Renovering i hallen

Åh vad mycket glädje jag känner efter att jag läst alla fina kommentarer och all fantastiskt respons på mitt förra inlägg. Det är så roligt att få dela livets alla positiva händelser med er, för det blir verkligen som att dubblera glädjen tusen gånger om. Och det är så fint och berörande att få höra era egna tankar och känslor. Tack för att ni delar med er. Både jag och mamma är så himla glada över den fina responsen ni gett ♥

Nu tänkte jag att jag skulle visa några bilder från helgen. Nu har vi nämligen äntligen kommit vidare med renoveringen i hallen. Jag vet ju att det är många som skrivit och frågat efter mer uppdatering och bilder från hallen, men det har ju stått ganska stilla där ett långt tag då vi först och främst väntade väldigt länge på golvet vi beställt. Och sedan skulle vi få hjälp av våra vänner att lägga golvvärme i hallen och då inväntade vi en passande helg när det funkade för alla.
Så i lördags var det dags! Våra fantastiska vänner Åsa, Arvid och Per-Henrik spenderade hela dagen, från morgon till kväll, för att hjälpa oss att få klart golvet. Är SÅ tacksam!

Vi fick ju såklart hjälp av lille Malte också som var med och charmade oss hela dagen. Här håller dom på att lägga grunden för golvvärmen, där sedan en elslinga skall klämmas fast i spåren. Väldigt smidigt faktiskt! Hade ingen aning om hur man lägger golvvärme, så nu har jag lärt mig en hel del.
Johan mäter och sågar ut delar. 
Arvid, Per Henrik och Åsa. Nästan hela grunden till golvvärmen lagd. Ser lite futuristiskt ut.
Sen var det dags att dra elslingan. Då fanns en uppgift åt alla!
Sen började det roligaste av allt! Att lägga golvet. Det är ett vinyl-golv och vi hade valt väldigt breda “plankor”, så det gick väldigt fort att se resultat.
Lille Malte, som jag tycker är så lik Emil i Lönneberga 😀 Håller ni med?
Det var lite bökigt med golvet men innan klockan 9 på kvällen så var hela hallen klar! Jag är så obeskrivligt tacksam. Det är så värdefullt att få ha sådana här vänner där vi alla kan hjälpas åt med större projekt. Då får allt så mycket snabbare. Samtidigt som man får umgås och äta god mat göra en trevlig kväll av allting.
Såhär ser hallen ut nu! Visst blev det fint med det nya golvet? Nu ska är det bara några lister som ska fixas och en del av taket som ska målas. Och till våren/sommaren så tänkte vi slipa och måla om trappan.
Åh, just nu är hallen vårt favoritrum. Det har varit väldigt kallt ut senaste dygnen. Runt -20 i natt, och då är det väldigt skönt att ha golvvärme. Den känslan att kliva upp på morgonen och sen sätta ned fötterna på den nya, varma golvet…det är helt underbart. Så lyxigt. Och det har såklart blivit katternas favoritplats. För inte så längesedan så var hallen husets kalla, mörka, trånga rum. Nu är det tvärtom, det vackraste rummet i huset!
Det känns viktigt att man trivs med husets entré. Jag älskar ju att läsa om Feng Shui, och där har verkligen hallen en enorm betydelse.

Nu ser jag fram emot att greja vidare och få klart med listerna. Sen hoppas vi kunna hitta en gammal vacker trägarderob/skåp på någon loppis, som vi sen kan slipa upp och kanske måla om. Jag tror det skulle bli jättefint!

TACK igen för alla fina kommentarer!! Jag hoppas att ni har en fantastiskt fin vecka!
Kram på er ♥

39 Kommentarer på “Renovering i hallen

 1. Lena D

  Åhh, det blev kanonfint! Hemtrevligt, ljust, harmoniskt! En välkommen hem-hall 🙂 Fantastiskt med vänner som hjälps åt, det ger gemenskap och en känsla av sammanhang! Och visst är det en liten Emil – en sån underbart härlig liten grabb 🙂

  Reply
 2. Cathy

  Glad you are feeling so much better! Your hall is definitely a very welcoming sight..warm and cozy! How nice to have the support and help of good friends who are always willing to lend a helping hand. And to have an electrician near by..Johan is surely a treasure. We live in an old home too and while work can seem slow and unexpected problems always seem to arise, it is always worth the extra effort when it’s done in the end! Enjoy your new space <3<3<3

  Reply
 3. Lotta

  Såå supermysigt det blev! Ljust men ändå varmt. Förstår att katterna gillar det också nu med golvvärmen. Och vinylgolv är SÅ bra. La ett sådant i vår hall också för några år sedan. Innan var det en sån där ful ribbad och sträv, brunmelerad heltäckningsmatta. Det luktade hemskt och unket i hallen, vilket inte var så konstigt när man kommer in med stövlar efter en dag ute i slask – år efter år. Men det blev det ändring på och vinylgolvet verkar vara himla slittåligt också, och vattentätt, så det är bara att dammsuga och dra några drag med moppen så är det som nytt igen. ? sedan målade vi om hela trappuppgången till övervåningen i vitt och faded blå/grå (det var beige/gula väggar och en tråkig brun färg på trätrappan och golvet hela vägen upp till övervåningen innan). Nu är det verkligen SÅ mysigt där. Älskar verkligen hur hemtrevligt, gammeldags och gediget ni får till det, även med sprillans nytt. Och vilka härliga vänner! Att blanda mys och nöje med arbetssysslor gör ju alltid att det känns mycket lättare. 🙂 Och nu har ni en jättefin hall att göra julmysig! Älskar den där känslan med nya, tomma ytor som man sedan får göra vad man vill med. Som ett nytt canvas med oändliga möjligheter!

  Just det. Min dotter pratar ju om dig mycket och när hon fick höra om din sjukhusvustelse blev hon alldeles förskräckt men är SÅ glad att du är hemma nu. Hon pustade ut när jag försäkrade henne om att du mår bra. Tänkte mig inte för när jag berättade för J – vi pratar oftast engelska med varandra, även om jag lärt mig finska rätt så bra. Och min dotter kan ju engelska så bra – och är bara nio! – och, ja, jag glömmer ibland. ? Men jag lovade henne att hälsa dig, så här kommer många kramar från henne. ? Och mig.

  Ha en riktigt fin vecka! ❤️

  Reply
 4. emblas.se

  Så bra det blev!!
  Min katt älskar också golvvärmen! Så mycket att hon ligger där en stund, sedan masar hon sig ut på vardagsrumsgolvet (där det inte är golvvärme) och sjunker ihop i en liten hög för att svalka sig.. haha ^^ <3
  kram
  Emma

  Reply
 5. Erika. F

  Golvvärme är A-O. Skönt att sätta ner fötterna på. Blev så fint er nya hall.
  Tänk förr fanns det ingen golvvärme, då drog det från alla hörn och vrå. Brukar
  ofta tänka på hur människor hade det förr, hur de frös och, hela tiden också ser
  till så det fanns ved att elda i vedspisen. På morgonen var det oftast riktigt kallt
  då elden slocknat under natten. På den tiden skulle det funnits Briketter, vid användning
  av just Briketter fanns det glöd kvar på morgonen. På så sätt höll värmen till morgonen.
  Det var också något man allra sist lade in i pannan inför natten. Känner till det här, då
  jag kommit en bra bit på väg, åldermässigt sett. 🙂 Kan också göra upp eld i en vedspis.
  Inga konstigheter alls. Man lär så länge man lever. 🙂 Det har jag gjort!

  Reply
 6. Iza

  Så fint det blev!! Åh, jag längtar sååå mycket till vi kan köpa hus, det börjar ju sakta med att kolla iaf. Sett några vi gillat, och alltså: detta hus, KOLLA ELDSPISEN OCH VALVET! Jag dog lite.. http://www.husmanhagberg.se/alla-bilder/?objectid=OBJ15719_1590500834 – Alldeles för dyrt för oss, men det är himla kul och kolla ibland, grymt underbart och läckert på samma gång. Just eldspisen fastnade vi båda för, och Albin givet för det stora garaget/ytan. Finns många fina, men detta slog hjärtat extra för, var bara tvungen att dela med mig.

  Kan sakna golvvärme dock, det är ju så mysigt att gå på. Även om “kalla” trägolv också har sin charm. Men ja, ändå. Jättefint, underbart med sådana vänner och ja, han påminner minsann lite om Emil 😀 Så söt !! 😀
  kram!

  Reply
 7. Sofía

  Oh Jonna! It looks so cozy and beautiful! I´m sure you will find something that fits perfectly with the hall 🙂
  Moreover, I will take note of that decoration for the future!
  So happy to hear that both you and Johan are great and your super team with your mom! Moms are always the best!

  Take care and keep going as special as you are
  Warm hugs

  Reply
 8. Veronica

  Men hur fint?! Det blev ju verkligen jättefint och mysigt! Så otroligt roligt med renovering. Vi har precis köpt ett hus och jag ser så mycket fram emot när vi ska göra om och greja, när vi får göra huset till vårt eget. Man vill ju sätta sin egen prägel på sitt hem! 🙂

  Reply
 9. Valerie

  Dear Jonna and Johan: Congratulations to you and your crew on finishing the hall! It is so beautiful. No wonder the cat loves it! Mine are always at the sunny sliding doors, even in summer. That is the first time I’ve seen an under floor heating system like that: here I’ve seen the hoses filled with heated water. That looks so efficient! It is so great to work on projects with friends because they seem to go more quickly! Enjoy your warm new hallway. I love your little home! ❤❄??

  Reply
 10. Rue

  There is nothing better than a warm floor on a chilly day. The hall looks great! May it give you many years of warmth. ?

  {{{Kramar!}}}

  Reply
 11. Therese

  The hallway looks very modern and welcoming! The warmth from the flooring would be very luxurious indeed! I like the feng shui comment too, I do strongly believe that there is something to that! Nice to have friends willing to lend a hand during a time of need. A huge blessing in one’s life! Thanks for sharing!?

  Reply
 12. Veronica

  Men så fint det blir! Hemtrevligt 🙂 Nu vill jag flytta till hus när jag ser det här.. 😛 Tänker på vad underbart det är för dig som började ditt liv uppe i norr med att sova i köket om vintrarna och nu har du möjlighet till golvvärme! Det måste vara helt underbart och det är verkligen väl förtjänat<3 kram

  Reply
 13. Lindan

  Men guuud så bra det blev!! Grattis till er nya hall! 🙂 😉 Tänk vad mycket som förändrats sedan du först flyttade in där Jonna…!!! 😀 🙂

  Håller med om att Malte har mycket Emil över sig (min favoritperson! Har jag berättat att jag ville VARA Emil i Lönneberga när jag var liten…? Han var min största idol. Och en dag, när jag och pappa tog en promenad ensamma, så lyckades jag övertala honom att vi skulle titta in till frisören i Vaggeryd och klippa mig…, självklart till “EMILfrisyr”.. (y) 🙂 Jag såg ut som en pojk (och var skitnöjd!! Haha…), och Mamma grät i flera dar…. 😉 Dessutom svarade jag inte på tilltal om de inte kallade mig Emil…Synnerligen charmigt barn, som du förstår…haha… 😀 😉
  Nästa “wannabe-frisyr” blev sedan Pernilla Wahlgren-frisyr..Vet ärligt talat inte vilket som var bäst/värst…haha…)
  Jaja…nu var det ju inte mina frisyrer jag hade tänkt skriva om…. Hur hamnade jag här..?? *hm* 😉

  Hur som helst – ser fram emot när även trappan är klar! Det kommer bli SÅÅÅ snyggt!!

  Kraaamar i stora lass, från en som är sjuuukt avundsjuk på er snö!! <3

  Reply
 14. Anna S

  Jätte fint Jonna ? och skönt med golvvärme. Ja nu har kylan kommit och jag hoppas innerligt att vi får en riktig vinter med mycket snö. Allt blir så mycket finare då. Att vara ute i skogen när det är snö och solsken som lyser genom träden blir en vacker skådning.
  Må väl. Önskar dig och Johan en skön kväll.
  Kramar Anna S

  Reply
 15. Janet Doane

  The ‘before’ and ‘after’ are amazing! I can imagine how wonderful it is to have that radiant heat beneath the floor – so stylish and beautiful, and oh so delicious to feel under you feet! I’m celebrating with you… I imagine it will help keep the other parts of the house warmer too? You all did a fabulous job! Another BIG project done, completed so well! Love and hugs, dear Jonna. ❤

  Reply
 16. PJ:s byffé - från by till fe

  Vad bra det blev och så fina vänner du har! Och Johan är ju inte heller född med tummen mitt i handen så då måste det ju gå som en dans. Själv har jag vart med och lagt massor med golvvärme men då för det mesta vattenburen värme. Själv kör jag med vedspis och luftvärmepump. Istället för varmt golv så har jag mina träskor ståendes vid sängen. 🙂

  Och visst har Malte drag av Emil i Lönneberga, fattas bara en mysse och en bysse. 🙂

  Reply
 17. Magnus

  Det blev ju hur fint som helst!
  Men han tänka “dom kan ju inte lägga golvet innan elektrikern har kollat så att värmeslingan ligger korrekt” innan jag kom på att Johan ju är just elektriker. 😀 Får skylla på att jag är mer än lovligt trött nu.

  Natti-natti!

  Reply
 18. Lars 8463

  Gomorgon varmhjärta
  Goda vänner
  Feng shui
  El golvvärme
  Energi är magi.

  Hallen blev ett rum att vara i
  Undra vem som kommer att vara där
  när hälsningen som är dåld
  blir synlig.

  Tänker jag rätt? Båda jobbar på RE?
  Själv ska jag gå ut och flytta
  på nattes snökristaller.
  Träna inför morgondagen.
  Varm kram

  Reply
 19. Johanna o Pano

  Trevligt med arbetsgemenskap o få så fint o ordning o reda! Bra jobbat! ? Bor också i ett gammalt hus o jag är väldigt förvånad att trägolvet inte är kallt alls här. Kanske hade de nåt trix förr o la tex stenar under som lagrar värme?? Eldar i vedspis o har el-element, men skulle vilja ha solpaneler på sikt. Praktiskt ha värmen i golvet när de pälsklädda drar in snö! ? ❄ ❄ ❄

  Reply
 20. Pamela

  Your hallway is beautiful, and I’m so glad you were able to transform it in a way that makes you happy, physically and emotionally. It is a good entryway into this new phase of your business and life.

  And you have toasty toes!

  Sending a big hug. (and wishing I had toasty toes …oh wait, I have a cat sitting on my feet, so I’ve got that covered too. ) 🙂

  Reply
 21. sandrajunhammar.se

  Men åh, vad härligt! Och det är verkligen guld värt med såna vänner ♥ Malte är verkligen jättesöt, tycker också att han är lik Emil.

  Vad kul att du gillar Feng Shui! Tycker också att det är så himla spännande. Hoppas att även du får en riktigt fin vecka!

  KRAM ♥

  Reply
 22. Sireen

  Oh, how beautiful hall is it now! And how good friends you two have, this is the kind of work from which can be really beautiful day spent together. I love this kind of work, when you work with your hands on your home. I think sometimes we really need it, stop thinking and just fix something with our hands (and with our friends 🙂 This is what our ancestors did every day and we sometimes miss it. Last month I was repairing our roof after the windy storm. I was up there, fixing it by myself, looking at the forests and meadows all around. And it was somehow magical morning a little bit cold but my work warmed me up. 🙂

  And Im also soooo happy you have a assistant now, who will help you with all the stuff. And it is so beautiful it’s your mother and you both will work together now! I can’t describe it, but I feel it like a miracle you have such a mum who understand to you 🙂 I hope it will be much better now and you will be less tired and more free to simply go out like you used to. And not think about the thousand e-mails you need to read and reply when you will be back home 🙂

  Have a nice evening! <3

  Reply
 23. Adriana MG

  Hi Jonna! First of all, what a cute child!! I just love seeing him “helping” 🙂 Your entry hall is so beautiful and welcoming! And what a blessing to have friends to help and hang out. About the feng shui, I got into it too a few months ago and found out that my front door area is my love area and i remembered that you met Johan after you fixed your front door. Any tips? Do you learn from a good site you can tell me? Tomorrow it will be Thanksgiving in the US and I want to say thank you to you and your beautiful blog <3 🙂

  Reply
 24. Birgitta

  Så fint ni fått det! Håller med dig att entrén är så viktig. Så härligt när man själv kommer hem och kan njuta av det ljusa o fina redan när man öppnar dörren. Skönt med golvvärme också kan jag hålla med om. Lycka till med trappen när det blir dags. Önskar er en fin helg och hoppas ni inte blir helt insnöade i ovädret.

  Reply
 25. Anonym

  Hej! Vad fint det blev. Jag blev dock mer tekniskt intresserad av golvvärmen. Vad är det för material och var har ni köpt det? Är själv i färd med husrenovering nämligen och tänker, det där kan bli väldigt bra!

  Reply
 26. fernando

  Hi Jonna, the floor work is very nice in the living room. It’s nice to have friends that help like that, I did not know that kind of radiant floor, are they electric sheets ?, a big hug from a distance, fernando.

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.