Livet just nu

Godkväll på er!

Åh så många fina kommentarer ni skrivit på mitt inlägg om besöket hos Stjärna. Jag tycker verkligen det känns så himla roligt att jag får dela den här ko-glädjen med er. Haha, jag vet inte vad det är med mig. Men jag blir tårögd varje gång jag tittar på en bild på Stjärna eller ser henne på videon jag gjorde. Det är något speciellt med henne. Och det är så fint att många av er säger samma sak. Längtar redan så tills jag åker och hälsa på henne nästa gång.
Nu märks det verkligen att vintern närmar sig. Morgnarna har minusgrader och frost långt efter att solen stigit upp, och den råa kylen hittar sig in i stugan. Så nu gäller det att hålla igång elden hela morgonen och under kvällarna. Som tur är har vi rejält med ved år. Förra året hade vi inte tillräckligt mycket, så varje gång vi gick in i vedboden för att hämta ved så kändes det lite jobbigt. Att behöva känna att man måste “spara” på veden är inte en bra början för en lång vinter. Men nu har vi ordentligt med ved, så nu kommer det räcka hela långa vintern. Det känns så skönt.
Nu är det inte många löv kvar på träden längre. Det är något naket och kargt över oktober, fast på ett ganska fint sätt. Allting ligger i väntan på den tjocka snötäcket.
Den här dagen har jag inte hunnit med så mycket alls. Eller, jag har gjort två saker. Städat och gjort iordning hundratals papper inför momsredovisningen. Så det är två ganska tråkiga saker, därför känns det verkligen som om den här dagen bara flög förbi. Men nu såhär på kvällen när både städningen och momsredovisningen är klar, så känner jag en otrolig lättnad. Vad skönt det är att röja undan tunga måsten. Som om man kan andas på nytt.
Senaste tre dagarnas disk är diskad. Man kan nog tro att vi är en stor familj här hemma med tanke på hur mycket disk det blir fort.
Resten av dagen ägnades åt att gå igenom de tre senaste månaderna av kvitton, fakturor och ja…allt som hänt i företaget. Alltså, att jag aldrig lär mig?! Alltid när jag gjort ordning underlaget för momsredovisningen så tänker jag att jag hädan efter ska gå igenom och sätta papperna i ordning varje söndag. Då skulle det bara ta några minuter, så slipper jag ägna en hel dag åt detta. Men än så länge lägger jag alla papper i en låda, huller om buller, och hälften av alla kvitton och fakturor ligger i mailen i PDF filer som jag i efterhand måste leta upp en efter en. Nej, nu ska det banne mig bli ändring!

Som tur är så sköter min bror Filip som är ekonom min bokföring, så mitt enda uppdrag är egentligen att lägga allt i ordning och sedan lämna över världens tråkigaste hög med papper till honom. Men det är verkligen inte bara om man har sådan oordning på papperna som jag. Snart kommer jag dock få det mycket mer organiserat och ordning på allting. Om en liten tid väntar en väldigt bra förändring som kommer göra allt så mycket lättare.
Ska snart berätta mer om detta.
Jag köpte nyligen massor av nya färger och tillbehör för att påbörja min nya kollektion tavlor. Har haft grejerna liggande här ett tag nu och varje dag har det nästan känts plågsamt att titta på dom. Jag vill bara sätta igång! Men senaste tiden har det varit mycket annat så jag har inte riktigt haft tid. Just målning är sådant som jag bara kan göra när jag verkligen känner att jag är fri från måsten. Jag kan inte klämma in en timmes målning på dagen om jag får en timme fri. Det måste vara helt utan tidspress, om ni förstår vad jag menar.  Därför blir det gärna på helger, sent på kvällarna.
Nästa vecka kan jag nog gå lös med färgerna.

För denna helgen väntar ännu en resa till storstaden.
I morgon bär det av till Stockholm igen för en fullspäckad fredag. Jag ska bland annat till Google kontoret för att medverka i en panel på ett Youtube Event där jag ska vara med och inspirera folk till att just börja med videoformat och starta en Youtube-kanal. Det känns så otroligt roligt! Jag älskar ju verkligen att göra film och videor. Det är en underbar förlängning av fotograferandet och berättandet, där man verkligen får många fler möjligheter till att beröra. Så det ser jag verkligen fram emot.

Dock önskar jag att det gick att teleportera sig dit. Jag var ju i Stockholm förra helgen, och på något sätt känns det alltid som om det tar minst en månad innan jag laddat om batterierna tillräckligt för att åka dit igen. Det tar ändå på krafterna på något vis. Både med resan men också…hela stämningen liksom. Men det ska såklart bli jätteroligt, så det överväger det hela.
I morgon blir det till att kliva upp 03.00 för att hinna till flygplatsen i Gideå vid 06.00. Jag har ett möte på förmiddagen så därför var jag tvungen att ta det tidigaste flyget. Så nu gäller det att försöka komma i säng i tid ikväll så jag orkar med den långa dagen i morgon.

Jag kommer hålla er uppdaterade på mina Instagram Stories under morgondagen, för er som är intresserade! ♥
Stor kram på er allihopa! ♥

45 Kommentarer på “Livet just nu

  • Anonym

   Do you use a translation program? Even though I speak Swedish, I don’t read it all that well, so I use Google translate. It’s generally good. But I’m sure if you comment if something doesn’t make sense we could help you out.

   Reply
  • Bea

   If you use a computer, there is a translation box just under the header to the left. On a phone, the translation box is almost att the bottom of the page. It is Google translate, and it works just fine 🙂

   Reply
 1. A-M

  Ni har så mysigt hemma.
  Och ja, jag blev så berörd av filmen på Stjärna, så jag var tvungen att kolla den igen.
  Förstår att du längtar efter henne.
  Lycka till i Sthlm.

  Kramen // A-M

  Reply
 2. Ana

  Jonna, thank you for writing about your everyday life (boring bills included),…you fill reality with your light and you bring a smile to my face.
  I love your cow Star and the relationship you bith share is very touching.
  Buen viaje a Estocolmo! ❤😊
  Ana

  Reply
  • Josefin

   Håller med dig Leif 🙂
   Jag förstår också vad du menar Jonna. Det tar på krafterna att besöka Stockholm. Jag kan verkligen inte förstå tjusningen med det. Längtar bara hem till Övik när jag är där och på vägen hem brukar jag kunna andas bättre för varje mil vi lämnar bakom oss.
   Det känns så oäkta på nåt vis. Som Hagaparken, ska den anses fin? Mysig?
   Tacka vet jag en riktig äng, en skog. Vår natur här uppe 🌸
   Eller utsikten över havet, inte ens det är fint i Stockholmstrakten. Det är hus, båtar, vy av stad nästan överallt.

   Reply
 3. Heidi

  I really enjoy reading about your day. I sometimes think I can hear you say everything. And I love the simplicity of your home.

  Reply
 4. Christine Kalb

  Dear sweet Jonna! I just finished reading your blog about visiting Star at the farm and watching the video melted my heart, as I know and felt it did the same to you when you saw your darling cow recognize you, come to you and shower you with cow kisses! It’s wonderful for me to see you live your life like this as it brings back wonderful memories of my own childhood on a farm. Thank you for all the beauty you bring to the world!💕

  Reply
 5. Lindan

  Men ååh så spännande med Stockholmsresan! Förstår ditt behov av att “ladda om” dock…Men som du skriver – är det något roligt man ska iväg på så får man nog den energi man behöver…! 🙂

  Blir såå nyfiken på den där “förändringen som ska göra allting lättare”….Hm…Ska du anställa en assistent?? 😮 😀 :O) 😉

  Jag har oxå städat idag, och gjort massa “tråk-göra” innan jag gick iväg för eftermiddagsjobb…Men det ÄR ju verkligen så skönt när det väl är gjort…! 🙂

  Förstår att det kliar i målerifingrarna när färgerna ligger där och ropar på dig….! Ser fram emot att se nästa kollektion!! Har själv haft lite måleri-paus (eller egentligen inte riktigt varit i rätt “mood”….). Det hänger väldigt mycket ihop med att jag inte har någonstans att VARA när jag målar…Så trist att vända upp och ned på hela köket så fort man vill skapa något…. :/ Men en dag SKA jag ha en ateljé..så det så!!! 🙂

  Nu måste jag sluta…Men önskar dig en superhärlig helg, med massa inspiration och roliga möten!!

  Kram FINASTE Jonnan!! <3

  ps. När du fyller 30 tycker jag du ska önska dig en diskmaskin…haha… 😉 🙂 :* <3 – because you´re worth it!! 🙂

  Reply
 6. Lena Buhr

  Underbart, at få rå om en lite kossa-mu 🙂 härligt, härligt! Synd att man inte hinner skaka hand med en annan stjärna,,,v id namn Jonna 🙂 jag bor i Skokloster…..kramizz!

  Reply
 7. Marthine bg

  Uff, ja, skjønner hva du mener med at det er vanskelig å få kjedelige ting gjort! Men så kjennes det så godt etterpå, da er det liksom verdt det!

  Dere har det så koselig hjemme hos dere i huset, det er en så god stemning i alle bildene <3

  Lykke til med oppdraget i Stokkholm, det blir helt sikkert kjempespennende! 🙂

  Reply
 8. Celina

  Känslan och lättnaden man känner när man städat klart! 👏👌 Sååå skönt med en nystart.

  Kul med Stockholms besök igen, kommer absolut klicka in på Instagram 😃

  Hejja dig! 🌟

  Reply
 9. Älvdans

  Åh, jag hade också en riktig städdag idag! Det är lite tradigt men ack så skönt efteråt <3 Förstår vad du med färgerna. Just nu är jag inne i en ofrivillig paus från konsten jag med, mest för att jag har andra saker jag måste få gjorda och som jag inte kan skjuta på mer så då får konsten vänta. Men nu kan jag snart börja igen! Längtar så. Och välkomnar dig givetvis tillbaka till min stad igen! Ska definitivt kika in på din instagram-story under dagen 🙂

  Reply
 10. Dixi Wonderland

  Blir så glad över att det går så bra för dig 😀 Det är så inspirerande! Hoppas att det går bra i Sthlm och jag ser fram emot att få hänga med via instastories 😀

  Reply
 11. leif

  Jag sitter just nu på Fotografiska i Stockholm
  Mycket fina bilder men jag saknar dina.
  Den bilden där du sitter i vedboden skulle göra sig fint där
  Ta en titt imorgon om du hinner det är roligt och värdefullt.

  Reply
 12. Ian

  Love these everyday , normal life blogs. Nanook looks well in the photo, also I like the little white house your sitting in front of, I wonder if this is part of your red house ?

  Reply
  • Ian

   Cyrus , there is , see the comments above, briefly on a computer button is on the left side under the big picture, on a phone it can be at the top above the black bar when you click on an item (as on my phone) or at the bottom on google translate on other phones, hope this helps.

   Reply
 13. Magnus

  Jag är också en mästare på att skjuta på tråkiga måste-saker! Städa är något av det tråkigaste som finns för när man har husdjur så varar det ju inte ens fem minuter innan det dyker upp en ny tuss päls eller lite kattströ på golvet igen. Men, men, det är bara att bita ihop och ta tag i tråkjobben också. Känns ju rätt skönt efteråt!
  Lycka till i storstan! Du får se till att få lite lugn och ro ett tag sen så du får varva ner och ladda om.

  Reply
 14. Lars 8463

  Gomorgon Jonna
  Det är snart dags för “ditt” plan
  att lyfta och för mig att gå
  till jobbet.
  Tänkte bara säga tack
  För det känns alltid fint att få ta del
  av en del, av ditt liv
  Det stora och det lilla.
  Där det lilla kan vara det stora.

  Önskar dig en jättefin dag
  Att du får energi av alla nya möten.
  För du ger energi till så många.
  KRAM

  Reply
 15. Janusz

  Sometimes I feel concerned about you. So many things pulling you in different directions. You have a lots of energy right now but this is not going to last forever.
  At least get this boring, government stuff organized and stay on top of it. It really will save you lots of frustration and draining your energy later.
  Take a very good care of yourself.

  Reply
 16. Dick Scott

  Härligt med ved 🙂 det är sann rikedom och vilken känsla att få elda i en vedspis och höra eldens härliga knaster! Sant att med konstnärlighet som målning behöver man känna inspiration och kunna ha fritt att sätta igång när den infinner sig:) man kan inte bestämma tider för skapande och känna tidspress 🙂 tack för vackra bilder och lycka till i Stockholm 🙂

  Reply
 17. Johanna o Pano

  Vilka finstämda bilder, ett vackert nedslag i din vardag,,=) Hade också städdag igår, möblerade om lite och hittade några nya ytterkrukor ute i ladan,,Ovanligt tröttsamt igår att städa när man vill göra så mycket annat, men alla får ju lov att städa ibland o fint blev det!,Och fick ändå en härlig kaffestund i solen på dagen o bastubad under stjärnhimlen på kvällen,,Och så belöning idag med ridtur på morgonen med byahästfolk o stadstur senare när jag ska hämta en kompis som kommer med bussen från Ume, min gamla hometown,,Hoppas du får en givande helg i storstaden, att det roliga kan väga upp buller och stök, kram från skogen =)

  Reply
 18. Melissa

  I’m lucky I have a partner who is much more organized than I am and takes care of most of the paperwork I understand your longing to use your art supplies. I have a show in a couple of weeks and all I want to do is work in the studio but something always comes up just as I get into a groove.

  Reply
 19. Lotta

  Jag såg på din IG stories om din huvudvärk och svårgheter att sova när du är nervös och inte kan slappna av. Alltså SOM jag känner igen det där, och hur det tar sån oerhörd tid att landa efter en resa, speciellt ställen där det är mycket folk och händelser med många intryck. Man vill ta in och ge respons och bjuda till i alla riktningar, och det slukar energi som bara den, hur härligt roligt och fint sällskap det än är. Önskar jag hade goda tips och råd men när jag själv inte heller lyckats få bukt på att hantera det ännu så kan jag bara säga detta: låt dig inte bli besviken eller nedstämd över att det tar på dina krafter så. Vila och låt det ta den tid det tar att ladda om. ❤️😘

  När jag läste om ditt pappersgöra så kom J in och såg bilden där du sitter mitt bland allt. Jag tror han kände igen sig på en gång, dock så lämnar han allting där han först öppnar fakturorna, så när det är dags att samla ihop för redovisning så vet man aldrig vart de är. Dock så skriver han ut alla han får via mail på en gång, så det ville han tipsa om. 😁 Jag köpte filsystem från IKEA som allt ska in i med namnlappar, men jag är själv inte den mest organiserade personen heller, så det är halvgjort än så länge. Åtminstone har vi inte berg inne på kontoret längre efter min röjning i somras. Haha Men det låter jättebra att det är en ändring påväg och ska bli spännande att höra om detta. Jag misstänker också (som en annan nämnde) att det kanske kan vara en assistent på ingång? Åh så härligt för dig såna fall!!

  Känner ju igen det där med tidspress och kreativitet som inte går ihop. Det trycker ju undan de viktiga bitarna som krävs för att kunna gräva ner sig i djupet av själen och låta allting få flöda fritt. Önskar dig verkligen det lugnet och stilla ron du behöver för att kunna försvinna in i din värld och skapa den där magin du bär inom dig. Ser verkligen fram emot dina nya alster!

  Och det här med Stjärna! Åh jag blev alldeles tårögd när jag läste inlägget och såg bilderna och videon (såg på IG stories också). Det bara LYSTE om dig och det syntes verkligen hos Stjärna också. Är SÅ glad för bådas eran skull, och vad härligt att du kan åka och hälsa på och få spendera tid med henne. Skulle själv så gärna vilja ha mer djur här på gården, och en dag vill jag ha en häst också. Var helt tokig i hästar när jag var yngre och minns hur jag for med några jag kände som skötare när de var ute och tävlade. Min pappa köpte en utav deras ponnys sedan (som inte riktigt passade in på deras ridskola), och hon och jag passade verkligen ihop. Vi bodde på ett torp i småland ett tag och där fick vi några underbara månader tillsammans innan vi var tvungna att flytta igen pga jobb osv. Det skar i hjärtat att låta henne gå, jag minns knappt av de dagarna då hon åkte iväg, inte ens om jag var med eller hur det gick till. Jag bara grät och grät. Så jag känner verkligen din glädje och lättnad över att ha säkrat Stjärnas framtid, och att hon kommer få spendera många, många somrar hos er i Grundtjärn. Åh, vilken lycka!! ❤️❤️❤️ Vill bara krama om er båda två, för ni är så fina. 😘

  Till sist måste jag bara säga vilka underbara bilder du visat. Det vilar någonting annorlunda över dem, i ljuset och nyanserna och jag tycker de är fantastiska. Stämningen är drömsk, naken och tidlös på något vis. Jag ser hur oktober inspirerar och påverkar dig, och det är så oerhört roligt att se hur ditt fotograferande utvecklas och sveps in i en något annorlunda mantel för var år som går. Ändå du, ändå ditt unika sinne, men med små skiftningar. Som hösten under sin gång – ja alla årstider – som även om den är densamma, år efter år, ändå aldrig är till 100% den föregående sig lik. Om du förstår hur jag menar?

  Nu önskar jag dig och dina en underbar helg. Sköt om dig och vila ut. MÅNGA kramar. ❤️🤗

  Reply
 20. Illianas

  Vilka underbara bilder, i all sin enkelhet! Jag tycker det är så himla roligt att även få ta del av såna här vardagliga saker och göromål och det är något jag verkligen uppskattar med din blogg Jonna <3
  Oftast får man bara se när folk gör superhäftiga och spännande saker, vilket det också förstås är en glädje i. Men jag tror att många uppskattar när man varvar de inläggen med mer vardagliga inlägg också 😀
  Hoppas du har det trevligt i Stockholm! <3

  Reply
 21. Lena D

  Vilken vacker upplevelse du har med din Stjärna! Jag läser just en bok av Christophe Galfard – “Universum i din hand”, en underbar bok som jag absolut rekommenderar! Jag tar mig friheten att citera ett stycke från sidan 27 i boken: “Alla de tunga atomer som jorden består av, alla atomer som behövs för liv, atomerna som utgör din kropp, har en gång bildats inuti en stjärnas hjärta. När du andas drar du in dem. När du rör vid din egen hud eller någon annans rör du vid stjärnstoft”. En så enastående vacker tanke! Vi kommer alla ur samma källa för liv, inte bara vi människor utan allt som finns och är till! Människor, djur, natur. Vi är alla stjärnstoft. Kanske kan vi, om vi är öppna för det, finna en kommunikation bortom ord och intellekt och mötas på det plan där det inte finns tid och rum, inget utanför och innanför, inget jag och du eller vi och dem. En plats där allt är ett bortom analys och värderingar. Kanske är det så med din Stjärna och dig? Ni är båda stjärnstoft och möts i oändligheten där inga gränser finns. Där allt är förenat i en kosmisk dans av ren kärlek. Jag vill leva i den bilden. Den ger mig tro på att vi alla kan mötas i kärlek, bortom olikheter och splittring. Djur, människor och natur. Som stjärnstoft. Som ett gemensamt universum av samhörighet. Dansa och sjunga tillsammans, till livets lov. Det vore en kär lek. Du har mött något mycket vackert och stort i din Stjärna!

  Reply
 22. Lilylayne

  This post reminds me of your old posts, 4 years ago when I first discovered you. It is so nice to see your comfortable home and work areas. Have fun in Stockholm!

  Reply
 23. Christiane

  the simple joys of a clean home, a happy and loved dog, and a good cup of coffee . . . . Jonna, your photos are wonderful to look at and to enjoy . . . thank you for sharing them with us

  Reply
 24. Leona

  Du är så otroligt inspirerande 🙂
  Och du har inspirerat mig till att jag nu ska göra vad som kommer skänka mig glädje och inte nollor på kontot.
  Älskar bloggen 🙂

  Reply
 25. Monnah

  Ibland saknar jag Stockholm så det värker i bröstet och ibland undrar jag hur vi stod ut i Stockholmsförort i tolv långa år. Tja, livet bjuder på högt och lågt och vi följer med i dansen så gott som vi kan, eller hur? Lycka till med dina stadsuppdrag! Fint att se att du har det upplagt med att slippa frysa i vinter.

  Reply
 26. Anders

  Känner igen mig precis. Sitter också med en hög av fakturor och kvitton för att pussla ihop tredje kvartalet. Plus att jag just kom på att jag missat att fylla i körjournalen – det blir många mil när man bor ute i skogen och det ska också med i bokföringen. Tänker som du att nästa kvartal ska jag ordna allt i pärmen direkt – men oups – fjärde kvartalet har ju redan börjat och jag ligger redan efter…

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.