Kvällen innan den stora resan

Åhh ni anar inte hur GLAD jag är för all respons på min tapetkollektionen! TACK! Och så kul att ni är så många som är med och tävlar om presentkortet. Det är så himla roligt och intressant att läsa era kommentarer om vilken av bilderna som är er favorit, och era tankar och känslor om det. Tack underbara ni! Det enda som jag tycker är jobbigt med tävlingar är att det bara blir en som vinner. Ni skriver ju så fint allihopa och jag önskar att ni alla kunde få vinna er favorittapet. Ni är ju så värda det ♥

I kväll håller jag som mest på att packa och göra mig klar inför den stora resan i morgon! Mitt livs drömresa, till Norrbottens hjärta. Jag har precis varit ute och tvättat bilen så den är skinande ren och redo för hundra mil. Allt känns lite overkligt. Som om jag knappt förstått än att jag faktiskt ska iväg. Åhh…jag känner på mig att det kommer bli en magisk vecka framöver. Så mycket nya upplevelser som väntar, och nya vackra vidder. Jag kommer som sagt att hålla er uppdaterade om min resa. Ska försöka videoblogga mycket också så ni verkligen känner att ni hänger med.

051901Nu lämnar jag Grundtjärn på obestämd tid. Mitt älskade vackra Grundtjärn. När jag är hemma igen står nog häggen i blom, och jag kommer mötas av världens gladaste Nanook. Och min älskade Johan. Det känns tryggt och veta att mitt hem i Grundtjärn finns kvar tills jag åter kommer landa i dess trygga famn. Men först, ska jag ge mig ut på en resa.

När jag kommer hem till Grundtjärn igen, så har jag fyllt hjärtat med minnen jag aldrig kommer glömma. 

29 Kommentarer på “Kvällen innan den stora resan

 1. Cecilia

  Åh, ha det helt fantastiskt bra ? PS. Såg en tävling idag och tänkte på dig, postnord anordnar en frimärkstävling. Typ vilken som helst av dina bilder skulle vinna <3

  Reply
 2. Lindan

  Ååååhhh, jag kan verkligen känna din förväntan ända ner till Småland!! 😀
  Ser verkligen fram emot att följa med dig på din livs resa…! Kan bara föreställa mig vilka fantastiskt magiska bilder du kommer leverera! Och tänk vad mycket vackert du kommer se! Det pirrar tom i MIN mage när jag tänker på det!

  Låter kanske knäppt (som om jag inte har något eget liv…haha..) Men jag tänkte nyss, när jag satt på balkongen att “åh,nu håller nog Jonna på att packa och yra för fullt inför resan”…:D

  Lova att du kör försikigt, och ha det så superdupermegahärligt BÄSTASTE JONNAN!! <3

  Reply
 3. Annica

  Härligt att bara dra iväg 🙂 Har du bokat in något tex övernattningar eller åker du helt på fri fot? Trevlig resa!

  Reply
 4. Sanna

  Åh, vad kul! Fast jag är född och uppvuxen i Luleå så ska det bli väldigt kul att “hänga med” på din resa här på bloggen! Ha nu så kul och kör försiktigt! All lycka på din resa!! Kram

  Reply
 5. Åsa-Saga

  Åh, så underbart Jonna! Det är så härligt att resa iväg när det är sådär – att man liksom längtar både till det fina som kommer att vara under resan och det fina som kommer att vara när man kommer hem igen. 🙂

  Ha det riktigt underbart nu på din drömresa! Det känns så rikt och roligt att få “följa med” och uppleva dessa platser ur dina ögon. ♥

  Kram och trevlig resa!

  Reply
 6. Magnus

  Kör försiktigt! Det är många “vårstressade” djur i rörelse nu när snön börjar försvinna även långt upp i landet.
  Njut av resan, även av sträckorna mellan dina delmål, och samla på dig många fina minnen!

  Stor kram!

  Reply
 7. Annette Skog

  Lycka till på din resa! Jag älskar själv att köra bil och har gjort det otroligt mycket. Rest med en slutdestination, men utan att veta var jag ska stoppa. T o m med 3 barn i bilen som blev vana att sova på diverse vandrarhem. Har man bara “STF-bibelen”, som vi kallar den, med sej så går det hur bra som helst. Så många människor vi mött, så många platser vi sett! Bor själv på Lofoten, så vägen är lång till släktingar. Men att köra genom norra Sverige är bara topp! Förra sommaren tog vi en annan väg hem och hamnade vid Storforsen! Så fantastiskt, visste inte att något så storslaget fanns! Dessutom råkade det vara Storforsens dag. Vi vandrade ut på spångarna och kände in på kroppen mäktigheten, kraften och ljudet av forsen. När vi reste vidare fick vi mera historia när vi besökte Harsprånget, helt i misstag för att det fanns längs vägen och vi var helt tvungna att vandra ut där också och få med oss historien. Anbefaller dessa två i fall vägarna bär förbi. Men oj, vad du kommer att ha det trevligt. Nu längtar jag också att få sätta mej bakom ratten. Ha det så bra. 🙂

  Reply
 8. Mummi

  Väntar med spänning på att få se bilder från din resa!
  Kör försiktigt, stanna ofta och njut!
  Du har väl hört förr: “Det bästa med att åka bort är att komma hem igen!”
  Kram

  Reply
 9. Kenna

  Trevlig resa och kör försiktigt det ska bli spännande att få följa med.
  Lycka till
  Kenna?

  Reply
 10. Hannah

  Lycka till på din drömresa! Har själv planer på en resa genom Norrland med bil senare i sommar, något jag längtat efter länge och verkligen hoppas blir av! ❤ Kram

  Reply
 11. Nicklas

  Trevlig resa! Testa nu bilen och se vad den går för! Men hur som helst kör försiktigt! Kram!

  Reply
 12. Lemuria

  …undrar om du kommer passera Luleå… *här finns mycket “liv” i skogarna* 😉 BTW Nanook är ett fint klingande namn – döpte en valp till det… 😀

  Reply
 13. Karin B/Arvidsjaur

  Välkommen upp till vårt vackra norra Norrland. Nu har våra vajor börjat kalva, men det kan vara svåra att ses från vägen, eftersom de göms inne i skogen medans de söker mat vid bla vägkanterna.

  Reply
 14. leif

  Vilken härlik resa. Kom du ihåg att ta med dig Dragspelet så du kan mysa vid nån sjö med vackra franska toner klingande över vattnet.

  Reply
  • Jonna Post author

   Tänkte faktiskt ta med mig dragspelet!! Men sen ångrade jag mig när jag såg att jag redan fyllt bilen med alla mina grejer 🙂 Får ta igen det hemma i Grundtjärn senare istället . Kram! ♥

   Reply
 15. Desirée

  Jag är själv uppvuxen i Arjeplog i Norrbotten och det vore helt magiskt att se det ur ditt perspektiv om du har vägarna förbi. Du borde köra upp på galtispouda!

  Reply
 16. Anonym

  Lämnar du Grundtjärn på obestämd tid!
  Johan kanske är både kutryggig o gråhårig när när den gamla bilen rullar in mot grindtjärn en disig höstnatt 🙂

  Trevlig resa

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha 🙂 Nejdå så länge blir jag inte borta. Skulle inte klara att vara utan Johan så länge 🙂 Max en vecka!!
   Kram på dig ♥

   Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.