Regnkväll

Ibland behöver man kvällar som dessa, när det regnar och blåser ute och man bara kryper ihop under en filt en stund. Jag gjorde det ikväll. Fick nästan lite höstkänslor, även om jag absolut inte vill ha det än. Jag undrar vad det är som gör att man blir så trött när det regnar ute. Jag har alltid undrat över det. Till och med katten och hunden blir sömniga under regniga dagar. Tänk att vädret kan påverka så mycket?

Det var i alla fall skönt med en lugn kväll ♥ Det har jag regnet att tacka för.

080501080502

Myskväll med min lilla familj.
080503

19 Kommentarer på “Regnkväll

 1. Christer

  Ja man blir väldigt trött på detta regnväder, så då kan man göra som du gör, Mysa. Men det ska ju bli bättre väder nu med sol o värme, så nu får vi njuta igen. Härligt för de som har semester nu och är lediga, men inte för oss som har börjat jobba igen. Men man får ta vara på den tid som är.
  Kram

  Reply
 2. Rasmus

  När det regnar är det tillåtit att lägga uteplikterna på hyllan en stund – det ger ro.
  För övrigt gillar jag att vara ute när regnet väl har passerat, vindstilla, fuktigt och ljummet som i går, alla dofter förstärks. Den vädertypen sätter även sordin på traktens aktiviteter så att tystnaden får en chans. Den uppsökte jag aktivt i gårkväll – inspirerat av dig – gårkvällens tystnad bestod av glesa dropp från träden, ett diskret knarr från träverk, ett avlägset måsskrik och ett surr från ett par myggor. Mer än helt OK!

  Reply
 3. Laila

  Jag blir helt slut på när det regnar. Vilket inte är så bra när man ska jobba och det varit så regnigt som det varit i sommar, haha. Undrar om det är tryckförändringen som gör det? En del verkar inte känna av det alls, medan andra – som jag då – skulle kunna somna stående när regnet kommer. Imorse möttes jag av dimma när jag gick till jobbet – definitivt höstkänsla! 🙂

  Reply
 4. Ramona

  Så mysigt ni har det 🙂 Ser att du har precis likadant överkast som jag har hemma, det virkade vita 🙂
  Jättefint. Idag ska visst bli en solig dag så det blir väl en sväng till stranden.
  Kram och ha en fin dag

  Reply
 5. Magnus

  Åh så mysigt det där ser ut! Tre sötnosar i samma säng! 😉
  Vädret påverkar oss mer än vad vi nog oftast tänker på. Själv kan jag ibland få huvudvärk om det är ett ordentligt väderomslag på gång. Om inte annat så tycker jag att humöret påverkas ganska ordentligt beroende på vilket väder det är. Hur jobbigt är det inte att ta sig ur sängen en regnig morgon? Det är bra mycket enklare om solen skiner utanför fönstret. 🙂

  Reply
 6. Johan

  Förstår vad du menar. Den känslan du beskriver visar på att du har en trygghet. Att du har en tillvaro du verkligen trivs med. Vilket visar sig tydligt i dina bilder. En mysstund utan krav med sina djur är för mig en välsignelse.

  Själv fick jag en rejäl energikick efter att jag varit här, så jag tog med mig vovven ut i spöregnet. Inga regnkläder eller paraply. Det rörde mig inte ryggen att jag blev genomblöt (han brydde sig ju självklart inte heller), jag hade en ogenomtränglig glädje under hela promenaden. Inget jag gjort tidigare, men nog det bästa jag gjort på länge.

  Reply
 7. Jos

  Väl uppe i norrland skulle katten genast ut för att söka efter Jonnas stenar. Hade trots lite duggregn fasligt bråttom. Han gillar dem, naturen och tystnaden Och vem gör inte det?.
  På lördagskvällen blir det rockabilly mitt ute i skogen med Suncats från Piteå. Vad annars?

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.