Naturens målningar

Hej kära ni!

Det är nu sommarens sista dagar innan första höstmånaden kommer, och som alltid älskar jag lugnet som den här tiden för med sig. Speciellt efter den här sommaren, när det känts som tusen projekt varit igång samtidigt.
Och ja, det har ju varit den mest händelserika sommaren i mitt liv.

Mycket har landat nu, och jag har för första gången på väldigt länge börjat känna att jag har mer tid igen. Att styra mina dagar precis som jag vill och få tid att grotta ned mig i olika kreativa projekt. Det var verkligen längesen sist som jag kände det. Och det har såklart märkts av genom mina väldigt sporadiska inlägg senaste tiden.

Jag blev äntligen klar med min senaste video igår, som visar lite av det gjort de senaste veckorna. Bland annat så har jag plockat massvis med bär och även påbörjat ett nytt projekt i ateljén som gjort mig fullkomligt besatt 😀

Videon finns med svenska undertexter för den som vill. Hoppas ni tycker om den! ♥

Som jag visar i videon så har jag spenderat ganska mycket tid i ateljén sista tiden. Jag har på riktigt aldrig haft så roligt när jag målat innan.
Det var som att något verkligen “klickade” den första kvällen när jag gjorde min allra första målning av blåbär och sand, haha.

Sedan dess har jag spenderat all min lediga tid här inne.

Egna färgpigment gjorda av sten, sand, kol och blåbär.

Jag har ju ändå hållit på med målning i några år nu, och det finns ett visst tillstånd jag kan komma in i när jag målar, men som brukar hända väldigt sällan. Men när det väl händer så är det helt fantastiskt.

När jag kommer “in i det tillståndet” så går allt så lätt och jag tänker inte längre på resultatet. Jag lägger ingen som helst värdering i om det ser bra ut eller inte eller om jag kommer kunna sälja den osv. Alla tankar är bortblåsta.
Jag ser inte ens målningen i helhet. Jag ser bara de penseldrag jag gör just i stunden, utan att reflektera om de passar ihop med de tidigare färgerna.
Det roliga är att, när jag hamnar i det så blir allt så vackert och bra. Utan att jag ens “försöker”.

Det är som att jag släpper på kontrollen och låter något annat komma fram. Och det är bara så himla fint. Den känslan är oslagbar.
Det är som om all rädsla för att misslyckas är helt borta. Att verkligen befinna sig i nuet och känna sig hel oavsett vad som kommer ur stunden.

Den kvällen när jag gjorde min första “naturpigment-målning” så hamnade jag i det på en gång. Och så har det blivit nästan varje kväll jag varit där inne och målat.
Det märks så tydligt nu om jag inte hamnar i det. För då är tankarna där och förstör. Jag vill inte tänka när jag målar. Jag vill bara göra.
Bara låta det ske.

Kanske att de här vackra pigmenten lockar fram den känslan på något sätt. Naturen tänker ju inte på att den ska skapa något vackert. Den försöker inte kontrollera hur färgerna i naturen går ihop med varandra.
Den bara är och är så fullkomlig i det.

Jag kommer fortsätta vara här inne i ateljén en hel del framöver. Och såklart, fortsätta leta material för nya pigment. Bara det är en sån rolig process! Nu ser jag allt som pigment, och det kommer bli så roligt att experimentera med olika material för att se vad som funkar och inte.

Har jag förresten sagt hur underbart fin min ateljé är?! Alltså, det här rummet är som gjort för detta. Och fönstret är så otroligt vackra!

Önskar er en fortsatt fin vecka allihopa! STOR kram på er så hörs vi snart! ♥

72 Kommentarer på “Naturens målningar

 1. Donna

  Jonna, how brilliant is the Milky Way from your location? It is something you have painted? If not, why? I love the brilliance of the Milky Way on a clear night. Blessings! I LOVE the painting I bought earlier this summer from you!! Still trying to decide on the type of frame. 🙁

  Reply
  • Carol Ruby

   I love your new studio! I long to have one of my own as nice as yours. Keep the videos come, the wwe world loves you

   Reply
   • Mette Pedersen

    Dear Jonna. After following you for so Many years, you still amaze me? this is a Really beautiful video. I think mayby it is the most stunning video, you have ever made??
    Thank you for sharing so much joy and beaty with is all?

    Reply
 2. Anita, på andra sidan Storsjön

  Jag älskar de vackra naturfärgerna du skapar i dina målningar, Jonna! Jordnära färger som står även mitt hjärta nära.
  Lycka till med ditt skapande i fortsättningen!
  PS. Blåbär ska du plocka för hand.. 😉 De ska plockas varsamt, det har jag lärt mig av mina gamla anor. De är för sköra att plocka med bärplockare.
  Lycka till med ditt skapande!

  Reply
 3. Melissa Ziech

  Your new pieces remind me of the texture of stones. Maybe because you are feeling more “grounded” and settled. This time of year always makes me feel like creating, too! Hope you keep enjoying your work!

  Reply
 4. Annina Torino

  Menalltsåherregudvilkengrej!!! WOW! Tillbaka till rötterna med egna pigment i färgerna, som man gjorde en gång i tiden, vilken underbar idé. Ha så jätteroligt i ateljén! Kram Anna

  Reply
 5. Johanna & P

  Wow vad häftigt att göra egna färger! ?Och ja vilket fint fönster! Nu när våra 97-åriga fönster fått ny linoljefärg på sig kommer de hålla i 97 år till minst ?❤️kram!

  Reply
 6. Jonas Nohrstedt

  Jonna! Vilken härlig jordig idé! Otroligt suggestiv video också, väldigt passande musik. Tänker att jag snart måste nog köpa ditt fotografi med “de blå tallarna”…. :)! Du kanske rentutav skulle börja komponera litegrann om du har musiköra ? 🙂 Den där dragspelstrudelutten du brukar spela “Livet i Finnskogen”…..åh! Just detta inlägget bet tag i mig för jag tycker att det var oerhört poetiskt skrivet. Har du tänkt att kanske försöka använda rost som pigment från något gammalt verktyg på din & Johans gård ? Hade varit intressant att höra om det gick att utvinna det. Kom min diktsamling fram till dig “Som en maskerad” ? Skickade den till dig tidigare i våras i alla fall. Finns en dikt i den som heter “Älvadans” som verkligen är så mycket dig eller rättare sagt fångar mycket av ditt väsen på något vis. God läsning & hoppas du har gillat den (även om layouten kanske inte var så “påkostad” 😉 ) Kram på dig, Jonas

  Reply
 7. Andrea

  absolutely in awe of the earthtone paintings! What an ingeneous idea!
  It’s tangible how you totally immersed you were in making them. I want to start doing that too immediately.
  Thanks inspiring fina Jonna.
  Lots of love
  Andrea

  Reply
 8. Fairy Wanderlust

  Oh Jonna! I just saw the video and I loved it so much, I love this project of yours. I started painting abstracts too last year because of you and I sometime use mineral pigments from Morocco. I thought many time about making my own paint because I found the golden high flow too expensive but love it because I love to paint with something very fluid. Maybe one day you will sell you own paint from swedish nature 🙂

  Lots of love.
  Fairy Wanderlust

  Reply
 9. Magnus

  Spännande med egna färgpigment. Bark har jag för mig kan användas till att färga garn. Funkar kanske även att göra färgpigment av det. Du får söka lite på nätet så kommer du säkert att hitta bra tips på sådant du kan använda dig av. Jag ser hur som helst fram emot att se vad du hittar på! 🙂

  Stor kram!

  Reply
 10. Beatrice

  Jag bara ler när jag ser din film ?. Du är så oerhört kreativ och tavlorna är fantastiska! Ja inte bara tavlorna, HELA FILMEN är fantastisk. Som vanligt ?. Hoppas du får mycket flow i studion för det är en underbar känsla när det händer. Kanske dags för mig att plocka fram akvarellfärgerna imorgon för du gav mig inspiration, men jag behöver träna på tekniker. Mycket ?.

  Reply
 11. Christiane

  your natural colors create very ethereal paintings, Jonna, so beautiful is nature’s palette !

  is a wonderful integrity to go to the nature even for your colors, as the nature itself did so often inspire you to create

  Reply
 12. Danny Urban

  I really enjoyed the video and your creative ways of painting. I wish I had half of the drive you two people do 😉 Looking forward to your next vblog….

  Reply
 13. David

  Hi, three weeks ago I found your blog and started to read it from the very beginning. What an unusual and interesting lifestory! It took me about 80 – 90 hours of reading time to go through the whole blog, but it was worth it. Three weeks ago I didn´t know that some Jonna exists, now, after reading one third of your life I see you as an old friend of mine. Some posts are sad, some are ordinary, some are funny, just like the life is. It was very interesting to watch your gradual development from a girl, lying on the floor in front of a stove just to get a little warm (incredible) into well established artist and influencer. I am glad that you are doing well now and wish you and Johan many happy years in Grundtjärn. (P.S. When I read about Nanook´s record vomit, when he was full of elk guts, I almost fell off the chair laughing :-))

  Reply
 14. Jenny

  Så underbara tavlor!
  Och så “du”, att få måla med naturen! Jag förstår om du fastnar i någon slags trans när du gör det, för naturen är ju verkligen ditt rätta element <3
  Inspirerande är ju bara förnamnet 😉

  Reply
 15. Raj

  Människor har ju använt naturliga pigment för att måla i alla tider, över hela världen.
  På många platser gör man det fortfarande där man inte har tillgång till konstgjorda färger.
  I många egyptiska gravar och tempel finns färgerna fortfarande kvar, trots flera tusen år av “slitage”. Det är lite coolt! 🙂

  Reply
 16. Lars 8463

  Gomorgon Jonna
  Min kropp lever i nuet, i varje hjärtslag
  Min tanke är en tidsresenär
  Lever i dåtid, nutid, framtid, drömmar, som nu.
  Tänkte på videons titel, tillbaka till…
  Mångbottnad.
  Nu när mycket har “landat”
  Tankarna som rör sig i tiden,
  när ljudet av bären som landar i hinken
  Smaken av nyplockade
  Färgen på händerna
  rör vid strängar i din dåtid.
  Väcker klangen för det nya
  Som är det äldsta.

  “Naturpigmenten”
  Som färgade händer vid handavtryck,
  bildar bilder i grottor.
  Som nu färgar din hand
  när du “grottar” in dig.

  När du inte tänker och känner dig hel,
  färgerna blandas tills känslan
  säger att nu är det “klart”?
  Och tankarna återvänder
  och du känner dig…?
  Om min tanke skulle sätta ett ord
  på känslan för din blandning.
  Är det litet, Men det är viktigt för mig.
  Det är ro.

  Det finns inte tid för allt
  Men om du “får” tid
  Betraktar jag gärna din känsla
  när höstlöven faller.
  En del av din helhet.

  KRAM

  Reply
 17. touve

  Stort grattis till allt som hänt er senaste tiden, så vackert! Något som slagit mig när jag läst din blogg (hittade hit för inte så länge sen och har plöjt månad efter månad med sån inspiration), är just numret 13. Säkert något du själv bär med dig, men inte sett att du skrivit om det. November 13, kärleken till Lucia december 13, Johans födelsedag 13e (om jag inte minns fel), när ni fick nycklarna till huset maj 13, gifter er juli 13… och jag vet att det är några gånger till jag hajade till över datumet 13 för olika månader/livshändelser. Så häftigt om man gillar synkronicitet kring nummer! Mitt eget är 4.

  Kramar!

  Reply
 18. Robin L Riebsomer

  I love it that you are creating paint dyes from Mother Earth. What a wonderful and creative idea! Love your paintings and VLOGS.

  Reply
 19. Anonym

  Fantastiskt att se hur Du jobbar med de underbara naturliga färgerna. Blåbärsfärg, något så ljuvligt! Och målningarna blir ju helt underbara. Vilken fin idé!
  Visst är det skönt när den hektiska sommaren lider mot sitt slut och den lugna hösten är redo att ta över. Visst är det en känsla av melankoli och vemod när mörkret sänker sig allt tidigare, men stillheten behöver vi och vi kan ju tända levande ljus. Dessutom är luften skön att vara i ute i naturen, inte så hett så man storknar utan en frisk och syrerik luft. Nu går vi in i september fulla av förväntan! Ha det så bra! Kram Lena

  Reply
 20. Emmie

  Another magical video, as usual! The nature around you is so incredibly breathtaking, that it almost looks unreal, like in a fantasy movie! Although i must admit it terrifies me a bit to watch you eat blueberries straight from a bush, cause in my part of Europe there’s a chance of ingesting a tapeworm this way and as far as i know echinococcal tapeworms are to be found on the northern semisphere in general. I certainly don’t want to scare you or anything, but you might want to consider checking if that’s the case in your area, cause it’s a really nasty and dangerous parasite.
  On another note i totally understand the feeling of flow you experience while painting, I used to sometimes get it while playing the piano and even though there were people listening to it and even though a few minutes ago i was nervuos, none of that mattered in that moment when i immersed myself in the music and only cared about the pleasure i got from playing!
  I hope you have a wonderful weekend!

  Reply
  • Märta

   I think everyone in Sweden eats blueberries straight from the bush and I´ve never heard you could get tapeworm that way so no worries.

   Reply
 21. Liz Roderick

  Jonna-
  Your art is very beautiful and inspiring! I can feel the authenticity in your paintings and that they are coming from a deep place within you. I can relate to your words, when I create from that deep place everything else vanishes and what is left is absolute presence and joy in my heart. Thank you for sharing your art with the world!

  Reply
 22. fernando

  Hi Jonna, wow! How nice to hear from you, I loved your video, and the idea of using natural mineral and vegetable pigments I found it very interesting, I really like your images and pictures…

  Everything I can say, I think it’s over, you have a lot of talent and inspiration, it’s very nice to see your work and the things you do…

  A hug from a distance.
  Fernando

  Reply
 23. Birgitta

  Så skön och rogivande med också glädjefylld video! Härlig med din upptäckarlust i naturens egna färgpigment. Ha sett konst och “föredrag” med konstnärer som bara använder naturens egna pigment och även gamla tekniker. Du kommer säkert att hitta många fler varianter; svamp, mossor o lavar, bark, löv, rötter och att ibland blanda med filmjölk…. Så spännande att följa dina fynd under hösten. ser så varm färgton i den tavla du håller upp mot väggen och ser njutningen i dig när du smeker den. Tack för den sköna videon, blev en skön start på helgen!!

  Reply
 24. killuke

  Your paintings reminded me of an Estonian artist’s paintings. Oswald Timmas left Estonia during the war and stayed in Sweden until settling in Canada in 1951. His paintings depict the beauty of stones and earth. Although I have to say I love your creativity to find new ways how to paint. You are truly amazing ?

  Reply
 25. Fanny

  Det är så sjukt inspirerande och jag älskar det du gör med naturens färger, tycker tavlorna ser helt helt fantastiska ut!! <3 Tack för all din konst på alla vis 🙂
  Kram

  Reply
 26. Lindan

  Bästa Jonnan! <3 Vilken uuuunderbar video! Jag njöt av varje sekund! Så inspirerande! Hela filmen andades lycka och harmoni (så jag sög in så mycket jag kunde, för just nu är jag i ett helt förtvivlat tillstånd… :/ Augusti har varit en av mina kämpigaste månader på mycket länge! Är fortfarande helt under isen, så jag blev sååå glad över att få gå in i den läkande "Jonna-världen" för en stund… – tack!! <3 )
  Precis den där känslan du beskriver (när man målar för "målandets skull", och glömmer allt annat), och inte fokuserar på det färdiga resultatet, DEN letar jag efter. Jag drog mig undan till min atelje i helgen, som ett försök till "paus av verkligheten"…Min tanke var just att bara "måla loss", och inte planera varje detalj hela tiden, utan låta målningen leva sitt eget liv…Men tyvärr har jag svårt att hitta till detta tillstånd…Men jag ska fortsätta försöka! 😉

  Tack för att du finns – mitt bästa lyckopiller!! <3 <3 <3

  KRAAAAAM!!!

  Reply
   • Lindan

    Laaaaaarssssss…..!! <3 Tystlåten mjukis? Du..?? Jag..?? Tystlåten kram?? 😉 Hur som helst – tack!! Skulle behöva ett ton healing (om du har någon som ligger och "skräpar"…?)!

    KRAAAM (en lätt panikslagen, och inte så värst tystlåten…)!!

    Reply
    • Lars 8463

     Lindan
     Tystlåten mjuuukis
     Är både kramen och jag ❤
     Här finns det en massa saker
     som ligger och “skräpar”!!
     Men efter att ha rotat runt
     blivit rödögd och nysig av dammet.
     Hittade jag bara “GuruLars”
     Med visa ord som “du bör dammsuga
     innan du rotar”

     Min lillebroriga humorrustnig
     är osårbar.
     Men jag tror och hoppas att jag
     aldrig blir tillräckligt tjockhudad
     för att inte blöda ibland.
     Så jag skulle verkligen vilja ge dig
     en “paus av verkligheten”

     Utan rustning
     Tystlåten mjuuukis

     Reply
     • Lindan

      Åhhhh…Guru-Lars!! Precis vad jag behöver!! En mjuk och lite tystlåten guru!! 😉 😀
      Ja, en paus av verkligheten skulle sitta som en smäck….!!

      Kramar från en med trasig rustning! <3 <3 <3

      Reply
      • Lars 8463

       GuruLars säger
       “Silvertejp lagar det mesta”
       Luta din rygg mot din speciella vän
       i gläntan och andas.
       Andas månljus nästa helg
       Sitt vid en sjö, tänk utan tanke
       Gå, spring tills flämtade andetag
       får den inre rösten att vila.
       Dansa tills…
       Ta ett Jonnapiller…

       Jag har aldrig mediterat
       Men en anledning till att Jonna
       nu mår ganska bra,
       både under och över isen
       Har sitt ursprung i (om jag förstått
       rätt) något som heter.
       Tummo meditation
       Your Inner Fire
       Kanske bättre än GuruLars?!

       Det är svårt att laga en rustning
       med en kram.
       så låt ditt svar vila i tystnad nu
       Vila i
       KRAAAAAMAR

       Reply
 27. Ida

  Helt magiskt Jonna! Så underbart att se dig skapa egna naturpigment! Och vilka tavlor du gör! Så vackert och proffsigt producerad film! Du är inspiration! Tack för att du är du och för att du delar det du gör och är!

  Reply
 28. Christiane

  dear Jonna, consider using a mask to protect your breathing when you are grinding stones for their pigments to make paint, the mask will protect to from inhaling the stone dust

  take care of yourself, you are one of Sweden’s treasures and an example to all people who care about the nature

  Reply
 29. Sofia

  Vad härligt att få läsa om, och se bilder från din ateljé! Vad roligt det vore att få se hur det går för Johan i smedjan! Önskar er en fin september

  Reply
 30. Saga

  Hej Jonna! Jag ville bara säga att dina nya målningar med dina egna färger är otroligt vackra och inspirerande!! Man känner ett slags lugn när man kollar på dem och det är som om allt annat runtomkring blir ofokuserat och tyst och det enda som existerar är ens egna inre lugn och målningen framför en. Ville bara säga att det är något speciellt med dina målningar 🙂

  Reply
 31. Anita

  Åh Jonna, jag bara ÄLSKAR din nya film. Bilderna är förstås vackra och inspirerande som alltid, men det var också så fint med talet i “bakgrunden”, som att du läste poesi till bilderna. Ljuvlighet! Tack!

  Reply
 32. leif

  Hej du dejliga rosa.
  Du pratar så lugnt och vackert på videon,, jag blir så fint harmoniskt.
  Jättebra video.
  Prova att blanda I rallarrosens rosa I dina målningar också.
  Tack för din fina blogg.❤ barren håller alltid tummarna för dej.
  Här spelar jag en dejlig rosa för dej.
  https://youtu.be/pvnQ3jhcjGY.

  Reply
 33. Floki

  It is fantastic that after the busiest summer of your life, you begin to express your artistic soul again. Sattvic energy dominates in your subtle body making it peaceful and alert. It reflects the light of awareness clearly. This is where all inspiration comes from. It is essentially a Higher Intelligence expressing itself through a vehicle of a human being. This is why it feels so damn good, effortless and unconcerned about the results. In the same time you have the right amount of rajas to act without being agitated. Just make sure you have enough tamas to sleep and rest or you may exhaust yourself. This state may open up for anybody in any area of life. This state is what all meditators strive to achieve with various results in order to enjoy themselves.

  But this state is not just about creativity or enjoyment. It is an invitation to inquiry about your true identity. When you are in this state ask yourself who you really are in this picture. Are you your physical body ? It is just inert instrument. Are you your thoughts ? They are gone. And yet you exist and are aware of your existence. Maybe it is not “a state” that happens to you but who you really are, just thoughts that you are a human being and its mental and emotional baggage cover this knowledge up. Think about it.

  I believe that you have a great intuition that the beautiful pigments “bring out this feeling somehow”. But how? I believe it is your time, effort, intention and attention,
  in other words love, you put into their preparation that make all the difference. You invoke the Divine by performing a form of shamanic ritual. Another name for this
  ritual could be “a willful suffering for knowledge”. We have to reach out and make a first step if we want to feel Divine Presence.

  Reply
 34. Klara

  Åh så fantastiska målningar du skapar Jonna!
  Med pigment och så borde man också kunna torka till exempel rödbetor för få fram rosa/rött pigment. Har en frukttork här hemma och brukar torka bär och frukter för att få fram pigment att ha i bakverk och matlagning. Men det borde nog fungera som färg till målningar också? Bara en liten idé jag fick när jag såg videon.
  Allt gott:)

  Reply
 35. Lena

  Hi sweetie!
  I have question! Why Jonah have a yours surname?
  You are the best, and my inspiration. I love you so much!!!

  Reply
 36. Rachel Le Blanc Smith

  Hi Jonna,

  I just love all your posts and your beautiful mindset. It’s so refreshing to see a figure of social media that is so beautiful and natural and not all about fake beauty and material things but about the most beautiful thing…nature. I feel so free when I watch your videos and go on your webpage.

  Also, where do you get all your beautiful white dresses from? They are stunning and dreamy ?

  Keep following your dream.

  Lots of love,

  Rachel

  Reply
 37. Jen

  Just found your blog thru youtube, wow. The paintings are amazing! I love how you work with the naturalism.
  You must try to use fruits and veggies more.

  Cheers from Belgium

  Reply
 38. Janet Doane

  Jonna dear. As a painter, I found your method of making pigments absolutely wonderful and inspiring! The paintings you are creating with these new materials are so beautiful. I love the berry picking too, and how you make the juice, and enough to last through the winter. I can see how these juices would be so restorative and give you the nutrients needed during the coldest months. The birch bark sap too. The color of the berries are so rich and vibrant. Thank you for sharing this wonderful and inspirational video of your latest experiences! Much love to you and Johan! ❤ ❤ ❤

  Reply
 39. Wife of a Viking - från kråkbo till drömhus

  Alltså detta är så galet kreativt underbart att det kittlar i magen på mig!!! Du är ju heeelt fantastisk och alltid and forever en stor inspiratör! <3 Jag älskar idén med naturliga färger skapade av naturen.

  Jag hoppas att våra vägar korsas en dag. Så skoj det skulle vara! Vi är lite lika i våran kreativa galenskap. Fast jag kan inte måla som du. 😀

  Kärlek! / ZV

  Reply
 40. Milca

  Querida Jonna que alegría ver tus vídeos en traducción español, y ahora poder leer tu blog, me siento muy identificada contigo, es como ser yo en otro continente, y me pone feliz leerte, espero que todo esté de maravilla en tu nuevo hogar? Carlos desde el Sur de Chile

  Reply
 41. Ångerman

  Hej Jonna!
  Din senaste film är ett rent konstverk som gör gott i själen att titta och lyssna på! Jag är vist inne på tredje eller fjärde gången att titta/lyssna på och njuta av allt det du kan visa och berätta om. Jag längas redan efter nästa videoalster! Drönarbilderna av dina hemtrakter är fantastiska!!
  Samtidig så saknar jag de mer frekventa blogguppdateringar av dit liv i vackra Grundtjärn och nu i det nya hemmet. Små vardagliga berättelser som sannolikt plomberar någon kavitet i min sociala tillvara. Jag saknar även dina kommentarer till mig och dina övriga läsare, det är som om du har fjärmat dig från den personliga kontakten. Naturligtvis förstår jag att du inte kan svara på allt, når du har så många följare, men för dina läsare att skriva en kommentar här är ungefär som att prata med en telefonautomat – eller ännu sämre! Det är helt dött som konversation betraktat! Det finns ingen respons alls!
  Men jag har i år hoppat in som finansiell supporter av dit liv. Jag har följd dig länge och har flera år innan Patreon uppstod funderat på hur man stödjer en ung talang i dennes konst. Jag ser nu att Patreonkonceptet är ett möjligt sätt att ge dig finansiell frid, så att du kan att lägga en mängd pekuniär oro åt sidan och på så sätt skapa grund för det lugn som krävs för att kreativiteten ska börja bubbla upp till ytan.
  Jag uppmanar alla som kan undvara en 10’er i månaden att stödja dig så att du kan fortsätta att utvecklas och servera oss fortsatt skönhet.

  Reply
  • Ella

   Hej Ångerman, ville mest säga att det förmodligen är fysiskt omöjligt för Jonna att svars personligen på alla kommentarer. Jag tror ingen bloggare i Jonnas storlek skulle klara av det, hon går ju tusentals kommentarer på sina sociala kanaler varje dag. Går du in på andra storbloggares sidor kan du förmodligen se samma sak där, de svarar inte för då hinner de inte göra sitt jobb ordentligt, än mindre återhämta dig från allt arbete. <3

   Reply
 42. A

  Bästa Jonna.

  När du gör det här tänker jag på skapelsen. Det kanske låter högfärdig men att manipulera värden på ett vis likt detta. Tyder på förståelse.

  Reply
 43. Johanna

  Älskar dina målningar! De är helt fantastiska. Jag målar också och känner igen allt det du skriver i din text, när man hamnar i det där tillståndet och inte längre tänker på det färdiga resultatet utan man bara är i nuet och är så fokuserad att man glömmer allt och bara njuter av själva skapandet! Det är ren meditation för mig. Tankarna tystnar en stund. Och de målningarna är också de jag uppskattar mest i efterhand, helt otroligt egentligen.
  Kramar!

  Reply
 44. Maria

  Hej Jonna! En idé slog mig när jag tittade på din video om hur du gör färg av naturmaterial. Kanske man ha torka olika gröna blad för att sedan smula sönder dem, och blanda ut precis som du gjort med det andra. För att få olika nyanser av grönt. Kanske fungerar med rönnbär också. Spännande idé du har slagit sak! Kram

  Reply
 45. Kristina

  Hej Jonna! Så himla inspirerande och roligt med färgpigmenten!

  Är det någon läsare här som har tips på någon sida där man kan läsa mer om att göra egna pigment? Eller är det bara att torka, mortla och blanda med vatten?

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.