Paus

Jag kom på att jag inte önskade er en trevlig valborg igår. Så jag får göra det nu i efterhand. Det var faktiskt den första valborg på flera år som jag var ledig. Annars har jag alltid varit med på en konstutställning 1 maj med mina smycken och tavlor så Valborgsmässoafton för mig har bara inneburit väldigt mycket jobb in i sista sekund. Men i år hoppade jag över det. Det var skönt att bara få kunna fira in våren i lugn och ro, trots att regnet öste ner hela dagen och kvällen.

Men det var desto finare i kväll. Jag håller just nu på att storstäda i verkstaden/smedjan men när jag såg solnedgången utanför fönstret var jag bara tvungen att ta en paus och springa ner till sjön. Det var så otroligt fint. Jag älskar dessa underbara vårkvällar! Nu har jag laddat upp med lite ny energi för att fortsätta fredagkvällen med städning.

Önskar er en härlig helg! Kramar ♥
050103050105

En av mina favoritplatser. Tar bara en minut för mig att gå/springa ner hit.
050104050106

23 Kommentarer på “Paus

 1. Magnus

  Det är inte svårt att förstå varför det är en favoritplats. Vackert så det nästan gör ont!

  Reply
  • Jonna Post author

   Nej det stämmer, men den är i Grundtjärn så det är lika nära sjön ändå 🙂

   Reply
 2. Stefan

  Den där sista bilden på träden som speglar sig i sjön börjar bli lite överflödig, den har du visat 100ggr snart ;P

  Reply
  • Jonna Post author

   Nähää! Tog ju bilden igår så du har då aldrig sett just DEN förut 😉

   Reply
  • Jonna Post author

   Ja det är verkligen en underbar plats! Så skönt att bo så nära inpå allt detta.
   Kram! 🙂

   Reply
 3. Evelina - Evelinas Ekologiska

  Så vackert ställe! 🙂
  Älskade förresten ditt inlägg om Björksav, jättefina bilder <3 Jag känner igen mig i det du skriver. Det är så otroligt häftigt och blir också lätt besatt av att gå och se hur mycket som fyllts i flaskan, haha. Sådan lycka att få dricka björksav på våren 🙂
  Önskar dig en fortsatt trevlig helg!
  /Evelina – Evelinas Ekologiska
  http://www.evelinasekologiska.se/

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh tack Evelina! Vad glad jag blir att du tyckte om bilderna. Någon som tipsade mig om att du också tappat björksav och skrivit om det så jag var inne och kollade på din blogg också. Jättefint!
   Ja jag håller med, det är verkligen en lycka att få dricka björksav! <3

   Ha en fin helg! Kram

   Reply
 4. PJ:s byffé – från by till fe

  Fina bilder, speciellt den andra bilden med båthuset och trädet på udden. Som om tiden stannat. Men även den sista som visar vad Norrland ofta består av: skog, vatten och orörd horisont. Än så länge är det väl bäst att säga. Är det där som vindmöllorna eventuellt kommer att sticka upp?

  Reply
 5. Jos

  Traskade in i en liten lanthandel uppe i norrbotten. Där hade de en intressant fotobok med utmärkta bilder av vardagen i naturen som “fångade” mig Skogens hemligheter av Göran Ekström. I butikens lilla caféhörna blev jag därför sittandes ett tag bläddrandes i boken. Dagen innan i skogen hade jag oväntat fått se en berguv som kom inflygandes för landning likt en stor jumbojet och en bit bort en ung havsörn som svävade högt upp på himlen. Utan kamera. 🙁

  En bit söder om norrbotten håller Jonna hus i västerbottniska Grundtjärn där naturen i stort sett borde vara densamma. – När får vi se en fotobok med Jonnas hemligheter? Undrade jag på väg ut ur affären. Naturen är praktfull och upphör aldrig att förvåna.

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.