Liten resa till stan

Godkväll mina stjärnor!
Tack underbara ni för alla fina kommentarer igår och alla härliga filmtips. Blev så glad! Nu känns det som jag skulle vilja ha filmkväll varje kväll hela veckan. I alla fall medan jag känner mig dåsig och förkyld. Har skrivit upp alla tips ni gav. Några hade jag redan sett men de flesta hade jag inte sett faktiskt. Så det kanske blir att jag ser på någon nu ikväll redan. Känner mig fortfarande inte så pigg så då känns det skönt att ta hela kvällen ledig och bara krypa ned i sängen.
Den här dagen gick fort. Hann inte med så mycket annat än att åka till till Sollefteå sjukhus på eftermiddagen för att lämna blodprov. Efter blodproppen i november så blev det ju en rejäl utredning för stroke som fortfarande håller på, vilket jag såklart är väldigt tacksam över, även om det ibland känts lite drygt att behöva åka så långt varje gång. Men jag är väldigt, väldigt glad att de kollar upp alla möjliga orsaker. Förra veckan var jag till ögonläkaren för att göra ett test för synfältsbortfall. Nu har jag förmodligen mina sista besök nästa vecka. Då ska jag få träffa en neurolog och förhoppningsvis få svar på lite frågor jag undrar över. Sen ska jag göra ännu ett så kallat Holter-EKG där elektroder placeras på bröstkorgen och som jag sen ska ha på mig i 24 timmar. Så jag får gå runt med elektroderna på mig hemma och en liten dosa som man sätter fast i en väska. Tanken är att den då ska mäta och spela in min hjärtrytm under en helt normal arbetsdag.
Det hade varit intressant att se hur den ser ut.
Vissa dagar så känns det så extra underbart att köra bil. Det blir nästan som ett långt meditationspass. Lyssna på vacker musik och köra genom vackra, vintriga snölandskap och känna solljuset i ansiktet. Sådana här gånger hade jag kunnat köra i 100 mil. Jag bara njuter.
På vägen hem hade mörkret börjat lägga sig och det bjöds på en otroligt vacker solnedgång. Sen blev jag så fasligt trött att jag var tvungen att stanna längs vägen och sova en stund. Det där med att köra bil är antingen på eller av för mig. Jag kan köra en hel natt och vara superpigg, men ibland kan jag inte ens köra tre mil till Junsele utan att behöva stanna och sova haha. Det är ju något så lugnande med att sitta i bilar. Blir trött av den varma goa luften från fläkten och det dova brummandet. Någon som känner igen sig? 🙂

Enda gången jag inte blir trött i en bil är om jag kör någon som ligger och sover i bilen. Har alltid tyckt det känns så ärofyllt. Att någon känner sig så avslappnad och helt släpper på kontrollen. Det är så vackert på något vis och då känns det extra viktigt att köra lugnt och mjukt för att inte väcka den sovande, och se till att den kommer fram tryggt och säkert.

Nu ska jag ta en dusch och dricka ännu mer ingefära-te. Det är det enda som just nu dämpar det onda i halsen.
Hoppas ni har en supermysig kväll! Varma kramar ♥

34 Kommentarer på “Liten resa till stan

 1. Anna

  Då är vi två som gillar bilkörning. Jag föredrar tystnaden för det ger utrymme att få tänka färdigt utan att någon avbryter

  Reply
 2. Jerry Assgård

  Hej Jonna!
  Ja, jag känner igen mig i din beskrivning av att bli trött vissa gånger jag kör bil. Kan också köra långt ibland utan problem men ibland ha jätte problem på min korta 20 min resa hem från jobbet. Får köra ner alla rutor för att få syre så jag kan hålla mig vaken. Obehaglig känsla när man nästan upplever att man av trötthet är utanför kroppen!
  Hoppas du får positiva svar på alla tester du ska göra. Är förresten HELT SÄKER på att så är fallet.
  Kram 🌹

  Reply
 3. Finurliga fröken

  Dina bilder och dina texter skänker mig ett sånt lugn. Jag är så tacksam över att hittat till din blogg och får njuta av lugnet du ger mig genom skärmen. Jag behöver det verkligen.

  Reply
 4. Jorma

  Du fick verkligen se härliga vyer från bilen idag 🙂
  Kanon att de verkligen går in för att kolla varje skrymsle och vrå på dig, sjukvården här är riktigt bra när det vill till 🙂
  Ha en fin kväll nu <3
  Kramar

  Reply
 5. Natalie

  Living remotely I used to love my 1/2 hour drive to work. A time to relax, listen to music, totally be myself in that time of imagining. So glad you are looking and sounding so much better after that dreadful fright. Sounds like it could be your emergency contraception, as you think. I had a medical fright too once, years ago. Never got an answer to it but it never repeated itself – we expect information in today’s world. But sometime the elves are at work and things stay mysterious, as we are mysterious creatures.

  Reply
 6. Ana

  Hi Jonna!
  I was replying to your yesterday’s post while you published this one, ha,ha. So, my movie recommendation is in your other post.
  And yes, driving in those kind of roads is relaxing, meditative,…
  Love,
  Ana

  Reply
 7. PJ:s byffé - från by till fe

  Jodå, jag känner igen mig. Rätt ofta stannar jag till och tar en tupplur på 10-20 min. och sedan går det att köra hur bra som helst. En bra livförsäkring. Jag menar att det är lika farligt att köra trött som att köra berusad! Läste någonstans att singelolyckor och att somna vid ratten är vanligast på eftermiddagen när folk kör hem från jobbet.

  Reply
 8. Ulrika

  Tänkte tipsa ang få in snö i skorna, om du inte vill köpa damasker eller snölås… Kolla shortchaps för ryttare, de bör funka för detta. Utseendemässigt smälter de nog in i din normala outfit också. Om man köper i läder får man väl samtidigt köpa läderfett så man kan sköta om dem, men de är ju gjorda för att hålla bra… Googla shortchaps, finns nog att beställa i alla ridsportaffärer.

  Reply
 9. Theresa

  Happy Tuesday Jonna!
  Glad that you are getting final tests done after your big health scare! Good to be extra cautious and run tests to make sure you are 100% well! It is so nice that your eyes returned to normal much quicker than was originally expected. Sending big healing hugs to you for your whole body! And yes, drink the ginger tea, it will help!☕❤

  Reply
 10. Jan

  Hi Jonna ! Glad your taking good care of yourself, going to doctors etc. Enjoy driving and ahhh nap. Giggle. Love to read your blog and love your pictures too.
  Take care and hugs and Cheers !!! ❤️❤️❤️☕️☕️☕️🎶🎶🎶
  ~ Jan

  Reply
 11. Lars 8463

  Gomorgon fina du.
  Även om du inte fått alla svar.
  Glad att du kan vara där du är.
  Kan vara den du är.
  Varm kram!

  Reply
 12. Åsa

  Jag blir jättetrött när jag kör, speciellt om det dessutom är mörkt. Brukar lyssna antingen på intressanta radioprogram eller högt sjunga med till kanske Muse eller Queen. Men det bästa är att sova en stund! Det var fint det du skrev om hur du kände när någon sover i bilen. Jag tror det är så min sambo känner när jag, som oftast, sover under våra sena bilresor.
  Hoppas du får en fin onsdag med! Här ser det ut att bli härligt solsken och blå himmel!

  Reply
 13. Magnus

  Klokt av dig att stanna och sova en stund! Allt för ofta sitter allt för många och kämpar mot tröttheten allt för länge, “Det är ju bara en liten bit kvar”. Själv har jag en arbetsgivare som inte förstår riskerna med kombinationen bilkörning/trötthet vilket gör att jag tvingas (för min egen säkerhet) att sätta mig på tvären och neka att jobba en 6:e arbetsdag (övertid) efter bara fyra timmars sömn.

  Jag håller tummarna för att testvärdena är bra och att du får svar på dina funderingar så du kan lägga det där bakom dig. Se bara till att ta hand om dig och lyssna på din kropp så du inte “åker dit” igen.

  Stor kram!

  Reply
 14. Skorpan

  Jag har nyligen testat en sådan HOLTER-EKG, du får samtidigt skriva en liten “dagbok” över vad du gör under olika tider.
  Detta för att kunna matcha mot ekg:n. Lycka till med allt!
  Skorpan

  Reply
 15. Birgitta

  Vad bra att du fortsätter med kontroll och utredning av hela kroppen. superfina bilder av den sköna vintern!
  fortsätt ta det lugnt och krya på dig.

  Reply
 16. Luna (Wilma)

  Hello Jonna, so good you are taking good care of yourself and I am positive everything will turn out fine. But I am sure it is very difficult for you and that you must feel down at Sometime going true all this, I would anyway. So a warm hug 🤗 from me😘

  Reply
 17. Valerie

  Dear Jonna: I love ginger tea. When I was getting over my short cold my daughter told me to drink it. It quickly got rid of the after effects of my cold! I did not give a movie suggestion, but I love them: to feel super cozy, I like Desk Set, with Spencer Tracy and Katherine Hepburn. Such a fun movie made in the 50’s, and the cothing and furniture, sets, are beautiful. I also like You’ve Got Mail, which is of course much newer but has a similar feel. I pray everyday for a good recovery from your health issues. Many blessings on your road to recovery, Valerie 😊☕🏠🙌

  Reply
 18. Frida Furberg photographer

  Skönt att höra att du mår bättre och att de fortsätter utreda. Läskigt de där.
  Ni ser ut att ha den otroligt fint där uppe, här i Stockholm har vi inte mycket till vinter inte. Lite trist.. nån vecka med snö kan man väl få? 😛

  Reply
 19. Julia

  Åh bara måste få tipsa om en film också. Den heter Another Earth och Brit Marling i huvudrollen är så lik dig. Den är sorglig och fin och handlar om rymden och ett parallellt universum. Lovar att du kommer tycka om den.

  Reply
 20. Nina

  Haha.. Pendlar 10 mil om dagen till jobbet. Det som är lustigt är att det går hur bra som helst när jag kör, men när jag stannat bilen hemma på gården, då kommer tröttheten… Händer lite nu å då att jag måste sitta kvar i bilen å ta en powernap… =) Å ibland när jag å sambon har vart ute å björnspanat eller nåt så somnar vi bägge två när vi stannat på gården. Det är så skönt å sitta där i bilen, nöjd över expeditionen (som inte behöver vara så lång), hundarna har somnat där bak i bilen å varmt å skönt… <3

  Reply
 21. Anita

  Att köra med hörlurar på och musik i öronen kan vara riskfyllt. Både syn och hörsel behövs i trafiken.
  Krya på dig!

  Reply
 22. Monnah

  Hoppas du blir friskförklarad snart. (Ps: Min far trafikpolisen sa alltid att bilkörning absolut inte gick ihop med hörlurar. Vill inte vara moraltant, men…)

  Reply
 23. Anonym

  Musik i hörlurar är avskärmande och distraherande och det är en generell rekommendation att inte kombinera med bilkörning. Jag kan inte låta bli att också tänka att plötslig blindhet under pågående utredning bör utgöra hinder för bilkörning tills orsaken är känd och under kontroll. För din egen skull och av hänsyn till dom du möter på din väg. Krya på dig!

  Reply
 24. Mia

  Kommer du aldrig berätta i bloggen vad ni gjorde med Johans hund? Alla förstår ju att ni gett bort den då den aldrig finns med på bilder längre. Men kan du inte bekräfta vart ha hamnade? /Orolig djurvän

  Reply
 25. Alma

  Var är Johans hund? Den syns aldrig på bild mer och du skriver aldrig om den heller.

  Sen undrar jag hur du egentligen mår? Det känns inom mej som om du är i en personlig kris just nu.
  Missförstå mej rätt, kris kan bara nåt bra för det är då man utvecklas och förändras. Allt kommer bli BRA. Lita på mej för jag vet 😘

  Reply
 26. Carl

  Jo, det är som ordspråket säger;
  “När man är frisk har man tusen önskningar, när man är sjuk, har man bara en!”

  Take Care!

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.