Natten

Tack underbara ni för alla fina gratulationer. Blir ju alldeles varm i hjärtat ♥
Natten mot min födelsedag var jag uppe hela natten. Jag har gjort det lite som tradition sedan mitt första år här, 2011. Då gick jag ut för att se soluppgången och spelade in en liten video. Jag skrattade lite för mig själv när jag såg att jag hade precis samma tjocktröja på mig i videon som jag hade denna natten. Inte har man ändrats så mycket på fyra år haha.
Men sedan dess har jag alltid varit uppe hela natten mot min födelsedag om det varit fint väder. Inte för att det är något ovanligt egentligen. Jag tror jag är uppe fler nätter i juni än vad jag sover om nätterna : ) Men det blir alltid lite extra speciellt.

Och den här natten var utan tvekan den vackraste och mest magiska natt på det här året hittills. Jag finner inga ord att beskriva det. Allt var så stilla. Ljuset. Dofterna. Himlen. Jag önskar att jag kunnat ta er med dit.
Ta er med till natten jag satt på Tages flotte i nästan två timmar och bara betraktade hur ljuset och molnen ändras på himlen. Hur lila, rosa och aprikos skiftade allteftersom solen rörde sig längs horisonten. Dimmorna svepte över sjön och blommorna på ängen vaggade i nattbrisen.

Jag hade såklart med mig kameran ut. Men jag tänkte först att det absolut inte skulle göra någonting om jag inte fotade något alls under natten. Att bara låta mig ta in allt utan att försöka fånga det i bilder. Men jag kunde inte hålla mig. Jag fotade ändå en hel del, även om jag stundtals lät kameraväskan ligga orörd vid sidan om. Att fota är ju en del av upplevelsen och lyckan. Känslan av att vilja föra det vackra vidare och uttrycka det jag ser och känner är så stark. Och jag älskar att göra det. Så att fira min födelsedag ute i juninatten, med sällskap av natten, naturen och kameran; det är lycka för mig ♥
062920Här satt jag länge, länge. Det var så stilla och vackert. Tills jag blev attackerad av två arga måsar som skrek och sedan dök mot mitt huvud. Men då ställde jag mig upp hastigt med armarna i vädret, och skrek så det ekade i berg och dal. Då flög dom sin kos.
062921062924Himlen var ibland så vacker att jag knappt kunde tro mina ögon. Detta var strax innan solen var på väg upp.
062923062925Jag fastnade länge liggandes i det daggvåta gräset med kameran tätt intill blommor och maskrosor. Att komma riktigt nära växter känns ibland som att kliva in i en annan värld.
062926Jag gick ut på blomsterängen och satte mig där för att möta solens första strålar. Det ljuset är bland det vackraste ljus jag vet. Och känslan av värmen i ansiktet från solen efter en kylig natt känns underbart.
062927062928

42 Kommentarer på “Natten

 1. leif

  Bra bilder maskrosen fantastisk. Jag sa ju att det skulle bli bra väder. Sommaren är härlig nu vi får 26 grader och sol hela veckan i Stockholm.

  Reply
 2. Verena

  Det låter som du har haft en underbar natt! Men blir du inte attackerad av myggor? Har du något bra knep för att hålla dem borta eller bryr du dig helt enkelt inte om dem?

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja det var verkligen en fantastisk natt! Som tur är försvann myggen just under natten. Jag tror det blev för kallt för dom. Det var nog bara mellan ca 4-6 grader under natten. Men tidigare på kvällen var det extremt mycket mygg. Det beror lite på situation, men många gånger så försöker jag bara att ignorera dom helt och hållet på konstigt nog så kan det då ibland sväva hundratals mygg runt om mig men de biter mig inte så mycket. Men om jag blir stressad och varm så blir det värre. Så jag försöker hålla mig lugn. Men sen brukar jag använda myggstift om jag ska va ute ett tag när det är mycket mygg. Det brukar hjälpa lite 🙂
   Kram ♥

   Reply
 3. Miriam

  Grattis i efterskott! 🙂
  Måste också säga att dina foton är helt underbara, du fångar verkligen sommarens finaste stunder 🙂

  Reply
 4. Ingela

  Jag tror att jag ska prioritera att vara ute en sommarnatt också och bara vara i naturen, kanske fota och ta in det vackra. Mycket mygg men det är väl värt det. 😉

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja gör det! Kan varmt rekommendera det. Man får uppleva så mycket fint ute i sommarnatten 🙂 ♥

   Reply
 5. Monika

  En undran bara Jonna; jag gick in och tittade på videon du hänvisade till och inte var den från 2011. Nanok var ju i sin nuvarande storlek. Ja det var bara en undran om du fick in fel film kanske, men det är en baggis i alla fall och inget att orda så mycket om.

  Reply
  • Jonna Post author

   Hej Monika!
   Jodå det är rätt film och den är från 2011. Om du går in på länken igen och tittar på datumet nedanför videon när den är uppladdad så står det 29 juni 2011 🙂 Och det går inte att ändra på eller redigera. Så nog är videon från 2011. Och angående Nanooks storlek så var han ju nästan ett år där. Han är född 21 augusti 2010. Och när hunden närmar sig ett år så är den ju i princip färdigväxt.

   Reply
 6. Stu

  Boom ! nice photo bomb 🙂
  (google translate is funny sometimes – “And when the dog approaches a year so it is of course basically complete plant”) 😀
  Super nice dandelion!

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha i laughed so much this morning when i read your comment with the translation. Thanks!! 😀 Was fun to start the day with a laugh 😀

   Reply
 7. Rasmus

  Morgonljuset är speciellt och du fångar det så väl i dina vackre naturbilder, som du sedan serverar för oss andra medvetslösa individer, när vi sent får upp ögonen. Tack för bevakningen! När sover du?

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh tack! ♥ Denna natten så sov jag mellan ca halv åtta och elva. Jag försöker att klämma in lite sömn här och där. Är ganska trött nu faktiskt. Var tvungen att stanna och sova på vägen hem från Sundsvall idag. Det blir så med för lite sömn under lång tid. Men det är sååå värt det 🙂

   Reply
 8. Sandra

  Alltså så underbart vackert! Låter riktigt mysigt att vara vaken natten på sin födelsedag. Jag som fyller år i början av mars kanske inte behöver anamma den traditionen dock, man ser nog inte så mycket en sån natt 😉

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack! ♥ Haha nej kanske inte riktigt samma känsla att vara ute en natt i mars 😀 Juni och juli är bästa “natt-månaderna” 🙂

   Reply
 9. Fanny

  Otroligt vackert! Magiskt med den fina morgonsolen mot gräset så som du fångar på bild så fint!!
  Men du, är du aldrig rädd av att vara ute i skogen när solen har gått ner eller i gryningen/skymningen?
  Jag har inte varit det tidigare, men nu på sistone har jag blivit lite skraj. Mest för de jädrans oförutsägbara vildsvinen som finns i krokarna här i skåne som jag bor i nu. Men där jag är från, sundsvall, var rådjur och älgar rätt så kontrollerbara, och björnen håller sig garanterat på avstånd. Men här nere så har jag vildsvin och de skrämmer mig.. hua.
  Har du Nanook med dig när du är ute om nätterna?
  Kram

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack för dina fina ord! ♥ Och tack för din fråga också.
   Nej jag är inte ett dugg rädd. Och nu är det ljust hela natten så det blir liksom aldrig ens i närheten av mörkt. Men sen beror det på vart jag befinner mig. Om jag är ute i skogen en natt är jag mer försiktig. Men som denna natten när jag satt nere vid sjön så finns det absolut ingenting att vara rädd för. Vi har inga vildsvin här som tur är. Jag skulle nog också tyckt det varit lite obehagligt med vildsvin.

   Ibland har jag Nanook med, ibland inte. Det beror på vad jag gör. Jag kan inte ha honom lös så ofta eftersom han då rymmer iväg en sväng. Han kommer alltid tillbaks men är rädd att han ska fara ut på vägarna eller ställa till med något hyss 🙂 Och att ha honom i koppel är inte så lätt. Så då brukar han få stanna inne och sova.
   Men ibland har jag med honom ut, om jag t.ex är i skogen. Då sticker han inte.

   Kram ♥

   Reply
 10. Sessel

  Alltså… Vilka bilder!!!
  Du har redan massor av fina bilder i din Webshop – men jag hoppas verkligen att den här maskros-bilden hamnar där oxå. En annan önskebild jag har är, en från förra året (tror jag), av fullmånen över skogen i solnedgången. Även den en magisk bild av norrländsk sommar!
  Tack för att vi får förmånen att se dina underbara bilder – alla kan du ju inte sälja i din shop!
  Å grattis i efterskott :))
  /Sessel

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh men tack! ♥ Och kul att du gillar maskrosbilden. Ska absolut lägga in den i webshopen! Och försöker klura ut vilken bild det är du menar. Ska i så fall absolut lägga in det. Är bara bra med lite tips på vilka bilder som jag ska ha med där. Ibland glömmer jag bort vilka bilder jag har 🙂

   Kram ♥

   Reply
 11. Rose-Marie

  Maskrosen är helt fantastisk! Den skulle göra sig perfekt som en stor tavla! Du har verkligen känsla för att fånga det vackra på ett spännande sätt.
  Fint!

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.