Min egen tomteverkstad

120508

I december månad brukar jag ha som allra mest att göra inne i ateljén, eftersom det är den tid på året som jag får som allra mest beställningar i webshopen. Det brukar vara en ganska hektiskt tid, men också så otroligt mysig. Så länge posten går som den ska och beställningarna kommer fram i tid och paketen är oskadda så brukar det kännas riktigt roligt.  Många, långa kvällar och nätter i ateljén och mängder med fotoprints och tavlor i olika storlekar som ska skickas iväg för att sedan bli julklappar.

Det brukar bli många körningar till posten i Junsele för att både hämta ut och skicka paket som är för stora för att skickas med lantbrevbäraren. Men till och med bilturerna kan kännas ganska härliga. I en påse bak i bilen ligger de inslagna paketen och på något vis känner jag mig som en tomte som är ute och far med sina renar och som ska se till att rätt paket hamnar till rätt person. Bara det att jag åker i en bil istället för en släde.

Under december månad brukar det kännas som jag har min alldeles egen lilla tomteverkstad. Och det är alltid en lika stor glädje att få skicka iväg mina bilder i olika storlekar och material till någon som förhoppningsvis kommer uppskatta det. En film som jag spelade in i december förra året visar ganska bra på hur det brukar se ut i min ateljé om kvällarna.

Eftersom det är december och julen närmar sig så tänkte jag ge lite julklappstips från min webshop och visa lite av sortimentet som finns där. Min webshop hittar ni HÄR.
120503

Jag har en hel del nyheter sedan förra året. Bland annat dessa signerade konsttryck i en begränsad upplaga av 20 st/målning. Det är alltså en print från mina originalmålningar på 100 x 100 cm på matt högkvalitativt fotopapper. Varje print är signerad med namn och numrering på framsidan.
120501De är alltså gjorda för att ramas in. Och såhär kan en sådan print se ut inramad med svart träram och plexiglasskiva. Detta är ett bra alternativ om man vill ha en mer ekonomisk variant än originalmålningarna eller om originalmålningen är såld, och ändå vara säker på att ha en relativt unik tavla då upplagan endast är 20 st. Printen på bilden är ett tryck från målningen Arctic soul och den printen hittar ni HÄR.
120502Till vänster har jag ramat in en print från målningen Vackerland, och printen jag håller i är från målningen Fjällvind. Om ni vill se alla printar som finns tillgängliga så kan ni gå in HÄR.
120504Och så har  jag några originalmålningar kvar som väntar på ett nytt hem. Inramade i svensk furu och färdiga att hängas upp. Till vänster har vi “Silence” från min vinterkollektion och till höger “Skogstjärnen” från sommarkollektionen. Alla målningar hittar ni HÄR.
120505Och såklart har jag mängder med fotografier i olika storlekar. Fotoprints, som jag kallar dom. Allt ifrån A4 storlek upp till 70 x 100 cm. Alla storlekar som finns att välja på är storlekar som det är lätt att hitta ramar åt. Varje bild går även att få som canvastavla, också det i olika storlekar. Ni hittar alla fotoprints HÄR, och när man klickar sig in på en bild så finns alla valmöjligheter. Både storlek och kvalitet på fotopapper/canvas.
120506Kanske ge bort ett norrsken i julklapp? 🙂
120507Och här har vi Kaffekoppen, som blivit den bild jag sålt allra mest av. Här i storlek 30 x 30 cm. Kaffekoppen hittar ni HÄR.
120511Små bilder, som A4 (21 x 30 cm) och kvadratiska 30 x 30 cm kan ändå bli lite större tavlor om man ramar in dom med passepartout. Jag föredrar alltid att rama in bilderna med passepartout eftersom de ger mer fokus åt bilden och dessutom får det att se mer harmoniskt och elegant ut.
120510

Det var lite julklappstips från min webshop! Om du funderar på att göra en beställning och vill vara säker på att den hinner fram innan jul, så lägg gärna beställningen innan den 12 december. Det går självklart bra att beställa efteråt också, och med största sannolikhet borde det hinna fram även några dagar efter det, men jag vill vara på den säkra sidan eftersom man aldrig kan räkna med att leveranserna går lika fort under de stressiga jultiderna.

Har ni några julklappstips?
KRAM ♥

38 Kommentarer på “Min egen tomteverkstad

 1. Janet Doane

  Hi dear Jonna… how wonderful, I love what you’re doing!!! I just tried to purchase the coffee cup photo, and shipping costs didn’t show up, nor were any shipping terms listed. I was nervous about placing an order not knowing how much the shipping would be… as it could be quite expensive all the way here to the West Coast of the US…I’m guessing this is a mistake, so can you check on this? Your passion continues to inspire me sooooo much!! Love and hugs!!

  Reply
 2. Janet Doane

  PS…just love the video, and the music. Your workspace is beautiful, glowing. Watching you wrap gifts going out really touched my heart. Who is singing? She is wonderful. The sound of Swedish really effects me so deeply. Happy sigh.

  Reply
 3. Lone

  Ååå, du er så inspirerende!! Jeg får lyst å helle deg på et glass og ta deg fram ved behov. Haha, ja, det hørtes merkelig ut! Men du er det, du gir meg så mye inspirasjon!

  Reply
 4. Maria

  Så otroligt underbara bilder som du har fångat upp under den tid som du har bott där . Helt fantastiskt Sådant djup du fångat …och ett lugn över varje bild . Tack för din underbara blogg och allt vad du förmedlar <3

  Reply
 5. Fanny

  Åh hur fina som helst! <3 Skulle hemskt gärna vilja ha en så stor tavla av dig i framtiden, hoppas du fortfarande målar och säljer då! Lycka till i tomteverkstan 🙂 Kramar

  Reply
 6. Sabine

  Hej Jonna
  Jag undrar hur du gör dina konsttryck? Tar du kort pa dina malningar eller hur gör man?
  Jag har börjat lite smatt att vara kreativ jag med och funderer pa att sälja mina prints. Undrar därför hur man gör för bästa kvalite.
  Vore tacksam för svar.
  Älskar dina malningar!
  Hälsningar fran Tyskland

  Reply
 7. Yohanna af Skovde

  Du är så talangfull! Mitt bästa tips är ett riktigt fint garn till en som gillar att sticka, oftast mammor och mormors som säger att de aaaldrig önskar sig något. Men ett fint garn blir man alltid glad för! 🙂

  Reply
 8. Cina

  Fantastiskt fina bilder! Du har en otrolig begåvning/talang och är så kreativ! Lycka till med allt du företar dej!

  Reply
 9. Lars 8463

  På väggarna i min lya
  hänger ingenting.
  För mina tankar
  ser dom sällan.

  Men dom skulle se
  om bitar av dina
  känslor och tankar
  hängde där.

  För dina bilder, tavlor
  är så fina!!

  Ett tack sagt med känsla
  är aldrig för litet.

  TACK för alla minnesbilder
  du ger mig.

  En liten fråga
  När du har tomtat klart för i
  år, subarurenen står och
  vilar sig efter alla hjulspår.
  Effekten av all glögg och
  nyårsskumpa lagt sig.
  Och det blir lugnare?

  En bild som nog aldrig
  kommer att finnas i shopen.
  Går det att ordna mot en
  extra slant till tomtegröten?
  Eller blir det för mycket
  stök, bök och tid?

  Hur som helst
  Ha det bra i verkstaden
  Kom ihåg att det ska vara
  rim och ranson på julmyset.

  Kramisar

  Reply
 10. Sanna

  Åh, så otroligt fint och inspirerande! <3 En jul när jag var liten ville jag göra en riktig tomteverkstad i mitt rum och byggde ett rör av toarullar som gick från skrivbordet till en korg där jag kunde släppa ner paketen när de var klara. Så det fick bli väldigt små paket 😛

  Reply
 11. Ulrika

  Jag beställde två fotoprints av dig, Jonna och de är så fina!! Till och med finare än på bilden på webben! Jag kommer absolut att beställa fler bilder för du är en sann konstnär<3

  Reply
 12. Dixi Wonderland

  Du är helt magisk! Finns det något du inte är bra på? 😀
  Och ta inte detta på fel sätt nu Jonna för du vet att jag gillar dig (om du inte visste det så vet du det nu haha) massor men detta inlägget måste markeras ut som reklam. Hela inlägget är direkt reklam till din webbshop och då måste det annonsmarkeras 🙂

  Reply
  • Ingela

   Alltså, jag måste tacka för att du skrev detta! Naiv som jag är hade jag inte koll på att jag måste markera reklam för mina egna produkter, men tack vare din kommentar har jag nu kollat upp det och skrivit in sådana markeringar i min egen blogg! <3

   Reply
   • Dixi Wonderland

    Man lär sig alltid något nytt 🙂 Förstår att det blir konstigt när man ska skriva “I samarbete med min egna webshop” eller vad man nu väljer att skriva men alla som besöker ens blogg är inte läsare som hängt med i flera år. En ny besökare ska direkt kunna se ifall det är reklam eller inte. Roligt att du tog det till dig 🙂

    Reply
 13. Katarina Julin-Forssen

  Har du prints på de första tavlorna du gjorde till vernissaget hemma för några år sedan? Skulle köpa tavlorna men du skulle ställa ut dom först. Dom kostade då 2000kr/ st?? Blev inte av att jag kom och hämtade dom. Det var en rosafärgad med din bild på o en svartgrå med skog o flygande fåglar på. Har frågat dej förut men inte fått något svar?
  Varm kram
  Katarina o Lars-Eric i Solna (Junsele).

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.