När alla sinnen vaknar till liv

Varje vår så känns det som om jag föds om på nytt och upplever livet för allra första gången. Som om jag andas för första gången.  Det är som om alla sinnen vaknar upp ur en sömn och är känsligare än någonsin. Bara ljudet av fågelkvitter kan få min själ att dansa av lycka. Och jag kan inte beskriva den känslan som fyller hela mitt hjärta när jag får se det där vårljuset på himlen på kvällarna. Det är som en befrielse. Hela mitt väsen vaknar till liv igen och en våg av bubblande lycka sköljer över mig.
031407

20 Kommentarer på “När alla sinnen vaknar till liv

 1. Lanclin

  Det är helt underbart att läsa om den svenska våren som sakta verkar krypa fram nu 🙂 Det är så mysigt att läsa om hur mitt hemland sakta vaknar till liv där uppe. Våren har kommit en bit här i Tyskland men inget går upp emot den Svenska!
  /Linnea i Bayern

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh vad glad jag blir att du tycker om att läsa om den svenska våren. Jasså, jag visste inte att våren var annorlunda i Tyskland 🙂 Men kan tänka mig att just den svenska våren är speciell. Hoppas du får uppleva den lite genom bloggen här 🙂
   Kram på dig ♥

   Reply
  • Jonna Post author

   Åh men tack 🙂 Vad glad jag blir att du tycker om det här lilla inlägget 🙂 Kramar ♥

   Reply
 2. Linette

  Idag var det drygt 10 grader varmt här! Så… nu åker fröpåsarna fram och fröna petas ner i jorden. Dags att förså. Härligt! ?

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh vad du får mig att längta efter att börja förså!! ♥ Här blir det till att vänta ett tag till 🙂
   Kramar

   Reply
 3. Tuva-Lena Bodin

  Har du lagt märke till, att på våren blir molnen “ulliga” igen? På vintern har de skarpare kanter, kolla får du se! 😉 Igår morse när jag gick utmed älven så kom två sångsvanar glidande likt sagoväsen över den. Det var bara deras läten som avslöjade att det faktiskt var sångsvanar istället! Håller med dig, underbara våren är här och man lever upp med alla sinnen! Lycka!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh jag har faktiskt inte tänkt på det, men nu när du säger det så inser jag att du har rätt! ♥ Fint att du lagt märke till det. Jag älskar dessa ulliga moln!
   Det låter sååå vackert med sångsvanarna. Som i en saga ju!
   Kramar ♥

   Reply
 4. Sara

  Even though I don’t speak Swedish, your words and photos touch me deeply – thankfully my computer translates!. I am so glad I stumbled upon your blog!

  Reply
  • Jonna Post author

   Aww im so glad to hear that you like my blog! And good that you can translate it 🙂
   Thank you so much for your kind words! ♥

   Reply
 5. Nadine S.

  Oh, there are already two commentators from Bavaria, Germany. 🙂 Hello, Lanclin. –

  You are so right with what you say about spring. It’s always the smell of fresh earth that is the first thing I notice here. First barely noticeable and it gets stronger every day. And bit by bit all the other things start.. the birds singing, the longer days, flowers growing. And this year spring must be very special for you, because you are looking forward to share all these wonderful things with a beloved person.. and then the summer together awaits, with endless warm summer-evenings.. so much memories waiting to be collected. Life is indeed wonderful. Bevor I get carried away too much now.. warmest greetings again from Bavaria 🙂

  Reply
  • Marie B

   Såå vackert, du och naturen är verkligen ett, det vilar ett sagoskimmer över dig! Kan inte låta bli titta på bilden av dig till vänster… samma ljus finns i dina ögon som bilden utstrålar! 🙂

   Reply
 6. Agnes {Cashew Kitchen}

  Jag förstår precis känslan! Det är nästan så att en vill gråta över hur fantastisk naturen är ändå, som överkommer vintern varje år och vaknar till liv och växer sig stark vid våren. Det finns en så otrolig livskraft och styrka över det! Inte konstigt att vi också, på samma sätt, vaknar till liv då 🙂
  Du skriver så vackert och eftertänksamt! Det gör min dag 🙂
  Hoppas du får en fin dag i vårsolen och den smältande snön!

  Reply
 7. Anci

  Jag förstår din känsla ! Och jag blir glad av att läsa om en vanlig måndag hos dig. Det väcker mina drömmar om att ändra mitt liv.
  Tack !!

  Reply
 8. Ann

  Jonna, tycker du fokuserar för mycket på att vinna! Trodde du var en djupare själ än att vinna en award. Den vanliga charmen i dina inlägg försvinner och det känns tillgjort. Vacker bild visst men det här är inte varför du nominerades. Spotta inte ut “tomma” inlägg. Lägg ner lite själ. Blogga hellre färre gånger men med riktiga inlägg som berör! Ta bort fokus från priset för det märks så tydligt hur pressad du är..

  Reply
 9. Magnus

  Visst är det en underbar tid vi går till mötes nu när naturen börjar vakna till liv igen efter vinterdvalan! Själv känner jag mig piggare och har de senaste två veckorna börjat vakna av mig själv innan klockan har ringt, istället för att omedvetet stänga av den och sova vidare någon timme till. 🙂

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.