En ny tid

Jag kunde nästan inte sova i natt för att jag låg och tänkte på allt roligt som väntar nu. Jag kände mig så ivrig inför den nya veckan att jag bara låg och önskade att det skulle bli morgon. Det är inte så ofta det händer. Men jag tycker om den känslan, även om det blir svårt att sova, för då vet jag att något riktigt bra väntar.
Ja, som jag längtat efter den här måndagen. I natt jobbade mamma sin sista natt i Junsele. I morgon börjar hon jobba i mitt företag. Idag ska vi till Sollefteå och inhandla en hylla till hennes arbetsrum (som hon hemma hos sig). Det känns så obeskrivligt roligt och spännande.

En ny tid väntar nu. Även om det inte kanske kommer märkas så mycket utåt här på bloggen, mer än att jag förmodligen kommer bli mer kreativ och få mer tid över till att skapa mer, så kommer den största skillnaden att ske inom mig. Som att ta en lättnadens suck.
Som om man varit ute på ett hav i ett helt år, ensam på en stor båt. Ibland kommer stormar och stora vågor som är svåra att handskas med helt själv. Efter varje storm så blir det rörigt inne i hytten, som man sen inte hinner gå ned och städa upp eftersom man måste fortsätta stå vid rodret och invänta nästa våg. Så nu är det en rejäl röra där nere. Det syns inte utåt, men det känns, och tynger ned.

Men nu är en ny tid, och det kommer göra så mycket! Jag känner mig så redo att ta nya tag nu.
Dom här bilderna tog jag första dagen jag var ute i skogen igen efter min sjukhusvistelse, när jag hade spenderat nästan en hel vecka med att vara inomhus. Allt jag hade längtat efter var att få komma ut i naturen igen.
Jag minns den där känslan så otroligt tydligt. Den första snön hade lagt sig som ett tunt, vitt lager över allting. Jag gick till min magiska skogstjärn, och jag trodde nästan att jag drömde. Allt var så vackert, och jag kände en sådan djup tacksamhet över att få vara ute i skogen igen med min kamera och Nanook.
Allt kändes så nytt, och rent och harmoniskt. Nästan som om det var lite för bra för att vara sant.
Och precis den känslan känner jag idag också. Som om ett tunt lager med nysnö lagt sig över världen och fått allting att lysa lite mer.
Fått allting att kännas lite lättare. Mitt i den här mörka tiden när det behövs som allra mest.

Jag ser verkligen fram emot den här veckan. Vilken dröm att få lämna över arbetsuppgifter till någon annan, som dessutom tycker det är superroligt! Men först ska vi in till Sollefteå och handla hyllan! Och kanske en flaska bubbel, så att vi kan skåla och fira ikväll.

Hoppas ni får en underbar start på den här veckan! KRAM på er allihopa så hörs vi snart ♥

42 Kommentarer på “En ny tid

 1. Therese

  Det kommer säkert bli hur fantastiskt som helst! Måste kännas så bra att kunna fokusera mer på det du faktiskt vill göra och kunna släppa allt det administrativa runt om lite 🙂
  Lycka till till er båda!

  Reply
 2. Sonja i Norr

  Åh, va härligt med positiva förändringar! Lycka till med allt nu och ta det lugnt.
  Kram från en blötsnöslaskig kust.

  Reply
 3. Valerie

  Dear Jonna: I forsee that this collaboration will be wonderful for both of you. You have worked together with success before and know each other well. Congratulations to both you and your Mom for taking a leap of faith. I see great things happening for you! Enjoy.

  Reply
 4. Emilia

  Vilket bra och hållbart beslut Jonna!

  Och du blir en förebild för så många som står “ensamma i stormen”. Jag har länge tänkt på att framgångsrika influencers behöver avlastning!

  Emilia

  Reply
 5. Illianas

  Åh vad underbart att det äntligen är dags! Älskar din liknelse med havet och stormen, så målande och mycket igenkänning. Så underbart att nu få koncentrera dig på det som du tycker om att göra och slippa dra hela tunga lasten själv 💗😄
  Kram!

  Reply
 6. Heather

  Cheers to fresh start’s and less stress. I enjoy your creations and am so glad that your mom is now able to work with you! LookING forward to see what’s next!

  Reply
 7. Mor A' Lena

  Fantastiskt Jonna..O vilken gedigen arbetskamrat..”mor lilla mor”, vem är väl som du ? Måste vara underbart för din mor att bli anställd av dig Jonna ! Jag önskar dig o mor din ” lycka till”
  Kram till Er båda ❤

  Reply
 8. Lotta

  Åhhh underbara vinterlandskap. Gudomliga bilder! Lättnaden du beskriver verkligen skimrar i den pudriga snön över tall och gran. Kan riktigt känna den där fjäderlättheten. Sådan oerhörd lycka. Ja, Jonna, jag höjer mitt glas till er. SKÅL! Eller kippis, som vi säger här i Finland. 😉 Många varma lyckönskekramar till er båda och ha en finfin vecka. Woohooo! 😀

  Reply
 9. Beata

  Det låter helt underbart!!! Jag känner igen känslan att vara ute på ett stormigt hav, och det är så bra att du kommer få tid att ordna till det nu! Lycka till med första jobbveckan med din mamma!

  Reply
 10. Gunilla T

  Åh jag gläds med dig och måste vara så kul även för din mamma!
  Stort lycka till Jonna och hälsa även din mamma! 🌹

  Reply
 11. Anders H

  En nystart – härligt! Det måste också vara skönt för dig att få en annan person att dela ljuvt och lett med i yrkeslivet, särskilt som det är din kloka mamma, som känner dig utan och innan! Du behövde den här avlastningen, så att du kan flyga friare igen! Det kan bara bli bra!

  Reply
 12. sandrajunhammar.se

  Ååh så himla härligt! ♥ Förstår känslan av kaos och den där längtan efter att få ordning i hytten… Är så glad för din skull!

  Bilderna är verkligen helt magiska, vilken stämning! ♥ Hoppas du har en fin dag, KRAM

  Reply
 13. Dixi Wonderland

  Ditt sätt att beskriva känslor är som dikter. Älskar din jämförelse med båten och vågarna för det är så sant det du skriver. Ska bli så himla roligt att se vad du hittar på framöver. Har saknat dina inlägg ska du veta även fast det inte var så länge sedan som du uppdaterade. Hoppas att ögonen känns bättre. Massa kramar och skicka gärna ner lite snö till oss 😀

  Reply
 14. Lindan

  Hahahahaaaaa…..alltså, jag läste just ditt svar på min kommentar i tidigare inlägg nu….!! Vad KUL att jag fick vara med i din dröm!! Låter ju inte klokt, men jag blev så obeskrivligt glad och ärad över detta (även om jag i drömmen betedde mig som en fullständig galenpanna… 😀 😀 😉 Nog för att jag är halvgalen normalt sätt, men riktigt så galen, så jag skulle dyka upp med luftgevär och vilja öva på ert nya fina fönster, är jag inte riktigt…..;) ) Detta kommer jag leva på resten av dagen….Skrattat högt här nu!! 😀 😀

  Vad UNDERBART FANTASTISKT HÄRLIGT att din mamma börjar imorgon…!!! Wiiii!! Klart ni ska skåla in det hela i lite bubbel!! 🙂
  Det är inte ofta jag blir såå glad för någon annans skull, men det ÄR något med dig och hela din person som gör att man bli GLAD ÄNDA IN I SJÄLEN när DU är glad! Man kan liksom inte undvika att önska dig det bästa hela tiden!! <3 <3 <3
  Det här kommer bli kanon!!

  Stor kram, till både dig och din fina mamma!! Lycka till…och skåååål!! 😉

  Reply
 15. Lovisa

  Åh så härligt, jag gläds verkligen med dig! Kan nästan själv känna upprymdheten ❤ Jag blir lite avundsjuk faktiskt på den vackra snön ni har, det ser nästan ut som ett sagoland. Får alltid låten “hej mitt vinterland” i huvudet när jag ser så vackra snötäcken. Det är ju fördelen med att bo i norra Sverige, här i södra delen så är det dessvärre lite sämre med den varan. Det blir så magiska bilder dessutom när snön är framme, så jag blir innerligt glad att få ta del av dina bilder!

  Stor kram till dig! ❤

  Reply
 16. Iza

  fantastiskt ju! Gud vad skönt !! Härligt och klart ni ska fira !! 😀 Bubbel behövs då 😀 Skål och tusen biljoner kramar från ett snart iskallt boden 😀 (ryktas om att gå ner mot 16 minus i veckan…)

  Reply
 17. Erika. F

  Så fulländat- vackra – ny-snö-täcke-foto. När första snön faller som ett tunt lager, får jag känslan av
  att vintern är på ingående. Allt snö är så fluffigt fin. Kan nästan bli gråtfärdig när de faller nysnö,
  något som jag inte kan förklara för mer än mig själv. Har ett minne från min första vinter i Dalarna
  2010. Med i flytten fanns min älskade katt. En dag gick jag fram till fönstret och fick se hur snön föll
  i vindstilla vind. Jag ropade på min lilla katt som låg och sov i sängen. Som ett skott kom han, hoppade
  upp i stolen och satte framtassarna på fönsterbrädan, jag sa, Floffis titta det snöar, han tittade ut
  och sedan på mig och strök sig sedan mot mig med huvudet, jag bara visste i det ögonblicket att han förstod.
  Ett minne som alltid kommer fram vid den första snön varje år. Vi fick bara 18 månader i vårt nya hem.
  Året efter fick han somna in på grund av sjukdom. Han blev över 16 år. En stor sorg när han lämnade mig.

  Önskar dig och din mamma stor lycka till med ert gemensamma framtida projekt. <3
  Ni gör rätt i att skåla i lite bubbel. 🙂

  Reply
 18. PJ:s byffé - från by till fe

  Kan man säga att din mor kommer att jobba på distans då? Annars bra liknelse att styra en stor båt när det kommer storm och stora vågor. Lite kul är att det kan bli rörigt i hytten 😉 Själva ordalydelsen och inte allt det jobbiga, menar jag. Lycka till då med er jobbfördelning! Härliga vinterbilder och fler lär väl komma. Själv tycker jag att det är nästan roligare att fotografera på vintern än på sommaren. Som om det är mera stämning. Fast å anda sidan har alla årstider sina motiv och sitt ljus. Klick, klick!

  Reply
 19. David Holm

  Your joy is obvious having your mother come work with you. You are both strong, independent women and it will be interesting watching you find a balance to your new life. We know you will. Bless you both.

  Reply
 20. Lena D

  Så roligt och fantastiskt att du och din mamma står så nära varandra, och att ni ska samarbeta med ditt företag! Ska bli roligt att följa ert arbete!

  Reply
 21. Sireen

  What a beautiful tender post. I can really feel how happy you are that your mum will help you. And Im also so happy you made this decision, you are a team now and everything will be much easier and there will be more fun! 🙂
  Everytime I admire your photos. I cant wait for the snow, it is so beautiful and special to be in snowy forest. Everything is somehow quiet, shiny and careful and incredibly special…
  And – I really really cant wait to see the video you talked about in previous post – the video about your paintings and how do you paint and so on!! Im a big fan of your paintings, I love the colours, the feeling I feel when I see your art, the details… Im quite afraid of using colours but you inspire me a lot…and I hope after that video I will finally find the courage to try to paint with colours again…. 🙂

  Thank you, Jonna. <3

  Reply
 22. isa

  Kan förstå din känsla när du var sjuk och längtade till naturen. Min dotter var sjuk i leukemi under hela sitt treåriga liv. Vi var så ofta vi kunde ute i naturen. Det gav kraft och energi. Och när Evelina var svårt sjuk mot slutet var det enda hon önskade sig att hon fick springa i skogen som Ronja…
  Så naturen är viktig. Viktigare än man kan tro ❤…

  Reply
 23. Stu

  Hope your eyes are getting back to normal, or better anyway, and hope you get a nice blanket of snow too…
  Did Johan get something 4×4 for this winter?
  we’ve got a biting wind from the north, the hills are catching some snow now so maybe we’ll have a dusting soon.
  Good luck for everything!

  Reply
 24. Lars 8463

  Gomorgon fina du
  En nystart och en omstart
  för dig och din ömma moder.
  En inre förändring,
  av en yttre förändring.
  Som inte syns, men som ses
  genom dina ord och bilder.

  Idag är imorgon, så det är kanske
  lite segt? första dagen,
  efter gårdagens bubbel?
  Hänger hyllan rakt?

  Oavsett hur det känns
  Förstår jag ditt glädjebubbel
  Med den nya tiden rakt framför er!

  Kramar till er
  ❤ ❤

  Reply
 25. Jenny W

  “Som om man varit ute på ett hav i ett helt år, ensam på en stor båt. Ibland kommer stormar och stora vågor som är svåra att handskas med helt själv. Efter varje storm så blir det rörigt inne i hytten, som man sen inte hinner gå ned och städa upp eftersom man måste fortsätta stå vid rodret och invänta nästa våg. Så nu är det en rejäl röra där nere. Det syns inte utåt, men det känns, och tynger ned.”

  Åh, så jag känner igen mig i din beskrivning, den var verkligen klockren. Så skönt för dig att med den förändring som kommer nu <3

  Reply
 26. Anonym

  Hello Jonna, Beautifull pictures! Such a bond you have with your mother, working Together, time for realising Beautifull creative work. Will be great, looping forward to it😊

  Reply
 27. Johanna & P

  Åh så härliga vinterbilder! 😊 Här är en sagolik dag med en försiktig sol som kikar upp över det snöinbäddade landskapet,,Vill tacka för det väldigt inspirerande o fina inlägget du skrev om din o din mammas relation o samarbete!! Det inspirerade mig att göra ett blogginlägg, första på ett halvår haha ,, Kika gärna in om du tycker det är kul se hur vi byggt ett till rum i vårt gammhus, mycket sunda material- tänk o återbruk,,Önskar dig o din mamma en fantastisk första vecka som bloggarbete- kollegor! ❄ ❄ ❄

  Reply
 28. Birgitta

  vad roligt att få jobba i team! du har i flera bloggar under åren visat vilket undrrbart team ni är, du och din mor,
  Önskar er all lycka och många fina år framåt! Men en liten varning ändå, du måste känna vad din kropp säger!! kram och LYCKA TILL

  Reply
 29. Hanna

  Dina inlägg är så fina att läsa. Så äkta och från hjärtat. Väldans fina bilder! Jag längtar alltid ut när jag kikar in hos dig!

  Reply
 30. Janet Doane

  What a beautiful fairyland you stood in with the freshly fallen snow wearing that lovely gossamer-like dress – everything so delicate. And to finally be released from the hospital and its environment, what blessed relief! To know your life is such a gift, and to be healing… it’s like Grace comes upon us at special times in our lives. And this feels like one of those times. And now you are to begin a fresh new journey with your mother – this touches my heart so very much. All my love and best wishes, Jonna. ❤

  Reply
 31. fernando

  hello jonna, have a very good week in this project that you start with your mother, greetings from a distance, fernando.

  Reply
 32. Monnah

  Vilken underbar rapport! Så glad jag är för din skull. Ni kommer att få det härligt tillsammans! Det är bra att jobba med någon som man känner utan och innan men som ändå lämnar utrymme för personlig integritet. Ha en fin uppstart på samarbetet!

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.