Once in a lifetime

Hej mina kära vänner!

Vill bara börja med att säga TACK för alla fina ord och allt stöd ni gett mig den här veckan. Ni anar inte vad det betytt mycket!
Så kul också att läsa era kommentarer efter fotbollsgalan. Det värmer så otroligt mycket i hjärtat att ni tyckte om mitt framträdande. Har också fått respons från några av er som faktiskt var där på plats, t.ex Leif här i kommentarerna. TACK! ♥

Alltså åh, det känns så skönt nu när jag kommit hem till Grundtjärn igen med denna häftiga upplevelse från Fotbollsgalan i bagaget. Är så lättad att allt gick bra.
Det var världens bästa människor backstage som var så underbara och peppande, och min kontaktperson Sara som tog hand om mig hela dagen och såg till att jag inte behövde tänka på något alls förutom det jag skulle göra. Det var guld värt!

Jag hoppas snart att TV4 sporten kommer lägga ut inslaget med mig på YouTube så alla från olika länder också kan se. Men än så länge hittar ni det HÄR. Vill ni gå direkt till klippet så spola fram till 01:06 (alltså en timma in i programmet).

Jag ville ju såklart göra ett blogginlägg nu direkt när jag kom hem men har inte lyckats få tag i en enda bild från framträdandet! Tills nu ikväll, när jag fick mail från en Sofia Drevemo som var med på galan då hon jobbade med LED skärmarna som var vid scenen. Hon hade tagit några superfina bilder från framträdandet som jag fick lägga ut här. Blev SÅ glad!

Foto: Sofia Drevemo

Jag kan ju säga att jag var rysligt nervös innan. Ca 5 minuter innan jag skulle upp på scenen så slog mitt hjärta så hårt att det gjorde ont. Jag var rädd att jag skulle svimma på scenen i direktsändning.

Men sen, när jag väl skulle upp, så kändes allt så mycket bättre. Mycket tack vare att programledaren Rickard Olsson presterande mig när jag klev ut på scenen och liksom gjorde stämningen sådär lättsam och härlig. Han berättade t.ex att det var jag som tagit drönarfilmerna som skulle spelas i bakgrunden. Ni som tittade på TV:n fick aldrig se det, eftersom det just då var reklampaus.
Men det gjorde så himla mycket. Nervositeten släppte efter det, och jag fick stå där på scenen i ca 1 minut innan jag skulle köra igång, och hann liksom lugna ned mig.
Så när det var dags, så kände jag mig väldigt lugn. Jag darrade inte ens, som jag gjorde på genrepet.
Istället kunde jag faktiskt njuta av det.

Jag minns att jag blev väldigt rörd när sedan inslaget om Durmaz satte igång. Jag fick en stund att liksom känna in allting, titta mig omkring, och tänka att det här kommer nog aldrig ske igen. Just nu är jag med om en “once in a lifetime” grej. Och det var så härligt att bara ta in det av hela mitt hjärta.

Foto: Sofia Drevemo

Jag vet att många av er skrivit och vart besvikna över att jag var med så kort stund i TV-rutan. Jag blir såklart jätteglad att ni hade velat se mer av mig! ♥ Och att ni tyckte om det lilla jag var med. Det gör mig så himla glad ska ni veta!
Att jag skulle vara med som en liten del i det här inslaget om Durmaz, var faktiskt en av anledningarna till att jag tordes tacka ja till detta. Att få ett helt nummer själv hade jag nog inte klarat av i detta skede. Det hade blivit ett alltför stort steg att ta.

Plus att det kändes så otroligt ärofyllt att få vara med på ett hörn i det här inslaget som handlade om en väldigt viktig fråga. Det fanns ju en tanke bakom den här lite melankoliska versionen av nationalsången tillsammans med ett inslag som handlar om rasism och om hur kärleken övervinner allt. Och jag gillade starkt den tanken.
Idag fick jag ett meddelande från Durmaz, där han tackade för att jag gjorde inslaget så bra. Och det värmde i hjärtat! ♥

Foto: Sofia Drevemo

Såhär efteråt, så känns allt lite overkligt. Det var en himla häftig upplevelse. En fantastisk rolig dag!
Och en rolig kväll där jag fick umgås och lära känna lite nya människor. Och så fick jag lite snabbt säga hej till Linnea Henriksson, som är en helt fantastisk sångare och artist, och en människa jag ser upp till!
Hon hade logen intill mig, och ett tag under eftermiddagen så låg jag i soffan med frossa pga nervositet, och låg och lyssnade till Linnea och hennes kör som övade inför framträdandet med låten “Hero“. Det var så vackert!

Jag är tacksam att jag fick vara med om den här kvällen på Fotbollsgalan. Något jag alltid kommer minnas såklart. Det gav mig också lite mer kött på benen och lite lärdomar om mig själv.
T.ex så kände jag väldigt starkt efteråt att jag inte kommer sikta på ett artistliv med musikframträdanden. Inte som jag känner just nu i alla fall.
Det är som sagt häftigt att få vara med om detta, men när det gäller musik och skapande så känns det ändå så rätt att fortsätta på det spåret jag gör just nu.

Som Ferdinand brukar säga, “jag trivs bättre här“.
Att få sitta i min lilla studio i den gamla kiosken här ute i Grundtjärn, under stjärnorna, och spela in och redigera filmer och beröra människor via mina egna plattformar, det är det jag älskar att göra allra mest. Att sitta och knåpa ihop låtar mitt i natten och samarbeta med en musiker på håll, och inte behöva träffa en enda person för att komma i land med mina projekt, det passar mig perfekt. Det är så jag känner mig som allra mest kreativ, och jag tror inte att det någonsin kommer förändras.

Att få hålla på med t.ex musik, och lägga ut något som når ut till massvis av människor på nätet, utan att jag ens behöver lämna mitt hem, det är liksom det perfekta av två världar. Jag trivs så bra med det, och det är skönt att komma fram till den insikten också. Att jag är där jag vill vara, och inte känna en desperat strävan efter något annat.


Tack igen älskade ni för allt stöd dessa dagar! Nu är jag tillbaks i skogarna igen! Och i morgon ska vi ÄNTLIGEN åka och hämta nycklarna till vår stuga i Marsfjället.
Längtar som en galning.

Hoppas ni har en fin vecka! KRAM PÅ ER!! ♥

60 Kommentarer på “Once in a lifetime

 1. Jorma

  Det var härligt att se dig stå där på scen. Och budskapet i inslaget var självklart viktigt.
  Jag måste ju bara fråga, testade du att kula där inne i Globen under repetitionerna? Bara liksom för att se hur det låter? 🙂
  Ha en fortsatt fin vecka <3
  Kramar

  Reply
 2. Jennie

  Precis lika fint som det vara att se inslaget, lika fint är det också att höra dig reflektera kring vad som funkar bäst för dig. Grundtjärn verkar stå även för att personerna som bor där blir grundade..härligt att se..:)

  Reply
 3. Kerstin Zazza Sundin

  På tv var det igen riktig presentation av dej. Blev besviken över det. Hur ska andra veta vem som sjöng nationalsången så vackert. Du skrev att vi missade presentationen av att du hade tagit dröbarbilderna, för att det var reklam just då. Men jag hörde aldrig någon presentation av dej över huvud taget. Eller lyssnade jag inte ordentligt./ Zazza

  Reply
 4. Lennart Johansson

  Underbart Jonna, hade inte tillfälle att se fotbollsgalan, men jag har sett på TV4-play i efterhand. Du är fantastisk Jonna, fick rysningar i hela kroppen. Kram och ha det så bra..

  Reply
 5. Blago.V

  Tänk att en sådan själ som dig kan få en att bli rörd av sådan vacker röst och en utstrålning som ger en massor med energi fortsätt med din passion och dröm,,Jag, Vi och HELA SVERIGE stöttar dig…

  Reply
 6. Veronica

  Jag avskyr verkligen fotboll ända från djupet av mitt hjärta Jonna. Men jag bestämde mig för att titta på galan tills jag hade fått se dig sjunga. Naturligtvis somnar jag en stund, vaknar och fortsätter att titta…Helt plötsligt är programmet slut!!!
  Jag hann tänka många tankar om varför du inte var med i programmet. Här hade jag kämpat i två timmar till ingen nytta.
  Jösses så besviken jag blev. På riktigt alltså! När jag hade sansat mig så insåg jag att jag hade somnat och missat ditt framträdande😵. Är så glad att jag har fått se dig Ikväll istället. Nu känns det mycket bättre!
  Du är så himla vacker och sjunger som en ängel.
  Du berör ända långt in i hjärteroten❤
  Tack Jonna!

  Reply
 7. Katta - Bucketlife.se

  Det var fantastiskt fint, även om jag också gärna hade hört mer av dig – men som du skriver, ett otroligt sammanhang att få tonsätta. Vilken grej Jonna!

  Det är också en häftig känsla att landa i vad man verkligen vill – det är så lätt att börja jaga saker man tror man vill, för att det liksom borde vara så. Men när man vet så vet man. Finns ju ingen starkare kraft!

  Reply
 8. Anneli

  SÅ fint inlägg på Fotbollsgalan Jonna! ❤ Men det är det som är det underbara med dig, just att du “trivs bättre där” och inte strävar efter att vara någon annan eller någon annanstans, (ja, förutom i Marsfjället ibland nu då! 😉). Du är fantastisk och SÅ bra precis som du är!! ❤ KRAM!

  Reply
 9. leif

  Du var så bra. Att se dej och höra dej sjunga gav mej den bästa upplevelsen som jag har haft i Stockholm sen jag flyttade hit.
  Åk till fjället nu och njut med Johan det har du gjort dej förtjänt av. 👏♥

  Reply
 10. Helena - Oh darling, let's be adventurers

  Det var ett sånt fint uppträdande! Höll på att missa det, hade på galan i bakgrunden och så hörde jag helt plötsligt svaga toner av musik och är så glad att jag hann se det! Så fint! Och håller med det Katta skriver ovan att det är så häftigt att landa i vad man verkligen vill. Jag har själv varit väldigt osäker på det men det börjar klarna mer och mer för mig och det är så skönt!

  Reply
 11. Ana Eugénio

  google makes a quite good translation ~:) you’re A W E S O M E on everything you put your heart into ~:D before reading your post I thought it had been disrespectful to add all those people talking on top of your performance haha now I’m glad it helped you and I think it was for a noble cause. I know very little about soccer. welcome home @),’-

  Reply
 12. Dixi Wonderland

  Som du såg på instagram så satt jag och väntade i 1,5 timme. Blev också besviken över att du var med så himla lite. Speciellt när man väntat så länge men nu efter att ha fått läsa ditt inlägg så förstår jag. Och det blev ju hur bra som helst Jonna 😀 Tycker du ska vara så enormt stolt över dig själv för att du vågade. Känns som att du under 2018 verkligen har VÅGAT ta steget i så många olika riktningar som tillslut lett dig hem. Du är så fantastisk på alla sätt och vis <3

  Reply
 13. Floki

  You looked truly divine on the stage. Indeed, this is a great achievement to be able to handle the stress of such an event. It will give you a lot of self-confidence in
  every other area of your life. Great job Jonna. I am also relieved that, at least for now, you do not consider big stage music as a career. We would miss you in Grundtjarn and it is a risky path that brought about downfall of many artists.

  Reply
 14. Carina Stenman

  Vilket mod du har Jonna och du verkar
  ha en kraft inom dig som är mäktig!
  Så härligt att du har blivit starkare i din övertygelse vilken “kallelse” du har!
  Du är fantastiskt duktig på de konstsrter du nyttjar.
  Lycka till i fortsättningen!

  Reply
 15. Johanna & P

  Vilken resa att vara med under fotbollsgalan, otroligt spännande o jättemodigt! Och vilket starkt sammanhang du uppträdde så fint under! Kärleken vinner alltid! <3 <3 <3

  Reply
 16. Melissa Ziech

  Congratulations! Glad it went well. You looked beautiful and I’m sure you sounded beautiful, too. Hope to someday be able to hear it.

  Reply
 17. Henry

  Hej Jonna – Grattis till din vackra prestanda! ! <3
  Ja, tyvärr tv4 på grund av "Rights: Kan bara ses i Sverige" Jag kan inte se det här i Tyskland.
  United Europa – länge en utopi !!!! Kanske kommer en uppladdning på youtube!!!
  Ha en trevlig tid i Marsfjället,
  ♥ kramar ♥ , Henry från Tyskland

  Reply
 18. Lars 8463

  Gomorgon Jonna
  Första gången är alltid
  “Once in a lifetime” och nu när du
  har luktat på musikscenen.
  Fått lite mer kött på benen
  och lärdomen om dig själv
  har sjunkit in.
  Om du får en ny förfrågan?
  För oavsett hjärtklappning och frossa.
  (provade du någon andningsövning?)
  Du ÄR bra.

  Jag tror att energi är MAGIN!!!
  För utan energi finns ingenting.
  (Vad är ingenting?)
  Så om du har hittat en plats där du
  kan vara i frånvaron och närvaron
  av det som tar och ger dig energi
  till ditt kreativa, levande jag.
  Har du hittat dig själv ❤
  Desperat strävan efter något annat.
  Kan bli nyfiket letande.

  Även om du är en längtande galning 😀
  så är du KLOK, Johan får (?) den terapi
  han behöver.
  Ha det BRA med nycklar och allt!
  KRAM

  Reply
 19. Francesco

  Veramente splendida!
  Pensa che grande conquista, ti auguro veramente che tu possa mantenere e alimentare ancora di più lo spirito che ti anima e che allo stesso tempo solleva gli animi di molte persone che ti seguono e ti amano.
  Sii felice Jonna, sempre, come lo sei ora!
  F

  Reply
 20. Rasmus

  En av mina talrika mänskliga defekter är en bristande förmåga i att förstå uppståndelsen kring fotboll. Det verkar som den sporten ger livsinnehåll för många, men jag har aldrig fattat varför. Måste vara något med tillhörighetsbehov, vi mot de andra, formaliserat stamkrigföring? I alla fall följde jag med i fotbollsgalan för att få en glimt av dig, “Grundbulten i Grundtjärn”, en sådan kontrast till fotbollshysterin, för du bryr dig oftast om sådant som för mig är viktigt. Och jag gillar ditt efterresonemang om att vara nöjd med att verka hemmavid med det som verkligen rör dig och berör mig och så många andra. Samtidigt finns det en sedelära i det som du berättar om obehagen vid offentligt framträdande: Det går oftast bra fast det känns som man går mot sin undergång innan. Och som du sa nyligen (ungefär),de stora erfarenheterna om sig själv och omgivningen får man oftast utanför personliga bekvämlighetszonen.

  Reply
 21. Maria Stadell

  Vackert Jonna och otroligt inspirerande. Jag grät en skvätt när jag läste ditt förra blogginlägg, grät av stolthet, att du skulle upp där på scenen i Globen som ditt första musikframträdande. Fint också att läsa om hur du ändå trivs bäst i Grundtjärn och att du inte vill ge dig in i ett artistliv med musikframträdanden. Det stärker mig på min livsväg som också väljer Norrland, lugnet och att skapa hemifrån – att få ta del av det du ger! Tack. Kram

  Reply
 22. Magnus

  “Borta bra men hemma bäst” stämmer alltså? 😉
  Även jag blev först rätt sur för att man tonade ut dig och körde inslaget med Durmaz samtidigt. Både för att du fick så kort tid att visa vad du kan men också för att det faktiskt är vår nationalsång du framförde. Men en stund efteråt började det sjunka in hur produktionen nog tänkte och då blev det ett ännu starkare inslag. Durmaz väldigt viktiga budskap, din magiska version av nationalsången och dina vackra bilder på de fria vidderna i norr i bakgrunden. Det tillsammans blev ett väldigt starkt inslag!

  Sen måsta jag säga att du då sannerligen är en tuff tjej som vågar dig på att göra din debut på landets kanske största scen inför en miljonpublik. Den styrkan och grundtryggheten är det då sannerligen inget fel på! De må ha varit den första gången du gjorde ett sådant framträdande men jag misstänker att det inte var det sista. För även om det där inte är ett liv som lockar dig så misstänker jag att du kommer att få förfrågan fler gånger om att framför nationalsången.

  Stor kram!

  Reply
 23. Lena Berg-Nordenberg

  Kära Jonna! Du gjorde ett underbart framträdande. Tyvärr kapade TV mer än hälften och visade REKLAM USCH, det var en besvikelse för jag hade hellre lyssnat på Dig. Det var också modigt gjort tycker jag. Själv skulle jag inte ha fått fram ett ljud med så många människor!

  Reply
 24. Sarah

  Så modigt av dig! Jag bor i Frankrike så jag kunde inte se ditt framträdande (längtar tills jag får se det), men det låter väldigt mäktigt och vilken upplevelse för dig! Så skönt också att din känsla för att du är på rätt spår är så stark och att du verkligen vet vad du vill.

  Reply
 25. Malin

  Alltså Jonna! Din version av nationalsången är magisk, Du är magisk! Jag blev så berörd när jag hörde dig, kändes som att jag förflyttades bakåt i tiden när magin var mer en del av oss, jag kan inte beskriva känsla det gav mer än att jag mer än nånsin tror på ett band till det förflutna som är magiskt och vackert :)dina bilder ger alltid den känslan och jag älskar det 🙂 många kramar

  Reply
 26. Evy

  Alltså Jonna! – Den där versionen av Du gamla du fria är så vacker så jag får gåshud. Såg när du gjorde din egen video med samma sång och rös lika mycket då också. Ledsamt att de beskar din framträdande på nätet då jag inte orkade se fotbollsgalan. Gillar inte fotbollssnack typ 😉

  Snälla Jonna, kan du inte göra en cd med videon hemifrån där du sjunger “Du gamla du fria”? Skulle så gärna vilja ha den och se den åtminstone en gång om dagen. Du är fantastiskt duktig att filma och din röst är likaledes fantastisk.

  Kram från Evy

  Reply
 27. Asiek =}

  Hello Jonna
  I knew you could handle it perfectly!
  You looked beautiful 😀

  I am waiting impatiently for a movie with your performance and even more for your album.

  Hugs from Poland =*
  Asiek

  Reply
 28. Joanna

  Du är en livs levande ängel 👼💖 👼
  Du låter som en ängel och du ser ut som en ängel (wow en sådan vacker klänning!!) 😊👌

  Reply
 29. Ingvar Wester

  Det var grymt bra att få se dig sjunga på fotbollsgalan, jag har försökt att följa dig sedan jag såg några humoristiska inslag och vackra bilder på facebook för några år sedan, det värmde mitt hjärta. Jag blev först besviken , nä, men. Sedan kom jag ihågr dom bara använde din sång som bakgrundsmusik och visade, visserligen viktiga och tänkvärda filmklipp i rutan och man fick bara höra din vackra sång som bakgrundsmusik, men sedan kom jag ihåg. Vem kan bättre framföra budskapet som alla behöver förstå och som du och jag har förstått sedan länge. Vi skall vara stolta och glada att vi lever i ett fantastiskt land och inte hata dom som inte har haft den lyckan. Jag blir sorgsen när jag hör att gamla jobbarkompisar har låtit sig luras av invandrarhat och galenskap, precis som på Hitlers nittonhundra trettiotal. Galningar har alltid funnits, men det sorgliga är att ingen förstår vad dom pratar om, utan tycker att dom har rätt när dom säger att flyktingar och invandrare bara kostar pengar och är bara gangster och tjuvar som vill leva på bidrag. Nästan 20% , var har humanitet, solidaritet och jämlikhet tagit vägen. Dom orden var viktiga på Olof Palmes tid och har alltid varit viktiga för mig. Hatet mot Durmaz berörde mig starkt, jag som fotbollsintresserad fattade vad som hände. Han är anfallare och inte försvarare,och därför gjorde han det han trodde var bäst i slutminuten, han var ju utanför straffområdet och bara bröt bollbanan lite vårdslöst och att det kunde bli frispark , det fick man väl ta. Sen fick motståndarna till en otroligt skicklig frispark som blev mål och Durmaz blev nationalskurk. Ofattbart. Hur kan en fotbollsmatch förvandlas till hat, obegripligt.
  Jag brukar faktiskt se på någon filmsnutt av dig och din man innan jag lägger mig, om jag är lite stressad. Det är faktiskt lite lugnande och inger hopp om att folk kan trivas och umgås, var dom än är födda och var dom än har hamnat i livet.
  Min skolengelska är inte den bästa numera, men jag förstår att du skriver på det språket, det verkar ju gå bra att försöka överleva i glesbygden och det gillar jag, jag har förstått att det gamla talesättet som man hör “Det är ingen idé det går lika åt helvete” är en storstads slogan, inte vi i norr..
  Googla på Morjärv och coopbutik. där är många mina kompisar och jag gick skola där, där kämpar dom på för att överleva i byn, jag håller tummarna hårt. Jag känner många i projektet och känner mig stolt över att någon försöker kämpa på. Jag fyllde nyss 72 och har två flickor, fem barnbarn och ett barnbarnbarn. Livet har varit generöst med mig och samma fantastiska kvinna i femtio år.
  Jag tycker om att du försöker vara naturlig, inte sminka dig och vara naturlig och inte följa alla (i många fall) Amerikanska influenser, vad kan vara vackrare. Jag berättade för min fru (sambo) att jag gillade dina filmer, bilder och målningar. Då berättade hon att du hade fantastiskt fina tapeter som du designat, det hade jag ingen aning om, det måste jag kolla..
  Du gjorde ett fantastiskt fint framträdande på fotbollsgalan och ar det delvis skymdes av ett vackert budskap, gjorde det ännu större. Var stolt !
  Kram från en gammal man i Kalix ( och för säkerhets skull, en till din man också så han inte missförstår). Ha ett bra liv !

  Reply
 30. Christiane

  Dear Jonna,
  I saw your new ‘vlog’ and was so happy for you. Hopefully you will also share it here in future for us. It is so filled with beauty, and wisdom, and ever so much love. It was so encouraging to me, for my day was needing that and I am grateful to you and to Johan AND to sweet Nanook also. Sending hug.

  Reply
 31. Jag

  Hej Jonna!
  Du är så vacker och jag bara älskar din klänning. Var kommer den ifrån? Jag tar den gärna om du vill bli av med den någon gång 😉

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.