Ett besök hos min Stjärna

Hej på er!

Idag har jag varit och hälsat på Stjärna, kvigan som jag nyligen köpte, som ni kanske läst om i tidigare inlägg. Hon kommer ju vara här i Grundtjärn under somrarna men bor på Jon Salmens gård i Myckelgensjö under vinterhalvåret med alla sina kompisar. Nu var det längesedan jag såg henne sist, så idag skrev jag till Frida och undrade om det gick bra att jag kom förbi en liten stund för att hälsa på Stjärna, och det gjorde det! Så jag satte mig i bilen och for iväg med världen största leende.

Filmade lite med mobilen när jag hälsade på Stjärna, och det var ett sådant himla fint välkomnande. Hon kände verkligen igen mig och lyste upp när jag klev in i ladan och sa hennes namn.

När jag kom till gården mötte jag först Frida och hennes gulliga hund Sigge. Frida höll på att laga och svetsa en grej som gått sönder. Ja man ska verkligen kunna mycket för att ha en sådan här stor gård. Hon är verkligen världens coolaste!
Jag tror inte jag varit inne på gården sen jag målade här för 7 år sedan. Helt otroligt! Så det var roligt att vara tillbaks igen. Allt var sig likt, men lite större med en helt ny byggnad.
När jag sedan gick in där Stjärna bor så nästan smälte mitt hjärta vid första ögonkontakt. (Hon är kon längst bort som tittar in i kameran) Haha hon såg lite chockad ut. Hon tittade på mig med världens största ögon och sedan lufsade hon försiktigt fram, som hon alltid gör. Jag blev så, så lycklig att se henne. Tänk att en kviga kan fånga ens hjärta såhär!
Sen blev det massor med gos och pussar.
Hon har verkligen ett speciellt utseende. Älskar hennes lurviga öron. Det ser nästan ut som små björnöron. Och hennes tofs på huvudet. Ja, hela hon är så söt så jag nästan svimmar.
Jag blev verkligen rörd av att se hur kontaktsökande hon var. Jag hade inte alls väntat mig det. Jag hade nästan förberett mig på att hon kanske inte skulle bry sig så mycket nu när hon var på bondgården.  Men det var verkligen tvärtom. Jag kände verkligen att hon blev glad att se mig. Och åh…det värmer i hjärtat.
Jag blev överöst av pussar ♥ Hela ansiktet var fullt av dreggel haha. Men det gjorde absolut ingenting. Vet ni hur gott kossor luktar?
Sen var det dags att säga hejdå till Stjärna. Men jag ska absolut komma och hälsa på henne snart igen. Är så glad att jag får möjlighet att göra det för Frida. TACK! ♥
Passade på att ta en bild med oss innan jag for hem till Grundtjärn igen.

Åh, jag går fortfarande runt med ett stort leende efter mitt besök hos Stjärna idag. Tänk vad djur kan ge mycket kärlek och glädje.
Och det känns så roligt att ni är så många som verkar så glada över det här med Stjärna. Därför kändes det extra roligt att nu få dela med mig av lite bilder från dagen, eftersom jag vet att ni är många som längtat efter att få se och höra mer om Stjärna. Det är så roligt att ni är så intresserade och engagerade. Tack! ♥

Hoppas ni haft en underbar dag! Stor kram på er! ♥

43 Kommentarer på “Ett besök hos min Stjärna

 1. Helena Eriksson

  Riktigt mysigt, djur är underbara?
  O jaa, kossor luktar gott ? Bor på min gård utanför Sundsvall, med mina djur, tyvärr inga större just nu, hundar, katter, höns o nåt odjur till ? för tillfället.
  Ha det underbart med Stjärna⭐?

  Reply
 2. Sabina

  Vilken speciell ko hon verkar vara! Jag tänker mig att ni båda kanske har levt tidigare liv med varann och att ni därför drogs till varandra genast i detta liv. 😀

  Reply
 3. Anders H

  Du har ett stort och varmt hjärta, Jonna! Jag är glad för din skull att du har gett dig sjutton på att du ska ha en egen kossa/kviga! Lite tokroligt kanske, men det är nog så du är, så: varför inte! Follow your heart….!

  Reply
 4. Catarina

  Tack för att du delar med dig av ditt besök hos Stjärna. Hon är verkligen fin och det är hennes ko-kompisar också. ♥

  Reply
 5. Kerstin Sundin

  Kor är vackra så jag förstår din glädje när hon känns vid dej. Jag har alltid varit förtjust i småkalvar oxå. Så speciellt när de sugen på ens fingrar. Numera njuter jag mest på håll. I somras åkte vi förbi en kohage i Nordingrå. Jag bad min man stanna så jag fick fota några skönheter. De hade så många olika färger som man sällan ser tillsammans. Det blev ett fint minne från i somras. /Zazza

  Reply
 6. Brittmari Anderson

  Åååå, Jonna och Stjärna….vilket underbart kompispar ni är <3 Man ser verkligen att hon gillar dig, först kommer hon lite trevande…det var ju ändå ett tag sedan, kan det verkligen vara hon som var i hagen i somras. Jaaa, det är det…hurrra, är ska hon pussas ordentligt!….min tolkning av Stjärnas intryck idag 🙂
  Filmen gjorde så att mina täppta näsa öppnade upp…för tårarna rann som bara den. Så, tack för den fria näs-passagen 🙂
  Kram på er alla !
  Ps…hälsa Johan att jag tycker att han passar jättebra i nya frisyren 🙂

  Reply
 7. Howard Egan

  Star clearly knows and likes you. That’s neat. My heifers accept me as one of their group and barely move aside from me, then follow when I ask them.

  Reply
 8. Maria

  Vad fin hon är! Förstår precis. Jag träffade ett får en gång som hette Linnea som jag klappade i ett stall. Blev helt varm i hjärtat och ville ta hem henne. Tyvärr har jag inte träffat Linnea igen, men känslan minns jag.

  Reply
 9. Celina

  ?? Världens sötaste kviga alltså!
  Att hon har lite “speciella” skönhetsdrag gör ju
  bara att hon blir ännu bättre på bild ?
  En perfekt matchning!

  Reply
 10. A-M

  Åh, jag smälter verkligen. Så himla fina bilder er sinsemellan.
  Nyfiken, kommer du använda bjällran jag skickade, till Stjärna?

  Kramen // A-M

  Reply
 11. Dixi Wonderland

  Hur go får man bli? Haft en väldigt dålig dag, med ångest och tårar men du får mig alltid att le Jonna. Hur ledsen och jobbigt livet än är så får du mig att le. Världens största kram till dig och till din Stjärna :*

  Reply
 12. Therese

  It is so fun to see what you are up to and you never dissapoint Dear Jonna! This looks like a match made in heaven with your beautiful Star by your side and so full of affection for you! How wonderful. And now she gave you that happy feeling in your heart and soul from not only seeing and touching her, but from her remembering you! How priceless a gift for you both! Thank You So much for sharing!
  Much love??????!!

  Reply
 13. Alma Katharina

  Ååååå så herlig å se, den kjærligheten dere to deler! Hun er virkelig utrolig fin og utstrålingen hennes er så god og myk og kjærlig!!! Tusen takk for at du deler gleden med oss! <3 Stor klem fra Norge <3

  Reply
 14. Elly

  Roligt Jonna, du är så fin och orädd. Väldigt, väldigt bra att det faktiskt finns en bonde så nära också.

  Reply
 15. Annie

  Jag förstår dig verkligen, hon är ju hur söt som helst! Och underbart att hon kände igen dig; det måste ha värmt ditt hjärta:) Så gullig film!

  Reply
 16. Martina Åkerman

  Med Guuuud!!! Jag sitter på jobbet och gråter! Gud så rörande att se henne ge dig pussar på ansiktet! Vilket underbart liv du lever Jonna. Jag vill också ha min egen ko!!!!

  Reply
 17. leif

  Vad livet kan vara märkligt.

  Född KO.Sen köpt.Sen pussad.Och dessutom ha 10 millioner följare på facebook.
  Vad kan man mer begära.
  Det verkar vara KOrupt.

  Kram från en människa

  Reply
 18. Anonym

  Men herregud! Hon är som en hund! Åh hon är så söt, vacker! Väldigt förtjusande dam! Men hon har fina KO-mpisar också, den vitbeiga som gick i bilden på videon är också väldigt fin! Och den svarta. Ja hon har väldigt fina kor Frida. Lycka att hon lät dig köpa Stjärna.
  Jag känner också nästan kärlek till Stjärna. Men hon har fått en fin ny matte också Jonna! <3

  Reply
 19. Janusz

  I have always loved how curious cows are, looking at you with their big eyes. Yes, you have to meet Star often in order to keep a bond with her strong. Could you take
  her for a walk around a farm? You wold need some kind of a harness like a leash for a dog. This is how we used to take cows to a pasture on my grandma’s farm.
  They had a chain wrapped around their horns. These cows do not have horns yet or have they been removed? Eventually you could get an animal trailer and take her
  for a longer trips or even keep her at your place for a while. But you would also need some hay for her and clean the manure. You could use it in your gardens.
  When time comes you could learn how to milk her by hand and make your own butter and cheese. I did it all – except for milking. That was too intimate for me.

  Reply
 20. Lars 8463

  Gomorgon varmhjärta
  Det är ganska längesedan
  Jag andades näsa mot nos och mule
  Men minnet minns minnena ❤
  Så jag tycker verkligen att du
  kan sätta ord på din känsla.

  För många ser stora ögon.
  Men hur många ser genom
  ett ansikte fullt med dregel.
  Dom lurviga björnörorna och tofs.
  Som gör känslorna svimfärdiga.
  KRAM

  (Nu vet jag var hon bor, så nu
  blir det en… ?)

  Reply
 21. Johanna o Pano

  Haha åh vad underbart vad glad jag blir för er skull! Den sträva kotungan! ? Stjärna är verkligen jättefin, vilken glädje för er att ni funnit varandra! Och du sprider värmen vidare till oss läsare, tack! ? ? ?

  Reply
 22. Bella

  Fantastiskt fint 🙂 Stjärna är så vacker och söt! Och man ser tydligt att ni har en “conncention”. Ååååh vad fint :):)

  Reply
 23. Marthine bg

  Hun er virkelig en vakker ku <3 tenk å være ku, og være så "kjent" som hun nå blir 🙂 🙂 fantastisk!!

  Reply
 24. Lindan

  Alltså det där är så gulligt så jag nästan dööööör!!!!! <3 <3 <3
  Ni var nog menade för varandra….! *lucky star" 🙂

  Reply
 25. Magnus

  Emil hade sin Griseknoen, och du har Stjärna. 🙂
  Att känslorna är ömsesidiga är ju helt uppenbart. Att kor, och kanske framför allt kvigor, kommer fram av ren nyfikenhet är ju inte ovanligt, men att se dom göra så som Stjärna gör tror jag aldrig jag har sett tidigare. Deras intresse brukar ju vanligtvis avta ganska snabbt efter att ha nosat på en utsträckt hand.
  Fin är hon din Stjärna och ni två har helt klart något gemensamt!

  Reply
 26. Lily in Montana

  Oh, she’s so sweet, with such a pretty face! This really made me smile, so glad you got it on video. I love the sloppy cow kisses she gave you. Isn’t it true that such a simple thing as this can bring so much happiness? You surely brightened her day, as well.

  Reply
 27. Janet Doane

  I too am one of the people who love to hear about Star… what a sweet and intelligent being she is. I find this communication with animals so touching too, Jonna, the purity of it, and when it happens it feels like the biggest gift. I could see the surprise you mentioned when Star first saw you, like ‘how is this possible? She’s HERE??” Wow, then the outpouring of love. Animals know and remember us… such rich and deep lives they have. Thanks for sharing this story… so lovely to read. ❤

  Reply
 28. Marlene

  Å, att se Stjärnas blick och samtidigt höra din röst när du talar till henne. Så mycket värme och kärlek når igenom kameran och ända hem till mig så jag sitter här med tårar i ögonen. Vilket himla fint möte!

  Reply
 29. Cina

  Så fint när Stjärna kommer fram och hälsar! jag blev nästen tårögd, (minns min farmor och hennes kor!) Stjärna känner igen dej och vill “markera” att du tillhör henne när hon nosar i ansiktet, tror jag. Kor gör ett fantastiskt arbete när de betar gräs ute och trampar med sina klövar i marken. Det gynnar den biologiska mångfalden och binder kolet i marken, dessutom håller de landskapen öppna. Hittade här en bra länk om hur man håller nötkreatur och får/lamm, utifall du ökar ditt antal djur med tiden. Läs gärna också länken från Savory institute hur fint olika bönder jobbar med sina djur på flera platser i världen och hur det har en positiv inverkan på det ekologiska, sociala och ekonomi. Lycka till med Stjärna!
  Savory Institute https://www.savory.global/institute/#overview
  http://www.vaxteko.nu/html/sll/sjv/utan_serietitel_sjv/UST94-1/UST94-1F.HTM

  Reply
 30. Dick Scott

  Så mysiga och rogivande bilder 🙂 det är något speciellt med djur i allmänhet och kor i synnerhet 🙂 minns barndomens ängar med betande kor och koskällor som lät så vackert 🙂 härligt att du tar in så mycket av det vackra från förr och lyckas kombinera det med ditt liv; jag tror att det är stora möjligheter nu med den nya tekniken att nå ut med vad man än sysslar med globalt och kunna välja att bo på landsbygden och ha det bästa av båda världarna 🙂

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.