Mitt paradis på jorden

Hej på er allihopa!
Den här veckan har verkligen gått ovanligt fort. Jag tycker det känns som om det borde vara onsdag idag, och inte fredag. Men det känns skönt att helgen är här nu. Jag och Johan kommer ägna vår helg åt att fortsätta renoveringen i hallen. Det känns roligt att få börja med det igen, efter ett tags paus. Vi har köpt panel som nu ska upp på väggarna. Så det kommer vi börja med i morgon. Ska bli så spännande att se hur hallen kommer se ut med vacker, ljus panel. Jag tror det kommer bli så himla fint!

Idag har varit en helt underbar dag. Har känt mig så pigg och glad. Och jag tror det beror på att jag hade en sådan otroligt fin morgon ute i skogen i morse. Det var solsken, lite dimma och bara sådär magiskt vackert som en tidigt sommarmorgon kan vara. Jag har faktiskt spelat in ännu en videoblogg idag, fast nu på engelska. (Kommer göra svenska subtitles inom kort för de som har svårt för engelska). Jag fick feeling nu efter att jag gjorde videobloggen igår. Jag tycker verkligen det är SÅ roligt att göra film. Det blir en så härlig förlängning av bloggandet. Och jag hade ju innan tagit en ganska lång paus där jag inte gjort några videobloggar. Så det känns extra roligt att komma igång igen nu.

ENJOY ♥
Det blev en promenad till min magiska skogstjärn, som jag skrivit och fotat så många gånger under åren. Precis som jag nämner i videobloggen så är den här tjärnen min absoluta favoritplats på hela jorden. Skogen runtom är också den så vacker och mysig. Jag får en trygg känsla av att vara här.
Nanook lyckades även denna dag göra en häftig bild!
Vattnet i skogstjärnen är så klart att man kan se ned till botten. Och alldeles grönt. Och fullt med näckrosor. Varje morgon och kväll så dansar dimman över tjärnen, trots att det inte är dimma någon annanstans.

När jag kom hem tog jag dragspelet och kopp kaffe och satte mig ute i solen på den vackra träbänken som Johans pappa snickrat åt oss. Jag spelade morfars favoritlåt, “Liveti finnskogarna” (som ni även kan se i videobloggen).
Jag skrattade när jag efteråt fick se att alla djuren var närvarande. De verkar som om de gillar dragspelsmusik.

Vad ska ni göra i helgen? Hoppas ni får en underbar helg vad ni än har för er.
Kramar i massor! ♥

79 Kommentarer på “Mitt paradis på jorden

 1. Elisa

  Jonna,
  tack för din härliga blogg. Tack även för din underbara vlogg.
  Blir så glad när jag ser den, det verkar som din semester
  från sociala medier var det som behövdes.
  Du filmar helt otroligt bra. Ljud, ljus, allt + du och Nanook =
  stora hjärtan i massor till dig!

  Reply
 2. Karin

  En magisk plats!
  Vi bor i Sörmland och ibland tar vi kompassen och går rätt ut i skogen. Där mitt ute i storskogen har vi vår favoritsjö. Inga vägar leder dit och man hör bara naturens ljud när man är där. Känns som en magis plats så jag förstår din känsla för din skogstjärn.

  Reply
 3. Anders H

  Hej igen Jonna!
  Jag blev nästan lite löjligt vemodig när jag såg din “vlogg”… snart kommer väl något utländskt filmbolag och “rövar bort” dig från skogen, du har faktiskt det som kallas för “star quality”! Och sedan blir du rik och berömd och hinner aldrig mera blogga eller vlogga igen… C´est la vie..!
  Men, bortsett från dessa dystra framtidsutsikter (för dina nuvarande fans), TACK för en film som var helt fantastisk!
  Och, på ett mer jordnära plan: det blir inte helt fel, att spika panel..!
  Kram!

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha åhhh inte behöver du oroa dig för det! 🙂 Jag kommer aldrig att låta mig rövas bort från skogen.
   Och jag kommer alltid vilja fortsätta blogga. Ni, mina läsare, är bland det viktigaste jag har! 🙂 ♥
   Jätteglad att du gillar filmen!! Kram på dig! ♥

   Reply
 4. Nina Öhrnberg

  Är det vid den underbart trolska tjärnen bakom sandstranden? Där har jag suttit och drömt många ljusa sommarnätter. Helt fantastisk film, tack för den och vad duktig du blivit på att spela dragspel.

  Reply
  • Jonna Post author

   Det är inte den tjärnen bakom sandstranden men det är annan tjärn bara en bit bort därifrån! 🙂 Finns många vackra tjärnar omkring Grundtjärn. Så roligt att du varit vid den tjärnen många gånger och drömt dig bort ♥
   Kram på dig!

   Reply
 5. Christine Kalb

  Hello again Jonna!
  Your English is very much better than my Swedish. Truly, I enjoyed your blog so much as you stirred memories in me and made me smile.stay your path, Jonna, you have a strong will, a huge heart and so much talent! As always, your photos are marvelous, particularly Nanook shaking off the water! I look forward to your next episode….huggz from Canada, Christine

  Reply
 6. Anonym

  Om jag en dag framöver inte är på topp, tycker att livet är svårt, folk är tråkiga och besvärliga, om tristessen griper tag i mig, så vill jag ta fram denna film. Den är som ett motgift mot melankoli och blaserthet. Du är smittsam med din glädje över allting omkring dig. Tack för denna dos livsglädje!

  Reply
  • Jonna Post author

   Men alltså åh….så himla fint skrivet. Jag blir verkligen såååå glad och tacksam att jag inte finner orden.
   TAACK! ♥

   Reply
 7. Anna

  Du är magisk Jonna! Sedan jag hittade din blogg i slutet av 2015 har jag inspirerats av dig tusen gånger om. Du får mig att inte känna mig konstig och hopplös i mina drömmar om livet på landet och resor uppe i norr. Tusen tack och keep up the good work! Har du vägarna förbi Lund någon gång är du välkommen på fika 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   TACK Anna!! Vad otroligt glad jag blir o höra det ♥
   Och tack för fikainbjudan också!! 🙂 Så snällt.
   Kram ♥

   Reply
 8. Marie

  Heeelt underbar vlogg! Jag älskar hur naturlig och otillgjord (säger man så?) du är! Jag blir varm i hjärta och själ! Helt underbar plats du har där. När jag såg att det var du som spelade dragspel blev jag så paff, för jag visste inte att du spelade det. Ännu en talang! Fantastiskt!

  Ha en underbar helg!

  Kram!

  Reply
  • Jonna Post author

   Tusen tack för dina fina ord Marie!!! ♥ Jätteglad att du gillar vloggen!! 🙂
   Ha en underbar vecka!! Kramar ♥

   Reply
 9. Janet Doane

  I savored your video! Thank you for bringing us to your most sacred and enchanted place… it felt crystalline, so clear… made me think of dancing orbs that live in the forest and the lake, filled with beneficence and love. It is no wonder that you find such deep inspiration there… and the moss… I so love moss… to see your feet sinking into the depths of its growth made me smile – and my feet want to feel that too – there is so much healing energy coming from everywhere, enhanced by your appreciation and gratitude. I loved the music that you chose, as it transported me even more, opened my heart even more… and your accordian playing is wonderful, and your grandfather taught you… that also touched me. Nanook is just adorable as always… it was heart warming to see him in the video and shots. Hope you too have a wonderful weekend, Jonna. 🙂

  Reply
  • Janet Doane

   Jonna, I have just watched your videos again… your morning out with Nanook, and the kulning video… and got so choked up.. it’s all so beautiful. I shared these with my husband, feeling the emotions, and then said to him, how can we create something like this, like what you have, for ourselves? And allowing the universe and love to bring it to us in its perfect way. Much love. 🙂

   Reply
  • Jonna Post author

   Oh I love to read how you felt about the place Janet. I really understand and feel the way I do. I love when someone truly understands what I try to explain. Thank you so much for sharing that.

   I wish I could take you here, Janet and Pamela, this magical place ♥ 🙂

   Lots of love to you both ♥

   Reply
 10. Maria

  Så fantastiskt magiskt foto och miljö, jag tror att du fångar din känsla, outstanding! Jag förstår Anders H ovan för det är så magiskt, så jag tänkte: Åh jag vill se film i denna miljö med detta foto och insåg sen att – varför detta behov, det är ju perfekt som det är. Fantastiskt!
  Tack <3

  Reply
 11. Luna

  Really enjoyed your volg, you perfectly fit in this Beautiful place you live, have a wonderfull weekend😊

  Reply
 12. PJ:s byffé - från by till fe

  Härligt, Jonna, härligt! Vilken fin film! Och Nanook, den lille bävern. Öh, sorry, stora bävern. Han älskar verkligen vatten.
  Helgen? Lite vedarbete väntar och så firar vi villaavslutningen, stugsista som det heter i Sverige.

  Reply
 13. Bysse

  Hej Jonna.
  Lika härliga bilder som vanligt och en helmysig vlogg.
  Om man går in på eniro kartor och växlar över till flygfoto syns det vilken tjärn det är.
  Man ser hur vattnet skiftar i grönt. Min fru, jag och ett annat par var i unga år där nere vid sjön.
  Vi hade firat midsommar i Junsele och på hemvägen kom vi på att leta reda på någonstans att bada.
  Vi hade väl någonstans ifrån fått tips om att det fanns en badstrand där nere. Sagt och gjort, vi tog oss ner dit.
  Problemet var dock att badstranden var på andra sidan vattnet och då ( jag tror att det var “In the summer of -69”)
  fanns ingen bro. Vi hade ju kunnat simma över men det föll inte alla på läppen så vi hoppade över badet den gången.
  Ha nu en trevlig helg hela familjen, både håriga och ohåriga önskar Bysse.

  Reply
  • Jonna Post author

   Kul att du såg tjärnen på kartan! Ja just denna tjärnen har verkligen grönt vatten jämfört med de andra tjärnarna. Den verkar inte heller vara så djup.
   Vad roligt att ni skulle ned till stranden och bada för längesen, men att det då inte fanns en bro. Kanske gick man ned till stranden från andra sidan vägen då kan jag tänka mig 🙂

   Ha det så bra!! Kram ♥

   Reply
   • Magnus

    Kanske därifrån Grundtjärn fått sitt namn. Det gröna vattnet gjorde den tjärnen speciell, och så var den grundare än de övriga. Grund tjärn…. Grundtjärn.
    En tanke som dök upp “bara så där”.

    Reply
 14. Dixi Wonderland

  Men vilken magisk morgon <3 Gud så vackert ni bor. Nära till både sjö och natur. Måste vara helt underbart att bo så och va roligt att du börjat göra mer filmer och visar behind the scene. Tror inte att många vet hur jobbigt det faktiskt kan vara att bära allt material osv för att ta de där perfekta bilderna. Du är så fantastiskt duktig 🙂

  Imorgon ska vi fotografera 3 olika outfits. Enda dagen som det inte ska regna så får passa på 😛 Är dock så himla glad över att det är kyligare ute då jag älskar höstmodet 😀 På Söndag ska jag städa ur hela badrummet. Mindre roligt men sånt som måste göras. Önskar dig, Johan och alla djuren en mysig helg 😀

  Reply
  • Jonna Post author

   Så glad att du gillar videon!! 🙂 Ja det är verkligen en fantastiskt fin plats här. Så orörd och oupptäckt än. Känns alltid så skönt att veta att man är helt ensam vart man än går 🙂

   Så kul med fotograferingen ute! Ja höstmodet älskar jag också! 🙂
   Hoppas det gick jättebra med fotona!! KRAM ♥

   Reply
 15. Larry

  What a lovely vlog, Jonna! Thank you for taking us out into the forest to your wonderful energetic pond site. Your english is exceptionally good and I enjoyed your accordion music.

  I liked your bare foot steps on the spongy tundra at the edge of the pond. Does it feel good under your feet?

  Reply
 16. Lily in Montana

  Watching your enchanting video, I could feel myself relax. Seeing the light sparkling on the lake, the myriad shades of green, and oh, that wonderful quiet of tree and water, it’s just what I’ve been longing for. I understand how you would feel that sense of homecoming in living there, as if you truly belong to the land. It’s a pleasure to hear you play your grandfather’s favorite song. And to see Nanook enjoying his swim! Good luck with your home work project, can’t wait to see your beautiful “new” hall.

  Reply
 17. Cina

  Tack för din fantastiskt fina video-blogg och den fina bakgrundsmusiken! och dragspelsmusiken, du är jätteduktig! Din Vlogg ger balsam för själen och jag kan känna lugn och ro för en stund här i den stressande förorten intill storstaden. Allting här håller på att kväva mej och man blir bara ledsen och ångestfylld. Men naturen och djuren ger glädje och ett hopp, och din livssituation visar på att det finns möjligheter att leva utanför staden/förorten på landsbygden. Jag hoppas kunna göra det en dag, flytta till Medelpad/ Norrland, där min släkt kommer ifrån och där jag känner att jag har mina rötter. Tack än en gång för dina fina Vlogg och inspiration!

  Reply
   • Jonna Post author

    Förstår också precis din längtan, och jag hoppas av hela mitt hjärta att du inom en väldig snar framtid hittar möjligheter till att leva på den plats du vill ♥ Kram på dig!

    Reply
 18. Janusz

  You look so pale and delicate lately. Not in a negative sense, just the opposite. There is a radiance in you like you emanate some kind of light. What is it ?

  Our gross, material body is under the control of our subtle body consisting of intellect, emotions and sense of individual self called ego. According to Vedanta this whole creation is made out of three types of energy called gunas. Matter is made out tamas. It is a slow vibrating energy. When it dominates our subtle body we feel heavy and dull. In order to transform matter we need energy of action called rajas but too much of it causes agitation and confusion. In order to grasp and comprehend things
  as they are we need revealing energy called sattva. Sattva reflects the light of our true self, pure consciousness accurately and this light is shining through your
  body and mind. Your animals are not really interested in accordion music. They want to be in the presence of light that is shining through you because it feels good to be in this light. I can guess what else might be happening around you. My teacher told us a story that when his guru had a class in a garden all the flowers turned towards him. He said that he would not believe this if he did not see it with his own eyes.

  All three gunas are always present in our subtle body and we need certain amount of tamas for grounding and sleep and rajas to accomplish anything in this world. But their relative proportions can be altered through taking appropriate action. In order to realize our true Self, pure consciousness we need predominance of sattva in our subtle body. Pure consciousness is beyond the gunas and not affected by them. Ultimately our goal is to permanently shift locus of our identity from human gross
  and subtle body to our true Self. When we do we we stop trying to find happiness in the world of objects. Our true self is happiness itself. This does not mean that our
  bodies and minds cease to exist overnight. They continue as usual and we enjoy living in this world because we do not ask of it to make us happy. We bring happiness
  into the world turning it into a paradise on earth.

  Reply
  • Jonna Post author

   Oh thank you Janusz! Im so glad to hear that.
   I feel alot better lately. I’ve done some changes in life. For example I havnt eat sugar for over two weeks now 🙂 I think it really effects me more than I knew.

   And thank you so much for explaining Vedanta in the other post. It all sounds so very interesting. And thank you for everything you explained in this post aswell. And also, I didnt know that you were the one who sent me the book about out of body experience. THANK YOU!!
   I’ve always felt that out of body is so much more than just “the brain causing trouble” as many people says. I feel like its a glimpse to the reality.

   Lots of love ♥

   Reply
 19. Therese

  The video was very, very nice and light hearted! Also, your english is very good too. What a treat to hear you speak and to get a small glimpse of your day! The forest is very beautiful, it is easy to see why you wish to live near there! Looking forward to another video soon!!

  Reply
 20. Lars 8463

  Gomorgon varma fina du
  Jag ser massor av naturen
  Men jag tror att du SER mer.
  När du i ord och bild
  Försöker och fångar
  Det dina känslors ögon ser ❤
  Varesig det är den naturliga naturen
  eller den mänskliga naturen.

  Mitt inre använder inga ord och bilder.
  Det bara ser, hör och känner när jag
  knyter dom slitna kängorna
  Det svaga fraset från ris och ljung
  när min steg bär mig i stiglöst land.
  Kylig fukt mot min kind
  väme från solstrålar bland grenar.
  När det dagar med tur möter sin “tjärn”

  Mitt inre använder inga ord och bilder.
  Men det tror att det förstår
  Vad dina känslors ögon ser ❤
  För dina ord och bilder är så FINA!!!
  Och vloggen låter mitt inre
  se, höra och känna. ❤

  Håller på att långsamt flytta hem.
  Så det blir nog lite småplock
  och tankar den här helgen.
  Ser ut som det ska bli fint i morgon
  i alla på morgonen. I så fall blir det
  en jättetidig tur för mitt inre.

  Såg ut som du investerat i en
  smakförändrare för din bakre
  region?! 😀

  Önskar er alla en fin helg
  KRAM

  Reply
   • Lars 8463

    Lindan
    Här kommer en STOR kraaam
    Hur var magiböckerna?
    Något för den “magiska gläntan”?
    GLAD att du är tillbaka!!!
    KRAAAM

    Reply
    • Lindan

     Taaack!! Vad söt du är!! 😀 😉
     Magiböckerna var mycket intressanta (dock inte färdiglästa ännu…)! OCH har dessutom inhandlat ännu en – om tarotkort! 🙂 Superspännande!! Min sommarstuga håller på att bli helt “magi-ifierad”…haha….! Har en skylt jämte ytterdörren där det står “Här bor ett troll”…Men kanske får byta ut den snart mot “Här bor en häxa”!? 😉

     STOR KRAAM TILLBAKS!! <3

     Reply
  • leif

   Vackert skrivet du Tarzan!

   Likt glödande lava ringlar sig dina ord. 🌋
   Tänder stundom eldar hos läsarna på bloggens jord.

   Jag undrar hur det går för din gitarr, har du övat mycket,kan du på dennes strängar få samma darr.🎸

   Reply
   • Lars 8463

    Leif
    Vårat samarbete är ganska darrigt.
    För tonerna är stränga domare.
    Men fingertopparna har hårdnat
    när dom har dansat och snubblat
    på pappas nylonklädda Levin.

    Men dom ska få dansa ett tag till
    innan ljudet av min egen
    stålsträngade colibri fyller skymningen
    För vem vill snubbla i skymningen?!

    Hoppas det går bra med ditt
    samlade av strängarnas poesi
    och det som är BRA
    det finns alltid mer.
    Du är BÄST!!!

    Reply
  • Jonna Post author

   ÅHH alltså ni två. NI ÄR SÅ GULLIGA som skriver så fint till varandra. Jag blir så glad i hjärtat.
   Ni sprider så mycket glädje här inne. TACK för det!! ♥
   KRAM på er Lars och Lindan ♥

   Reply
 21. Lindan

  Älskade finaste bästaste JONNAN!!! <3 <3 <3 Nu har jag ÄNTLIGEN läst/tittat ifatt dina inlägg!! Så underbart! Blir så glad i hela hjärtat och kroppen…!
  Jag har inte kommenterat på ett tag (eller läst, som sagt), och det beror INTE på att du tog lite välförtjänt semester ett tag, utan det råkade bara infalla ungefär samtidigt som jag beslutade mig för att ta en liten fb-paus…(och det är via fb jag alltid går in på din blogg, eller ser att du lagt ut något nytt). Kände ett starkt behov av att skärma av mig lite från "sociala medier" (gjorde dock ett liiiitet undantag med instagram, så jag har ändå haft dig lite under uppsikt…haha… 😉 😉 🙂 ). Behövde av- eller omprogrammera mig lite kände jag!

  Jösses vilken händelserik sommar ni haft! Vad trist med vattenskadan.. :/ Men vad SKÖNT att det ändå ledde till något positivt! Tror hallen kommer bli kanonfin! Och skönt att bli av med "gamla toan"! (y) 🙂
  Och även om ni haft fullt upp så har du ju (som du själv skrev) kunnat fokusera på helt andra saker än ditt "vanliga arbete"…Så någon slags avkoppling har det ju ändå blivit!
  Ååhhhh…har läst ifatt säkert 6-7 inlägg nu…Så allt flyter ihop! Därför kommer här ett litet rörigt inlägg….(mer än vanligt alltså…;) )
  Älskade bildern när ni satt på stenen, efter badet (innan myggorna anföll)…Det var sådan stark energi och stämning i den!! <3 Bilden när du sitter med dragspelet är oxå helt magnifik (och även videon såklart!! Åååhh, du är ju bara BÄST!! 🙂 )!
  Förstår att du älskar din tjärn…Och förstår precis vad du menar med att olika platser har olika energier! Jag har just börjat upptäcka skogen runt min sommarstuga (helt otroligt att jag inte trampat runt där mer tidigare år, men av någon anledning har det inte blivit så)…Har hittat en "magisk glänta", där jag har en speciell vän (ett trääääd! 😉 🙂 😀 ). Älskar att sitta där och tanka energi, med ryggen mot min vän, och "samtala"….Och häromdagen gick jag vilse i skogen (bärandes på en massa grenar och grejer som jag samlat till ett litet projekt jag börjat med)…hann dock aldrig bli riktigt rädd, eftersom jag hade telefonen med mig…Men klättrade och hasade över diverse stup, stock och sten…Så var ganska smutsig när jag kom hem…haha…Med grenar och löv i håret, och lera på min vita (väldigt praktiskt! 😉 ) jacka….;)

  Finns så mycket jag skulle vilja skriva…Men är lite på språng (ska iväg till Borås för att leta kristaller och stenar!), men kände att jag bara var TVUNGEN att skriva en liten kommentar, och läsa ifatt nu….!! Har saknat dig!

  Ha nu en underbar helg!! STOOOR TYCKOMKRAM från Jönne! <3

  Reply
 22. Johanna o Pano

  Åh vilken feelgood- film! =) =) =) Håller verkligen med om att man upplever platser olika o att energin varierar mycket. Häromdagen behövde jag lite egen tid för att fundera över ett beslut. Jag tog med min hund Riki ut i gammelskogen o spankulerade runt o njöt av gamla träd med laven hängandes, mossklädda stenar o en liten bäck,,En plats hade särskilt speciell energi, såg ut som en älglega. Efter en god stund hade frågetecknen rätats ut o jag fortsatte min vandring genom en nyare skog. Så skönt att veta hur jag skulle tänka! Jag vandrade hemåt genom den nyare skogen som helt saknade gammelskogens känsla,,

  Reply
 23. leif

  Hello Jonna!

  You hit a string in my heart.
  You played accordion underbart.
  With livet i finnskogarna you have it all.
  You gona wake the old forgotten people up to have a ball.
  💓

  Reply
 24. iza

  Det verkar vara en så otroligt mysig plats den där tjärnen. Jag får tusen ideér bara jag ser bilderna ifrån den! Vill göra roliga projekt! Men det får jag se till att lösa senare xD
  Vi landade äntligen i Norrland inatt, närmare 01:15 ungefär parkerade vi oss inne i lägenheten efter ha kört från Mora, blev lite inlandsväg hem, slippa åka över Stockholm osv, det var otroligt skönt och härligt. Så åka mindre vägar med skogar, sjöar och högre höjder med underbara utsikter. Himla magiskt. Det fanns en liten frågan om vi skulle åka inlandsvägen hela vägen, och kanske svänga förbi i krokarna, men det skulle tagit lite för lång tid hem, så vi orkade aldrig. Men hade varit roligt att kanske svänga förbi på vägen! Givetvis hade vi i sådana fall frågat dig först om det hade varit OK. Men det slog mig när jag såg vilken väg vi skulle åka upp! Nu blev det dock inte så, för trots allt var vi rätt möra efter veckan hemma hos familjen. Stela ryggar efter allt bilåkande och hårdare sängar… Min nacke idag är helt mos. Bara jag slipper nackspärr nu….

  Helgen i sig? Bilresa större delen av gårdagen. Idag, sorterat upp på hårddiskarna. Nu ligger nästan ALLA RAWfiler på en hårrdisk, JPEGS på en annan, och sen ska vi göra en otrolig backup så snart det är klart. Rensat bort lite dåliga bilder, skrattat åt roliga minnen, och alla selfies.. (HUR MÅNGA FÅR MAN HA EGENTLIGEN?!) Hahahaha, det är kul och leka med kameran och grimaser tydligen.
  Det var otroligt skönt att sova i våran säng inatt, och nu ska allting bara falla på plats med nytt jobb, och att stora kameran kommer hem igen…!

  KRAM !

  Reply
  • Jonna Post author

   Oj så mycket bilkörning!! Förstår att ni tillslut ändå valde den snabbaste vägen hem. Man blir lite stel efter så många timmar i bilen. Men är glad o höra att ni nu är hemma i Norrland igen och att resan gått bra.

   Och ÅÅh vad bra att du sorterat i hårddiskarna. Det är något jag verkligen också skulle behöva göra. Haha och ja selfies kan man ju aldrig få för mycket av 🙂

   Hoppas du haft en fin vecka!!!
   KRAM ♥

   Reply
 25. Annie

  Åh vilken mysig video! Älskar de söta små kaffekopparna som du dricker kaffe ur <3 Har du gjort fillers i läpparna? de ser lite större ut än tidigare. Funderar lite på om jag också ska göra 🙂 🙈Stor kram 💕🌟

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack Annie! Glad att du gillar videon. Ja kaffet blir som godast i små kaffekoppar 🙂
   Haha oj nej jag har inte gjort något med läpparna, det är precis likadana som de alltid brukar vara 🙂 Men roligt att dom såg större ut.
   Nu vet ju inte jag hur dina läppar ser ut men jag är helt övertygad om att dom är hur fina som helst och inte behöver någon filler 🙂 ♥
   KRAM ♥

   Reply
 26. Lotta

  Älskar dessa videobloggar du gör så mycket. Sådan härlig känsla i dem. Och så gör du det så bra också! Proffsigt men ändå jordnära och verkligt–genuint. Ja, som alltid. 😉 Är säker på att du redan skrivit det någonstans i ett inlägg jag inte läst, eller så har jag glömt, så virrig som jag är, men vad använder du för redigeringsprogram till dina filmer?

  Bilden med Nanook verkligen sprakar magi och sensommarkänsla. Våra älskade djur är minsann bra på att skapa dessa speciella ögonblick som vi får äran att fånga på bild. ❤️

  Din tjärn ser så underbar ut och att den är så klar fick mig att tänka på en bild jag drömmer om att få ta vid just en tjärn men dragit mig för då jag är så oerhört rädd för mörkt vatten. Och ofta är ju skogstjärnar mörka eller grumliga. Sedan skulle det innebära också att jag måste NER i tjärnen. Mamma föreslog att jag lånar en våtdräkt och jag har funderat på att ha nånting lindat runt fötterna, då just den där känslan av att nåt underligt rör vid fötterna gör mig löjligt livrädd. Haha Någon dag kanske jag lyckas hitta en klar tjärn – eller vinna över rädslan. 😉

  Vad roligt också att det blev på engelska! Kan tänka mig – ja, ser ju i kommentarerna också – att alla engelsktalande blev överlyckliga. 😃 Stor kram på dig! ❤️

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh tack Lotta! Så glad att du gillar mina videobloggar. Det betyder så mycket! ♥
   Jag använder numera Final Cut Pro för att redigera filmer. Det kostade typ 2000 kr något, men det var så värt det! Det är ett himla bra program som är lätt att redigera i.

   Haha åh så märkligt när du beskriver den där bilden i tjärnen som du länge drömt om att ta. Jag förstår din känsla!! Jag har många gånger velat ta bilder när jag är i vattnet i tjärnen, men det är något som känns så obehaligt med det, även om vattnet är klart i den tjärnen.
   Jag hoppas att vi kan övervinna rädslan någon gång! Tänk vilken känsla om man lyckades få till bilden precis som man vill. Då skulle man nog känna sig stolt 🙂

   KRAM på dig fina du!! ♥

   Reply
   • Lotta

    Enkelt låter precis så som jag vill ha det, haha! Tack! Får kolla upp det programmet. 🙂

    Vad underligt att du också känner så! Men du har rätt, då skulle man verkligen vara stolt. Jag hoppas också vi kan övervinna den rädslan! ❤️

    Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.