Morgonfunderingar

Godmorgon kära vänner!
Klockan är strax över sju på morgonen och än ligger mörkret tungt här i Grundtjärn. Jag kände att jag ville göra ett litet morgoninlägg innan dagen sätter igång. Jag liksom försvann ju nästan förra veckan här ifrån bloggen. Det blev inga mer inlägg efter tisdagen, och det berodde helt enkelt på att mitt halsont sedan bröt ut i en rejäl förkylning. Så under några dagar kände jag mig helt enkelt för dåsig för att få något gjort. Fast dom dagarna blev samtidigt de bästa på hela veckan, för något väldigt roligt och spännande hände i samma veva. Jag ska berätta om detta senare idag, jag behöver ta några bilder först. Ni kommer förstå sedan ♥
Jag är mycket piggare nu så det känns så skönt att äntligen ha ork igen. Den här förkylningen kom så himla olämpligt. Det gör dom ju alltid såklart, men det kändes tungt att behöva sänka tempot igen när jag nyss liksom fått igång maskineriet. Jag upplevde det ju som att jag äntligen hade rest mig upp efter nästan två månader av orkeslöshet och trötthet och massa jobbigt som hänt, och allmän nedstämdhet. Första veckan i januari var som en riktig nystart och jag kände mig så pigg, inspirerad, sprudlande och sugen på att ta tag i saker. Det är verkligen något speciellt med att så tydligt känna hur en slags energi sprider sig i kroppen igen. Livskraft och glädje. Vårt naturliga tillstånd.

Sen kom den här jädrans förkylningen. Men jag tänker att det nog var meningen. Det var resterna av 2017. Nu är skiten ute och kroppen är renad. Nu tar vi nya tag igen!
Det har blivit mycket tedrickande den här veckan. Fick ett jättegott och nyttigt Ayurveda-te av en väldigt snäll bloggläsare, som jag drack nu i morse, och som jag fortfarande sitter och sippar på i skrivande stund. Te och honung känns som balsam för själen.
När klockan ringde 04:45 i morse så trodde jag att jag och Johan var två tibetanska munkar, och sängen var vårt tempel. Vi jobbade där och sjöng strupsång. Och så hade jag hyrt in Miley Cyrus för att ha en konsert i vårt tempel, och det tyckte Johan var opassande. Efter en stund vaknade jag till på riktigt och insåg att vi inte alls var två munkar i ett tempel. Jag fnissade lite för mig själv och tyckte att det var en härlig dröm att vakna till såhär på måndag morgon.

Drömde ni något inatt som ni minns?

Nu ska jag gå ut på en promenad med Nanook i gryningsljuset. Jag hoppas att ni får en underbar måndag!
Så hörs vi lite senare när jag varit och tagit lite bilder till mitt kommande blogginlägg!

Stor kram på er allihopa ♥

31 Kommentarer på “Morgonfunderingar

 1. A-M

  God morgon Jonna.

  Och skönt att du mår bättre. Förskylningar är inte roliga.
  Jag har haft det jobbigt men på ett helt annat sätt. Fick ta bort hundarna förra veckan.
  Och det är så tomt och tyst :-(. Men så var det gamla, 13 och 15 år.
  Nu får man leva på de fina minnena man har av alla dessa år.

  Kramen // A-M

  Reply
 2. Ina

  Good morning!
  I’m glad to hear that you are feeling better! I’m looking forward to reading your upcoming blogpost! Have a great day and enjoy the feeling of not being sick anymore. I always feel like I appreciate my health much more after being sick!
  Lots of love
  Ina

  Reply
 3. Lotta

  Hehe vilken knasig dröm – Miley Cyrus sjungandes i ett tibetanskt tempel… Man vet aldrig 🙂 Jag har tyvärr ingen dröm att dela med mig av, känns som att det var länge sedan jag drömde. Det brukar gå i perioder för mig, antingen drömmer jag saker jag kommer ihåg varje natt eller så minns jag ingenting. Undrar varför det är så 🙂
  Härligt att höra att du mår bättre nu! 😀
  Stor kram! <3

  Reply
 4. emblas.se

  Hahah Miley Cyrus av alla artister.. ^^ Jag drömde faktiskt att jag var med i ett TV-spel, det är en återkommande dröm jag haft i några år nu. Börjar nästan fundera på om det finns nån symbolik i drömmen..?
  kram
  Emma

  Reply
 5. Anders H

  Johan tyckte att det var opassande att ta dit Miley Cyreus? Jag tror att jag behöver ta ett samtal med honom, han verkar ta sitt jobb som tibetansk strupsjungande munk lite för allvarligt – världens chans, vetja!
  Allvarligt talat, själv drömmer jag väldigt livliga drömmar, men tack och lov brukar jag glömma det mesta av vad jag drömt om… Krya på dig efter förkylningseländet, nu är min nyfikenhet på högvarv – vad är det för nytt, härligt äventyr du ska ge dig ut på? Kram!

  Reply
 6. Lena D

  Drömmens rike är härligt 🙂 Jag drömde att jag red naken (!) på en vit häst, vi galopperade i vattenbrynet längs en strand på Lofoten – mitt i vintern! Det var snö och is överallt, men precis där hästen satte ner hovarna smälte snön och isen, och det ångade runt benen på hästen. Ångorna värmde mig, jag frös inte alls trots att jag var naken. Jag kände mig totalt fri och gränslös, hästen hade varken träns eller sadel utan vi kommunicerade och samarbetade genom känslor och inre bilder. Det var så berusande, har då aldrig drömt något liknande! En annan ryttare kom emot mig, och jag såg att det var Aragorn (hette han så)? i Sagan om Ringen. Han ville lämna ett budskap till mig, men precis när han skulle säga vad det var smälte all snö och is och dånade emot oss från fjällen runt oss, vi fick fly för livet genom himlavalvet. När vi landade insåg jag att vi var på – skatteverket i Växjö!!! Alltså, på riktigt, håller jag på att bli helt galen? Jag har inte varit i Växjö på över 40 år och har ingen som helst anknytning dit, var kom det ifrån? Berättade för min man, och han gjorde det enda vettiga – gick ut med vår pinknödiga hundvalp utan någon kommentar 🙂 Ha en fin dag Jonna, skönt att du är bättre från förkylningen!

  Reply
  • Lena D

   Rebecka och Mia: Har försökt hitta den röda tråden – hästen, Lofoten och Aragorn kan ju funka, men skatteverket i Växjö? Liiite svårt att hänga med där 🙂 Frågade min man om vi verkligen betalt skatten, om vi är folkbokförda, skrivna på rätt adress, om vi har någon avlägsen släkting i Växjö som vill donera pengar till oss som först ska passera skatteverket eller om det finns något som har med skatteverket att göra, men nej. Min hjärna lever ett eget liv helt enkelt. Antiklimax – japp 🙂

   Reply
  • fernando

   Hello Lena D, (sorry if I do not express myself well, I use a translator), you really made me laugh with your comment, very funny, hahaha, if it were for my crazy dreams, my brain is really out of my domains, hahaha .. Greetings, fernando.

   Reply
   • Lena D

    Thank you Fernando 🙂 My son told me that he, of course, love me (!), but, “sometimes you are a little bit out of the box…”. Maybe, maybe… 🙂

    Reply
 7. Jan

  Good Morning Jonna !!! Tea & honey is wonderful !!! I too fight against colds. Ugh. Sneeze, blowing my nose then sneeze some more. We had rain with 57 degree then in middle of night, it dropped to 30s degree and freezing rain. Ugh. Then it’s snowy but just a powder snow. Makes our ground looks like marshmallows !!! Hahaha. ??It’s really ❤️❤️❤️beautiful tho. Have a great Monday and warm hugs Jonna !!!
  ❤️❤️❤️☕️☕️☕️
  Cheers ~ Jan

  Reply
 8. Henry

  Hola Jonna – Tack för den trevliga och kontemplativ? ( vet inte om rätt ordmåndagens inträde) inlag!
  Önskar att du fortsatte att bli bra snart och har en alltmer bättre vecka!!
  Jag är här i Spanien för tillfället och det är 10cm snö och även 0 grader kallt, men ren sol!!
  Stor, varm kram till er ♥,  Henry från Tyskland

  Reply
 9. Dixi Wonderland

  Usch jag tror inte alls du kommer gilla min dröm! Jag kommer alltid ihåg mina drömmar men har ingen aning om hur jag ska tolka dom…

  Jag var i en skola och sprang för mitt liv då det i en av korridorerna står en stor svart vålnad. Hade ett rätt bra försprång men helt plötsligt så kastas dörrarna till höger om mig upp och ut kommer en kille väldigt lik skådisen Rami Malek. I sin hand håller han en machete som är ca 1 meter långt och går till attack. Vi börjar springa och jag minns att jag i drömmen säger “Jag orkar inte springa mer, jag är så trött”. Jag hör hur han lyckas skada personen bakom mig och precis när jag tror att det är min tur att dö så lyckas jag på något sätt komma undan. Helt plötsligt är vi utomhus på en utegård i skolan men på båda sidorna finns det som slottsmurar högt upp i luften. Vi elever är indelade i 2 olika lag och försöker bekämpa varandra. Vi skjuter, kastar handgranater och söker skydd.

  Sen vaknade jag xD I know sjukaste drömmen men kan säga att denna tillhör en av de mest normala för att vara mig xD

  Reply
 10. Sandra Junhammar

  Go’ morron! Vad skönt att du känner dig piggare och redo att ta nya tag igen ♥ Spännande att det hände något roligt förra veckan, ska bli kul att höra mer om det.

  Hihi, vilken härlig dröm! Förundras över hur hjärnan kommer på alla knasiga drömmar. Hoppas att du också får en underbar måndag! KRAM ♥

  Reply
 11. Valerie

  Dear Jonna: In my studies there is a belief that there is some truth in what we dream. Reality is subjective, and some of what we experience is others trying to reach us from beyond, and/or some alternate reality, although some dreams are just interpretations of our feelings. I’m so glad that both of you are better. Lots of people here have been ill too, and I think a lot of it is that the temperatures are up and down. It was 67 degrees F in Pennsylvania on Friday and dropped 35 degrees overnight; by Sunday early, it was 10 degrees F. That cold air carries bacteria and it seems our immune systems can’t adjust to the rapid changes, so we also get headaches and arthritic pain. It’s not fun at all, but we are so happy when we are feeling better! In hopes that you stay well, blessings to you all, Valerie. ❤?❄☔??

  Reply
 12. Sonja i Norr

  Fy va tråkigt med förkylning och magsjukan som går just nu 🙁 Skönt att du är på bättringsvägen och orkar ge dej ut i naturen. Tipsar dej om D-vitamin som vi får alldeles för lite av på naturlig väg (sol) här uppe i norden. Apoteket säljer Holistic D3-vitamin 5000 IE . Jo, man måste gå upp i styrka, de svaga duger inte mycket till. D-vitamin är viktigt för så mycket bl a skelett, trötthet, humör. Jag har ätit dom under lång tid och känner mej mycket starkare i både kropp och psyke. Håller tummarna för dina bilder och ser fram emot ditt “avslöjande” 😀 Du är så duktig! Kramen från Norr.

  Reply
 13. Magnus

  Ingen förkylning här som väl är. Peppar-peppar…..
  Skönt att du piggnat till igen. Allt blir så mycket jobbigare när inte kroppen är med på noterna.

  Nej, inga drömmar här. Inte som jag minns i alla fall. Däremot har jag otroligt svårt att komma ur sängen i vettig tid. Det blir liksom aldrig riktigt ljust här. Det är bara gråväder och trots att klockan är mitt på dagen nu måste jag tända lamporna inomhus för att se ordentligt. Jag är osäker på om jag minns att jag stängde av larmet på mobilen i morse, eller om jag blandar ihop det med någon annan morgon. Jag är konstant trött och det känns som om jag skulle kunna sova dygnet runt. Jag behöver sol!!! Men den lyser med sin frånvaro och istället skall det komma snö i eftermiddag. Snö som skall övergå i snöblandat regn och när det upphör i morgon förmiddag skall det bli plusgrader igen. Grått, blött och skitigt ute igen alltså. :/

  Nåja, jag har ved i vedboden och det är varmt och skönt inomhus.
  Stor kram!

  Reply
 14. PJ:s byffé - från by till fe

  Du må vara piggare men Nanook ser då för borta ut. Ha, ha En riktig sömntuta ser det ut som. Speciellt den första bilden visar hur sömnig han är. Hoppas att han piggnade till efter promenaden!

  Två tibetanska munkar? Den hade varit kul att se på video. Jonna med strupsång, hi hi. Du kan väl försöka så få vi se? – Drömmen senaste natt handlade om en moster men jag vet inte riktigt vad det gick ut på. Inte alls i klass med min spökdröm som jag hade för drygt två veckor sedan och som jag fortfarande har sviter av. Fortfarande lite småont i foten.

  När jag var barn var det kutym att det skulle berättas drömmar varje morgon. Lite som en sagostund. Mor hade så livliga drömmar och sedan skulle det diskuteras deras betydelse. Vi hade inte TV den tiden så då var det annat vi fick förnöja oss med.

  Reply
 15. Gunilla T

  Har själv varit förkyld i ca tre veckor!
  Så trist att orken försvinner när man vill starta ett nytt år med nya tag och så blir det några steg tillbaka istället!

  Men här har det äntligen vänt!
  Idag var min första dag att jobba och det har gått bra! Började mkt försiktigt!

  Jag brukar komma ihåg mina drömmar periodvis iaf men inte någon den här natten.
  Underbart att drömma och sedan försöka tolka dom.
  Gick på drömtydningskurs för många år sedan och då var jag så inne i den världen att jag drömde mkt och kom ihåg alla mina drömmar.
  Så det är en träning och bra att ha papper och penna på nattduksbordet.
  Går bra att bara skriva ner stolpar först för att senare skriva mera utförligt.
  Drömmen vill berätta ngt för dig så har vi inte förstått så drömmer vi vidare på samma spår!

  Lycka till Jonna och ni andra med era tolkning!

  Kryapådigkram Jonna!

  Reply
 16. Gunilla

  Skönt att du mår bättre. Vilken mysig dröm du hade. I helgen drömde jag den mest inspirerade dröm jag haft på åratal. Den gick ut på att jag gick med i en förening som hette “Föreningen för Genomlevnad och mobiliserande motmedel”. Det är själva namnet på föreningen som inspirerar mig. Det återkommer i mina tankar hela tiden ?

  Reply
 17. Theresa

  Jonna,
  Your dream was wild! Thanks for sharing. I have a lot of dreams and usually remember them too. Most are good, and some are reoccuring. I love the kind where you feel you have had a visit with someone who has passed. Those are quite dear! Glad you are getting over your cold. Be gentle with yourself though and don’t rush in to the next thing until you are ready. Sometimes we are all guilty of putting unneccesary pressure on ourselves for things we should have accomplished and are therefore now “behind” on. Live in the “now” and erase those pressures or burdens off yourself. I am working on that in my life this year! Big Hugs?☕?

  Reply
 18. Rick

  Hi Jonna, little late commenting been having internet issues. You look very relaxed and warm in those pictures. The cold can sure take alot out of a person.

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.