare gått sönder? Finns i så fall inget vackrare och mer poetiskt sätt att skriva det på än så som du gjorde det.
   ÅHH 🙂 Tack fantastiska du för allt det vackra du skriver. Du berör! ♥

   Reply
 15. Lindan

  Ååhh så härligt med den fina nomineringen!! Just “normbrytare” låter så himla TUNGT!! På ett bra sätt menar jag!! 😀 😀 (y) <3 Människor som bryter mot normer är i mitt tyckte oftast starka, modiga och kloka människor….Som du!! <3

  När du ändå tog upp det här med drömmar….Jag hade tänkt berätta det för dig i början på veckan, då drömmen var "färsk"…Nu har den tyvärr börjat blekna bort något…Men DU var faktiskt med i MIN dröm härom natten!! 😀
  Som jag nog nämnt tidigare så drömmer jag nästan uteslutande någon form av mardrömmar. Det finns alltid någon slags mörk twist. Stress, panik, rädsla, misslyckande är ofta förekommande inslag. Den här natten var det en SPÖKdröm som gällde!! Och du var som sagt med (dock INTE som spöke!! 😀 <3 <3 ).
  Jag vaknade av att jag försökte skrika (du vet sådär som det kan bli i drömmar då man i drömmen försöker skrika eller berätta något, men orden tyckt ha fastnat som i kletig kola, och är omöjliga att få fram..Men man KÄMPAR!! Antar detta kommer av att man faktiskt försöker prata eller skrika på RIKTIGT, men kroppen vill inte riktigt vara med på det – den sover ju!)
  Jo, du och jag stod ute i något gammalt skraltigt trähus i en skog. Det kändes som om det var sent på kvällen. Kallt och mörkt. Det fanns ett större hus lite längre bort, där det tydligen ansågs spöka (när jag precis vaknade var minnena knivskarpa, men som sagt…denna drömmen utspelade sig för nästan en vecka sedan…).
  Plötsligt, när vi står där i dunklet, så tittar jag bort mot "spökhuset", och då SER JAG!! Jag SER spöket!!!!! 😮 En vitklädd kvinna/figur som står i det plötsligt upplysta fönstret i det gamla övergivna huset!!!! Jag pekar!! Försöker skrika: "jag såg det, jag såg henne!!" Men skräcken förlamar mig!! Jag vet inte om jag lyckades få fram en enda stavelse ur min mun! Men på något sätt så förstår du ändå! Vi blir skiträdda (helt enkelt! 😀 ) Du (vig som en höjdhopperska!) slänger dig ut genom ett öppet fönster till höger! Jag försöker följa efter, men lyckas inte ta mig ut, utan trasslar in mig i termobyxor och halsdukar!! Jag springer mot dörren, lyckas ta mig ut, rundar hörnet i full "spöksprång", skrämmer där livet ur DIG (som inte uppfattat att jag tagit en annan väg!), i ren panikreaktion slänger du ditt varma kaffe (naturligvis gick du runt och sippade på kaffe mitt i spökjakten…!! Hahahahaaaa…:D 😀 ) rakt på mig och SKRIKER, innan du inser att JAG inte är spöket…..!!
  Vi rusar sedan vidare, hittar ett grannhus längre bort som vi BANKAR på!! När de öppnar står där två helt skräckslagna personer (en indränkt i kaffe, som försööööker få fram orden!! Men verkar ha tappat talförmågan av ren SKRÄCK!!) och en kaffesugen lätt adrenalinstinn Jonna Jinton…!

  Hur det sedan gick förtäljer inte "historien", för här vaknade jag av att jag FÖRSÖKTE skrika och "hysteriprata"..och jag hade fortfarande den där förlamande "spökskräcken" i kroppen!
  Var tvungen att gå upp och tända alla lampor, och skaka drömmen ur mig….(samt SÅKLART kolla bakom duschdraperiet!! 😉 😀 Man vet aldrig var de gömmer sig de där spökena! :p )
  Just då var det hela som sagt mycket tydligare….Men den sitter fortfarande kvar som ett ganska starkt "minne".
  Senare, på morgonen, så kunde jag skratta åt det hela…:D Det var ändå något parodiskt över oss när vi skuttade runt där som två påbyltade michelingubbar…haha…..
  Alltså, tänk vad konstigt man kan drömma!

  Ha nu en trevlig helg!! Middag hos Johans föräldrar låter ju inte dumt! Själv ska jag på julbord med en vän! (försöker desperat hitta lite julstämning!)
  KRAAAM!!

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha åhhhh TACK för att du skrev om din dröm. Läste den högt för Johan och jag skrattade så galet mycket när du skrev om kaffet hahaha 😀
   Så himla roligt att jag fick äran i att vara med i din dröm, även om det blev läskig och att du vakna och var rädd. Känner igen den där läskiga känslan när man vaknar efter en sådan dröm och tänder alla lampor.
   Vad kul att du ändå minns så mycket trots att det var en vecka sedan du drömde.
   TACK IGEN för att du fick mig att le och skratta. Du lyckas alltid sprida så mycket glädje, till och med när du drömmer läskiga drömmar.
   Kram på dig finaste glädjespridare ♥♥

   Reply
  • Janusz

   It was a beautiful dream Lindan. Nightmare is only a label our mind slaps on something it does not want to face. You are with Jonna and see ghostly
   figure in other house. This means that thanks to participating in her blog you realized something that brings you pain. So far you took it for granted, you did not think that things can be any different. Now you see it. It is outside of you. It is not you. This means that you can do something
   about it. You can face it and see if it is real. Jonna disappears and you can not fit in the window after her means that her job is done. She can only
   show you what you have to do alone. You have to follow your own path. You have to exit different way, go the other house and face the ghostly figure.
   But you run back to her and spill her coffee. This means you are not taking the right way. Spilling her coffee means trouble. She is obviously not going
   to be happy about missing her favourite drink. I know how you feel. I have been through lots of fear of facing stuff myself. Do not worry. In next similar dream simply stop running and have a good, long look at the other house.

   Reply
   • Lindan

    Oj, tack för den analysen Janusz (jag fortsätter skriva på svenska eftersom du ändå verkar kunna översätta detta…Plus att min engelska inte är så bra som jag önskat!)!
    Du KAN ha förvånansvärt mycket rätt i dina tankar, i alla fall i raden ” you did not think that things can be any different. Now you see it. It is outside of you. It is not you.” Den tar jag till mig!! Tack! <3

    Beträffande kaffet så var det ju hon som slängde det på mig…;) (och i ärlighetens namn var det rätt skönt med något VARMT i kylan…;) 😉 )
    Jag är en person som tänker och analyserar så det nästan går till överdrift, så därför känner jag oftast inte att drömmarna har så mycket att säga mig (mer än sådant jag redan vet…)
    Men jag lovar att FÖRSÖKA att inte springa ifrån spökena nästa gång…! 😉 😀
    Jobbar du med drömtydning, eller är det bara ett intresse du har…?

    Tack så jättemycket för engagemanget!! Önskar dig en RIKTIGT GOD JUL!! <3

    Reply
    • Janusz

     Hi Lindan. I am so happy that i can be of some help. These translations can be clumsy but I can understand everything. I do not do any professional dream interpretation and can hardly take any credit for this one. I just felt a lots of compassion after reading your post and interpretation just popped up into my mind as if from other dimension. But I do value dreams very highly as a very important messages from our subconsciousness that some hurt in us needs our attention to be resolved and put to rest. Interpretation of past experiences determine how we perceive the present moment. I keep simple voice recorder by my bed to use it as soon as I wake from the dream. It is amazing how much we can learn from listening to it again and again.

     But really when we think of it humans everywhere, any time simply want security, pleasure and virtue and avoid being hurt physically
     and emotionally. All our traumas come from not being successful at both. From this perspective dream interpretation is pretty simple.
     Actual context is important only as a helper to recall and consciously re-experience suppressed emotions. This puts them to rest.

     Suffering from traumas from previous lives propelled me on a path to seek spiritual knowledge to relieve it. In your case ghost appearing in “the other house” would also suggest traumas from other lifetimes. Look for clues in its appearance, connect them with clues in this life. Do not listen to the voice of western cultural conditioning that this does not make sense.

     There is a story about Chinese spiritual master waking from the dream that he was a butterfly. He asks: Am I a human being who just
     dreamt that he was a butterfly or am I a butterfly dreaming that it is a human being ? The answer is that he can appear to be both but in fact is neither. He is an awareness in which both dreams appear and as such he is unaffected by them. It is hard to really start getting
     this message but once one does facing any trauma is so much easier.

     So, it was Jonna who threw coffee at you. Well, this is really sweet. It still may be interpreted that it was wrong to run back to her instead to the other house and make her loose her coffee. But this tells us something about Jonna. She is willing to sacrifice her favourite drink to warm you up. This sounds like everything her blog is about. So, keep your promise. No running from ?.

     ???? Have a very, Merry Christmas from ?? ????

     Reply
 16. Emma

  Åh vad fint, hoppas du vinner!

  Själv ska jag på ett vikinga-inspirerat julbord ikväll med mina historienörd-vänner. Det blir bland annat mjöd och grillad gris ^^ Våra diskussioner brukar handla om allt från hällristningar till Stalin, the Beatles, Romarriket, och allsköns annat!
  (om du gillar historia, kika gärna in på min nystartade blogg om just historia och övernaturligt!)
  kram
  Emma

  Reply
  • Jonna Post author

   Tusen tack Emma!

   Och åhh….ett vikinga inspirerat julbord! Så himla häftigt det låter. Det hade jag också velat gå på. MJÖD 😀 Haha vad häftigt, har alltid velat prova hur det smakar. Är det gott ?:D Hoppas ni hade riktigt roligt iaf! Tycker du och dina historie-nörd vänner låter som en riktigt härlig gäng 🙂
   Ska absolut kika in på din blogg!
   Kram på dig ♥

   Reply
 17. Skorpan

  Grattis till nomineringen! Strunta i de negativa kommentarerna i detta inlägg, finns hur många missunsamma människor som helst runtomkring.
  Gnäll och bitterhet stavas avundsjuka. Till alla gnällspikar kommer här ett råd från en som levt länge; skaffa er ett EGET liv att muttra om!
  Kram

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh men tack fina du ♥ Ja jag tar inte åt mig. Ni andra sprider ju så mycket värme här inne så de negativa kommentarerna inte har en chans 🙂
   Kram på dig!! ♥

   Reply
  • Jonna Post author

   Åhh jag tittade men hittade inget. Hade de lagt ut någon av mina bilder? 🙂
   Kram och GOD JUL till dig med!! ♥

   Reply
 18. Anita

  Lycka till Jonna! Och en riktigt God Jul från oss på andra sidan Storsjön!

  (Men…gillade inte ditt samarbete med SCA av kända skäl.. 😉 )

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack Anita! Önskar er en riktigt god jul också! 🙂 ♥

   (Ja jag förstår det 🙂 Jag ser det inte som ett samarbete utan ett fotojobb där jag sålt bilder till ett företag, i detta fall SCA)

   Reply
 19. Lena Dixon

  Grattis till nomineringen Jonna! För alla oss som följer dig och inspireras av dig och det du gör är du en vinnare, oavsett hur det går! Kram!

  Reply
 20. Magnus

  Ja, nog sjutton kan nätterna bli ganska spännande när man har mycket saker på gång i huvudet. 😀
  Själv har jag försökt få lite nytta gjord här hemma, men jag har så förb…. svårt att komma upp på morgonen i det här envisa gråvädret. Katten är också ovanligt morgontrött och ligger kvar även när klockan har ringt. Hon brukar annars gå upp då, och om jag somnar om peta mig i ansiktet med tassen. Nu har vi båda somnat om både en och två timmar var och varannan dag de senaste veckorna. Men, men, jag har inga saker med någon absolut deadline jag måste fixa så det som inte blev gjort den här helgen får väl göras någon annan dag. 🙂
  Stor kram!

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha ja du kanske känner igen det där med konstiga nätter när man har mycket på gång? 😀
   Åhh ja då är vi två med att ha svårt att komma upp när det är så tråkigt väder ute. Mörkret påverkar så himla mycket!
   Gullig katt du har som även hon är morgontrött. Djuren verkar ju också påverkas av dåligt väder. Här hos mig är alltid både hundarna och katterna mer morgontrötta om det t.ex regnar ute. Så nog påverkar det allt!
   Men tycker du och katten förtjänar att få lite extra sovmorgon. Ibland kan man behöva det 🙂

   Önskar dig en fin vecka! Stor kram ♥

   Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.